menu
zoeken in:
avatar van E-Clect-Eddy
buizen schreef:
Wat maakt dat nou uit of er wel of niet heel veel mensen zijn die de muziek die jij - als muziekkenner - zo goed vindt ook 'streamen'?
Wel balen dat je als Beatlesfan ook nooit je favoriete band live kunt zien optreden, lijkt me.

Gelukkig zijn er heel veel uitstekende bands die nu fysiek vinyl of desnoods CD's maken, en volop optreden in het niet zo massale clubcircuit. Geef de jeugd een kans. Laat The Fab Four voor wat het ooit was.Probeer het. Imagine.

buizen, Als je op mijn Last.fm profiel kijkt, dan zie je dat ik muziek van ruim 8000 artiesten heb geluisterd, bewust gekozen! Dat waren er voor de last.fm make-over bijna 11.000 maar om een onbekende rede zijn er duizenden verdwenen uit mijn bieb. Tussen die 8000 zitten heel, héél veel, jonge bands bij die van mij een kans krijgen, zelfs dat ik hun optredens bezoek, zoals CHVRCHES, My Baby, Skip&Die, Sevdaliza, Speedy Ortiz, Jessica Hernandez and the Deltas bijvoorbeeld.

Later deze week ga ik eindelijk eens mijn top 75 albums van 2015 opstellen, dat zijn albums die minimaal een 4* kregen van mij, 25 daarvan kregen 4,5* of hogen. Voor mij ook een uitzonderlijk fijn muzikaal jaar. Dat The Beatles dan eindelijk te streamen zijn is meer een soort cherry-on-top en dat ik hierover post heeft meer te maken met dat ik van statistiekjes hou dan dat ik hysterisch fan ben. Maar ze staan wel in mijn top 5 maar als anderen ze niks vinden is niet interessant. Dat er 2,6 miljoen zeggen dat ze wel fan zijn maar dat niet tonen op Deezer vind ik wel verrassend.

Dat ik The Beatles niet live kan zien is een gemiste kans, die ik nooit gehad heb, daar ben ik niet oud genoeg voor ik ga ook niet meer naar Macca kijken want zijn stem vind ik niet meer zo geweldig klinken, ook als de rest van de show fantastisch is om eens mee te maken. Hij heeft zijn kansen gehad en nu is het inderdaad aan anderen.

Ga toch wel de rest van The Beatles catalogus beluisteren want wil wel horen hoe dat verhoud met mijn cd's en diverse mono en stereo vinyl albums.

Ziegler
Ik begrijp je werkelijk niet. Wat is dan de anticlimax? Had je opnieuw beatlemania verwacht? In tegenstelling tot wat buizen lijkt te denken is er helemaal niet zoveel gekte rondom dit bandje.

buizen
Volgens mij was het bericht van dat die streamingdiensten gratis Beatles'muziek' gingen aanbieden zelfs nog op het Journaal. Weet het niet zeker, maar zeker in elk geval op het radionieuws.
Waar zijn we in hemelsnaam mee bezig?!

Het is "hoe zich dat verhoudt tot..", E-Clect-Eddy. Naast aandacht voor cijfers en statistieken graag ook wat aandacht voor de letters.

While My Guitar Gentley Wheeps en Helter Skelter vind ik prachtige songs. Maar dat zijn de enige twee.
Voor de rest alleen maar bagger wat The Beatles heeft voortgebracht, maar verkopen konden en kunnen ze wel. Deze gratis streaming is vast een opmaat naar straks uit te komen 'very special' 'platinum' 'extremely rare and limited' 'fully complete' boxes of re-re-release albums, op 450grams vinyl.
Voor de echte Beatleswaanzinnige verkrijgbaar via de exclusieve methodiek: diep in de buidel tasten.

buizen
Mjuman schreef:
(quote)


..., je moet maar zo denken: vroeger ...-

... Edoch de Beatles waren wel tof gekleed en ik toog al ras met een foto van The Beatles in hun kraagloze colbert naar mijn moeder: zo een wilde ik ook! Mijn moeder zorgde ervoor en ik was 'cool' - totdat het mooiste meisje uit mijn klas ...Wat herkenbaar zeg. Ik had ook zo'n moeder. En ik was ook zo. Vroeger hadden veel moeders nog een naaimachine en konden wat. M'n moeder heeft (o.a.) een hele coole zwarte broek (strak, uitlopende pijpen) met rode band en fijn goud borduurwerk aan de buitenzijde gemaakt, ik was meteen de meest cool geklede rocker die concerten bezocht toen.
Ze fronste wel eens haar wenkbrauwen en vroeg: "Ga je dit echt aantrekken?", maar na "Ja, mam, dit is supercool dit heeft niemand, zo'n jasje" ging ze aan de slag.

Al gauw kwamen er ook opdrachten binnen van kameraden die ook iets op hun jack genaaid moesten hebben, en m'n moeder deed dat dan wel even.
T-shirts (tour T-shirts) knipten wij (meteen na aankoop) zelf in.

avatar van Obscure Thing
Wat een zuur mens is die Buizen toch, blijf je eigen muziek toch lekker luisteren en kom niet steeds zeiken bij Beatles-albums of topics. Ik ga toch ook niet zeiken bij alle metal. Dat zou ook raar zijn aangezien ik metal zelf ook wel kan waarderen, maar toch, Iron Maiden enz is maar puberaal wat mij betreft. Een felle discussie over muziek is niet slecht, maar jij hebt een intense haat voor The Beatles en gaat toch nooit op andere gedachten komen. Het enige wat je hier doet is alles afkraken vanuit je eigen metal-grot.

Ideaal dat het op Spotify staat nu trouwens, geen gezeik meer met al die muziek op mijn mobiel te pleuren.

Ziegler
buizen schreef:
Volgens mij was het bericht van dat die streamingdiensten gratis Beatles'muziek' gingen aanbieden zelfs nog op het Journaal. Weet het niet zeker, maar zeker in elk geval op het radionieuws.


Dat is vanwege het simpele gegeven dat een journalist die ze op een rijtje heeft, begrijpt dat the Beatles er nog steeds toe doen. En dan ze tot nog toe niet te vinden waren op streamingdiensten. De enige die daar werkelijk van slag van is ben jij. De rest van ons neemt dit gewoon ter kennisgeving aan, want we hebben de hele collectie in de kast, op de harde schijf of op welke manier dan ook toch al in ons bezit.

avatar van henk01
The Beatles Stereo BoxSet 16CD New and Sealed Free Shipping

Nu voor minder dan 40 euro.
Geen geld, dacht ik.

avatar van Marcmtp
Dat is inderdaad geen geld! Ik wil je niet bang maken, maar ik heb helaas een vervelende ervaring gehad met een goedkope The Beatles Stereo Boxset. Er zijn namelijk Chinese nepboxen in omloop van erg slechte kwaliteit. Lijm loslatende digipacks, gebroken cd's, boterhamzakjes voor de cd's, eindeloos veel spelfouten in de boekjes (ooit gehoord van Georg Harisoni? ) en nog veel meer ellende helaas. Hopelijk hebben ze dit grapje niet bij jou uitgehaald, maar ik zou voor de zekerheid alles even checken als je hem ontvangen hebt!

avatar van devel-hunt
henk01 schreef:
The Beatles Stereo BoxSet 16CD New and Sealed Free Shipping

Nu voor minder dan 40 euro.
Geen geld, dacht ik.

hou me maar op de hoogte. Als het wat is bestel ik er ook 1

avatar van henk01
Ziet er goed uit. Helemaal niets mis mee

avatar van bawimeko
R.I.P. George Martin, de man die het mede mogelijk maakte.
Blog

Robertus
henk01 schreef:
The Beatles Stereo BoxSet 16CD New and Sealed Free Shipping

Nu voor minder dan 40 euro.
Geen geld, dacht ik.


Dat is inderdaad geen geld. Ik kan het haast niet geloven, want eerlijk is eerlijk, de meeste Beatle-items zijn toch enigszins overpriced.

Ben geen heel groot fan, alhoewel ik wel duidelijk het belang van deze groep én George Martin, God hebbe zijn ziel, voor de muziekgeschiedenis inzie.

Rubber Soul en Revolver vind ik de beste albums. En Magical Mystery Tour deels.

avatar van henk01
Heb 'm iig keurig opgestuurd gekregen. Keurig verpakt. Iedere cd zelf nog afzonderlijk

Robertus
henk01 schreef:
Heb 'm iig keurig opgestuurd gekregen. Keurig verpakt. Iedere cd zelf nog afzonderlijk


Mooi man! Veel plezier ermee. Waar heb je die precies besteld, als ik vragen mag?

avatar van Marty McFly
Robertus schreef:
(quote)


Mooi man! Veel plezier ermee. Waar heb je die precies besteld, als ik vragen mag?


Ben ik ook erg benieuwd naar! henk01?

avatar van Ducoz
Het singletje van Strawberry Fields Forever/Penny Lane voor Record Store Day klinkt echt, buiten mijn krakende exemplaar om, fantastisch. Heel helder en vooral ook heel erg actueel qua geluid, bizar wat deze remaster met de nummers heeft gedaan. Dat maakt mij dan ook nieuwsgierig naar de rerelease van Sgt Pepper.


avatar van echoes
Interesting

avatar van nlkink
Het wordt nog lastig om een tijdstip te kiezen om buizen weer toe te laten op MM

avatar van bikkel2
nlkink schreef:
Het wordt nog lastig om een tijdstip te kiezen om buizen weer toe te laten op MM


Tja....dan zal alles van The Beatles geband moeten worden hier. Zie dat nog niet zo snel gebeuren

Ach, hij komt wel weer een keer boven water.

avatar van bawimeko
Bij The Beatles - The Beatles:

Inmiddels gaan er geruchten dat Giles Martin aan het warmlopen is om een '50th anniversary'-versie van dit album te gaan maken. Alvast maar gaan sparen; volgens mij zit er voor een cd of tien aan audiomateriaal aan te komen van de sessies en outtakes, tel daarbij op de dvd/hi-res blu-ray discs....

avatar van bikkel2
Trek de poetlap!

Zal best weer een fraai werkje worden.
Mooi dat Gilles Martin min of meer het stokje van zijn pa heeft overgenomen.

avatar van nlkink
Ik weet niet of je kunt zeggen of Giles Martin het stokje van zijn vader overneemt. Toen hem ooit werd gevraagd of het mogelijk was om een compilatie samen te stellen van outtakes en onuitgebrachte liedjes (dit is dus pre-Anthology 1, 2 & 3) zei deze: "It's all junk, couldn't possibly release it". Dat was uiteraard zijn persoonlijke mening. En uiteindelijk is hij er wel aan begonnen.
Kennelijk ziet Giles Martin wel iets in al het sessiemateriaal. The Beatles zijn meer dan vijf maanden bezig geweest met het dubbelalbum, er ligt genoeg.

avatar van devel-hunt
De vraag blijft voor mij toch, waarom moeten alle afgekeurde outtakes die in de archieven van EMI al 50 jaar stof liggen te happen ineens zonodig van zolder worden gehaald om deze alsnog in peperdure uitgaves in de markt te zetten. Is dit nu echt van zo,n historische waarde of is het vooral financieel zeer makkelijk cashen? Het is een trend bij oude artiesten geworden op hun eigen bootlegs op te poetsen en uit te brengen.

avatar van lennon
devel-hunt schreef:
De vraag blijft voor mij toch, waarom moeten alle afgekeurde outtakes die in de archieven van EMI al 50 jaar stof liggen te happen ineens zonodig van zolder worden gehaald om deze alsnog in peperdure uitgaves in de markt te zetten. Is dit nu echt van zo,n historische waarde of is het vooral financieel zeer makkelijk cashen? Het is een trend bij oude artiesten geworden op hun eigen bootlegs op te poetsen en uit te brengen.


Als je fan bent van een band die al jaren niet meer bestaat, is het toch ergens logisch dat je blij wordt van "nieuw" materiaal?

Er is duidelijk een markt voor. Kijk naar Elvis, zelfs de meest belabberde opnames kwamen officieel op cd uit, en het verkocht ook nog. Beter iets dan niet zullen ze denken?

Als Prince fan ga ik dit gevoel nu zelf ook ondervinden denk ik. De man kan niet meer komen optreden, dus zullen opnames uit de kluis de voldoening moeten gaan geven, Je hebt als liefhebber toch "voeding" nodig.

En dat is denk ik de reden dat dit soort opnames toch utieindelijk het daglicht zien.

Ik ben er toch echt wel benieuwd naar, zeker gezien het materiaal op de Anthology series. Daar staat genoeg boeiends op.

avatar van bawimeko
devel-hunt schreef:
De vraag blijft voor mij toch, waarom moeten alle afgekeurde outtakes die in de archieven van EMI al 50 jaar stof liggen te happen ineens zonodig van zolder worden gehaald om deze alsnog in peperdure uitgaves in de markt te zetten. Is dit nu echt van zo,n historische waarde of is het vooral financieel zeer makkelijk cashen? Het is een trend bij oude artiesten geworden op hun eigen bootlegs op te poetsen en uit te brengen.


Dat geldt toch voor alle heruitgaves met de 'deluxe'-sticker erop? Van de Stones via Neil Young naar Dylan en terug naar de Beach Boys. Het is al meer dan 25 jaar gaande (bij de introductie van de cd begon het feest al), dus je bent een tikkie laat met deze constatering.
En er blijkt een markt voor te zijn; de aspirant-koper is niet meer de 16-jarige met de krantenwijk, maar de veertiger tot en met de zestiger die best 100-200 piek over heeft voor een puike box met boeken, posters en wagonladingen outtakes en sessies.
Ik denk dat het wel degelijk 'historische waarde' heeft voor de hardline fans en de nieuwe fans zijn blij met een wat fatsoenlijker stereo-mix. En, zoals ik zo vaak zeg bij de klagenden; de aanschaf van de Sgt. Peppers-box, deze toekomstige release of wat er nog te wachten staat is NIET VERPLICHT!

avatar van George
Je kunt toch leuke dingen doen met Spotify. Mag ik trots zijn op het resultaat?

1. Taxman- Tom Petty and the Heartbreakers
2. Eleanor Rigby- Anna Black
3. I'm Only Sleeping- Suggs
4. Love You Too- Cornershop
5. Here, There and Everywhere- Emmylou Harris
6. Yellow Submarine- Gerry Marsden
7. She Said, She Said- The Black Keys
8. Good Day Sunshine- Judy Collins
9. And Your Bird Can Sing- The Kennedys
10. For No One- Anne Sofie von Otter/Elvis Costello
11. Doctor Robert- Home Grown
12. I Want To Tell You- The Smithereens
13. Got To Get You Into My Life- Blood, Sweat and Tears
14. Tomorrow Never Knows- Junior Parker

The Beatles- Full Album Remake 'Revolver' on Spotify - open.spotify.com

avatar van henk01
Dat mag

avatar van George
Met heel veel plezier heb ik aan mijn 'Beatles project' gewerkt. Van alle albums heb ik inmiddels een çover versie gemaakt. Zo ook van 'A Hard Day's Night' dat ik -naast 'Revolver'- graag wil presenteren op onze site.

1. A Hard Day's Night- Peggy Lee
2. I Should Have Known Better- The Beach Boys
3. If I Fell- Nellie McKay
4. I'm Happy Just To Dance With You- Ann Murray
5. And I Love Him- Esther Phillips
6. Tell Me Why- April Wine
7. Can't Buy Me Love- Johnny Rivers
8. Any Time At All- Bryan Adams
9. I'll Cry Instead- Billy Joel
10. Things We Said Today- Bob Dylan
11. When I Get Home- The Brotherhood
12. You Can't Do That- Mick Kolassa, Mark Telesca
13. I'll Be Back- The Holmes Brothers

The Beatles- Full Album Remake 'A Hard Days Night' on Spotify - open.spotify.com

avatar van nlkink
De regisseur (Sir) Peter Jackson gaat uit 55 uren aan filmmateriaal dat in januari 1969 is geschoten tijdens de Get Back/Let It Be sessies een compleet nieuwe film samenstellen. De film heeft nog geen titel maar Jackson heeft al het materiaal al bekeken en verklaart dat de nieuwe film een positievere uitstraling zal hebben dan de Let It Be film die in 1970 verscheen. Zodra de film van Jackson verschijnt zal er ook een gerestaureerde en geremasterde versie verschijnen van Michael Lindsay-Hoggs' Let It Be.

Gast
geplaatst: vandaag om 00:08 uur

geplaatst: vandaag om 00:08 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.