menu

Hier kun je zien welke berichten Nautilus als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Eefje de Visser - Het Is (2013)

4,5
Als ik mijn luistergedrag van de laatste drie maanden onder de loep neem (Last.fm is your best friend), kom ik tot de ontdekking dat ik 'Het Is' ca. vier keer meer beluisterd heb dan welk album dan ook. Zegt genoeg, denk ik.
'En' is de laatste weken uitgegroeid tot mijn favoriete nummer, maar dat wordt op de voet gevolgd door 'De Bedoeling' en 'Er is'. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat ik de rest beduidend minder vind, in tegendeel zelfs.
Ik had niet gedacht dat 'Eefje' na het speelse 'De Koek' me zo zou verrassen, terwijl ik toch reikhalzend naar de release uitkeek. Dit is een album dat ik kan blijven draaien, grote klasse.

Elvis Costello & The Attractions - This Year's Model (1978)

5,0
Gek eigenlijk dat ik me nooit eerder echt in Elvis Costello heb verdiept, wat een topplaat is dit! Single 'Pump It Up' kende ik al langer - met dank aan VH1 of VH1 Classic voor het vertonen van de video - maar het hele album begon ik mei dit jaar pas te draaien. Wat een fris geluid.

Feilloos. 5*

Phoenix - Bankrupt! (2013)

4,0
Sterke plaat! Het album ligt wel in het verlengde van voorganger WAP, waarvan het niveau niet gehaald wordt, maar het is wat mij betreft beslist geen herhaling van zetten. Ik kan echt genieten van bijvoorbeeld 'Trying to Be Cool' of persoonlijk hoogtepunt 'Bourgeois'. Het geduld en inlevingsvermogen van de luisteraar worden in de titeltrack wel danig op de proef gesteld, maar de draad wordt daarna weer goed opgepakt.

Het blijft jammer dat het tussen Phoenix en Nederland nooit echt iets geworden is. Verhoudingsgewijs weinig media aandacht, dit jaar wel een ijzersterk optreden op Pinkpop - dat slecht bezocht werd, afgaand op de televisie beelden (nee, ik was er ook niet ) en ook hier maar 80 stemmen voor 'Bankrupt!'. Heeft de band er dan toch te lang over gedaan om met een opvolger te komen?

Spinvis - Spinvis (2002)

5,0
In één woord: briljant!

Dit album heb ik dus echt grijsgedraaid en ik kan er nog steeds geen genoeg van krijgen.
Ik schrijf zelf liedjes in het nederlands en toen ik 'Smalfilm' voor het eerst hoorde dacht ik direct zoiets van: wow, hij schrijft muziek zoals ik die zelf graag zou willen kunnen maken.
Ge-weeeel-dig dit, voor mij het beste nederlandse debuut van de jaren '00 tot nu toe...

Vampire Weekend - Modern Vampires of the City (2013)

4,5
'Modern Vampires of the City' is sinds de release langzaamaan uitgegroeid tot misschien wel mijn favoriete album van Vampire Weekend en 'Ya Hey' is wat mij betreft in ieder geval het beste lied dat de band ooit opnam.