menu

Overig / Algemeen / Algemeen Sporttopic (geen voetbal) #3

zoeken in:
avatar van iggy
Behalve de regels zullen ze de banen eens flink moeten verbouwen. Bij 90% van alle races is de uitslag al min of meer bekend. Bouw banen waar het veel en veel meer aankomt op de vaardigheid van de coureur. Of spuit die banen lekker nat. Ik kijk meestal alleen naar de start en de eerste 3 ronden. Daarna is de boel gesetteld en kan iedereen de uitslag zo uittekenen.

avatar van Ataloona
Edgar18 schreef:
(quote)
Hoe vind je dan de laatste geruchten? Durant en Leonard die samen zouden willen spelen en de Knicks als geschikt(st)e optie zien. De Clippers lijken de belangrijkste kapers aangezien die ook genoeg salarisruimte hebben om beide te tekenen.

Kyrie Irving richting Brooklyn lijkt een zekerheidje. Het leuke is dat ze daar Durant er (ook) heel graag bij willen hebben. Leonard kan dan mooi aansluiten bij Davis en James in L.A. Een andere optie voor de Lakers is het terughalen van Russell die overbodig is bij de Nets als Irving daar inderdaad tekent. Kemba Walker lijkt voor de Celtics te gaan, Butler gaat het gesprek aan met de Rockets (en Heat) en dan zijn er nog de iets minder grote sterren zoals Horford, Brogdon, Middleton en Randle.

Vannacht gaat het los, ik heb er zin in!


Een nachtje verder en de NBA lijkt wel op z'n kop te staan. KD (die wederom met een minder salaris genoegen neemt), Irving en ook nog eens DeAndre Jordan naar Brooklyn. Met de jonge spelersgroep die daar al zit wordt dat zelfs met een geblesseerde Durant een topteam.

Philly laat Butler naar de Heat gaan en verandert in een bigman team met Horford, Embiid, Simmons en Harris. Walker inderdaad naar Boston (dat Charlotte ook...) ter vervanging van Irving. Russell naar Golden State waar ook Iguodala vertrekt. Middleton en Lopez verlengen bij Milwaukee. Brogdon naar de Pacers (hele mooie move!), Rubio naar Phoenix en Randle naar New York amongst others.

En nog wat kleinere leuke signings: Reddick naar New Orleans, Rose naar Detroit en Rudy Gay blijft in San Antonio.

avatar van chevy93
Hendrik68 schreef:
De beslissing was terecht maar ik lees de reacties van veel Ferrari fans dat Vettel de overwinning in Canada ook terug moet krijgen nu. Daar hebben ze wel een punt.
Ik vind het twee enigszins vergelijkbare, maar wel andere situaties:
- Vettel was gewoon van de baan en komt er terug op i.p.v. een coureur die een andere van de baan drukt.
- Vettel was een verdedigende 'fout', Verstappen een aanvallende 'fout'.
- Vettel had zijn auto beperkt onder controle, Verstappen en Leclerc gingen een eerlijk gevecht aan.

avatar van Edgar18
Ataloona schreef:
Russell naar Golden State waar ook Iguodala vertrekt. Brogdon naar de Pacers (hele mooie move!)
Russell naar de Warriors zag ik niet aankomen. Voor dit jaar natuurlijk prima maar als Thompson weer terugkeert dan zal hij zijn basisplaats kwijt zijn. Dat ze Iguodala laten gaan kan ik begrijpen, daar is het beste langzaamaan vanaf. Het markeert tegelijk wel het definitieve einde van de dynastie.

Dat de Bucks Brogdon weg doen begrijp ik ook niet zo goed, die was twee jaar terug nog rookie of the year. En wat een contract geven ze Middleton . Wellicht heeft het één met het ander te maken (geld)?

Arme Knicks... al gaan de geruchten dat ze Durant geen 'max deal' wilden geven.

De NBA is in één nachtje flink op zijn kop gezet. Het valt me op dat de kloof tussen de 'goede' en 'slechte' teams ieder jaar groter wordt. De goede spelers klitten samen waardoor er een aantal sterke teams zijn maar ook een aantal teams die bijna voor spek en bonen meedoen. Zo'n Chicago bijvoorbeeld, of een Charlotte, Cleveland of Memphis. Allemaal vooraf al zo goed als kansloos.

Owhja, zou het oosten weer eens gaan winnen van het westen komend jaar?

avatar van Kronos
-SprayIt- schreef:
Yes! Als geboren Assenaar nu zeker 7 keer geweest,...

Voor mij vanuit België is het een kleine 300 km rijden maar in de jaren 90 ben ik drie keer geweest. De eerste keer was ik wel overdonderd te zien hoeveel mensen er na afloop op bruggen over de snelwegen stonden te zwaaien naar de eindeloze rij motorrijders. En kinderen achterin de auto die hun hand uit het raampje staken om jouw hand aan te tikken. Vijftig kilometer verder stonden nog mensen te zwaaien.

avatar van Ataloona
Edgar18 schreef:
(quote)
Russell naar de Warriors zag ik niet aankomen. Voor dit jaar natuurlijk prima maar als Thompson weer terugkeert dan zal hij zijn basisplaats kwijt zijn. Dat ze Iguodala laten gaan kan ik begrijpen, daar is het beste langzaamaan vanaf. Het markeert tegelijk wel het definitieve einde van de dynastie.

Dat de Bucks Brogdon weg doen begrijp ik ook niet zo goed, die was twee jaar terug nog rookie of the year. En wat een contract geven ze Middleton . Wellicht heeft het één met het ander te maken (geld)?

Owhja, zou het oosten weer eens gaan winnen van het westen komend jaar?


De Bucks konden het financieel opbrengen om zowel Middleton en Lopez een contract aan te bieden alsook Brogdon voor 5 jaar te verlengen. Ze hadden namelijk de bird rights op Brogdon vanuit zijn rookiecontract (ook de reden waarom hij geruild wordt, ipv. weggaat als free agent). Als ze naast Middleton en Lopez echter ook Brogdon hadden willen behouden, dan hadden ze hun luxury tax exception moeten gebruiken omdat ze met het verlengen van die eerste twee aan de capspacemax zitten qua salarissen. Over elke dollar van het contract van Brogdon die de salarisposten boven de capspacemax van 109 miljoen hadden doen stijgen, moeten ze dan een percentage aan extra belastingen betalen uit eigen zak. Kort gezegd een handige boete om de eigen kweek (spelers die teams zelf gedraft hebben of spelers voor wie ze incl. bird rights hebben geruild) te kunnen behouden.

Beetje vergelijkbaar met Kemba en Charlotte. Michael Jordon had Kemba Walker een super maxdeal kunnen aanbieden (over 5 jaar zo'n 60 miljoen meer dan Boston maximaal over 4 jaar mocht bieden), maar had daarvoor ook de luxury tax exceptie moeten gebruiken. Dat wou ie niet, omdat dat de club enorm veel geld zou kosten (aan salaris én aan extra belastingen).

bennerd
Edgar18 schreef:
Arme Knicks...

Dit is dus heel typisch Knicks. Er wordt veel lawaai rond gemaakt, maar uiteindelijk is het allemaal los zand en missen we kansen.

Aan de andere kant hebben we opnieuw een goed team om te laten bouwen. Geen idee wat Julius te bieden heeft (ken hem niet goed), maar Taj Gibson lijkt mij een goede mentor. Het komende seizoen wordt treurig, maar ik hoop toch een paar lichtpuntjes te zien schijnen.


avatar van Poles Apart

Kan nog wel eens heel snel gaan nu. Het rommelde al een tijdje. Een overstap naar Jumbo had ik juist niet verwacht. Dan eerder Ineos/CCC of zelfs Quick Step. Sunweb heeft genoeg talent om dit op te vangen. Benieuwd wat Roglic en Kruijswijk er van vinden.

avatar van johan de witt
Kruijswijk gaat gewoon voor een andere ronde, dat lijkt me niet zo’n probleem.

Roglic en Dumoulin lijken me in potentie gelijkwaardig. Roglic zal wel vertrekken dan.

Voor Jumbo is Dumoulin natuurlijk het perfecte uithangbord.

avatar van vigil
Ja precies, samen met Max elke avond in een commercial.

Laat Kruijswijk door een supermarkt lopen en niemand die het ziet.


avatar van Fathead
vigil schreef:

Laat Kruijswijk door een supermarkt lopen en niemand die het ziet.


Ik zag hem laatst in mijn supermarkt. Hij botste met zijn winkelwagentje heel hard tegen een berg Calippo's.

avatar van chevy93
Enfant terrible pakt de tweede set na een kansloze eerste set tegen Nadal.

Twee onderhandse services al.

Hendrik68
Nog nooit een hele wedstrijd van hem gezien, maar zo he: daar zitten wel meer steekjes aan los zeg. Wat gaat er toch in 's hemelsnaam in dat hoofd om.

avatar van Teunnis
Hendrik68 schreef:
Nog nooit een hele wedstrijd van hem gezien, maar zo he: daar zitten wel meer steekjes aan los zeg. Wat gaat er toch in 's hemelsnaam in dat hoofd om.

De eersterondepartij tegen Thompson was echt genieten. Een volslagen idioot, maar als hij er een beetje zin in heeft, zijn z’n wedstrijden altijd een genot om te zien.

avatar van GrafGantz
Zal vast, maar ik ben blij dattie er alweer uit ligt. Een beetje reuring op de baan is prima, maar je kan ook overdrijven.

avatar van chevy93
Ik was in ieder geval blij dat iemand een keer tegen de umpire zei dat die Nadal een beetje meer op mag schieten. Wimbledon is een snelle ondergrond* en zeker hardhitters hebben baat bij weinig tijd tussen de punten. De regel is dat je mee moet gaan in de snelheid van de serveerder, dus Nadal mag lekker in zijn eigen servicegame 29,9 seconden tussen de punten laten. Als ontvanger graag wat meer snelheid.

*) Haase had volledig gelijk toen hij zei dat het Wimbledon-gras wel wat sneller mag.
Het is een illusie te denken dat gras nog de snelste baansoort is, aldus Haase. ‘Al sinds de Wimbledonfinale in 2002 tussen de baseliners Hewitt en Nalbandian is het gras trager.

‘Oud-profs die vertellen hoe je moet spelen op gras snappen er vaak geen bal van. De service blijft dominant, maar ik speel soms liever service/volley op hardcourt dan op gras. Rosmalen lijkt meer op Wimbledon. Halle heeft het gras van vroeger, met een lagere stuit. En hoe lager de stuit, des te sneller het wordt.’

Laat het tennis meer onderscheidend zijn, stelt Haase. ‘Het is voor de tennissport essentieel dat de baansoorten weer echt verschillend zijn. Op gravel speel je de lange rally’s, op gras tennis je meer naar voren. En op hardcourt moet je twee seizoenen hebben: met snel en traag hardcourt. Dat zie ik als de ideale toernooikalender. Meer uiteenlopende speelstijlen leiden tot meer verrassende uitslagen. Zo wordt het tennis ook minder voorspelbaar dan nu.’
https://www.volkskrant.nl/sport/hoe-robin-haase-het-tennis-met-andere-regels-een-nieuw-gezicht-wil-geven~ba072486/

avatar van Teunnis
Robin Haase is misschien ook wel een beetje een idioot op de baan, maar wel altijd verstandige teksten buiten de baan

avatar van Ataloona
Wow. Kawhi Leonard en...... Paul George (!) naar Los Angeles Clippers. Dat PG13 ook gaat zag ik echt niet aankomen.

Kost de Clippers wel Gallinari, Gilgous-Alexander (toch een talent) en maar liefst vier (!) eerste ronde draftpicks (verspreid over de komende 8 jaar, dus ook wanneer Leonard en George over de hill geraken). Maar wat een ongewoon verdedigend superteam met Beverley, George en Leonard. En dan hebben ze gewoon nog Harrell, Lou Will en Shamet overgehouden. Wow. Daar kan Doc Rivers wel mee vooruit.

De Lakers grijpen dus mis en beginnen nu ipv sterspelers, roleplayers te acquireren. Te beginnen met 3-and-d specialist Danny Green. Toronto zakt nu al compleet in. En OKC blijft weer redelijk verbouwereerd achter. Wat zal Russell Westbrook hier weer van denken.

avatar van Mb.
Mb.
Ik volg het basketbal niet zo dus wellicht een vreemde vraag, maar waarom gaat zo'n Kawhi Leonard weg bij Toronto? Hij is zojuist kampioen geworden en als hij daar nog een paar jaar zou blijven dan verheft hij zichzelf tot icoon in Canada. Puur een geldkwestie dan?

avatar van Edgar18
Mb. schreef:
Ik volg het basketbal niet zo dus wellicht een vreemde vraag, maar waarom gaat zo'n Kawhi Leonard weg bij Toronto? Hij is zojuist kampioen geworden en als hij daar nog een paar jaar zou blijven dan verheft hij zichzelf tot icoon in Canada. Puur een geldkwestie dan?
Kawhi Leonard is misschien wel de meest stoïcijnse en onnavolgbare speler in de NBA. Hij spreekt zich zelden uit en het is dan ook gissen naar zijn beweegredenen. Dit off-season besloot hij met drie ploegen in gesprek te gaan; Clippers, Lakers en Raptors. Twee van die teams komen uit L.A. en volgens mij heeft hij daar zelf ook zijn wortels liggen. In dit geval zou het dus gaan om een 'homecoming'. Geld lijkt in dit geval van minder belang daar hij is Toronto meer zou kunnen verdienen dan in L.A.

Maar jeetje, wat een trade! Ik ben niet echt een Paul George liefhebber maar je kunt hem er toch prima bij hebben. En zoals Ataloona al zei: verdedigend zijn de Clippers wel enorm sterk nu. Het zal sowieso een zeer enerverend seizoen worden waarin Los Angeles de stad is waar het allemaal om draait. Ik ben zeer benieuwd wie de Lakers nog aantrekken. Danny Green voegt zeker iets toe aan het team maar ik hoop toch op nog iets meer. Iemand suggesties?

Een voorlopige (wilde) gok op acht teams die 'the rumble in the west' gaan overleven:
Dallas Mavericks
Denver Nuggets
Golden State Warriors
Houston Rockets
Los Angeles Clippers
Los Angeles Lakers
Portland Trail Blazers
Utah Jazz

New Orleans Pelicans gaat het net aan afleggen tegen de Mavericks. Al zou ik ook niet gek opkijken als de Warriors het gewoon niet gaan redden.

avatar van Ataloona
Mb. schreef:
Ik volg het basketbal niet zo dus wellicht een vreemde vraag, maar waarom gaat zo'n Kawhi Leonard weg bij Toronto? Hij is zojuist kampioen geworden en als hij daar nog een paar jaar zou blijven dan verheft hij zichzelf tot icoon in Canada. Puur een geldkwestie dan?


Nee, hij kon in Toronto een vijfjarig contract tekenen ter waarde van 191 miljoen dollar. Nu tekent hij naar verwachting een (maximale) deal van vier jaar ter waarde van 142 miljoen. Dat heeft te maken met een complex systeem van bird rights, wat er - heel kort door de bocht - op neerkomt dat zijn originele team meer geld mag bieden dan overige teams. Geld is dus niet het probleem. Het heeft er waarschijnlijk meer mee te maken dat hij vorig seizoen weg wilde bij San Antonio en zodoende door een ruildeal bij Toronto eindigde. Hij wilde naar verluid naar de Los Angeles Lakers, maar dat is een directe concurrent van San Antonio, zodat dat team niet mee wilde werken en daar geen deal mee wilde sluiten.

Los Angeles is nabij de plek waar Leonard is opgegroeid en voelt dus enigszins als thuis voor hem (en is daarnaast een goede plek voor zakelijke nevenactiviteiten buiten basketball). In Toronto wilde hij dus in eerste instantie helemaal niet zijn, maar hij heeft daar toch maar mooi een kampioenschap binnengesleept; daar is dus, buiten geld, niet zoveel extra's te winnen. Hij heeft al het maximale bereikt door Toronto hun allereerste kampioenschap te bezorgen. Toronto wordt daarnaast ook wat oud (3 van de 5 basisspelers bereiken langzaamaan hun nadagen; Green, Lowry en Gasol) terwijl de Clippers een goede mix van jonge- en ervaren spelers hebben met een goed management en coach (Jerry West en Doc Rivers in een en dezelfde organisatie werkt mee).

Ik snap 'm wel. In ieder geval erg fijn dat Kawhi niet naar de Lakers gaat. Ben je net blij dat de Warriors enigszins afbrokkelen, hadden we er zowat een nog meer te haten team voor in de plaats gehad.

avatar van Edgar18
Haha, als LeBron James fan had ik Leonard er toch maar wat graag bij gehad .

bennerd
Ja, benieuwd wat de Lakers nu gaan doen. Hun roster leeghalen om nu naast een hoop sterspelers te grijpen.* Ik vraag me echt af waarvan die drang van James komt om telkens superstar-teams te bouwen. Wil hij zo goedkoop achter een ring aan? Fenomenale speler hoor, maar laat hem maar gewoon speler zijn ipv GM.

Leonard en George naar de Clippers... Wat een team wordt dat. Het volgende seizoen ligt nu al meer overhoop dan een franchise draft doen in de oude NBA Live-series. Heel benieuwd naar hoe Porzingis en Doncic samen zullen spelen in de Mavericks (is Kristaps al speelklaar?) en met hoeveel punten Brooklyn NY zal verslaan per derby.

Het is ook gissen hoe Zion het zal doen in de NBA zelf. Tegen de Knicks gisteren waren de highlights wel best vernederend voor ons, maar dat is ook "maar" summer league.

*ja, ik zie die ironie van mijn uitspraak wel in

avatar van Edgar18
bennerd schreef:
Ik vraag me echt af waarvan die drang van James komt om telkens superstar-teams te bouwen.
Juist bij James valt dat toch wel mee? Hij heeft jaren zijn stinkende best gedaan bij Cleveland maar had daar een te zwak team om zich heen om succes te behalen. Vervolgens koos hij - toen nog ringloos - voor een superteam in Miami. Na het behalen van zijn eerste ringen koos hij opnieuw voor de Cavs omdat het zijn droom was 'zijn stad' een ring te schenken. Dat hij nu - richting het einde van zijn carrière - kiest voor de potentie van de stad Los Angeles kan ik wel begrijpen. En dat hij daar graag een enigszins competitief team om zich heen wil vind ik ook niet zo gek.

bennerd
Edgar18 schreef:
En dat hij daar graag een enigszins competitief team om zich heen wil vind ik ook niet zo gek.

Dat hadden de Warriors ook kunnen zeggen toen ze Durant en Cousins erbij haalden. Ik ben fan van James hoor, een van de beste NBA-spelers ooit. Maar ik vind zijn drang om supersterren bij zijn eigen team te trekken soms vreselijk irritant. En dat terwijl hij zelf gemakkelijk een B-team naar A-niveau kan trekken. Zeker als hij AD er nu bij heeft.

avatar van Edgar18
Nou.... de Warriors waren al kampioen voordat ze Durant en Cousins erbij kregen. De Lakers haalden afgelopen seizoen niet eens de play-offs. Toch wel een verschilletje. Ik geef toe dat Leonard er (ook) nog bij wel veel van het goede was geweest, dan hadden drie van de pak hem beet acht beste spelers in één team gespeeld. Als het de Lakers lukt een goede supportcast samen te stellen dan wordt het een heel interessante strijd met de Clippers, Nuggets en Jazz.

avatar van gigage
We zijn nog geen 30 minuten onderweg en raadt eens over wie Herbert het nu heeft? # tdf 2019
We zijn van start.

avatar van johan de witt
Bauke? 4 uur lang kijken naar verf die opdroogt? Nee, dank je. 16.30 uur lijkt me vroeg genoeg vandaag.

Dit topic is gesloten. Alleen moderators kunnen nog berichten plaatsen.

Gast
geplaatst: vandaag om 08:03 uur

geplaatst: vandaag om 08:03 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.