The National - Laugh Track (2023)

Label: 4AD

1. ⁠Alphabet City (3:44)
  2. ⁠Deep End (Paul’s in Pieces) (4:29)
  3. ⁠Weird Goodbyes (5:03)

met Bon Iver

4. ⁠Turn Off the House (4:35)
  5. ⁠Dreaming (3:47)
  6. ⁠Laugh Track (4:24)

met Phoebe Bridgers

7. ⁠Space Invader (6:58)
  8. ⁠Hornets (4:35)
  9. ⁠Coat on a Hook (4:58)
  10. ⁠Tour Manager (4:27)
  11. ⁠Crumble (4:35)

met Rosanne Cash

12. ⁠Smoke Detector (7:57)
avatar van Johnny Marr
Tof bandje dit.

avatar van Juul1998B
Ajax verloren en een nieuwe the national, dat is nog eens een zeer leuke verassing bij elkaar!

avatar van coldwarkids
Hé! Wat een verrassing dat Weird Goodbyes hierop staat! Dat de herfst nu écht mag komen!

avatar van KKOPPI
Uh wat is dit?

avatar van YouWillNeverWorkInTelevision
Kleine 2 weken voor hun concert in de ZiggoDome.

Kan niet wachten, echt benieuwd naar het album.

avatar van coldwarkids
Kan er in ieder geval niet minder op worden zou je zeggen laten we het maar hopen!

Jep om 00.00 uur is het 18 september

avatar van Roxy6
Heel erg benieuwd naar dit album, de paar nummers die ik ken zijn veelbelovend!

avatar van legian
Leuke start van de week dit, hopelijk weer een ouderwets sterk album.

avatar van Red33
Door m'n enthousiasme wist ik dit al een paar dagen, maar dat maakt het niet minder mooi! Man, wat kijk ik hiernaar uit!

Blijft nog steeds voor mij de vraag; wie is toch die Paul? Iemand enig idee?

Mooi dat de hoezen dus ook echt een tweeluik zijn, zoals ik al ergens las!

avatar van Red33
Jep om 00.00 uur is het 18 september

Maar in de VS natuurlijk nog niet. Of werkt dat zo niet? Aangezien zij Amerikaans zijn.

avatar van Gretz

Normaal komen releases laatste jaren op vrijdag uit en kan je ze dus allemaal al om klokslag 00.00 op de digitale streamplatforms vinden.

00:00 Eastern Summer Time ja. Dat bevestigde Matt (eer)gisteren op Homecoming

Red33 schreef:

Mss is dit wel een uitzondering inderdaad. Het is namelijk een aparte bekendmaking. Normaal zou het overal rond middernacht te beluisteren zijn. Nu moeten we waarschijnlijk wachten tot 17.00 of 18.00?

Voor jullie is het album beschikbaar om 6u in de ochtend dus

Gretz schreef:

Voor jullie is het album beschikbaar om 6u in de ochtend dus

Dus bij jou in Uden dan nog niet?

coldwarkids schreef:

Dus bij jou in Uden dan nog niet?

Ik ben in Cincinnati nu

Gretz schreef:

Ik ben in Cincinnati nu

Betere omgeving om dit album goed door te kunnen nemen dus, geniet ervan!

avatar van YouWillNeverWorkInTelevision
Ik hield persoonlijk van F2POF, maar alle nieuwe nummers op dit album zijn onmiskenbaar van een ander niveau en vele malen beter.

avatar van Juul1998B
Vind hem zo op het eerste gehoor ook net iets sterker dan het vorige album ( die al 4 sterren kreeg van me)
Dit is iets minder gepolijst en de songs raken me nog meer.
Turn off the house is a gem, damn.

Juul1998B schreef:
Dit is iets minder gepolijst en de songs raken me nog meer.
Turn off the house is a gem, damn.

Mee eens, Smoke Detector

Mee eens, Smoke Detector

Oook heel, heel nice!!
Vorige album was al goed maar deze is echt ijzersterk. Geen een nummer die het niveau naar beneden haalt. Zou zomaar de 5 sterren kunnen halen hier

avatar van crosskip
Juul1998B schreef:

Nouja in je bericht staat at mij betreft maar 1 verrassing en ik zag dit nieuwe album in ieder geval niet aankomen!

avatar van bloempje24
De drummer mag weer drummen, dat maakt al een ongelofelijk groot verschil. En onbegrijpelijk dat The National met Bryan Devendorf in de gelederen koos voor een drumcomputer bij het vorige album. Het rauwere geluid van Laugh Track (neem Space Invaders, zo hebben ze al even niet meer geklonken vanuit de studio) is voor de eerste luisterbeurt veelbelovend.

avatar van remcodurez
Dit album zal bepalend zijn of ik de groep nog ga blijven volgen. Het eerste album dit jaar was zo zwak dat ik sterk begon te twijfelen of ik nog verder moeite moest doen of me beperken tot hun oude oeuvre.

Op het eerste gehoor zijn, zoals bloempje24 reeds aanhaalt, zijn de analoge drums wat meer aanwezig op het album, dus dat is positief.
Heb nooit begrepen waarom degelijke rockbands de neiging hebben om op Coldplay'se wijze het roer om te gooien naar drumcomputer en synthesizer poprock.
In die zin klinkt Weird Goodbye's nu al misplaatst op dit nieuwe album.

avatar van Lighthouse
YouWillNeverWorkInTelevision schreef:

Alle? Best goed album hoor, vooral in de tweede helft, maar hier staat ook niets op dat in de buurt komt bij Eucalyptus. Zo'n Space Invader is lekker met die tweede helft, maar vind de song (melodie) an sich wel een van de zwakkere van de plaat. Vind het openingsnummer van Frankenstein ook lekkerder binnenkomen dan de opener van deze plaat.

Ik merk wel dat ik een grotere fan ben van Frankenstein dan velen hier. Prachtplaat was dat, van begin tot eind.

avatar van Johnny Marr
Lighthouse schreef:

Ik snap niet waarom velen nu al zeggen dat deze beter zou zijn dan Frankenstein, hoe kun je dat nu al weten?

Wat ik wel weet is dat ik dit album weer helemaal te pletter ga luisteren. *likkebaardsmiley*

avatar van corn1holio1
Lighthouse schreef:
[De titeltrack hier is wel waanzinnig mooi, Jezus. Ook Smoke Detector is van het beste wat deze band ooit gemaakt heeft.

Van Smoke Detector word ik héél erg blij!