Daft Punk - Alive 2007 (2007)

Frankrijk
Dance / Electronic
Label: Virgin

1. Robot Rock / Oh Yeah (6:28)
  2. Touch It / Technologic (5:30)
  3. Television Rules the Nation / Crescendolls (4:51)
  4. Too Long / Steam Machine (7:02)
  5. Around the World / Harder, Better, Faster, Stronger (5:43)
  6. Burnin' / Too Long (7:12)
  7. Face to Face / Short Circuit (4:55)
  8. One More Time / Aerodynamic (6:11)
  9. Aerodynamic Beats / Forget About the World (3:32)
  10. The Prime Time of Your Life / the Brainwasher / Rollin' & Scratchin' / Alive (10:22)
  11. Da Funk / Daftendirekt (6:37)
  12. Superheroes / Human After All / Rock 'n Roll (5:41)
  13. Human After All / Together / One More Time / Music Sounds Better with You * (9:58)
Wat een heerlijk album zeg... voor mij het beste van Daft Punk. Je moet altijd maar weer even zin hebben in die herrie... maar heb je 'em eenmaal opstaan, is het toch weer helemaal geweldig . Vooral de mix van Around the World en Harder Better Faster Stronger vind ik erg lekker

4,5 voor dit album.

Baltasound
Djarune schreef:
oh mijn god! Als ze deze liveversie in de studio doen zonder applaus zou het echt 1 van de beste dance albums aller tijden zijn. Ik stoor me altijd aan livekwaliteit.. Jammer

Is inderdaad errrrug slecht

avatar van Urbanoetang
Voor het eerst dit plaatje echt echt echt geluisterd (eerst skipte ik nog wel eens tussendoor) en er helemaal in op gegaan. Op sommige momenten kreeg ik letterlijk kippevel! Ik kan met volle zekerheid zeggen dat dit het beste live-album is dat ik ooit heb gehoord.
Dit komt mede doordat ik al weg ben van Daft Punk sinds mijn 11e, toen ik Discovery in mijn CD-tray belande en er ook maanden niet meer uit kwam. Bij het mindere Human After All ben ik een tijdje een beetje afgehaakt. Vervolgens ben ik een jaar later weer Homework gaan luisteren waardoor ik weer helemaal verlieft werd op Daft Punk, en enkele maandjes later kwam deze. Helaas ben ik hem toen niet gaan luisteren omdat ik een afkeer heb tegen live-albums, maar later toen ik het ging luisteren kwam ik erachter (en nu pas echt) dat dit een geniaal plaatje is en vrijwel elk nummer anders is. Ook al mijn favoriete nummers komen erin voor, al mis ik Aerodynamic in zijn originele vorm en High Fidelity.

Al met al, geweldig live-album (vooral voor de Daft Punk die-hard!) dat ik eigenlijk meer als de ultieme Daft Punk remixplaat zie dan als een live-album.

avatar van T91
T91
Was het afgelopen weekend in Parijs, dus kon hem niet laten liggen. Geweldig album!

Urbanoetang schreef:
Bij het mindere Human After All ben ik een tijdje een beetje afgehaakt.

Ik zie dat jij het ook al noemde. Waarom vind men Human After All toch het minste album van Daft Punk? Ik persoonlijk vind Human After All het beste (niet-live) album van Daft Punk. Er staan namelijk voor mij meer favorieten op Human After All dan op Discovery en Homework. Niet dat die andere twee slecht zijn, zeker niet. Maar ik vind Human After All veruit de beste. Dus of iemand mij dit kan uitleggen, want ik heb zo'n gevoel dat ik de enige ben die Human After All niet (!!) het minste album van Daft Punk vind.

Ik vind alle albums op bepaalde punten erg sterk, en op bepaalde punten erg matig. Ik heb het gevoel dat de albums een soort showcases zijn waar ze alvast de fans laten horen waartoe ze in staat zijn tijdens hun optredens. Misschien een beetje een vreemde gedachte, maar hun albums voelen altijd zo incompleet aan, in tegenstelling tot dit fantastische concert.

Freekje schreef:

Omdat ik Human After All vind klinken als een verzamelalbum van een aantal nummers dat ze nog hadden liggen. Of ik hem op shuffle zet of normaal afspeel, het maakt voor mij niet uit want het klinkt niet als een geheel. Ook zijn de tracks op Human After All helemaal zo slecht nog niet, maar mij boeien ze niet langer dan 2 minuten. Er verandert bij veel nummers dan ook vrijwel niets, het word alleen maar eindeloos herhaald.Na een enkele luisterbeurt lijkt het album nog redelijk, maar na 4 a 5 luisterbeurten gaat Human After All vervelen en wist ik niets nieuws te ontdekken wat ik bij de 1e luisterbeurt nog niet gehoord had.

Daarentegen is Discovery echt een avontuur, wat de titel van dat album al perfect omschrijft. Discovery sleept je mee als geen enkel ander disco-album en vooral de sfeer die er omheen hangt is heerlijk. Het lekkerste is dit album onderweg in de auto op vakantie in een bergachtig landschap. De rede waarom snap je denk ik wel

En in Homework zit zo ontzettend veel, en vooral voor het jaartal is het een fantastische plaat. Telkens als ik Homework luister ontdek ik weer wat nieuws. Homework is ook tijdloos; zelfs 11 jaar na zijn release doet het nog steeds niet onder aan hedendaagse dance. Al klinkt Homework vaak ook niet echt als een geheel, maar door de eerder genoemde voordelen stoort dat me niet.

Ik denk dat ik nu wel genoeg duidelijkheid heb geschept over waarom ik Human After All minder, en vooral waarom ik Discovery en Homework vele malen beter vind.

Staat Digital love er nou gewoon niet op?. Schande.

avatar van Urbanoetang
Nu je het zegt. Ach, als je dit luistert mis je hem ook niet echt hoor.

avatar van Carolaah
Lijkt erop dat deze cd over een hele lange tijd de top 250 wel gaat bereiken..

En terecht.. Ge-wel-dige live-cd.. Puur genieten.
Geniaal inelkaar gemixed ook.. Perfecte combi van alle cd's bijelkaar.. Nu ik deze in de collectie heb, ben ik niet meer van plan om de gewone albums te gaan kopen.. Dit is prima zat!

Geniaaaaal. Helemaal met Carolaah eens, meer heb je niet nodig.

In één woord.. Geniaal!! En dit alles mocht ik live aanschouwen in de HMH!

Dikkeolaf schreef:
In één woord.. Geniaal!! En dit alles mocht ik live aanschouwen in de HMH!

Bastard

tuktak
ohh neee!! je moet de originelen hebben dan heb je deze live versie niet nodig zeker discovery is wel een musthave...

Ollie
Vind Human After All ook t beste album hoor Freekje, beukt als je t aan mij vraagt het meest van de 3!

Ollie schreef:

Eindelijk, een medestander

tuktak schreef:

Ik vind juist dat de live-versie alles juist perfect samenbrengt en daardoor een stuk beter is dan de gewone albums. Hoe de nummers inelkaar worden gemixt, de sfeer, het geluid, een beetje extra's aan de nummers, schitterend..
Vind dat Daft punk live beter tot zijn recht komt

De normale albums zijn ook prima, daar niet van.

avatar van YoG
YoG
Een vette vijf !
Jammer van die holle bas, die resoneert zo sterk bij sommige nummers dat ik steeds mn afstandsbediening in de gaten moet houden. Maar op de meeste nummers valt dit gelukkig mee.

Kan wel genieten van die 'achtergrond-fransen'.. alleen dat meeklappen soms.. pff, zaten er ook een paar Hollanders tussen??

avatar van Carolaah
Net de cd weer opgezet.. Hij klinkt echt fantastisch door m'n surround set.. Daar kan ik dus echt van genieten! Muziek waarvoor je die set nou eigenlijk hebt gekocht..

Iedereen zou deze cd op een goed volume uit een fijne speakerset moeten horen, tienduizend keer beter dan het geluid van je laptop, een willekeurige pc, normale stereoset..

Het gevoel dat je er middenin zit.. Alle geluiden komen mooi uit. Lekkere bass! Muziek die met passie is gemaakt, althans zo klinkt het.. Hopelijk is het ook werkelijk zo.
Hmm ja.. nagenoeg perfect!

Ahh.. ja ik denk dat ik het halfje er toch weer bij ga gooien en hem weer op 5,0 sterren zet!

chrismusic
Carolaah schreef:

Hmm ja.. nagenoeg perfect!

heb jij dan een superaudio cd van alive? want cd's zijn toch stereo opgenomen dus wat is het nut dan van een speakerset?

avatar van Carolaah
Nou er is toch wel een duidelijk waarneembaar verschil tussen Daft punk door de gewone stereoset of een Surround set.. Gaat in dit geval niet om een superaudio-cd

avatar van gemaster
Surround sets geven toch over het algemeen slechter geluid dan een normale stereoset?

chrismusic
gemaster schreef:

ja dat idee had ik ook maar misschien is het de extra bass die voor haar het verschil uit maakt.

avatar van FunkStarr
Het enige album van Daft Punk wat de moeite waard is, goed gemixt alleen kan dit mij niet zo lang blijven boeien.
3* voor de leuke manier waarop zij hun eigen nummers mixen, ook al ben ik normaal gesproken absoluut geen fan van dit soort muziek.
Het is allemaal wat te simpel en eentonig.
Voor de fans is dit een must have.

avatar van kaj_666
Oooh wat is dit lekker zeg!! 75 minuten lang en het verveelt geen moment! De live-sfeer komt ook goed over, wat sommige overgangen nét dat beetje extra geeft. Ook als je gewoon rustig zit te luisteren is dit gewoon geweldig, en ik kan op m'n stoeltje dan ook geen moment stil blijven zitten Een van de fijnste live-albums die ik ken!

chrismusic schreef:

Nee mijn fout, speakersets zijn beter. Ik bedoelde eigenlijk een gewone stereo ..

avatar van KampF
TEKNOLIDJIC

4,0 > 4,5*

avatar van YoG
YoG
Kan me het commentaar van Eric Corton nog goed herinneren.. hij werd overstelpt met Sms'jes in zijn radioprogramma.. die waren afkomstig van Nederlanders die dit concert hadden bijgewoond. Kippevelmoment, wat kon me er iets bij voorstellen wat ze hadden meegemaakt, zonder zelf het concert ooit te hebben bezocht (want erg bekend met de xtc op hun albums)
Blijft altijd een feest om te beluisteren

avatar van Yamato
Ik droomde vannacht dat ik dit optreden helemaal had gedraaid met een vriend maar dat iedereen gewoon dacht dat het Guy-Manuel en Thomas waren omdat we van die helmen ophadden. Geinige droom.

avatar van Zwammer
Lijkt me een leuke droom ja