menu

Hier kun je zien welke berichten Exhaustedm als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Coldplay - Ghost Stories (2014)

3,5
Geef mij zeker maar een tweede Parachutes of AROBTTH, maar dat evenaren is nu ook weer niet de simpelste uitdaging. Ik vind dat ze hier en daar met 'Oceans', 'Always in my head' en 'O' toch wel degelijk in slagen. Hun B-kantje van vorig album 'Moving to Mars' had hier wel een paar andere mogen vervangen. Coldplay - Moving To Mars (Official) - YouTube

Magic is gewoon een goed popnummer. Niks meer, niks minder. Midnight vind ik persoonlijk qua sfeer en experiment wel heerlijk.

'Ink' ' True love' en Another's arm' zijn qua tekst en compositie zeker ondermaats Coldplay zijnde.

Sky full of stars is gewoonweg een nummer hebben dat ze mee kunnen uitpakken. Een afhaker voor vele fans van het eerste en tweede uur.

Mumford & Sons - Wilder Mind (2015)

3,0
king_pin schreef:


Met menig andere band zou ik het met je eens zijn geweest, Mumford & Sons daarentegen is een product die hun hele imago rondom "folk" hebben gebouwd en succesvol. Door dat imago nu volledig te veranderen verraad dat hun intentie niet 'eerlijke muziek' maken was maar om relevant te blijven in de schijnwerpers. Was hun eerdere imago dan ook wel oprecht? Ik denk het niet, Folky pop was een tijdje weer hip en daar maakte de buisnessman Marcus Mumford gebruik van. Prima natuurlijk, zo werkt de pop muziek nou eenmaal, het album Sigh no more was ook nog is een leuk album. Maar eenmaal een imago te hebben gemaakt plakt dat als een stigma aan je product.
Ik vind het niet meer dan logisch dat mensen hier niet in meegaan, muziek als product heeft nou eenmaal een persoonlijke lading en als je bekend bent om een stijl dan kan je niet zomaar een ander product je oude publiek voorschotelen en verwachten dat ze het slikken. Dan had je niet zo dik het folk imago op je naam moeten smeren, dan had je er minder last van gehad en meer bewegingsruimte om te experimenteren. Nu is Mumford & Sons een product van een overgewaaide trend en niemand is meer geïnteresseerd.


Ik begrijp je standpunt en ga ergens wel akkoord met wat je zegt. Toch vind ik, los van of het commerciële aspect waar vele bands helaas voor vallen, dat deze plaat dan al bij al nog goed meevalt. Als we dan, zoals velen, vergelijken met Coldplay vond ik X&Y slecht, Viva la vida verrassend goed en Mylo Xyloto horror. Ghost stories gaf dan weer een lichtpunt in de duisternis.
Persoonlijk heb ik nooit echt achter Mumford and Sons gestaan. Zoals je zegt vond ik ze moeilijk te geloven. Ze hadden direct goud in hun handen en daar kwamen de live dvd's, documentaires,... Terechte opmerking dus.
En toch zit er toch redelijk wat kracht in de nummers van de nieuwe worp. Ze klinken nu misschien inderdaad als de grote 'meute', maar er staan toch een paar serieus goede nummers op.

Maar ja, ik vind dan de banjo ook wel een heel vervelend instrument .

Noel Gallagher's High Flying Birds - Chasing Yesterday (2015)

3,5
Lekker plaatje.
Bij de vorige vond ik de nummers lichtjes catchier (What a life, Everybody's on the run, the death of you and me,...), deze is dan weer minder voorgekauwde pop. Leuk toch hoe hij het telkens weer doet.
Sinds Heathen Chemistry muzikaal al even een eind niks meer fout gedaan dit kereltje uit Manchester. Huizen vol respect!

Oasis - Heathen Chemistry (2002)

3,5
De nummers op HC spreken me meer aan dan op 'Be here now' en 'Standing on...'.
Stop crying your heart out en little by little zijn heerlijk prachtig en tonen dat deze band toch nog wat in hun mars heeft.
Ook het begin heeft een goeie basis. Hindu Times zet een een goed openingsnummer neer. De rest zijn niet altijd de beste nummers (Force of nature, hung in a bad place) maar ze luisteren makkelijk weg.

Songbird (Lana Del Rey haar Videogames heeft hier toch wat melodie weg van, niet?), heerlijk die piano... Voor de rest een doodeerlijk, goed, solide nummer (eindelijk) van Liam.

Little by little is voor mij het hoogtepunt van het album... Misschien had het album ook daar moeten stoppen... Met She is love er ergens nog tussen, dan wel...