menu

Hier kun je zien welke berichten deefbdx als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Acda en de Munnik - Acda en de Munnik (1997)

4,5
geplaatst:
Niks minder dan een fantastisch album. Bijna alleen maar (zeer) sterke nummers, die de tand des tijds uitstekend hebben doorstaan. Zet ‘m na al die jaren nog altijd met veel plezier een keer op. Vooral wat later op de avond, met een alcoholische versnapering binnen handbereik, dan doet ie het altijd heel erg goed.

Death Cab for Cutie - Asphalt Meadows (2022)

4,0
geplaatst:
Geweldig album! Stuk voor stuk sterke nummers, met als absolute uitschieters Roman Candles, Asphalt Meadows en Rand McNally. Die laatste was me tijdens het beluisteren nog niet eens zozeer opgevallen, maar toen ze dat nummer onlangs (op 10 maart 2023) in 013 speelden (wat was dat een briljant optreden zeg….nog beter dan toen ik ze jaren terug zag in Tivoli) kwam dat nummer zo enorm overdonderd binnen…werkelijk betoverend mooi. En dat geldt dus eigenlijk voor het hele album.

Josh Ritter - Spectral Lines (2023)

4,0
geplaatst:
Mooie plaat. Hele fijne, warme en dromerige sfeer. Ingetogen geproduceerd, met precies de goede accenten her en der. Een beetje als een impressionistisch schilderij; zo trekt het aan de luisteraar voorbij. Ik las dat de moeder van Josh kort geleden overleed, en dat dat een bepalende factor is geweest bij de totstandkoming van dit album. Dat geloof ik meteen. Prachtig laatste eerbetoon. En wat steekt Horse, no rider dan ook nog eens met kop en schouders uit boven het toch al bovengemiddeld goede songmateriaal.

Nada Surf - Live at the Neptune Theatre (2015)

4,0
Geweldige live plaat van één concert, geen compilatie van meerdere optredens. Prachtige dwarsdoorsnede van hun oeuvre tot dan toe. Het rockt af en toe goed door, live klinken ze nog wat steviger dan op hun studioalbums.

R.E.M. - Green (1988)

4,5
Voor mij is dit HET album van R.E.M.. Er is ook veel te zeggen voor Automatic of Out of time, maar dit album was het eerste van deze band dat zo overdonderend goed en fijn binnenkwam…het is net als met je eerste lief, die blijft toch heel speciaal. Op deze plaat staan een paar van hun allerbeste nummers. Pop Song 89, You are the everything, World leader pretend, Orange Crush, Turn you inside out. Ongeëvenaarde klasse en de tijd heeft er geen enkele grip op.

Songs: Ohia - Ghost Tropic (2000)

4,0
'Toen ik heb wilde luisteren in de cd winkel verbood de man dat ............... Je moest de cd in zijn geheel luisteren en niet een stukje en dan skippen naar de volgende dat was totale afbreuk aan de cd. '

Dat is nog eens juist advies geweest van die man. Wow.

Songs: Ohia - Live: Vanquishers (2022)

4,0
Wat een verrassing. Live in Tilburg, 23 jaar geleden opgenomen. Destijds stonden ze in Het Noorderligt, die zaal bestaat al jaren niet meer.
Kwam deze dubbelaar toevallig tegen in een platenzaak in….Tilburg! Meteen gekocht.
Dit album werd opgenomen in de gouden jaren van Songs: Ohia. Het ene prachtige album na het andere kwam in deze periode uit. The Lioness stamt ook uit 2000. Hun beste, als je het mij vraagt.
De sfeer en het geluid van deze opname zijn werkelijk fantastisch. Een must have voor iedere liefhebber.