Hans Brouwer schreef:
"Misty Mountain Hop" het minste nummer dat op "Led Zeppelin IV (1971)" staat? Het is de beste rocksong allertijden!
Hans Brouwer schreef: Zolang "Misty Mountain Hop" niet als slecht wordt bestempeld vind ik het allemaal prima

Hans Brouwer schreef:
er bestaat geen beter rocknummer dan "Misty Mountain Hop".
Hans Brouwer schreef:
Volgens mij is op "Led Zeppelin IV (1971)" echter wel de beste rocksong allertijden te vinden: "Misty Mountain Hop".
Hans Brouwer schreef:Ice Cream Man vergeet natuurlijk het onovertroffen LZ nummer "Misty Mountain Hop" te noemen

Hans Brouwer schreef:
op LZ IV is ook het beste Zep nummer allertijden te vinden: "Misty Mountain Hop". Alleen al om "Misty Mountain Hop" zou je LZ IV willen hebben.
Hans Brouwer schreef:Met daarop het beste Led Zeppelin nummer, "Misty Mountain Hop"

Hans Brouwer schreef:Ik wordt altijd een beetje triest wanneer ik lees dat je het allerbeste Led Zeppelin nummer zo'n slechte song vindt

Hans Brouwer schreef:
Misty Mountain Hop is zelfs het hoogtepunt van de plaat.
Hans Brouwer schreef:
Ik heb het al wel eens geschreven: ik vind "Misty Mountain Hop" verre weg het allerbeste Led Zeppelin nummer. "MMH" is vol power en bruist van energie, kortom LZ op z'n best!
Hans Brouwer schreef: Tja...... maar toch is "Misty Mountain Hop" echt het allerbeste Led Zeppelin nummer
Hans Brouwer schreef:"Misty Mountain Hop" is m.i. het allerbeste L.Z. nummer

Wilde ik toch even kwijt.
Hans Brouwer schreef:Misty Mountain Hop is de allerbeste Led Zeppelin song. Ik dat kan ik niet vaak genoeg herhalen
Kijk, het zeldzame fanatisme waarmee Hans Brouwer zijn favoriete rocknummer voortdurend aanprijst, is prachtig om te lezen. Maar ik hoop dat Hans tussen het bejubelen van dit ene nummer door ook tijd heeft genomen om naar de rest van Led Zeppelin IV te luisteren. Dit album is namelijk meer dan 4 nummers in aanloop naar, en 3 nummers na MMH.
Sterker nog, in veel gevallen vind ik die nummers beter dan 'het beste rocknummer aller tijden'.
Neem bijvoorbeeld 'When the Levee Breaks'. Die harmonica! Die slepende drums! Alleen daarom al een erg goed nummer. En dan heb ik nog niks over de rest van het nummer gezegd. Maar dat vind ik minstens net zo goed. Alsof je zelf in de stromende regen op de dijk staat te kijken naar het steeds hoger komende water. En als Hansje Brinker op de maat van de basdrum richting een gaatje in de dijk moet lopen, kon hij halverwege wel eens zijn tocht zwemmend moeten voortzetten. Heerlijk nummer.
Of neem Going To California. Wat een fijn akoestisch werkje.
Find a queen without a king
They say she plays guitar and cries and sings
Ride a white mare in the footsteps of dawn
Tryin' to find a woman who's never, never, never been born
Standin' on a hill in the mountain of dreams
Tellin' myself it's not as hard, hard, hard as it seems
Prachtig. Ik krijg hier altijd beelden in mijn hoofd van groene velden vol met hippies in witte jurken met, inderdaad, kleurige bloemen in hun haar. En uiteraard een strakblauwe lucht met daarin de zon die zijn warme gloed over alle mensen in het veld verspreidt. Daar zit je dan, in Nederland, uit een raam te staren naar een grijze lucht. Wellicht moet ik ook maar richting Californië gaan.
Of 'Stairway to Heaven'. Voor veel mensen misschien een uitgekauwd liedje dat te vaak op de radio is geweest. Ik luister nooit radio, dus voor mij blijft dit nummer een klein meesterwerkje met een spannende opbouw.
Om het over Black Dog maar niet te hebben. Of Rock 'n Roll. Je moet bijna wel gaan bewegen.
Vergeleken met bovenstaande nummers vind ik Misty Mountain Hop nogal magertjes afsteken. taadadada taadadada. Maar dan 100 keer achter elkaar. Nee, niet helemaal mijn kopje thee. Ook een van de weinige nummers op de cd waarbij ik helemaal niks denk, geen beelden in mijn hoofd krijg. Grijs gebied voor mij dus.
Maar gelukkig wel beter dan Battle Of Evermore, waarbij die gitaarpingel me binnen de minuut op het zenuwstelsel gaat werken. En zeker ook beter dan Four Sticks. Dat is voor mij zeker weten het minste nummer van de plaat. Ik hoor daar vooral veel geschreeuw, zonder kop of staart. Brrr.
Zo, is het nu tijd om met sterretjes rond te strooien. Ik verhoog na een paar keer beluisteren mijn stem van 3.0* naar 4.0*. Voor een plaat met 5 goede nummers, 2 redelijke in 1 flinke mispeer geef ik normaal 3.5* of zo, maar hier staan toch wel een paar uitzondelijk fijne nummers op.
En los van de hele beschouwing hierboven: het beste nummer van Led Zeppelin is toch 'Since I've Been Loving You'.
Sorry Hans.
Hans Brouwer schreef:Zo en dan gaan we nu weer met z'n allen luisteren naar het allerbeste Led Zeppelin nummer "Misty Mountain Hop"