menu

Hier kun je zien welke berichten woutorrmusic als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Fresku - Fresku (2010)

4,0
Mooi document. Ook al ben ik geen fan van zelfmedelijden, of zelfverklaarde zieligheid, het luistert toch lekker weg, dit album. Medelijden heb ik helaas niet met Fresku, maar dat is een persoonlijk gebrek. Toch mooi dat hij zijn gevoelens op deze manier kan uiten; ik geniet wel van Fresku's spitsvondigheden en grapjes. Het fijnst vind ik Lamballen: lulligheid in een muzikale vorm gegoten.

Kids See Ghosts - Kids See Ghosts (2018)

Kos schreef:
(quote)


Hoezo er is zat gewoon goede hiphop nowadays hoor. Alleen niet dit soort onzin.

Is niet voor niks dat dit soort 'hiphop' overal hoog wordt aangeschreven bij niet-hiphopfans. Het is meer een crossover mengelmoesje. Van dat quasi hippe pitchfork gedoe wat over 10 jaar vreselijk verouderd klinkt zeg maar.


Je spreekt alleen maar over 'goed', 'onzin', 'niet-hiphopfans', (Pitchfork gaf 'ye' trouwens een 7.1 en een recensie die vrijwel nergens over de muziek ging) etc. Dat zijn woorden die in jouw hoofd betekenis hebben - ik weet niet wat je ermee bedoelt. Waarschijnlijk is deze betekenis gestoeld op een referentiekader van wat je noemt 'goede hiphop'. Dit referentiekader is dan waarschijnlijk weer gestoeld op muziek die je in de jaren '90 luisterde.

Kanye West is daar juist het tegenovergestelde van: hij heeft iedere om de twee jaar of iets dergelijks een heel andere kijk op de wereld en muziek. Niet in de laatste plaats vanwege zijn breakdown in november 2016. Zijn idee van hiphop is vloeibaar, dat van jou bikkelhard. Denk ik.

Paul Kalkbrenner - Berlin Calling (2008)

4,5
Het is, op een bepaalde manier, ook commercieel om te zeggen dat commerciële artiesten kut zijn. Wat mij betreft moet je goed van slecht scheiden en niet kijken naar de onmogelijk-objectieve meting of een artiest commercieel is of niet; Kalkbrenner had een hit met een fijn nummer, waar hij achteraf ook niet heel blij mee is. Als je zijn muziek luistert, kun je daarentegen vrijwel niet anders dan concluderen dat het gewoon heel goede dance of techno, geef het beestje een naam, is.

U2 - No Line on the Horizon (2009)

4,0
herman schreef:
(quote)

U2 begint eindelijk door de mand te vallen met hun routineuze cliche-muziek.

Geef mij maar weer Zooropa of Pop; misschien wat wisselvallige albums, maar ik hoor dat toch liever dan een doordeweeks rockplaatje als deze...


Sorry maar dit is in mijn ogen echt géén doorsnee plaat... Luister eens naar het nummer Cedars of Lebanon, wat is dat een geweldig nummer en vooral de laatste 30 sec! 'Not bare in the beginning but when the story ends, gonna last with you longer than your friends'... Voor de rest is de plaat niet hoogstaand en dat komt vooral door nummers als: Get on Your Boots en Stand Up Comedy. Maar ik vind dit U2-waardig.

Van Morrison - Astral Weeks (1968)

5,0
'Ik word wakker, doe m'n raam open, eet twee boterhammen, drink een kop thee, poets m'n tanden, kleed me aan en ga naar buiten. Ik ben jong.

Ik fiets om de hoek en daar staat ze. Mijn Sweet Thing. Zong je daarover, Van? Was zij de schoonheid Beside You? Vast niet. We houden elkaars handen vast, lopen en zeggen dingen die nergens op slaan. Je weet wel, The Way Young Lovers Do. Ik fluister in haar oor: 'Kijk schoonheid, daar rechts is Cyprus Avenue.' Ze kijkt me lief aan en ik geef haar een kus op haar rechterwang. Wat is het hier mooi, zegt ze. Ik knik instemmend. Met een vriendelijk handgebaar begroet ze een oude vrouw. 'Wie is dat?' Vraag ik. Madame George, zegt ze. Waar ken je haar van, vraag ik bewonderend. Ik ken haar niet, maar ze zag er zo schattig uit, antwoordt ze. Zo noem ik alle lieve, rustige mensen. Natuurlijk snap ik haar. Ik stop even want mijn veters zitten los. Ze loopt een stukje voor me uit en ik bekijk haar. Langzaam beweegt ze zich voort. Haar slanke lichaam, haar natuurlijke rondingen, heerlijk. Een Godin, een Ballerina. Haar perfecte lichaam beweegt zich voort op de rustgevende tonen van Astral Weeks.

Ik word wakker en kom erachter dat ik weer met mijn koptelefoon op in slaap ben gevallen.'