menu

Via deze pagina blijf je op de hoogte van recente stemmen, meningen en recensies van musician. Standaard zie je de activiteiten in de huidige en vorige maand. Je kunt ook voor een van de volgende perioden kiezen: januari 2017, februari 2017, maart 2017, april 2017, mei 2017, juni 2017, juli 2017, augustus 2017, september 2017, oktober 2017, november 2017, december 2017, januari 2018, februari 2018, maart 2018, april 2018, mei 2018, juni 2018, juli 2018, augustus 2018, september 2018, oktober 2018

Suzi Quatro - Suzi Quatro (1973) 3,5

Alternatieve titel: Can the Can, vandaag om 14:23 uur

stem geplaatst

» details  

Rod Stewart - Blood Red Roses (2018) 4,0

afgelopen zondag om 21:35 uur

Ik sluit mij daar bij aan, het ontbreekt echt enorm aan tijd om alles wat ik wil horen te horen en eigenlijk staat het mij ook meer en meer tegen een cd te kopen en er dan niet voldoende de aandacht te kunnen geven die het hoort te hebben.

Daarbij speelt ook een rol, dat Stewart (gelukkig) "back on track" lijkt, staat zijn deskundigheid verder niet ter discussie en klinkt zijn album als vanouds. Ik ben allang blij, dat Stewart veel modieuze trekjes die hij lang meende te moeten presenteren, alsmede het niveau "songbook" achter zich heeft gelaten. Zoals ook weer blijkt uit dit nieuwe album.

Terug naar "business as usual" is één ding, het halen van een hoog niveau echt geweldig, vooral als dat een slechte periode kan afsluiten. Dat is ook zeker nieuwswaardig, als het het eerste album na een hele lange tijd is. Ik ben persoonlijk ook in mijn nopjes met het stemgeluid van Stewart, dat eveneens weer helemaal terug lijkt, net als zijn vermogen (weer) degelijke songs te schrijven. Wat hij volgens eigen zeggen lange tijd niet meer heeft gekund.

Maar in zo'n korte tijd meerdere albums van dit fenomeen maakt het automatisch gelijk minder spectaculair dan het eerste album en het leidt tot eenzelfde soort van inflatie als waar bij David Crosby sprake van is.

Crosby realiseerde zich dat hij feitelijk wel erg weinig albums (solo) had gemaakt, vier of iets dergelijks in de afgelopen 50 jaar. Te weinig voor zijn fans. Drank, drugs, de gevangenis en ruzies. Een solo album van David Crosby was dan ook redelijk bijzonder. Inmiddels heeft hij er de afgelopen vijf jaar vier uitgebracht. Kwalitatief niets van te zeggen, behalve dan dat het tempo van verschijnen niet meer is bij te houden en de aankoop van de cd minimaal op zich laat wachten.

Ook het bijzondere is er een beetje van af, derhalve is het dus niet goed of het deugt niet. Als je uitsluitend fan bent van Crosby of van Stewart zijn het mooie tijden. Voor wie van muziek in het algemeen houdt is het een klein drama.

Dan nog gezwegen over de diehard fans die om de paar dagen er de aandacht op vestigen dat er maar niet op wordt gereageerd.....

Na een beoordeling zou ik, ik vergeet het nog helemaal, Rod willen meegeven vooral ook kritisch te blijven inzake songkeuze. Time vond ik 5 sterren, de vorige 4,5 en deze gaat naar 4. Nog steeds goed maar ik krijg bij een paar tracks, zoals Rest of my Life, wel skipneigingen. Het extreme verschil bij de extra tracks tussen het geweldige drama in It was a very good year (nota bene een Sinatra klassieker) en de niemandallige afsluiter I don't wanna get married is ook om je haren uit je hoofd te trekken.

En dan kun je maar beter 1 goed album in 5 jaar maken.

» details   » naar bericht  » reageer  

Lindsey Buckingham - Law and Order (1981) 4,0

10 oktober, 08:31 uur

stem gewijzigd, oorspronkelijke stem was 3,5 sterren

» details  

Bob Dylan - Slow Train Coming (1979) 3,5

3 oktober, 10:07 uur

stem geplaatst

» details  

Elton John - Greatest Hits (1974) 5,0

15 september, 18:40 uur

Weinig fout aan dit album, eigenlijk niks. Compilatie niet alleen uit zeer succesvolle maar tevens meest vruchtbare periode van Elton John. Die tussen 1970 en1975. En dan ook nog eens de periode met verreweg zijn beste nummers.

Omdat het uitsluitend deze periode betreft en veel overbodige ballast van de jaren daarna ontbeert, een uitmuntende compilatie.

» details   » naar bericht  » reageer