menu

Hier kun je zien welke berichten ni slecht als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Editors - In This Light and on This Evening (2009)

4,5
toch een halfje omhoog

ben er nog niet uit of dit de richting is die ze uitmoeten, maar ik hou wel van de "elektronische nummers", ik heb zelfs meer en meer het gevoel dat zijn stem voor deze soort muziek gemaakt is. hoewel er praktisch geen gitaar op dit album te bespeuren valt, vind ik dat deze plaat nog altijd de sfeer van een goeje ouwe indierock plaat rond zich zweven heeft. ik heb ook de indruk dat de overgang naar dit soort muziek overroepen is, en lang niet zo drastisch als velen hier wel lijken uit te schreeuwen.

ik ken helemaal niets van radiohead, maar ik heb wel eens gehoord van een plaat die daar een soort ommekeer inluidde. De toekomst zal het uitwijzen, maar ik heb het gevoel dat de waardering van deze plaat de hoogte zal ingaan, afhankelijk van welke richting ze uitgaan. met dit in het achterhoofd kan ik ook niet wachten op een volgend album..


en wat een opener, die titeltrack , sleurt je meteen in de sfeer van het album

Interpol - Marauder (2018)

4,5
Toeval bestaat niet. Op de dag dat ik een oneindig lange busrit naar new york heb, komt een nieuwe plaat van interpol uit. Op repeat dan maar

Toegegeven, ik had schrik voor de dag dat ze eens iets nieuw gingen proberen. Dit is eens iets nieuws, en tegelijk ook nog altijd heel herkenbaar interpol.

Het album opent geweldig, met Banks die zich zowaar eens aan een hogere noot waagt. Na de eerste seconden is het al duidelijk dat dit een tikje anders dan anders wordt, en maar goed ook, want interpol moet het eigenlijk niet hebben van de verrassing.

Number 10 blijft voorlopig mijn favoriet, wat zit dat nummer geweldig ineen, die opbouw, die zo plots alle lucht afgesneden wordt met de mededeling dat je geheim hier veilig is. Ik zou er toch niet gerust op zijn. Het zijn die typische mysterieuze lyrics van banks waardoor je nog met veel meer vragen zit dan net voor je aan het nummer begon. En dan had je al 9 nummers achter de rug.

Het enige dat ik echt niet begrijp zijn die interludes. Willen ze wat compenseren voor het ietwat hogere tempo dan normaal? Geen enkele meerwaarde wat mij betreft.

Ik begrijp heel weinig van die technische discussie over het geluid, maar ik ben dan ook verre van een kenner. Ja de drum is mss wat meer naar voor geduwd, maar dat maakt het juist rauw klinken, en dat past best goed bij deze plaat.

Ik kan niet wachten tot ik vannacht door manhatten kan dwalen met deze op, gevolgd door totbl natuurlijk.