The Beatles - 1962-1966 / 1967-1970 (2023)

Label: Apple

1. Love Me Do [2023 Mix] (2:22)
  2. Please Please Me [2023 Mix] (2:02)
  3. From Me to You [2023 Mix] (1:58)
  4. She Loves You [2023 Mix] (2:23)
  5. I Want to Hold Your Hand [2023 Mix] (2:26)
  6. All My Loving [2023 Mix] (2:10)
  7. Can’t Buy Me Love [2023 Mix] (2:12)
  8. A Hard Day’s Night [2023 Mix] (2:33)
  9. And I Love Her [2023 Mix] (2:30)
  10. Eight Days a Week [2023 Mix] (2:44)
  11. I Feel Fine [2023 Mix] (2:21)
  12. Ticket to Ride [2023 Mix] (3:03)
  13. Yesterday [2023 Mix] (2:06)
  14. Help! [2023 Mix] (2:20)
  15. You've Got to Hide Your Love Away [2023 Mix] (2:12)
  16. We Can Work It Out [2023 Mix, from 2015 Mix] (2:16)
  17. Day Tripper [2023 Mix] (2:49)
  18. Drive My Car [2023 Mix] (2:29)
  19. Norwegian Wood (This Bird Has Flown) [2023 Mix] (2:05)
  20. Nowhere Man [2023 Mix] (2:45)
  21. Michelle [2023 Mix] (2:43)
  22. In My Life [2023 Mix] (2:27)
  23. Girl [2023 Mix] (2:32)
  24. Paperback Writer [2022 Mix] (2:19)
  25. Eleanor Rigby [2022 Mix] (2:07)
  26. Yellow Submarine [2022 Mix] (2:39)
  27. I Saw Her Standing There [2023 Mix] (2:54)
  28. Twist and Shout [2023 Mix] (2:36)
  29. This Boy [2023 Mix] (2:17)
  30. Roll Over Beethoven [2023 Mix] (2:46)
  31. You Really Got a Hold on Me [2023 Mix] (3:02)
  32. You Can't Do That [2023 Mix] (2:35)
  33. If I Needed Someone [2023 Mix] (2:23)
  34. Got to Get You Into My Life [2022 Mix] (2:30)
  35. I'm Only Sleeping [2022 Mix] (3:01)
  36. Taxman [2022 Mix] (2:39)
  37. Here, There and Everywhere [2022 Mix] (2:25)
  38. Tomorrow Never Knows [2022 Mix] (2:58)
  39. Strawberry Fields Forever [2015 Mix, from 2017 Mix] (4:10)
  40. Penny Lane [2017 Mix] (3:01)
  41. Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band [2017 Mix] (2:03)
  42. With a Little Help from My Friends [2017 Mix] (2:46)
  43. Lucy in the Sky with Diamonds [2017 Mix] (3:29)
  44. A Day in the Life [2017 Mix] (5:03)
  45. All You Need Is Love [2015 Mix] (3:48)
  46. I am the Walrus [2023 Mix] (4:36)
  47. Hello, Goodbye [2015 Mix] (3:28)
  48. The Fool on the Hill [2023 Mix] (3:00)
  49. Magical Mystery Tour [2023 Mix] (2:50)
  50. Lady Madonna [2015 Mix, from 2023 Mix] (2:17)
  51. Hey Jude [2015 Mix] (7:06)
  52. Revolution [2023 Mix] (3:25)
  53. Back in the U.S.S.R. [2018 Mix] (2:45)
  54. While My Guitar Gently Weeps [2018 Mix] (4:45)
  55. Ob-La-Di, Ob-La-Da [2018 Mix] (3:09)
  56. Get Back [2015 Mix] (3:12)
  57. Don't Let Me Down [2021 Mix] (3:39)
  58. The Ballad of John and Yoko [2015 Mix] (3:00)
  59. Old Brown Shoe [2023 Mix] (3:19)
  60. Here Comes the Sun [2019 Mix] (3:06)
  61. Come Together [2019 Mix] (4:20)
  62. Something [2019 Mix] (3:03)
  63. Octopus's Garden [2019 Mix] (2:51)
  64. Let It Be [2015 Mix, from 2021 Mix] (3:53)
  65. Across the Universe [2021 Mix] (3:49)
  66. The Long and Winding Road [2021 Mix] (3:41)
  67. Now and Then [2023] (4:05)
  68. Blackbird [2018 Mix] (2:19)
  69. Dear Prudence [2018 Mix] (3:55)
  70. Glass Onion [2018 Mix] (2:18)
  71. Within You Without You [2017 Mix] (5:08)
  72. Hey Bulldog [2023 Mix] (3:12)
  73. Oh! Darling [2019 Mix] (3:28)
  74. I Me Mine [2021 Mix] (2:26)
  75. I Want You (She's So Heavy) [2019 Mix] (7:48)

avatar van nlkink
Vermoedelijk wordt de demo van Now & Then alsnog in opgepoetste staat uitgebracht. Dat lukte niet in 1996 toen Anthology 3 werd samengesteld. Er zat een hinderlijke piep onder die er niet uit te filteren was. Andere kandidaten zijn Grow Old With Me en McCartney en Harrison hadden samen een nummer geschreven, All For Love.

avatar van nlkink
Dat laatste nummer van The Beatles wordt dus inderdaad Now & Then. De groep heeft er in 1995 een middag aan gewerkt tot George er genoeg van had. En de afspraak toen was dat als één van de drie zei dat iets niet gebeurde, de andere twee zich daar bij zouden neerleggen. Paul heeft dus uiteindelijk, zoals hij eerder al eens had aangegeven, de draad toch weer opgepakt. Met AI is John's stem gescheiden van de storende piep/brom/hiss. Verder is gebruik gemaakt van akoestische slaggitaarpartijen van George en heeft Ringo na wat aandringen van Giles Martin nieuwe drumpartijen ingespeeld. Paul verzorgde bass en (solo-)gitaarpartijen en zang naast John. Sean Lennon heeft aangegeven dat het AI gebruik zich heeft tot het 'schoonmaken' van John's vocals maar op sommige kanalen wordt beweerd dat men vocalen van Because heeft bewerkt om harmonieën van zowel John Paul als George in het nummer te kunnen verwerken. Ik heb daarover zwart op wit nog niks officieels gelezen.
Het nummer zal samen met Free As A Bird en Real Love worden toegevoegd aan een 'Deluxe edition' van het blauwe album (1967-1970). Op deze reissue zullen de jaartallen weggelaten worden.
Ook het rode dubbelalbum (1962-1966) krijgt zo'n 'deluxe' behandeling. Alle nummers zullen door de demixing molen van Peter Jackson worden gehaald en er zullen aanvullende (non) album tracks aan de tracklist worden toegevoegd. Ook hier zullen de jaartallen verwijderd worden. Met welke nummers de rode en blauwe dubbelaars uiteindelijk verder worden uitgebreid is niet bekend. Expanded Beatles Red and Blue Albums Expected To Be The Next Official Reissue - Noise11.com.

avatar van nlkink
Trailer over de aanstaande release: https://youtu.be/KgFTpwB_uII?si=bsPSZMoxIbuA1wfQ

Link naar de Beatlestore met informatie over de te verschijnen single Now & Then en de te verschijnen reissues van het rode en het blauwe dubbellalbum: The Beatles - Official Store - Shop Exclusive Music & Merch - ukstore.thebeatles.com.

In tegenstelling tot wat ik 7 augustus schreef zijn Free As A Bird en Real Love niet toegevoegd aan het blauwe album. En de subtitels 1962-1966 en 1967-1970 blijven ook gehandhaafd.

De limited box op rood/blauw gekleurd vinyl was al snel uitverkocht op de website van the Beatles, maar is nu nog hier in Nederland te koop:

The Beatles 1962-1970 (2023 Edition) 6 coloured disc box set - The Beatles | Platenzaak.nl

avatar van nlkink
De tracklist is m.i. niet compleet, west en WhoAmI. De periode 1962-1964 ontbreekt.

avatar van Joshua68
LP 1 ontbreekt zo te zien.

avatar van WhoAmI
WhoAmI (crew)
Bedankt nlkink en Joshua68. Ik had de hele tracklist netjes geordend in Notepad om eruit te kopiëren, maar had per ongeluk een enter te veel erin staan. Pas het nu aan!

avatar van Joshua68
Is deze eigenlijk niet meer dan een doos met de twee sets gebundeld?

Ja dat klopt: rood en blauw in één box.

avatar van WhoAmI
WhoAmI (crew)
Met 21 nieuwe tracks, en 36 nieuwe mixes. Zo heeft de blauwe LP negen nieuwe trakcs, waaronder Glass Onion en Now and Then erop staan!

avatar van Poles Apart
Jammer dat Free as a Bird en Real Love niet toegevoegd zijn, die hadden er toch best wel op gekund?

De titel beslaat de jaren 1962-1970, maar Now and Then staat er wel op, en die komt dus pas volgende week uit (de Lennon-demo is uit 1978 overigens).

avatar van caravelle
Jammer dat de toegevoegde nummers (waarover wij ook allemaal weer kunnen twisten) niet chronologisch zijn toegevoegd. Deze staan op een aparte lp, zowel voor Red als Blue.

En al deze nummers zijn opnieuw half speed geremastered at Abbey Road Studios. Net als bij de eerdere recente Beatles boxsets.

De 2023 uitgave staat inmiddels ook op deze site: The Beatles - 1962—1970 (2023) - MusicMeter.nl

avatar van teus
Ook jammer dat All Together now en Revolution 9 ontbreken
Toch 2 BeatleToppers....

avatar van Kaaasgaaf
Leuk bandje schijnt dit te zijn, ben benieuwd.

avatar van lennon
tja, eigenlijk vind ik dit alleen maar interessant voor Now and then. .De rest geloof ik wel, Hoe vaak kan je iets remasteren?

avatar van arie1951
Jammer dat Free as a bird en Baby’s in Black er niet opstaan. Verder valt me op dat er opvallend veel nummers van George Harrison op deze verzamel box staan.

arie1951 schreef:

Acht (als ik goed geteld heb) is niet bepaald veel, toch?

avatar van Poles Apart
Net BBC's The One Show gekeken, met een exclusief voorproefje van de video en opnames uit 1994/95 van Paul, George en Ringo die aan Now and Then werken, beelden die niet in de Anthology zaten, en dan daarna Peter Jackson die praat over de technologie die het mogelijk heeft gemaakt Lennon's vocalen te isoleren... Hemels. Kippenvel toch wel toen de geïsoleerde vocal track afgespeeld werd. Zoek het op als je Beatles fan bent. Morgen dan eindelijk de première van het nummer wereldwijd om 15:00 Nederlandse tijd.

avatar van nlkink
En hier een link naar de minidocumentaire over de totstandkoming van Now & Then: https://youtu.be/APJAQoSCwuA?si=m3iEw7fhZpqvUbKe.

avatar van davevr
Kaaasgaaf schreef:
Leuk bandje schijnt dit te zijn, ben benieuwd.

Als boysband begonnen heb ik gehoord.

avatar van CHIEP
CHIEP (crew)
Ik denk dat mijn verwachtingen omtrent Johns stemaanpassingen in "Now And Then" net iets te hoog lagen. Het klinkt imho nog steeds zeer hard als een demo.

avatar van echoes
Ik heb m nu twee keer beluisterd. Aardige song en het horen van de stem van Lennon heeft toch wel wat magisch, maar ben toch wel teleurgesteld. Ik zit de hele song te wachten op een paar heerlijke Strawberry Fields achtige drum breaks van Ringo (de song is daar echt perfect voor, ik hoor ze gewoon in m'n hoofd), maar die komen maar niet. Dat vind ik echt een gemiste kans want had het nummer veel Beatlesquer gemaakt. De docu is een stuk leuker dan de song.

avatar van devel-hunt
Now and then gehoord, het nummer is al jaren als demo in omloop, Lennon nam het eind jaren 70 op een cassettebandje op, de drie overgebleven Beatles kregen het in 1994 samen met free as a bird en real love van Yoko Ono om er iets moois van te maken, nu pas is het af. Een strawberry fields, I,m the walrus of Eleanor rigby kan je niet meer verwachten, maar het resultaat mag er wel zijn, maar hoe moet je zo,n nummer eigenlijk beoordelen? Kan je hier eigenlijk wel van een Beatles nummer spreken? Lennon nam het 10 jaar na de split thuis op, Net zoals de nieuwe Stones, er hangt zoveel geschiedenis aan vast, onbevooroordeeld luisteren kan bijna niemand, maar het is mooi gemaakt, Lennon en Harrison kunnen gerust zijn, hun nalatenschap is in hele goede handen.

avatar van Stalin
De marketingtechnisch zeer doordachte hype rondom Now and Then ten spijt, maar ik vind het nummer maar een niemendalletje. Afgezien van de fenomenale stem van Lennon doet het me weinig. De McCartney saus ligt er mijn inziens te dik bovenop, als een spaghetti verzopen in bolognaise saus. Weer dat gebruik van die voorspelbare strijkinstrumenten ook. Begrijp me niet verkeerd, het blijft schitterend voor McCartney en Ringo dat ze 60 jaar na dato als levende legenden nog zo genieten van hun nalatenschap met de Beatles. En er dan op deze manier nog een mooi laatste statement kunnen neerzetten, alsook een eerbetoon aan Lennon en Harrison. Daar wil ik echt niets aan afdoen, maar het nummer zelf zou zonder de stem van Lennon weinig om het lijf hebben mijn inziens. Ik vraag me daarom ook meteen af of nu alsnog de solo opname van Lennon dmv gebruik van de techniek van Peter Jackson zal verschijnen. De bootlegopname hiervan raakt mij persoonlijk meer dan deze vandaag verschenen versie. Tevens hoop ik dat Peter Jackson zich nu ook mag gaan uitleven met de opnames uit Hamburg en andere slecht klinkende live opnames uit de jaren 60. Die zou ik graag willen horen. Mach schau...

avatar van SilverGun
Niet al te bijzonder en het is vooral jammer dat men niet in staat is geweest het “I don’t want to lose you”-gedeelte op een geslaagde wijze in te voegen. Dat was toch wel een vrij integraal onderdeel van de demo dat nu dan volledig ontbreekt. Hier een fan-edit waarin dat segment wel terugkomt.

Verwacht overigens wel dat Free As a Bird en Real Love nog verbeterde uitvoeringen gaan krijgen met gebruik van dezelfde technologie als bij Now and Then.