menu

Genres / Electronic / De dance top 100 van...

zoeken in:
avatar van lambfv2
95. Angerfist - Take U Back
@Poek vindt dat ik goed bezig ben, maar nu gooi is waarschijnlijk mijn eigen ruiten in Dit is toch wel echt een klassiekertje hoor. Gekke trancy leads met daaronder een lekker lompe Hardcore beat, fantastisch om er af en toe in te gooien.

94. Delta 9 - No More Regrets (Delta 9 & Lenny Dee Mix)
We trekken even door met deze remix van No More Regrets, super lomp natuurlijk en dat is ook de bedoeling, misschien wel het lompste nummer uit z'n arsenaal. Nietsontziend en knetterhard, heerlijk!

93. Bombardier - Demon (Live)
Ik heb een redelijke haat/liefde verhouding met Techno, nu kan ik het best wel waarderen maar vroeger dacht ik dat het eigenlijk vooral voor saaie mensen bedoeld was. Als Jan de accountant om 4 uur bij de vrijmibo borrel aankwam kon hij eindelijk ook eens wild doen met handjes in de lucht en stijve dancemoves....

...op saaie 4/4 beats met stoffige melodieën, bedoeld voor mensen die eigenlijk al over de datum zijn, maar zich toch nog jong willen voelen. Ben ooit eens op een afterparty beland waar ze van 24:00 tot 07:00 alleen maar uitgerangeerde Techno draaide, mijn god wat een verschikking. En het merendeel van de aanwezigen waren ook nog eens onder de 30, snapte er niks van.

Gelukkig kwam met de ontdekking van Bombardier een einde aan dat denkbeeld. Rauwe, stuwende, knarsende beats met een nietsontziende, stuwende drive die gehakt maakt van saaie accountants en suffe mutsen.

avatar van Ponty Mython
lambfv2 schreef:
De volgende 3 nummers ga ik een beetje cheaten, omdat het nummers zijn van videogames en je ze dus nooit op de dansvloer zal horen. Hoe nerdy wil je het hebben, muziek uit videogames in een dance top-100. En toch zouden ze niet verkeerd staan tijdens een dancing, dus ik voeg ze gewoon toe En daarnaast zijn het gewoon steengoede nummers!


Dit is ook gewoon dancemuziek dus ik zou niet weten waarom het niet zou mogen. Er zijn zat tracks die nooit op de dansvloer gedraaid zijn of zullen worden. Bovendien zijn er ook bekende dance artiesten en labels (Apollo 440, Fluke, Sasha en Moving Shadow) die muziek hebben geproduceerd voor games.

avatar van lambfv2
92. Justice - Stress
Ben niet zo bekend met het oeuvre van Justice maar dit is toch wel een smerig lekker nummer. Toffe videoclip ook. Soort La Haine maar dan met meer nutteloos geweld. Verschrikkelijk natuurlijk, maar past erg goed bij het nummer.

91. The Chemical Brothers - Galvanize
Net als bij Justice heb ik nooit echt de moeite genomen om verder te kijken dan de hits, en misschien zou ik wel moeten want er zit lekker spul tussen!

90. BBK - Too Many Man
Originele clipje schijnt helaas van Youtube verdwenen te zijn, maar gelukkig staat het nummer er nog wel op. Een echte clubbanger deze, en heb al meerdere malen discussies gehad hoe het mogelijk is dat ik van dit soort simpele nummer houd. Weet je, geef mij een goede bassline, lekkere energie en een vlotte dancehall vibe en dan zit je al snel goed.

89. P Money — Originators
Zit er dus over te twijfelen of ik Grime ook echt moet toevoegen....in ieder geval nomineer ik wel een aantal hits die goed in de club zouden werken, wat er later voorbijkomt weet ik ook nog niet. P Money dan, graag gezien artiest uit de zogenaamde '2e wave' en weet er altijd veel agressie en energie in te stoppen. Tegenwoordig is 'ie wel erg oud, maar zijn rap battle tegen H blijft legendarisch.

avatar van Ponty Mython
En dan te bedenken dat Galvanize zo ongeveer het slechtste is wat de chemische broertjes hebben geproduceerd...

avatar van lambfv2
Ontvang graag betere nummers in mijn PM

avatar van lambfv2
88. Hellfish - On Everything
Hoe lang kan je een sample door laten gaan zonder dat het plagiaat begint te worden? Heerlijke track om zo af en toe op te zetten, fijne opbouw en vooral lekker geklooi.

87. Radium - Pyramid
Te langzaam, dan knallen we toch wat harder?

86. Temper Tantrum - I Get The Coke
We knallen nog even door Luister zelf niet heel veel oude hardcore, beetje simpel misschien maar dit soort dingetjes zijn toch wel erg leuk. N.Y.C. Speedcore van DOA is ook erg leuk!

85. Forbidden Society - The Master
Nummer 85 alweer. Niet Technical Itch, Dom & Roland, Kemal, Photek of Black Sun Empire stonden aan het begin van mijn Drum 'n' Bass carrière, nee het waren vooral obscure Tsjechische artiesten en no-budget internetlabels. Compleet bizar natuurlijk, maar als je het graag anders wilt doen dan doe je het ook anders, maar als ik er nu op terugkijk denk ik echt, godverdomme Wouter, was dat nou echt nodig, voor wie loop je jezelf nou te bewijzen?

Meeste nummers waren niet super goed, maar Forbidden Society maakte wel leuke dingen en vooral dit nummer weet mij nog altijd goed te raken. Kwaliteit is niet super goed hier op Youtube maar alsnog knalt de Amen Break er wel lekker hard in. Wel jammer dat hij later veel commerciëler is gaan produceren, om nog maar te zwijgen over het Crossbreed prut. Niet zonder succes overigens, maar wat heb ik daar aan?

avatar van Ponty Mython
Lekkere track die Forbidden Society. De VIP mix mag er ook wezen btw.

avatar van lambfv2
Ponty Mython schreef:
De VIP mix mag er ook wezen btw.


Daar ben ik het absoluut niet mee eens! Nogal jammer vooral.

avatar van lambfv2
Zou wel een hele top-100 kunnen maken met rave tunes kunnen maken.

84. Egyptian Empire - The Horn Track
83. Sublove - 1 4 0
82. Phuture Assasins - I Like Techno
81. The Criminal Minds - The Criminal
80. Doc Scott - Paradise Lost (Last Action Hero)
79. E-Type - Top Secret
78. Sonz Of A Loop Da Loop Era - Far Out
77. Panacea - Panik Orchestra

Tegen de tijd dat ik Panacea zag draaien in de Waalhalla (zal zo rond 2014 geweest zijn) was hij heftig met Crossbreed bezig en had hij zijn oude sound al helemaal achter hem gelaten. Helemaal kut natuurlijk en heb maar weinig van zijn set gezien. Af en toe wel gespiekt maar dat Crossbreed spul is zo enorm kut, kon het niet lang aanhoren. Erg jammer, vooral ook omdat zijn klassieke albums erg goed was en vooral Underground Superstardom staat hier nog regelmatig op.

avatar van trebremmit
Vette rave tracks uit de 90's.

Die eerste heeft een sample die later ook door The Prodigy is gebruikt

avatar van lambfv2
Haha die sample is echt zo vaak gebruikt dat het origineel er gewoon wel in moet

avatar van trebremmit
Nou, dat is niet het origineel.
Die sample komt van dit nummer.

C Cat Trance ‎- Rattling Ghosts - YouTube

avatar van lambfv2
Leer elke dag weer wat nieuws sinds ik weer op MuMe zit

avatar van pureshores
toch nog even een lofpuntje voor die Forbidden Society, fijne ontdekking

avatar van lambfv2
We gaan nog even door met raven en maar maar dit keer doen we het met een flinke vuig acid erbij!

75. N-Joi - Adrenalin
Heerlijk energiek nummer met geweldig vreemde bliepjes, acid freak dingetjes, te hoog gepitchde melodietjes en lekker dikke sound. Sluit eigenlijk wel goed aan op de nummers van de computerspelletjes qua sounds en weirdness, alleen dan zo ongeveer 8 jaar eerder uitgebracht. Ook wel mooi dat er op Discogs het genre Bleep wordt meegegeven, die heb ik nog niet eerder gezien haha.

74. Underground Resistance - The Final Frontier
Heerlijk lange acid track met geweldige synthesizer melodie, had van mij nog wel 20 minuten langer mogen duren. Elke keer dat ik dit nummer hoor moet ik een traantje laten. Wat een emotioneel geweld! Wat een schoonheid!

73. Tim Taylor & Dan Zamani - Acid Over Manhattan (Original Mix)
Had ik al gezegd dat ik van lange acid nummers houd? Heerlijk om te verdwalen....
O ja dezelfde Timothy Taylor is ook verantwoordelijk voor de Egyptian Empire Horn track. Wat een held!

72. Robbert Mononom - Ice Age
Okay okay we gaan nog even door met de lange acid nummers, en dit keer met een wel 20 minuten lange track van het illustere gezelschap van de Nederlander Robbert Mononom. Verantwoordelijk voor veel obscure feestjes in binnen en buitenland. Het is trouwens wel duidelijk dat we hier met een stel ongelovigen op Musicmeter zitten, want ik zie dat er welgeteld 0 keer (!!!) op zijn platen gestemd is. Waanzin!

71. Aphex Twin - Phloam
Ik weet nog dat ik 12 jaar geleden in de winkel stond om Selected Ambient Works II te kopen omdat ik had gehoord dat Aphex Twin de meest weirde elektronische muziek maakte. Nou, kwam ik even bedrogen uit, twee hele CDs met alleen maar oeverloze leutertracks. Ja het klinkt wel mooi, maar godver wat saai. En alhoewel ik nog steeds geen enorme fan ben kan ik zijn input en geëxperimenteer wel een stuk meer waarderen nu, zeker zijn oudere dingen en AFX / Analord werken.

Neem nou zo zijn Digerido 12", 4 totaal verschillende tracks die goed tonen waar deze man in staat toe is. En alhoewel ik in eerste instantie de titeltrack Dideridoo wilde uitkiezen vanwege de trippy weirdness en het heerlijke acid-y gekikker ga ik hier toch voor de nog genialere Phloam. Ongeloofelijk dat hij dit al in '92 maakte. Waarom is hij niet met deze sound verder gegaan?

70. Autechre - Leterel
Het kon ook eigenlijk niet anders, als je in een gesprek Aphex Twin laat vallen dan kom je automatisch ook bij Autechre terecht, en in deze lijst is het niet anders. Een onwetende kan dit zien als zwaktebod, maar de muziekliefhebbende luisteraar weet dat beide zitten gewoon op een ander niveau produceren dan de rest. Alhoewel Autechre nog wat stuk dichter bij de waarheid staat dan AFX. Ondansbaar? Je zou eens moeten zien op wat voor een vreemde muziek ik nog kan dansen. Nu ik "moet naar merzbow kunnen luisteren" in mijn Tinder profiel heb laten vallen staat er tegenwoordig "zullen we samen gezellig op Autechre dansen?".

avatar van trebremmit
Die van UR was mijn nummer 1.

Die van Mononom heb ik laatst toegevoegd. Erg tof spul is dat, kwam voorbij in de b-sides van Dasha Rush bij Electronic Beats.
De rest van die nummers zijn ook zeer goed, alhoewel ik niet echt op Autechre kan dansen.

avatar van lambfv2
Helaas, dan zijn we zijn geen match!

Mononom is echt vet ja, toch wel een stukje Hollandse geschiedenis maar je moet het wel kennen haha.

Ja waarschijnlijk had dat nummer van UR ook wel wat hoger in de lijst gemogen, maar paste mooi tussen het andere schoons!

avatar van lambfv2
Nu we de klassiekers, nostalgische nummers en de rave-anthems gehad hebben kunnen we de remmen er af halen en schakelen we een versnelling hoger in!

(had even bij jouw lijst gespiekt trebremmit, goede toevoeging van die foto's, dat idee ga ik van je stelen!)

https://i.imgur.com/1R0o9kn.png

Mijn grootste inspiratiebron voor nieuwe muziek sinds MuMe (en waarschijnlijk ook wel tijdens MuMe, hoewel ik natuurlijk Onderhond en de andere electronica freaks moet bedanken voor de tips) is waarschijnlijk toch wel Darkfloor. Een radioshow anex podcast gefocust op de meer experimentele zijde vooral Techno, maar ook Drum 'n' Bass, IDM, Breakcore en meer industriële geluiden komen regelmatig voorbij. Het zal niet de eerste keer zijn dat Merzbow te horen is!
https://darkfloor.co.uk/wp-content/uploads/2015/10/darkfloorlogo.png
Bij deze 2 uur durende radioshow vragen ze ook altijd aan een bekende artiest om een gastmix aan te leveren, soms bestaat dat vooral uit eigen materiaal, en soms is het een bont avontuur door onbekende nummers. Een kleine greep uit de grote namen die voorbij zijn gekomen: KK Null, Ocosi, Christoph De Babalon, Kareem, Broken English Club, Matt TDK, Ingen, Bombardier en dus natuurlijk ook deze artiest.
https://live.staticflickr.com/1718/26224533936_496475f0af_b.jpg

69. Lakker - Mountain Divide

Duidelijk, ik ben fan! En via Darkfloor ben ik in aanraking met Lakker gekomen (en nog een groot aantal artiesten die vanaf nu voorbij zullen komen). Net als veel artiesten van de radioshow is Lakker begonnen in de Techno, maar zijn uiteindelijk hun eigen ding gaan doen. Vaak hoor je die Techno-achtergrond nog wel, maar het is ook zoveel meer! Mooi is ook dat ze op al hun albums wat anders doen, die drang naar het experiment blijft mooi om te horen en daarom ook dat het altijd weer een verrassing is wat ze op hun volgende album doen.

avatar van Arrie
Lakker, tof, lang niet meer gehoord!

avatar van lambfv2
https://lastfm.freetls.fastly.net/i/u/770x0/57e96c9536a639efaf6052e512d0a2a3.jpg

68. Restive Plaggona - Served Cold

Als er een term is die de muziek van Dimitris Doukas goed omschrijft dan is het wel melancholie. Echt donker wordt het nooit, maar de mid-tempo Techno (en soms meer electro) is altijd in mineur. En alhoewel de meeste van zijn nummers zeer verslavend zijn door de ondersteuning van mooie melodieën en het lekker in de oor liggende tempo past hij soms ook iets teveel zijn eigen trucje door en hoop je af en toe dat hij er iets meer verrassing in gooit, misschien hier en daar een breakbeat of snijdende drone kan geen kwaad. Toch ben ik fan, en alhoewel ik nog aan zijn vinyl moet beginnen (blijft duur!) staan zijn tapes inmiddels hier in de kast.

Ik weet niet of dat ik in de goede genre zit maar ik ben op zoek naar het nummer dat volgens mij in de jaren 90 heel bekend was.

Het nummer begint met de intro door het luiden van 3 kerkklokken, vervolgens trommels en hierna begon je mee te zingen en te hossen.

Het lijkt op het karnavalsnummer Slavenkoor Assenkrus alleen was hij in een nieuw moderner jasje gestoken.

Gast
geplaatst: vandaag om 01:47 uur

geplaatst: vandaag om 01:47 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.