menu

Hier kun je zien welke berichten Mctijn als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

alt-J (∆) - This Is All Yours (2014)

3,5
Wat doen sommige mensen hier weer ontzettend moeilijk. Gewoon de nummertjes in een playlist gooien die je bevallen de rest voorgoed verwijderen van je schijf. Daarna weer snel naar de über-geniale albums luisteren. Zoveel komen er niet uit per jaar. Tuurlijk mag je je mening geven. Graag zelfs. Maar met zuurgraad die sommigen hier vertonen vraag ik me af welke muziek zij luisteren. Ik ben oprecht geïnteresseerd, want het moet klassen beter zijn.

Tot zover mijn "parabolisme".....

Alt-J zit hiermee in hetzelfde vaarwater als Coldplay jaren geleden zat. De eerste 2 albums klonken wel aardig fris en was hiermede voer voor mensen die popmuziek met een twist konden waarderen. Destijds veel aandacht....veel liefhebbers, maar minstens zoveel tegenstanders. Hetzelfde geldt voor diverse andere voormalige indie-bands op deze site. Alsof het voer voor een anti-stem is voor sommige mensen wanneer iets meer dan 100 stemmen krijgt. Die fase zijn we nu toch wel voorbij in een tijd waarbij er dagelijks tientallen zeer interessante albums uitkomen....?

Ik dacht dat ik een semi-grijze zure hipster was, maar vrees dat ik dat zelfs niet ben. Good for me

Bastille - Bad Blood (2013)

2,5
Beloofd een leuk album te worden inderdaad. Bad Blood en Pompeii klinken in ieder geval lekker vrolijk en opzwepend. Prima tussendoortje lijkt me.

Bear's Den - Islands (2014)

2,5
42 minuten lang kabbelend-beekjes-muziek. Mix tussen een doorsnee pop bandje en pak 'm beet Broken Records. Dry the River light af te toe. Minder overdreven emotie, maar ook minder oprechte emotie. Pop met een klein folk randje. Vrijwel elk nummer wordt gedragen door een banjo en vrij eenvoudige percussie. Stem doet me eigenlijk ook weinig, emotieloos.

Is dit dan slecht? Nee, bij lange na niet. Wel ronduit saai en inwisselbaar.
Think of England en Magdalene zijn wat mij betreft de positieve uitschieters.

Milky Chance - Sadnecessary (2013)

2,5
aERodynamIC schreef:
En dan verkoopt zo'n band Rotown gewoon helemaal uit... ik snap daar niks van eigenlijk. Ik ken betere bandjes die ik nu niet zal noemen

Dit bandje wordt gehyped op 3FM en andere populaire zenders, daarom
Beetje hetzelfde als Bastille destijds. Vrij 13-in-een-dozijn muziek, maar rete-catchy en bakken met aandacht. Milky Chance doet me soms een beetje denken aan het slome en minder interessante broertje van het Vlaamse Balthazar.

SOHN - Tremors (2014)

1,5
Ik zie hier vele referenties met James Blake. Soms hebben de beats er iets van weg, maar ondanks dat ik geen liefhebber ben vind ik james Blake toch net 2 klasses beter dan dit. Veel meer spanning...betere stem...meer ballen...

Dit is electronische variant van Bruno Mars. Mierzoete radio-deuntjes met geforceerde electo-beats. Meer hoor ik er echt niet in. Die stem verprutst het ook behoorlijk voor me.

Liefhebbers van hedendaagse electro-pop zouden trippop bandjes als Archive eens moeten checken en zich afvragen waarom 3FM ze überhaupt niet eens kent....

Het is dat ik mijn Elmo-grijns niet kan veranderen, maar Elmo is certainly not amused....

The National - Trouble Will Find Me (2013)

4,5
Leeds schreef:
(quote)


En toch is het zo. Massale haatstemmerij!!! Je hoeft daarvoor niet achterlijk te zijn om dat te weten

Tegenover haatstemmen staan weer "overdreven positieve stemmen", dat houdt elkaar wel aardig in evenwicht hoor Een gemiddelde is meestal wel een juist beeld van hoe een album op MuMe "ligt".

Sommige users strooien met 5* alsof het een lieve lust is. Boeit niet en moeten ze zelf weten, maar voor andere users is het dan lastig inschatten wat die users er echt van vinden. Niet alles kan toch even geniaal zijn?