The Prodigy - The Fat of the Land (1997)

Dance
Label: XL

1. Smack My Bitch Up (5:42)
  2. Breathe (5:34)
  7. Narayan (9:06)
  8. Firestarter (4:41)
  9. Climbatize (6:36)
  10. Fuel My Fire (4:18)
  11. Molotov Bitch * (4:56)
  12. No Man Army * (4:10)
het nummer 'Smack my bitch up' krijgt van mij 5 sterren wat een briljant nummer zeg

Lekker albumpje met vooral veel van de grote hits, al is het jammer dat juist hét beste nummer al direct als eerste komt (en je dus wel vaker dáár blijft hangen). Sowieso muziek om goed op los te gaan.
Hoogtepunten (voor mij): Diesel Power, Climbatize, Firestarter, Mindfields en uiteraard Smack My Bitch Up.
Minder: Funky Shit, Fuel My Fire.
4 sterren.

Smack my Bitch Up vind ik echt geniaal.. Vooral voor op de dansvloer. Heel energiek nummer.. Daarna wordt het voor mij toch iets te industrieel.. Ik houd meer van natuurlijk.. Toch een 4,5 * want het eerste nummer is echt top.

En die clip is gewoon
1 van men alltime favourites.

DonDijk
FunkyMonk schreef:
En die clip is gewoon
1 van men alltime favourites.

nee, die clip had van mij anders gemogen.het nummer is wel super inderdaad,er zit zo'n vette bass in dat mijn planten van mn plankjes afvielen ondanks dat er nog een muur tussen in stond.

Laurora

Laurora
DonDijk schreef:

over het algemeen wel en vinden ze mn muziekjes ook wel leuk maar toen niet

avatar van FunkStar
The Fat of the Land is een meesterwerk!
Ik ben sinds 1997 in het bezit van dit album, en ik draai hem tot de dag van vandaag nog steeds. Van alle cd's die ik heb is dit de enige die mij nooit zal vervelen... De vette beats, opzwepende ritmes zijn gewoon een genot om aan te horen. Dit album is echt letterlijk en figuurlijk een knaller!

En toch maar een 3.5* ?

avatar van Snowblood
Dat is dan inderdaad maar erg mager afgaande op je recensie

dimwit
De video's van the prodigy komen op dit album het beste tot hun recht. Die van breathe, smack my bitch up en firestarter zijn echt fuckin' sick. Geweldig album en me favoriet is breathe!

avatar van everto
waarom hebben ze de clip van smack my bitch up van youtube afgeknikkerd?

omdat het nogal explicite beelden bevat, gelijk een seksscene...

avatar van monique
firestarter blijf een gaaf nummer

monique schreef:
firestarter blijf een gaaf nummer

Zou je niet gewoon zeggen dat 'fat of the land' een gaaf album blijft ?

avatar van rien
Narayan steekt wat mij betreft met kop en schouders boven de rest uit!!!
Wat een drive, energie en sfeer heeft dit nr
Verders vind ik Smack my bitch up, Diesel Power en Mindfields zeer chill.
Maar alleen het nr Narayan verdiend voor mij al 4*

avatar van FunkyMonk
Diesel power; Vind ik zo'n gruwelijk goede track. Ideaal om mee op te staan en Narayan is duidelijk de sterkste track idd, vind ik ook.

dimwit
Ik ben meer into Fat of the land dan Music for the jilted generation. Deze plaat is echt gruwlijk goed!

EVANSHEWSON
Vond hun singles rond deze tijd erg goed; Breathe en Firestarter.
Kocht deze plaat dan maar en het werd een tegenvaller. Zal wel niet mijn stijl geweest zijn, ben véél te veel in klassieke rock.
Neemt niet weg dat ik die twee singles nog steeds apprecieer. Rest van album niet echt aan mij besteed.
Gelukkig verschillen smaken. Kan me niet over deze plaat verder uitspreken omdat ik ze amper gedraaid heb en dan maar op een rommelmarkt heb verkocht.

avatar van waxs
Heerlijk album, lekker aggressieve stijl staan een aantal echte klassiekers op uit het genre. Naast de hoogtepunten echter ook een 3tal dieptepunten. 3,5*

Je moet je post nog even afmaken. Wat zijn volgens jou de dieptepunten?

avatar van waxs
Funky Shit, Serial Thrilla en Fuel My Fire.

Die laatste 2 vind ik ook de minsten, maar Funky Shit is lekkerrr

Als hier al een minder nummer opo zit dan is het Fuel My Fire. De rest heb ik eigenlijk geren verkeerd woord voor over. 4.5*

avatar van Rammetje*
Het beste album van The Prodigy! Firestarter, Smack My Bitch Up, Breathe en Serial Thrilla zijn heerlijke nummers! Ook Climbatize vind ik erg mooi...

Een 4,5!

ik vind dit echt een heerlijk album, een van de allereerste cd's die ik kocht als klein jongetje
moeder was het er niet mee eens, maar van mijn eigen geld gekocht, en draai hem nog steeds.
vooral smack my bitch up is een heerlijk dansnummer, goeie beats en een lekker tempo

5 sterren

avatar van MJ_DA_MAN
Ondanks dat ik er wat meer van had verwacht, is dit toch wel een lekkere dance-plaat. Lekker up-tempo, lekker in het gehoor en sfeermakend. Kool Keith's bijdrage waardeer ik erg als hiphop-liefhebber, hij klinkt erg vet op een ''bangende'' Prodigy-song. Helaas staat er geen een nummer op die ik écht geweldig vond, daarom ''slechts'' 3,5*.

avatar van T37king
Briljant cd deze, smack my bitch up is gewoon super (clip kon beter) een 5.0 van mij en is allang nummer een van mijn top 10