menu

Hier kun je zien welke berichten corn1holio1 als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Alabama Shakes - Sound & Color (2015)

4,0
Funky! Zie dit nieuwe album helemaal zitten. Was 3 jaar geleden ook al zowat het lentealbum van dat jaar, verwacht hier ook veel van.

Balthazar - Thin Walls (2015)

4,5
Intelligent input darling.
Mij lijkt dat tot op zekere hoogte op Deus lijken wel een compliment is. Ga maar zoeken naar Belgische (of Nederlandse) bands die zulk kwaliteitsvolle en invloedrijke albums hebben uitgebracht als de eerste 3 van Deus.
En verder vind ik Balthazar to-taal niet op Deus lijken. Ok er wordt ook op de gitaar en drum gespeeld, net zoals bij 1 miljard andere bands op deze aarde. Kan je dit misschien toelichten??

The War on Drugs - Lost in the Dream (2014)

5,0
Ja dat gezeur over het is gepikt van die of die is inderdaad totaal belachelijk aan het worden. Als je even terugscrolled kom je wel 20 namen tegen.
Ik denk dat het net de kracht van dit album is dat het je onmiddellijk in een nostalgische sfeer brengt, en daar begin je dan misschien wel allerlei verbanden te leggen, maar zoals je kan zien hangt het veelal af van je referentiekader naar wie je deze verbanden dan juist legt.
Het is net die sfeer die dit album toch uniek maakt, en wat ook het grote verschil is met veelal aangehaalde voorbeelden zoals dire straits etc..
Vind het trouwens meer een 'on-the-road' album dan een 'pantoffels voor de haard' album.

Thom Yorke - Suspiria (2018)

Alternatieve titel: Music for the Luca Guadagnino Film

3,5
GrafGantz schreef:
Ach, de echte fanbois geven waarschijnlijk ook 5* als onze Thom een album vol scheten opneemt

Ik heb dan ook een donkerbruin vermoeden (no pun intented) dat Tom's scheten klinken als engelengezang!
Ik kan dit album nog niet beoordelen omdat ik enkel de singles gehoord heb. Die klinken ongelooflijk sterk. Thom en zijn piano weten nu wel altijd de juiste snaren te raken, maar dit is voor mij toch zijn beste individuele werk tot nog toe.

Will Butler - Policy (2015)

4,0
Hij speelt nog steeds bij AF hoor. Hij is zowat de superenergieke multi-instrumentalist van de band.