Led Zeppelin - Mothership (2007)

Label: Atlantic

1. Good Times Bad Times (2:47)
  2. Communication Breakdown (2:28)
  3. Dazed and Confused (6:28)
  4. Babe I'm Gonna Leave You (6:41)
  5. Whole Lotta Love (5:32)
  6. Ramble On (4:22)
  7. Heartbreaker (4:15)
  8. Immigrant Song (2:26)
  9. Since I've Been Loving You (7:23)
  10. Rock and Roll (3:41)
  11. Black Dog (4:54)
  12. When the Levee Breaks (7:10)
  13. Stairway to Heaven (8:02)
  14. Song Remains the Same (5:32)
  15. Over the Hills and Far Away (4:49)
  16. D'Yer Maker (4:23)
  17. No Quarter (7:00)
  18. Trampled Under Foot (5:36)
  19. Houses of the Holy (4:04)
  20. Kashmir (8:29)
  21. Nobody's Fault But Mine (6:16)
  22. Achilles Last Stand (10:23)
  23. In the Evening (6:51)
  24. All My Love (5:53)
avatar van 999Grey
Hans Brouwer schreef:
En dankzij "Mothership (2007)" heeft mijn 15 jarige dochter inmiddels ook kennis gemaakt met de fantastische rockmuziek van Led Zeppelin. "Misty Mountain Hop" heb ik, als vader die het beste met zijn dochter voor heeft , maar even apart naar haar iPod getransporteerd .

nu weet ik hoe mijn vader zich voelt.......

Lukk0
Queenlive schreef:
Houses of the holy,LZ III en hun dubbelaar moet je ook hebben

Vergeet vooral hun beste album Physical Graffiti niet, met het geweldige, briljante Kashmir en In My Time Of Dying. Is misschien wel wat minder bekend, maar zeker even goed, zo niet beter dan de rest.

avatar van kaztor
@ frankieman: Op naar Presence!

avatar van Tijn79
...prachtband, prachtverzamelaar

CTK
Ben nu pas volop Led Zep aan het ontdekken en heb vandaag deze verzamelaar aangekocht.
Waarom?
Makkelijk om in de wagen te hebben liggen

( Heb zo ook verzamelaars van Johnny Cash, Dire Straits, .... )

De reguliere albums zal ik ooit nog wel eens aanschaffen.

avatar van hellboy.ray
briljante band... heb alleen wel jaren nodig gehad om
het zeer mooie Stairway to Heaven te leren waarderen.
maar sinds ik het nu wel waardeer was deze plaat kopen
een makkie en geen weggegooid geld.

avatar van Ice Cream Man
CTK schreef:
Waarom?
Makkelijk om in de wagen te hebben liggen

( Heb zo ook verzamelaars van Johnny Cash, Dire Straits, .... )

De reguliere albums zal ik ooit nog wel eens aanschaffen.

Wacht er niet te lang mee, je zal er achteraf spijt van krijgen .

Ik heb het persoonlijk niet zo voor zulke compilaties, zeker in het geval van een groep als Led Zep (de grootste, machtigste, beste rockgroep ooit), door zoiets op een of twee schijfjes te persen doe je afbreuk aan de complexiteit, variatie en uitgebreidheid van hun oeuvre.

Stijn_Slayer
M'n pa heeft deze gekocht. Ikzelf ben vaak nogal tegen compilatie cd's van artiesten die ik echt heel erg goed vind, maar pa zei dat hij dat ook wel vond maar dat ie anders alle albums los moest gaan kopen. Toch is dit wel een heel erg goede compilatie, wat soms ook nog wel een kunst is.

Oke het enige mini minpuntje:
All my love vind ik het enige nummer die er niet op had gemogen (of alleen het intro, maar dat gaat natuurlijk ook weer niet) die had ik dan vervangen willen zien door Bron-Y-Aur-Stomp (geen idee hoe je het precies spelt).

avatar van Kronos
De losse albums zijn tegenwoordig voor zo'n 7 á 8 euro per stuk te verkrijgen. Voor Physical Graffiti zal dat meer zijn, maar voor minder dan € 100,00 kan je alle studioalbums aanschaffen. Daar gaat de kost van deze verzamelaar dan nog eens af. En de meerwaarde om de afzonderlijke nummers binnen hun oorspronkelijke context te horen verantwoordt dan zeker deze meerkost.

Father McKenzie
Kronos schreef:

Van een topband als Led Zeppelin kun je inderdaad beter alle reguliere platen kopen, die zijn hun geld méér dan waard.

Maar als instapper is dit toch zeer goed, toch? Vind ik wel!

avatar van Kronos
Mja. Lijkt wel heel erg op deze, maar die duurt dan nog een beetje langer.

avatar van cd-me
Super lekker album met veel goede hits zoals: communication breakdown etc.
Erg lekker om naar te luisteren.

Ice Cream Man schreef:

Wacht er niet te lang mee, je zal er achteraf spijt van krijgen .

Ondertussen heb ik I, II, III,IV Houses Of The Holy en Physical Graffiti in bezit.

avatar van notsub
Mooie verzamelaar van Led Zeppelin. Alle bekende nummers zijn erop terug te vinden. Het valt mij ook op hoeveel van deze ik ook ken van bands die er covers van hebben opgenomen. Zelfs bands als Infectious Grooves en Nuclear Assault hebben zich eraan gewaagd....

avatar van My Addiction
Schandalig dat Tangerine er niet op staat!

avatar van SemdeJong
Prima album. Ben zelf ook niet echt dol op verzamel albums maar met dit album fiets je heerlijk in twee uur door de muziek van deze band.

avatar van Madjack71
Goede compilatie en een mooie hoes. Maar zoals gezegt voor weinig kun je grotendeels de gehele collectie van deze geweldige band in huis krijgen. Maar soit, voor wie dat een beetje teveel van het goede is, heeft hier een prima alternatief.

Ik stap over mijn principes heen (daar zijn ze voor). Ook al is dit allemaal eerder geremastered uitgebracht, het blijft een mooie verzameling muziek. Verhoog 'm daarom van 2 principiële sterren naar 4,5* muziekwaardering.

Over muziekwaardering gesproken: onder 'favoriete tracks' springen er zo'n 2 jaar na de release 4 nummers duidelijk uit met de meeste voorkeursstemmen:

Stairway To Heaven
Kashmir
Dazed and Confused
Whole Lotta Love

Overigens heb ik vandaag Led Zeppelin I t/m IV gekocht in de mini LP versie, ook wel vinyl replica cd's genoemd. Uitgevoerd zoals - en in het materiaal van - de oorspronkelijke UK LP.
Ze zijn nu nog goed te betalen via internetwinkels in the UK.

avatar van ricardo
Een beetje vergelijkbaar met Remasters uit 1990 is deze verzamelaar. Ik denk dat het weinig uitmaakt of je nu deze of Remasters 1990 hebt. Volgens mij zijn dat ook gewoon de 2 beste verzamelaars die er van Led Zep op de markt zijn. Ik heb destijds remasters gekocht, waardoor deze natuurlijk voor mij overbodig is. Maar het materiaal wat hierop staat is natuurlijk subliem en erg goed gekozen. Ik heb geen enkel studio album van led Zep org in huis. Ik heb de eerste 4 albums gepindakaast op mijn pc staan. Remasters en How The West Was Won zijn mijn enigste org Led Zep albums die ik in huis heb.

ricardo schreef:

Dat was mijn punt: de Remasters uit 1990 en dit album scheelt geloof ik maar 2 nummers. Ze zijn dus vrijwel identiek en zoals de titel al zegt was de muziek toen ook al geremastered (en goed ook).
Daarom gaf ik eerst 2,0* aan Mothership, maar ja: de muziek is natuurlijk wel heel goed, vandaar dat ik er toch maar 4,5* van heb gemaakt (net als bij de Remasters).

Ik heb trouwens vandaag via Amazon UK de albums Led Zeppelin I t/m IV gekocht, uitgegeven als mini LP, ook wel Vinyl Replica: de cd vormgegeven zoals de LP vroeger eruit zag. Op dit moment zijn ze nog heel goed te betalen en erg leuk om te hebben.

avatar van Hans Brouwer
west schreef:
Zou ik niet hebben gedaan. Op Remasters staat de beste rocksong allertijden. Op Mothership ontbreekt dat nummer. Onbegrijpelijk. Welk Led Zep. nummer dat is? Het 5e nummer van Led Zeppelin IV. Juist ja: "Misty Mountain Hop".

LocoHermano
Hans Brouwer schreef:
Welk Led Zep. nummer dat is?

In My Time Of Dying

Hans Brouwer schreef:

Verrek ja, je hebt gelijk Hans. En ook the Rain Song ontbreekt, één van de beste nummers van Houses of the Holy. Dus verlaag ik 'm daarom weer naar 4,0*: Remasters is beter samengesteld.

PS: het stomme is dat beide nummers er nog precies bij hadden gepast op cd 1 en cd 2. Maar ja: dat zou de verkoop van de losse albums in de vingers hebben gesneden.

avatar van bikkel2
We hadden natuurlijk al Remasters maar wederom pakt men uit met een verzamelaar .
Het blijft altijd lastig om zo'n compilatie in elkaar te knutselen . Met het meeste werk ben ik content , al hadden Misty Mountain Hop en The Rainsong er natuurlijk op gemoeten .
Gelukkig staat er genoeg fraais tegenover . Want wat hebben de britten een schatkamer aan geweldige nummers achtergelaten .
Van de stevige ongecompliceerde bluesrock van het begin tot een keur aan stijlen verder op in hun loopbaan .
Blijft natuurlijk de vraag wat moet de doorgewinterde Zepfan met Mothership . Remasters is op een aantal aanpassingen na een zelfde soort verzamelaar . Dus echt een bijzondere uitgave is dit natuurlijk niet .
Toch is de opbouw voorbeeldig . je hoort een band die zich steeds meer ontwikkelt , experimenteert de grenzen verlegd en noodzakelijk eindigt in 1980 .
Maar in de 1e plaats was ''Zep '' natuurlijk een dijk van een rockband .

CTK
Mothership is ideaal voor die mensen die Led Zeppelin eerst wat willen ontdekken, zoals mezelf. Heb deze aangekocht na het horen va Over The Hills And Far Away.

Ondertussen ben ik een bezitter van heel wat albums en een dvd van Led Zep

avatar van Gert P
Heb de 4 disc remasters met alle mooie songs en deze is totaal overbodig en geldklopperij.

avatar van ricardo
Als je die 4 cd set van Remasters hebt is deze voor JOU overbodig inderdaad, nogal logisch denk ik, maar dat hoef jij niet te gaan veralgemeniseren hier GertP. Want als je nog niets in huis hebt van Led Zep, en je bent met deze begonnen, dan kan hij nauwlijks overbodig en een miskoop zijn. Er staan immers genoeg nummers op om de essentie van Led Zep in huis te halen, al zijn er altijd wel weer van die zeurpieten die vinden dat er nog belangrijke nummers missen. Ik beoordeel deze verzamelaar het liefst met de nummers die er WEL opstaan, en die zijn gewoon allemaal dik in orde.

avatar van kaztor
ricardo schreef:

Een miskoop is het in dat geval zeker niet, maar Remasters was er al en is vrijwel identiek. Dan vind ik deze zeker wel overbodig. Vergeet natuurlijk niet dat dit werd uitgebracht ten tijde van het Wembley-concert...

avatar van ricardo
Jawel klopt ook wel, maar er zijn ook mensen die hier niet op mu.me staan. Als die in een cd shop komen, ligt daar vooral deze verzamelaar. Remasters kom je een stuk minder en bijna niet meer tegen. Als je goed geinformeerd bent, en dat zijn de meesten op deze site wel, dan issie overbodig. Maar het gaat nog altijd om vraag en aanbod, en deze word op dit moment gewoon massaal aangeboden, itt Remasters. Als jij nou een verzamelplaat van Led Zep zou willen hebben ter kennismaking, en deze ligt in de cd shop met alleen maar hun absolute topnummers,(uitzonderingen daargelaten natuurlijk) en Remasters ligt er niet, zou jij deze niet kopen dan?

Beste Ricardo, het is en blijft op zijn minst opvallend te noemen dat de platenmij. en de groep Remasters (de 2cd versie) in 2007 nogmaals uitbrengen alleen nu onder een andere naam (maar 2 nummers zijn gewijzigd). Vreemd is het marketingverhaal wat erbij gehouden wordt: eindelijk is al het grote Led Zeppelin werk geremasterd en te krijgen op een mooi verzamelalbum.......... hu??!

De reden is inderdaad: money, money, money. Maar deze release was wel retebrutaal en wat er beweerd werd klopte van geen kanten.
Nu ik er weer zo mee bezig ben en alles op een rij zet: ik ga weer terug naar mijn 2,0* voor dit dubbelalbum. Remasters (2cd) geef ik 4,5* voor de geweldige geremasterde muziek en het mooie overzicht van Led Zeppelin's werk.