menu

Hier kun je zien welke berichten The Wep als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Deep Purple - Slaves and Masters (1990)

3,5
Razor Eater schreef:
(quote)


Geen slechte cd? Waarom dan 2,5 sterren?
Dat het verschillend is van andere DP albums, betekent toch niet dat je het laag moet beoordelen??


Na lang nadenken.....een maand of .... ben ik het met je eens !?.
Nogmaals , als DP album is dit zeer matig omdat ik iets anders gewend ben, maar als Rainbow is dit zeer acceptabel.
Maar waar gaat het om eigenlijk ! is dit album lekker om te luisteren en dan zeg ik.....JA
Dus opwaarderen !

Rainbow - Bent Out of Shape (1983)

2,5
Razor Eater schreef:
Goed album. Jammer genoeg het laatste Rainbow album met Joe. En eerlijk gezegd, het laatste Rainbow album dat er echt toe doet, aangezien ik Stranger In Us All zeer matig vind. Dit album is wel wat minder dan zijn voorganger Straight between the Eyes. Mijn favoriete nummers hier zijn Can't Let You Go en Street Of Dreams. De laatste drie nummers vind ik wat minder, vaak zet ik de cd na Street of Dreams dan ook af. Met Drinking With The Devil en Make Your Move willen ze volgens mij laten horen dat ze ook nog hardrock spelen, maar die nummers (vooral make your move) vind ik zwak en oninteressant. Van mij hoeven ze trouwens ook niet perse hardrock nummers te maken, ik wil gewoon GOEDE nummers horen. Al met al een goed album. Joe Lynn Turner is een geweldige zanger, weliswaar heel anders dan Dio, net zoals deze stijl heel anders is dan de Dio era, maar in deze stijl vind ik Joe echt geweldig. Ik kan me er wel wat bij voorstellen dat hij de Dio nummers wat minder zingt overigens. Maar daar gaat het niet om, het gaat nu over dit album en die is goed! Jammer dat dit de laatste cd is


Ok, eerst over dit album. sorry, mijn mening is dat dit album absoluut niet kan tippen aan Stranger In Us All. De albums na Ronnie James Dio zijn mij te commercieel (zelfs een paar nummers met hitpotentie en dan niet van het gehalte Deep Purple hits !?). Het is meer rockpop dan hardrock. Op Stranger In Us All is het weer ouderwets hardrock. Bent Out of Shape is niet slecht, maar mist net als zijn voorgangers BODY !

Rainbow - Live in Nürnberg 1976 (2007)

Alternatieve titel: Nürnberg Messezentrum Halle 28.9.1976

4,5
Rainbow On Stage had ik al sinds.........dat die uitkwam ! (op LP en daarna dus op CD)
Nu heb ik deze en die van Köln en Dusseldorf.
Mooie kwaliteit en toch de moeite waard al is het alleen maar vanwege Stargazer die niet op On Stage staat. Welke de beste is ? Geen idee nog ! Ze zijn allemaal de moeite waard !

Ritchie Blackmore's Rainbow - Stranger in Us All (1995)

4,5
Nog eens beluisterd en kom tot de conclusie dat dit album wel erg op zich zelf staat. In ieder geval een TOP album. Zeker vergeleken met de Rainbow albums na Ronnie James Dio. Die zijn toch echt minder dan deze laatste stuiptrekking van Rainbow. Verhoog mijn stem naar 4.5!