menu
zoeken in:
avatar van vigil
Ik liep zojuist naar mijn werk en vanuit een auto klonk hard het titelnummer van Invisible Touch dus het begint al aardig te leven

avatar van lennon
Tja, Phil zijn solo tour heeft niet genoeg geld opgeleverd denk ik dan?

Wie gaat er drummen?

avatar van meesterdch
Nic Collins gaat drummen. En Daryl Stuermer op gitaar/bas. Geen dubbele drums dus deze tour. Dat is in elk geval al anders dan vorige reünie.... Al zei Phil wel dat hij aan het oefenen was om toch iets te kunnen doen...

Kaartjes zijn niet goedkoop..... tussen 60 en 180 pond. Ik wil wel graag, maar nog maar kijken of het reëel is. Ook de data niet gunstig. Veel op doordeweekse dagen en de weekenden zijn de verre locaties. Of London op zondag. Maar ja, maandag is ook gewoon weer werkdag. En in het onderwijs heb je wel veel vakantie, maar dus geen vrije dagen als je ze nodig hebt....

Toch gaaf idee om die legendes weer eens samen op een podium te zien.

avatar van FrodoK
Goh, dat had ik toch niet meer verwacht. Maar ik weet niet of ik ga. Zonder Hackett en Gabriel lijkt het me waarschijnlijk dat de '70 periode er weer bekaaid gaat afkomen.

avatar van meneer
Als Engeland goed loopt zullen ze ook wel de oversteek maken naar het vasteland, vermoed ik. Ze zijn niet zulke Brexitiers. De prijzen zullen wel wat hoger zijn dan, dat dan weer wel. Misschien moeten we blij zijn dat Hackett niet mee doet, die schijnt nog een behoorlijke alimentatie aan zijn ex Kim te moeten betalen.

En ik hoorde een onderwijsman fluisteren dat Collins zijn zorgkosten ook vrij hoog zijn.. . Gelukkig zijn drankrekening niet meer.

Dat Gabriel niet meer meedoet snap ik ook niet helemaal. Als je zelfs met Sting het podium wilt delen..

Reken maar op een Turn it on Again achtige tournee met wat ‘old long version medleys’. De laatste keer dat ik ze zag was ergens in 2007 in Brussel. Toen speelden ze nog best wel wat ouder werk maar ik was één van de weinigen die dat ook mee kon zingen (en ik werd nog vreemd aangekeken ook !). Maar ik denk dat ze in Engeland best wel wat arena’s uit zullen verkopen maar in Europa niet meer. Brussel was ook duidelijk niet uitverkocht.

Edit: ik zit nu naar Live in Rome te luisteren maar dan hoor ik nummers als ‘No Son of Mine’ of ‘Tonight, Tonight, Tonight’ enzo en dat is dan ook wel erg sterk hoor. Heerlijk mee blèren met Phil en wat luchtdrummen enzo. Is ondertussen ook ‘oud werk’ geworden !

Maar vreemd genoeg vraagt niemand zich hier af of er misschien eens wat nieuw werk zou kunnen gemaakt worden. Kijk, dat zou ik nou eens leuk en bijzonder vinden. Een nieuw Genesis nummer of album. Hoe zou dat klinken !?

avatar van bikkel2
Niet meer verwacht eigenlijk.

De Not Yet Dead tour van Phil Collins gaf mij wat gemengde gevoelens.
Wat ik op YT zag stemde mij niet vrolijk. Een heel oud geworden Phil, die strompelend met stok zijn stoel opzocht en daar praktisch niet meer af kwam.
De stem is er nog, maar dat is het dan ook wel.
Phil als drummer is niet meer, de olijke entertainer evenmin en wat is er dan nog te genieten eigenlijk? Nostalgie dus. Maar vadertje tijd heeft wel heel erg huisgehouden.
Ik geef toe, ik ben een fan van zijn drumstijl en zijn sound. Achter dezelfde kit zit nu zijn zoon Nic en die knul doet een prima job, maar geen Phil, die zit daar maar met ongetwijfeld veel pijn, maar hij wilde zo graag met zijn zoon spelen. Het publiek bleef niet weg.

Nu dan een reünie. Niet voor de poen, dat is allang niet meer nodig. De succesbezetting dus en Nic Collins mag mee doen.
Ik weet niet of ik er nog vrolijk van kan worden.
Phil zorgde voor een vol podium met meer musici en backgroundvocalisten dan ooit. Valt het niet zo op, hij daar op die stoel.
Genesis is een band met naast Nic, ook weer Daryl Struemer. Een beduidend minder grote bezetting.
Ik hoop maar dat Phil weer kan staan. Maar ik vrees het ergste.
Verstandige zet? We gaan het mee maken.

avatar van meesterdch
Ik zat net als meneer ook te denken dat het toch wel erg leuk zou zijn als ze nog één of twee nieuwe nummertjes zouden produceren. Een heel album zit er niet in, maar nog iets ... Dat Hackett en Gabriel niet mee doen, is niet meer dan logisch. Voor Hackett is er weinig te winnen. Hij is nu eigen baas en gaat niet meer voor de BV Genesis werken. Dat geldt voor Gabriel ook. Genesis bestaat nu 51 jaar (sinds 1969). Daarvan waren er zes met Gabriel en 45 zonder..... En zeven jaar met Hackett en dus 44 zonder.... Tuurlijk, een cameo tijdens een oud nummer tijdens de laatste show of in London, het zou hartstikke leuk zijn. Maar een hele tour met z'n vijven is gewoon niet reëel. Ik hoop vooral dat ze tussen de usual suspects genoeg verrassingen zetten. Zoals Ripples en Behind the Lines tijdens de 2007 tour. Een live versie van Do the Neurotic of Evidence of Autumn lijkt me wel wat. Of nonkel Phil die The Dividing Line zingt.

En ik hoop dat een deel van het budget om het er weer spectaculair uit te laten zien besteed wordt aan een technische oplossing om Phil wat mobieler op het podium te krijgen. Koos Alberts kon toch ook vanuit een rolstoel zingen? Phil kan vast wel een elektrische betalen ..... Kan hij ook snel naar achteren rijden om in het tuigje gehesen te worden als hij voor het scherm hangt tijdens het tweede deel van Domino.

avatar van meneer
meesterdch schreef:
En ik hoop dat een deel van het budget om het er weer spectaculair uit te laten zien besteed wordt aan een technische oplossing om Phil wat mobieler op het podium te krijgen. Koos Alberts kon toch ook vanuit een rolstoel zingen? Phil kan vast wel een elektrische betalen ..... Kan hij ook snel naar achteren rijden om in het tuigje gehesen te worden als hij voor het scherm hangt tijdens het tweede deel van Domino.


avatar van bikkel2
De cirkel zou rond zijn als Hackett en Gabriel in ieder geval op zouden draven als misschien special guests.
Kan Phil ook even pauze nemen. Wie weet, maar niet waarschijnlijk vrees ik.
Als vaste leden zou het zeker niet werken, mee eens.
De mannen zijn al veel te lang uit de band en aangezien Genesis de alom bekende koerswijziging deed en daar mee een hitband werd, is dat een vrij zinloos idee.

avatar van vigil
Hackett heeft, of hij het meende of niet, een FB post de wereld in gestuurd dat hij het erg goed nieuws vond en ze veel succes wenste. Wel vertelde hij er bij dat je voor het jaren 70 werk vooral bij hem moest zijn

Geen bron met link maar de bedoeling is dat ze in de voorjaar/zomer naar Europa komen. Ziggo krijgen ze echt wel vol, ben ik niet bang voor.

Brussel was ook duidelijk niet uitverkocht

Volgens mij was vrijwel alles uitverkocht die tour, Arena ook. Mooie show toen in ieder geval met fijne setlist. Wellicht gaat Tony nu met een clownsneus op de boel entertainen

avatar van Mr. Rock
Stormloop op kaarten, zes extra data toegevoegd. Ja, Genesis leeft nog wel. In ieder geval in eigen land.

Twee hele mooie plaatsen kunnen bemachtigen voor Newcastle. Kan zomaar de laatste kans zijn hè.

avatar van Running On Empty
Tja weer een reünie. Maar ik heb echt geen moment de illusie gehad dat Hackett en Gabriel mee zouden doen, dat is echt verleden tijd. In 2007 zou ik eerst alleen de show in de Arena doen, maar naarmate er meer doorsijpelde van de setlist werden het er uiteindelijk 6: de touropener in Helsinki, Brussel, Amsterdam, Londen en de laatste twee in de Hollywood Bowl, LA. De laatste show was inclusief soundcheck en een zeer onverwachte ontmoeting met de 3 heren voor het concert.

Eigenlijk had ik niet verwacht dat het weer zou gaan gebeuren maar dit keer heb ik de minste interesse om ervoor af te reizen. Chester Thompson (live sinds 1977 erbij) aan de kant gezet (ruzie met Phil), zoon Nicholas op de drums en dan een concert waarbij Phil vrijwel zeker op een stoel zal zitten. Het zal zeker een gelikte lichtshow worden, maar wat moet je verder en wat kun je verder verwachten? Ik heb de beelden gezien van de laatste Collins tour en ik vind ze echt schrijnend. Voor mensen die Genesis nog nooit gezien hebben een prachtige kans, maar veel meer dan een Genesis ballads tour zit er vrees ik niet in. Ripples, Entangled, Carpet Crawlers, Afterglow etc zijn allemaal zeker mogelijk maar nummers als In The Cage of Dance On A Volcano kun je vergeten.

En eigenlijk vrees ik erger, want hier komen vooral de Eighties fans op af. Komen ze in de Ziggodome dan zal ik het erop wagen, dat wel. Het blijft toch je bandje, al is de magie inmiddels wel geheel verdwenen. Ik vraag me serieus af of deze tour een slimme zet is. Intussen zet ik Seconds Out op en hoop ik dat Hackett daar in September iets moois van gaat maken.


avatar van meneer
Running On Empty schreef:
De laatste show was inclusief soundcheck en een zeer onverwachte ontmoeting met de 3 heren voor het concert.

Mocht je tijd en zin hebben: vertel..

avatar van Running On Empty
meneer schreef:
(quote)
Mocht je tijd en zin hebben: vertel..

Heb het hele verhaal ergens al eens opgeschreven. Ik zoek het even op en zal het hier plaatsen.

avatar van meesterdch
Na al het gemopper online over deze reünie, moest ik wel een beetje glimlachen om dit:

Positively Genesis: Prog Snobs Can You Do Us A Favor: STFU - positivelygenesis.blogspot.com

Daar zeg ik dan wel bij dat ik ook zeer geniet van Steve die Genesis doet of zelf Ray Wilson die Genesis doet. De rode draad is ‘Genesis’. Dit is de klassieke muziek van de toekomst. Ik geniet er ook nog van als iemand het uitvoert nadat ze wel onder de zoden liggen. En als ze naar Nederland komen ga ik genieten van drie (oudere) mannen die mijn leven met hun muziek enorm hebben verrijkt. Tot vandaag. Want als ik zo de hond uitlaat, klinkt live in Rome op mijn oren

avatar van meneer
meesterdch schreef:
Na al het gemopper online over deze reünie, moest ik wel een beetje glimlachen om dit:

Positively Genesis: Prog Snobs Can You Do Us A Favor: STFU - positivelygenesis.blogspot.com

Een beetje glimlachen..? Gewoon een briljant stuk want hij heeft ook gewoon gelijk. Heerlijk.

Stukje over Hackett is best wel confronterend voor de man zelf, denk ik, maar met een kern van waarheid. Maar vooral wat de auteur aangeeft dat Collins, Banks en Rutherford hun ‘nieuwe’ fans juist ook hebben kennis laten maken met hun jaren 70 muziek vind ik zeer sterk.

En die meme ook ! Van beide kanten ook leuk gevonden. Kon toch ook dan weer zeker wel lachen om het cynische “I Can't Walk, Cripples, Slippers Ready” wat door zo’n Prog Snob was geschreven.

https://1.bp.blogspot.com/-899tDSr6yok/XmP8OZItqsI/AAAAAAAAFxY/j9ClWjnJyzMQH4gNrTIEgbp2R9EF70kmACLcBGAsYHQ/s1600/83992047_526358671592570_1642246127912747008_o.jpg

avatar van Running On Empty
meesterdch schreef:
Na al het gemopper online over deze reünie, moest ik wel een beetje glimlachen om dit:

Positively Genesis: Prog Snobs Can You Do Us A Favor: STFU - positivelygenesis.blogspot.com

Daar zeg ik dan wel bij dat ik ook zeer geniet van Steve die Genesis doet of zelf Ray Wilson die Genesis doet. De rode draad is ‘Genesis’. Dit is de klassieke muziek van de toekomst. Ik geniet er ook nog van als iemand het uitvoert nadat ze wel onder de zoden liggen. En als ze naar Nederland komen ga ik genieten van drie (oudere) mannen die mijn leven met hun muziek enorm hebben verrijkt. Tot vandaag. Want als ik zo de hond uitlaat, klinkt live in Rome op mijn oren

Ach al die stukjes zijn natuurlijk heerlijk om te lezen en te luisteren, maar Peter Pardo slaat wat mij betreft wel de spijker op de kop.

avatar van meneer
Hoezo mooi en bijzonder ! Zelfs 'Twilight Alehouse' Live. Met natuurljk alle credits aan meesterdch
Dit is eigenlijk gewoon de pure kern van de vroege Genesis, de bakermat. Enorm sterk.

avatar van Zagato
meneer schreef:
Hoezo mooi en bijzonder ! Zelfs 'Twilight Alehouse' Live. Met natuurljk alle credits aan meesterdch

(embed)

Dit is eigenlijk gewoon de pure kern van de vroege Genesis, de bakermat. Enorm sterk.


Ter leeringh ende vermaeck, wat doet die losse base drum daar voor Gabriel?

Bij Genesis - A Trick of the Tail:

bikkel2 schreef:
Leuk toch dat Wyverex uiteindelijk bij dit album uitkomt.
En dit is een puike plaat hoor. Phil Collins doet een prima job hier als zanger.
En dat vergelijken heeft gewoon weinig zin.
Soms gaan dingen zo. Genesis trok een ander publiek aan en wellicht hielp Phil solo er aan mee.
Maar het was een democratische keuze, maar ook een andere tijd.
neoprogrockers kwamen in beeld ( Marillion bijv.) en lieten op een eigentijdsere manier de goeie ouwe tijd weer wat herleven.


Gabriel is er uitgestapt. Was niet democratisch dacht ik. Had met de desinteresse van de anderen te maken toen zijn vrouw een uiterst zware bevalling had.

avatar van meneer
Wat betreft 'er-uit-stappen' enzo..

Als je echt alles wil weten uit zeer betrouwbare bronnen dan moet je deze Armando Gallo app eens downloaden: Genesis - I Know What I Like (Armando Gallo) - Ik heb het boek zelf thuis en deze geeft veel informatie. Mooie foto's ook.

meesterdch heeft deze app en schijnt dan ook een kenner te zijn !

En voor de echte religieuze bibliofiele volgers: Genesis: Chapter and Verse. Maar die kost dan ook wel wat.

avatar van bikkel2
Ik bedoelde in dit kader het besluit om een commerciëlere koers te varen. Dat was toch een democratisch besluit?
Neal Peart had het over het hobbyclubje van Phil Collins, vandaar. Sorry voor de verwarring.

avatar van meesterdch
bikkel2 schreef:
Ik bedoelde in dit kader het besluit om een commerciëlere koers te varen. Dat was toch een democratisch besluit?
Neal Peart had het over het hobbyclubje van Phil Collins, vandaar. Sorry voor de verwarring.


Natuurlijk was dat een gezamenlijk besluit. Ik denk ook dat de labeling dat ze een commerciële koers gingen varen de lading niet dekt. Ze ontwikkelden zich, de tijden veranderde en daarmee ook hun muziek. En er is een moment geweest, gedurende de jaren 80, dat hun muziek weerklank vond bij een groter publiek. Maar als je goed naar hun discografie luistert, ook die van de jaren 80 en 90, is het niet zo dat hun platen vol stonden met commerciële niemendalletjes. Dan denk ik aan hit-fabrieken als Stock, Aitkin en Waterman destijds. En het is ook niet zo dat ze een hitmachine waren, zoals Collins solo op een bepaald moment was. Vaak in dit soort discussies is het volgens mij niet het probleem van de band. Die maken muziek die ze willen maken. Het is het 'probleem' van de fan of hij zich wil en kan mee ontwikkelen in de richting die de band kiest of liever blijft hangen in wat geweest is. Ook prima natuurlijk.

avatar van bikkel2
Ik kan het alleen maar met je eens zijn.
Ik ben niet dol op hun zeg maar latere periode, maar dat is een gevalletje van smaak.
De albums staan niet vol met troep, dat is inderdaad een feit.
Inderdaad een andere tijd en insteek.
Minder avontuurlijk, meer pop, maar het heeft ze ook geen windeieren gelegd. Keuzes.

avatar van Zagato
Zagato schreef:
(quote)


Ter leeringh ende vermaeck, wat doet die losse base drum daar voor Gabriel?


Ik ben nog steeds nieuwsgierig mensen!

avatar van meneer
Zagato schreef:
Ik ben nog steeds nieuwsgierig mensen!

Ah ! Nieuwsgierigheid moet natuurlijk ten alle tijde bevredigd worden want honger naar kennis is vreugdevol, leergierig en mag doorgegeven worden aan de toekomst!

Maar goed: Gabriel was als kind bezig om zowel de piano, de fluit als de drums te leren spelen. Hij heeft zelfs in verschillende bandjes gedrumd maar bleek toch beter als de zingende frontman te fungeren en werd dus de zanger. Maar, net zoals hij ook de fluit tijdens Genesis hanteerde, mocht hij ook weleens de base drums laten klinken. Stukje extra ondersteuning van de muziek. Dat deden meer bandleden. Rutherford is een zeer goed rythm gitarist op de 12-snarige terwijl hij dan bast via pedalen. Banks roerde weleens de gitaarsnaren, Collins zong weleens.

Bron Gabriel muzikale jeugdjaren: Peter Gabriel | Academy of Achievement

DeMeine
Voorgaande berichten met veel interesse gelezen.

Genesis kent 2 boeken. Het 'oude' & het 'nieuwere'. Mk I de eerste helft met 8 albums en Mk II met ook 8 albums.

Mk I was de meer artistieke band - vooral goede albums.
Mk II was de meer commerciële periode - vooral goede (commerciële) nummers.

Geef mij maar bij voorkeur Mk I.... en zo nu en dan een playlist met mijn favo nummers van Mk II.

Ik vermoed dat Collins & huidige consorten toch vooral nummers ten gehore zullen brengen van hun jaren 80 albums als ze weer kunnen gaan optreden in (?) november/december aanstaande.... Collins als zanger....

avatar van meneer
Dit is dan toch wel mooi gedaan hoor.. Mellotron in verwerkt.avatar van FrodoK
mooi
Trekt het nummer voor mij wel naar een hoger niveau; plaatst het een beetje terug naar 1976.

avatar van echoes
Zeker mooi!

Gast
geplaatst: vandaag om 07:54 uur

geplaatst: vandaag om 07:54 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.