Daft Punk - Alive 2007 (2007)

Frankrijk
Dance / Electronic
Label: Virgin

1. Robot Rock / Oh Yeah (6:28)
  2. Touch It / Technologic (5:30)
  3. Television Rules the Nation / Crescendolls (4:51)
  4. Too Long / Steam Machine (7:02)
  5. Around the World / Harder, Better, Faster, Stronger (5:43)
  6. Burnin' / Too Long (7:12)
  7. Face to Face / Short Circuit (4:55)
  8. One More Time / Aerodynamic (6:11)
  9. Aerodynamic Beats / Forget About the World (3:32)
  10. The Prime Time of Your Life / the Brainwasher / Rollin' & Scratchin' / Alive (10:22)
  11. Da Funk / Daftendirekt (6:37)
  12. Superheroes / Human After All / Rock 'n Roll (5:41)
  13. Human After All / Together / One More Time / Music Sounds Better with You * (9:58)
avatar van thelion
Dit album ahum....superlatieven schieten mij tekort om het te omschrijven en ga het dan dus ook maar niet proberen, echter zelden een zo goed live album van een dance act gehoord tig maal beter dan alive 1997...... en vraag mij ook terdegen af of ze hier ooit nog over heen zullen gaan.....???? Vrees van niet omdat hun recentie studio werk mij niet echt meer kan bekoren... en dit alive 2007 wel eens een soort van eind punt kan zijn......maar dan wel een spectaculair eind punt. Maar de toekomst zal het uitwijzen......

avatar van Djarune
oh mijn god! Als ze deze liveversie in de studio doen zonder applaus zou het echt 1 van de beste dance albums aller tijden zijn. Ik stoor me altijd aan livekwaliteit.. Jammer

Ik vind juist de live kwaliteit op deze cd heel goed. Ik luisterde laatst Vitalic live, waarbij het publiek veel duidelijker hoorbaar was, en wat ten koste ging van de muziek natuurlijk.

Voor mij is dit zeker een van de beste cd's van afgelopen jaar

Ik heb hem vandaag gekocht bij Plato

Beste cd van 2007 en als Daft Punk fan zijnde een van de beste cd's ooit gemaakt..

Wauw! Ik krijg weer helemaal het gevoel terug dat ik in de HMH had. Wat een geweldig album zeg. Eindelijk heb ik hem (met bonuscd) binnen! Geweldige kwaliteit, geweldige overgangen van nummers, geweldige mixen, geweldige show die ik weer helemaal beleef bij het beluisteren van deze plaat.
Een dikke 5!

avatar van T.A.
Djarune schreef:

Ja, omdat mensen deze toch zo hoog waarderen luister ik hem af en toe. Maar stoor me erg aan de 'herrie'.

Ik vind die herrie wel lekker in dit geval, je merkt echt dat het publiek helemaal uit zijn dak gaat (en terecht).

Ik denk dat 'publiek' op een live CD niet zo heel gek is, aangezien het een LIVE CD is

avatar van T.A.
No doubt about that. Maar ik heb bijvoorbeeld laatst Radiohead - I might be wrong aangeschaft. Perfect geluid. Contrast met dit. Maar maakt allemaal niet uit ook. Het valt me gewoon op.

avatar van Nick4
Wat een geweldig album is dit! Tegelijkertijd ook mijn eigenlijke kennismaking met Daft Punk, hiervoor kende ik maar enkele nummers (One More Time, Digital Love). Mijn vrienden raadden dit album aan en ik geef ze gelijk .

Mijn favorieten zijn:
Around The World / Harder Better Faster Stronger
The Prime Time Of Your Life / The Brainwasher / Rollin' & Scratchin' / Alive
Touch it / Technologic
Television Rules The Nation / Crescendolls
Face To Face / Short Circuit
One More Time / Aerodynamic

Al het beste van daft punk in een geweldig optreden op CD gezet

Myn favorieten:
1) Television Rules The Nation / Crescendolls
2) Around The World / Harder Better Faster Stronger
3) One More Time / Aerodynamic

Spytig dak die live concerten niet kon meemaken

Djarune schreef:

Ik vind de kwaliteit juist heel goed voor live! Maar verder heb je wel gelijk

avatar van tnf
tnf
Ik heb hem gekocht. Sommige nummers lijken (zoals sommige anderen al eerder zeiden) opeens stukken leuker als ze met andere tracks vermengd worden. O.a. Crescendols sprong er voor mij nooit zo uit en hier juist wel.

En dat publiek dat je hoort: Geen probleem. Klinkt juist wel gezellig.

avatar van KOOJI
Gister gekocht, nu 3 keer beluisterd en ik ben over het algemeen wel tevreden. Hiervoor kende ik naast de hitjes niets van Daft Punk, maar ik kan me heel goed voorstellen dat deze cd echt perfect is voor de DP-fans die alle nummers al kennen. Helaas heb ik dat niet helemaal.

Ik moet wel zeggen dat hij met iedere keer luisteren beter wordt. Vooral de eerste 5 nummers zijn erg sterk, ben niet zo gek van de laatste paar nummers.

Ook de kwaliteit is echt niet zo slecht als sommigen zeggen, het publiek stoort niet en als je echt in de muziek opgaat, hoor je ze niet eens meer. Ook de kwaliteit van de opname is gewoon goed. Niet zo zeuren dus, het is en blijft een live-album.

4 sterren voor nu, maar ik heb het gevoel dat dat gaat stijgen.

avatar van Ramonr
Heb deze al een tijd in mijn bezit, maar na de eerste luisterbeurten was ik eigenlijk licht teleurgesteld.
Ondertussen staat hij weer op, en hij klinkt nu best lekker. Nog steeds niet overtuigd, dat dan weer niet... Ik luister nog maar even door....

Wat een dik live-album! Beter dan hun reguliere albums!

E-J
erg vet album, al vind ik het jammer dat het zo ableton live-ig klinkt, ik werk ook af en toe met dat programma en je hoort echt de typische ableton truukjes voorbij komen: tempo heel laag zodat je artefacts krijgt en dan steeds sneller en beat repeat bijvoorbeeld. ze zijn wel de eersten die het op zo'n grote schaal uitvoeren en bijna al hun werk in 1 grote mash-up verwerken. de heren zijn in mijn ogen nog steeds goed en eigenwijs bezig, alle drie de studioalbums waren kompleet anders, maar eigenlijk past het ook allemaal bij elkaar. ze zijn de enige artiesten die met 5 minuten hetzelfde riedeltje wegkomen (burnin', alive, television rules the nation) respect!

zowat het beste livealbum ooit!!

n dikke 5

avatar van gemaster
Verhoogd naar 5 sterren en plek 9 in mijn top 10. Eigenlijk heb ik de regel dat er geen verzamel of live albums in mijn persoonlijke lijst mogen, omdat daar geen origineel materiaal op staat. In dit geval is dat anders. De nummers zijn totaal door elkaar gehusseld waardoor er een compleet ander geluid ontstaat. Daarnaast ben ik bij het concert in de Heineken Music Hall geweest en dat was een fantastische ervaring. Iedere keer als ik dit album beluister komen de herinneringen aan die fabelachtige avond weer naar boven.

De nummers zijn met zóveel aandacht voor detail in elkaar gemixed, briljant gewoon. Neem nu het eerste nummer. Het moment waarop de bass van Oh Yeah op de voorgrond komt na 5:18 minuten. Dat is toch om je vingers bij af te likken? Technologic is niet mijn favoriete Daft Punk nummer, maar het wordt hier mooi opgebouwd. Television Rules The Nation komt net als Technologic van het zeer teleurstellende album Human After All. Gelukkig wordt het eentonige nummer hier op een fantastische omgebouwd. Ten eerste is het allemaal wat sneller, wat al een verademing is. Na 40 seconden komt het nummer pas echt op gang als de bass van Around The World erin komt. Echt geniaal wordt het echter vanaf 2:35 minuten. De heerlijke disco van Crescendolls zorgt voor een fantastisch contrast met het lome riffje van Television Rules The Nation. Wederom een kippenvel moment.

Too Long is een nummer het album Discovery op een fantastische manier afsloot, al was het ietsjes te lang, maar dat wist het Franse duo zelf ook wel gezien de titel. Gelukkig wordt de lengte hier stevig ingekort zodat je vooral de heerlijke vocals van Romanthony opvallen. Na een paar minuten wordt er wat gas teruggenomen, om via een heerlijke opbouw de spanning op te voeren. De stoomachtige vocals van Steam Machine worden vervolgens door de bass heen gemixed. Het volgende nummer dat zich aandient hebben we al met vocals langs horen komen: Around The World. Het begin is een standaard weergave van dit briljante nummer. Hoe vaak je het ook hoort, het deuntje blijft te gek. Op de achtergrond sluimert Harder Better Stronger Faster en het duurt dan ook niet lang voor dit nummer vol in de schijnwerpers wordt gezet. Wat opvalt is hoe goed het nummer is geproduceerd. De effecten zijn ongeëvenaard. Burnin’ van het debuutalbum volgt daarna. De beat is lekker en na een paar minuten komt Romanthony weer om de hoek kijken met Too Long. Wat mij betreft had hij niet terug hoeven komen, het is net iets teveel van het goede.

Na een korte stilte wordt Face To Face op tergend trage wijze geïntroduceerd. Het is een duidelijk rustpunt zodat het publiek even op adem kan komen. Gaandeweg wordt het tempo opgevoerd en komt er zelfs een heuse beat in het nummer. Het zondagmiddag nummer Short Circuit sluit het rustpunt af. De kerkklokken van Aerodynamic luidden het tweede gedeelte van de set in. De overbekende sample van One More Time klinkt en het publiek wordt dolenthousiast. Na 2:39 minuten klinkt uit het niets de oorverdovende gitaarsolo uit Aerodynamic, wederom een machtig moment. De twee nummers worden daarna weer helemaal door elkaar gemixed wat prachtige effecten geeft.

En dan volgt het hoogtepunt van de avond. The Brainwasher(het enige écht goede nummer van Human After All) wordt ingezet. Na twintig seconden volgt een volledig kale vocal die zingt over The Prime Time Of Your Life. Op 55 seconden volgt het mooiste moment van de set. De monotone beat van Rollin’ & Scratchin’ scheurt het nummer compleet open. Het overstuurde nummer gaat compleet los als de vocals nog lang LIFEEEEEEEEEEEEEEEE schreeuwen. Briljant. Als dan ook nog eens de zware bass van The Brainwasher erin komt en even later Alive wordt ingezet is het oorgasme een feit.

Na een korte beat van Steam Machine komt klassieker Da Funk om de hoek kijken. Het deuntje is natuurlijk fantastisch en niet kapot te krijgen. De geflipte soundeffects die erna komen zorgen voor een lekker opgefokt sfeertje. De reguliere set wordt afgesloten met het dwingende Superheroes en de titeltrack van het laatste album. Na een paar minuten komt Rock ’n Roll erbij en gaat het nog één keer helemaal los. Na de laatste woorden dat het duo toch echt menselijk is gaan ze onder luid applaus van het podium. Het is maar goed dat ze zelf aangeven dat ze menselijk zijn, want je zou zomaar denken dat deze mix is gemaakt door de technogoden.

Mooie review, het soort review waardoor ik spontaan zin krijg om het desbetreffende album te luisteren. En zit natuurlijk vol met waarheden

avatar van Carolaah
Gaaaaawt.

Now this is nice..
Een 5 durf ik er nog niet voor uit te trekken.. Daarvoor ben ik tekort een luisteraar van Daft Punk. Hm ik had hier jaren geleden al aan moeten beginnen, maar helaas trof electronica pas mijn aandacht sinds een kleine 2 jaar.

Geweldig! De heren fan Daft Punk gooien vanalles door elkaar heen maar het wordt nergens een rommeltje. Het blijft een coherent geheel dat staat als een huis. Ik kan me alleen maar inbeelden hoe het moet zijn geweest om deze set live te beluisteren, maar deze cd komt een heel eind in het uitdragen van die gave sfeer.

avatar van hendriku
Wat geweldig is dit. Beste dance live-act voor mij tot nu toe. Het live element is ook prachtig vind ik. Als je het publiek uit hun dak hoort gaan... waarom, oh waarom ben ik niet naar hun tour geweest!?!?!? DVD snel regelen dus.

avatar van davidov
Is er niet en komt er ook niet volgens mij.... helaas

avatar van Carolaah
Yay! Vandaag eindelijk gekocht

avatar van CoExiSt
Geweldig album!
Ben zelf bij het concert in de HMH geweest op 04-07-07 en vond het AWESOME!

Hoewel deze cd in Bercy (Parijs) is opgenomen is er bijna geen verschil met het concert van HMH.
Vind het dan ook heerlijk om de cd te beluisteren en de foto's van die avond bekijk.

Verder ben ik al sinds 1997 Daft Punk fan en dan met name van Discovery.
Human After All vond ik een minder geslaagd album maar toch komen juist deze nummers goed uit de verf door de live uitvoeringen.

Al met al... 4,5*

Offtopic: Hey Davidov... jij ook al hier!

avatar van davidov
Hehe, small world
Was je aan het WILF-en toen je hier kwam?

avatar van FunkyMonk
CoExiSt schreef:

Vind ik ook wel.

En damn, ze hebben geen tourplannen voor 2008. Wat kut zeg; vind het zó spijtig dat ik ze gemist heb vorig jaar...