Steven Wilson - The Harmony Codex (2023)

Label: Virgin

1. Inclination (7:16)
  2. What Life Brings (3:39)
  3. Economies of Scale (4:18)
  4. Impossible Tightrope (10:44)
  5. Rock Bottom (4:24)

met Ninet Tayeb

6. Beautiful Scarecrow (5:21)
  7. The Harmony Codex (9:50)
  8. Time Is Running Out (3:58)
  9. Actual Brutal Facts (5:06)
  10. Staircase (9:26)
  11. Codex Theme #7 * (0:49)
  12. Economies of Scale [Manic Street Preachers Remix] * (4:05)

met Manic Street Preachers

13. Codex Theme #9 * (0:33)
  14. Inclination [Faultline Remix] * (7:30)

met Faultline

15. Impossible Tightrope [Alternate Version] * (10:11)
  16. Codex Theme #6 * (1:07)
  17. Beautiful Scarecrow [Meat Beat Manifesto Excursion 1] * (6:05)
  18. Codex Theme #8 * (1:03)
  19. Time Is Running Out [Mikael Åkerfeldt Version] * (3:47)

met Mikael Åkerfeldt

20. Staircase [Interpol Remix] * (6:47)

met Interpol

21. Codex Theme #3 * (1:03)
  22. What Life Brings [Aug 22 Mix by Roland Orzabal] * (4:16)

met Roland Orzabal

23. The Harmony Codex [Long Take] * (17:02)
  24. Staircase [Radiophonic Workshop Remix] * (12:36)
avatar van Apieknar
Dit is de derde keer dat dit album is toegevoegd. Nu definitief? Spannend hoor!

Schiet wel al lekker op met de release. Eind volgende maand is het zover!

avatar van WhoAmI
WhoAmI (crew)
Apieknar schreef:
Dit is de derde keer dat dit album is toegevoegd. Nu definitief? Spannend hoor!

Schiet wel al lekker op met de release. Eind volgende maand is het zover!

Driemaal is scheepsrecht, zullen we maar zeggen Dit is in ieder geval de juiste hoes!

avatar van legian
Helaas heb ik geen idee meer wat ik bij de vorige twee pogingen hier heb neergezet. En ik ga er domweg vanuit dat het deze keer ook weer nutteloos is om inhoudelijk erop in te gaan. Dus, we gaan het wel beleven of dit mag blijven. En dan maar eens kijken hoe ver het deze keer bij Steven in zijn hoofd doorgeslagen is.

avatar van Aproxis
Nou het staat er zowaar al langer dan de vorige keer of ligt het aan mij? Hoe dan ook heb ik er zin in.

avatar van vanwijk
Heel benieuwd naar dit album, altijd zin in nieuw werk van hem.

avatar van Rick53
Kenmerkende hoes als ik zo naar het laatste PT album kijk.
Kan niet minder dan The Future Bites.... Toch?

avatar van Leptop

Leptop schreef:

Zeker waar.

avatar van meneer
Ik gun het natuurlijk mezelf het meeste maar wie weet is het ook wat voor jou. Goed lezen want het is niet alleen een aanmelding voor om op de hoogte gehouden te worden voor het nieuwe album maar je kan jezelf ook inschrijven voor een bijzonder event (als je geluk hebt):

The Harmony Codex - theharmonycodex.com

avatar van legian
Het heeft wel weer een hoog gehalte 'kijk mij eens interessant doen' moet ik zeggen. Laat hem eerst maar eens met een knaller van een single komen ter promotie, in plaats van dit soort onzin.

avatar van Rick53
Leptop schreef:
Zeker wel, zo slecht was die nou ook weer niet !

Ik wilde 'Kan niet slechter dan The Future Bites' typen, echter weegt dat wel wat zwaar.

avatar van Robertoooooh
Telkens wanneer er iets van Wilson en of PT in de pipeline zit, veer ik toch weer op. Benieuwd wat hij ons nu weer voorschotelt. Ondanks dat ik allang ben afgehaakt na HCE,, hoop ik (tegen beter weten in?) dat het weer iets speciaals oplevert a la TRTRTS.

Robertoooooh schreef:

Het zat toch tussen HCE en PT materiaal in? Ik las iig dat het qua sound daar ergens tussenin zou liggen. Wrs conceptueel wel meer zoals TFB. Ach we zien het wel. Als het niks is, denk ik wel dat de liefde langzaamaan gaat uitdoven. Soms moet je accepteren dat het gewoon niet meer is wat je wil.

avatar van vanwijk
Ik zit wel met heeeeel veel smart te wachten op die live registratie in Ziggo dome, maar het blijft wel akelig stil daarover [/quote]

Heel mooi, ik wist niet dat er een live registratie van zijn Ziggo concert kwam! Geweldige avond was dat. Overdonderd begin en een puntgave show!
Twee zaken om naar uit te kijken, pure verwennerij.

vanwijk schreef:

Twee zaken om naar uit te kijken, pure verwennerij. [/quote]

Sparky
Hoewel ik TTB en TFB vond tegenvallen, is m'n nieuwsgierigheid toch weer gewekt. Dat doet hij goed ...

eh1982 schreef:

Twee zaken om naar uit te kijken, pure verwennerij.

Die gaat zeer waarschijnlijk Closure/Continuation Live heten en komt eind dit jaar uit. Je hoort er nu even niets over omdat alle aandacht naar Harmony Codex moet gaan. Daarover gesproken: dinsdag tóch een single: Economies Of Scale! [/quote]

Zal waarschijnlijk wel in December zijn vlak voor de feestdagen? Overigens kijk ik daar momenteel meer naar uit dan dit album, wat een briljante avond was dat. Ook omdat ik TFB enigszins vond tegen vallen, zoals velen (ik vind het geen slecht album, maar ik had toch meer verwacht van deze man). Toch ben ik wel benieuwd. Als het goed is, komt na 12 uur de eerste single "economies of scale" ook in Nederland beschikbaar. Ik ga het zeker even beluisteren en laat me verassen.

Economies Of Scale klinkt goed!

avatar van legian
Gezien vanuit TFB is het een stap voorwaarts, maar dat was ook niet zo moeilijk. Het ligt inderdaad wat dichter tegen C/C aan, maar dan zonder enige spanning en zonder echt interessant te worden. Het nummer kabbelt maar een beetje voort zonder mij te doen opveren. Een knallende single is het dan ook niet wat mij betreft.

eh1982 schreef:
Economies Of Scale klinkt goed!

Ik ben iemand die graag de gehele plaat in zijn geheel luistert. Een single op zich zegt nooit zoveel.
Maar heb hier wel een goed gevoel van. Aftellen maar !

avatar van 4addcd
De pre-order winkel is wereldwijd geopend!

avatar van daniel1974nl
Eerst single klinkt nog zo gek nog niet, hoewel een toch ietwat voorzichtige schatting dat de richting inzet met Future Bites hier verder lijkt te worden doorgezet en ik moet zeggen dat me Future Bites heel wat luisterbeurten kost alvorens ik overtuigend kon zeggen wat ik er van vond. To The Bone en Hand Cannot Erase overigens ook maar nu vind ik deze twee zeker uit zijn solo catalogues zijn twee beste albums.
De eerste drie en zeker de derde trek ik nog steeds niet. Hier en daar wat ijzersterke nummers maar geen albums die je in zijn geheel opzet.

Ik kijk uit nar het nw album al vind ik het wel jammer dat daardoor de live registratie van het afgelopen PT concert in Amsterdam vorig jaar in de ijskast is gezet. Mogelijk een van de beste concerten die ik heb gezien, zeker qua geluidskwaliteit. Overdonderend was een understatement. Ijzersterkte setlist, zeer strakke band en presentatie. Wel graag in Dolby Atmos uitbrengen........

avatar van musician
Het SOS piepje had niet gehoeven van mij maar de single is op zich best goed.
Blij dat het vandaag wordt vrijgegeven.

avatar van legian
Voor de liefhebbers van moderne dans (?) de nietszeggende video erbij. Daar komt trouwens ook die 'spannendere' teaser vandaan wat dus niets met het nummer te maken heeft.
Steven Wilson - Economies of Scale

vanwijk schreef:

Twee zaken om naar uit te kijken, pure verwennerij. [/quote]

Ja, prachtige avond inderdaad. Goed geluid ook daar zeg. Geen straf om daar nog eens naar zo’n show te mogen meemaken. Maar ik vind het zo mooi aan een dvd dat je het dan kan herbeleven. Een aantal gingen mij voor door het te zeggen, maar ook ik kijk meer uit naar de DVD/Bluray dan naar het nieuwe album. Ik vind het prima als iemand artistieke shit wik uithalen, maar Steven slaat door en slaat vooral veel de plank mis met z’n verschrikkelijke kopstem. Hij moet niet denken dat hij zijn stem als instrument kan gebruiken. Het klinkt gewoon niet. Precies ook weer hetzelfde liedje met die nieuwe single nu. Prima qua muziek, maar beter kan hij gewoon stil blijven

legian schreef:

Tja niet elk nummer op een album hoeft een knaller te zijn. Het kan mooi passen in de flow van het album. Los is het wel een beetje saai, maar geef het -op de zang na dus- t voordeel van de twijfel

TONYLUNA schreef:

Maar heb hier wel een goed gevoel van. Aftellen maar !

Sluit me hier bij aan, graag het album in zijn geheel horen maar dit is wel een lekker begin!

Aproxis schreef:

Dat klopt en misschien bevalt het nummer beter in de flow van het album. Maar een single dient natuurlijk ook om de mogelijke luisteraar warm te maken voor het album en om een sfeer impressie te geven van wat we kunnen verwachten. En in dat opzicht weet dit nummer mij totaal niet warm te maken voor dit werk. Het enige voordeel is dat dit nummer voornamelijk langs me heen gaat waar de singles van TFB gewoon irriteerde.

Maar goed. Als het geheel uit is dan ga ik wel een definitieve conclusie trekken. Wie weet zitten daar nog enkele verrassingen tussen.

avatar van Leptop
Lekker nummer hoor. Klinkt alsof het goed in een albumsetting past. Blijkt het later daarin verloren te klinken, zou het me tegenvallen.
Laat maar komen dat album.

avatar van Barney Rubble
Eerste single doet ietwat denken aan Radiohead. Het klinkt in ieder geval weer geïnspireerd en bewogen. Ik ben benieuwd naar de rest van het album.