SilverGun schreef:
Dat matte en doffe komt simpelweg voort uit de wijze waarop de plaat gemixt is. Haalt het album voor mij echt een beetje naar beneden en ik merk dat ik 'm om die reden zelfs nog maar weinig geluisterd heb. Vooral de hogere bas en lagere mids zijn echt té aanwezig in een aantal tracks.
Mmm, ik vind de licht-onconventionele productiekeuzes juist enorm bijdragen aan het eigenzinnige en onderscheidende karakter van deze plaat. Zoals ik hier eerder heb geschreven, is dit ook veel minder een koptelefoonplaat dan we bij Godrich gewend waren (wat dat betreft begrijp ik dat 'doffer' wel, door speakers begint de muziek meer te 'ademen'), maar met Godrich aan boord vond ik ALFAA - hoewel technisch gezien wellicht perfecter - toch nét iets teveel een 'Radiohead Light' terwijl WOE zoveel meer een opzichzelfstaand project geworden is mede met dank aan de totaal andere benadering van Petts-Davies. Ik weet niet wie bij een derde album aan de knoppen zal zitten, maar ik hoop dat ze met verschillende producers blijven werken. Houdt het zeker interessant. Niet dat ik helemaal geen kritiekpunten heb hoor, zo klinkt de climax van Bending Hectic (na die heerlijk ijzingwekkende strijkers) wel een beetje als een natte scheet. Maar goed, wat er voor de rest allemaal ook aan te merken zou zijn op zaken als mix/master/productie, ik geloof toch echt niet dat die de muziek zelf dermate beïnvloeden dat je 'wanhopig moet luisteren' om te horen wat er goed aan is, zoals DeWP stelt. Hij zegt immers ook dat hij de zang saai vindt. Tja, misschien houdt hij gewoon niet zo van deze muziek, dat moet toch gewoon kunnen. Zelfs als het naar audiofiele maatstaven de totaal perfecte balans zou hebben gekregen, zou dat er dan weinig aan veranderen. (Maar goed, ik ben ook liefhebber van lo-fi-muziek, en dat klinkt natuurlijk helemaal nergens naar.)