Bon Iver - For Emma, Forever Ago (2007)

Folk
Uitgebracht in eigen beheer

1. Flume (3:39)
  2. Lump Sum (3:21)
  3. Skinny Love (3:58)
  4. The Wolves (Act I and II) (5:22)
  5. Blindsided (5:29)
  6. Creature Fear (3:06)
  7. Team (1:56)
  8. For Emma (3:40)
  9. Re: Stacks (6:41)
  10. Wisconsin * (5:25)
Koning-Phong schreef:
Ik heb geen verstand van Folk muziek..weet niet eens wat het is maar ik denk wel dat fans ervan er superveel van houden en ook van Bon Iver houden dus wil ik even wat kwijt.

Ik als HipHop fan wil mij mijn schaamte betuigen aan jullie, omdat kanye west met Bon Iver werkt en niet alleen HipHop verpest maar ook Folk.

Dankjewel.

damn ik hoor de plaat en excuses aanvaard, wat een draak van een plaat

avatar van Sandokan-veld
Altijd prachtig om te zien, als culturen nader tot elkaar komen in gezamelijke haat.

avatar van DirkM
Sandokan-veld schreef:

avatar van Madjack71
Deze muziek zou ook heel geschikt geweest zijn om de film Into the Wild te vergezellen als soundtrack. Justin Vernon heeft zich ook teruggetrokken in een hutje op de hei, in zijn zoektocht naar inspiratie.
Die heeft hij daar wel gevonden mag je wel stellen. Zijn hoge murmelende stem, het geluid van deze plaat en de sfeervolle omlijsting, geven blijk van talent en eigenheid, maar schuilt ook wel het gevaar van een 'once in a lifetime' plaat in. Eentje waarvan de puzzels zo goed ineen vallen, dat het niet mee zal vallen, om het werk wat daarna komt er los van te gaan zien. Zoals een Arcade Fire dat heeft met een Funeral bijv.
Maar ws. is dit heerschap een eigenheimer genoeg, om lekker zijn eigen ding te blijven doen en nog meer van zulks/anders schoon te maken.

indiegator
Luister eens naar Self Record van Justin Vernon. Bon Iver was al goed voor For Emma

avatar van pim556
Wat een prachtige tijd om dit album te leren kennen Ik vind het geweldig, nog een paar luisterbeurten meer terwijl het buiten vriest dat het kraakt.

avatar van Reint
Ken je dat? Dat een album door iedereen als geweldig wordt bestempeld en dat het voelt alsof jij de enige bent die er niks aan vind? Oke, er staan een paar geslaagde nummers op; Creature Fear, For Emma en re:stacks en single Skinny Love vind ik erg mooi en oprecht. De rest vind ik eigenlijk allemaal saai tot ergelijk. Gek, want in principe ligt dit toch in mijn straatje.
En het ligt niet aan het aantal luisterbeurten, ik ken dit album al sinds het uitkwam...

avatar van My Addiction
Heel erg vreemd en zeker als ik je top tien zie ... Alles waar deze man zijn handen op legt wordt goud voor mij

avatar van Blue88
Sandokan-veld schreef:

Grinnik

avatar van Dustbowl
Skinny love

De rest heeft me nog niet echt te pakken, maar dit is echt een schitterend nummer.

Wat is dit album mooi.

RensZ schreef:
Wat is dit album mooi.

avatar van RensZ
Ik ben dit album al verschillende keren tegengekomen en luisterde af en toe eens een nummer maar toen vond ik de stem van Justin Vernon maar een beetje vreemd. Tot ik het album gisteren eens binnenhaalde, ik ben echt helemaal om. Elk nummer is prachtig, Skinny Love vind ik tot nu toe misschien wel het meest geniale nummer van dit album maar in feite is elk nummer mooi.

Omdat ik het album pas gisteren voor het eerst heb beluisterd is het nog wat vroeg om een cijfer te geven maar dat gaat sowieso richting de 4,5-5 sterren .

avatar van My Addiction
Ja, ik denk dat je gebeten bent RensZ. Eenmaal voorbij dat punt vreet Justin je op. Check ook zijn covers en zelf uitgebrachte cd's.

avatar van RensZ
Ik denk niet dat ik hem ooit op ga eten want dan kunnen we nooit meer genieten van zijn muziek. Ik denk ook niet dat jij dat zo gaat waarderen . Ga ik zeker doen, ik ben ook al helemaal van Blood Bank, de live versie op Haldern is zó geniaal.

avatar van TheFunkyM
My Addiction schreef:
Ongelooflijk bij liefdesverdriet en het werkt opnieuw en opnieuw

Dat is inderdaad geweldig bij muziek. Muziek die je het gevoel van ''wat als'' omhoog haalt. Bij mij is dat met het nummer Black van Pearl Jam, de laatste 2 zinnen, komt nog steeds na 2 jaar het beeld van een meisje weer omhoog.. Die pijn van mislukken als het ware. Maar heel eerlijk die pijn die je voelt is lekkerder dan niets en leeg.
Deze cd zou er ook weer 1ntje kunnen worden. Gister op een aanrader van een meisje gedownload, skinny love doet me alweer denken aan haar. Muziek met een herrinering, het mooiste wat er is!

avatar van RensZ
Ik moet even mijn vorige bericht corrigeren want ik had het bericht van My Addiction verkeerd gelezen maar dat is wel duidelijk denk ik hehe. Afijn, ik zet het album nog maar eens een keer op.

Mooi gesproken FunkyM, muziek met een herinnering is inderdaad het mooiste. Dat beeld wat je bij een bepaald nummer krijgt veranderd nooit, als je eenmaal een herinnering hebt aan een nummer blijft je dat houden.

avatar van RensZ
Wat ben ik blij dat dit album eindelijk bij mij is binnen gekomen. Wat ben ik blij dat ik eindelijk de stem van Justin Vernon heb weten te accepteren. Ik hou altijd wel van een beetje een apartere stem en dat heeft hij ook. Ik ken dit album al een tijdje maar heb het altijd min of meer links laten liggen vanwege zijn stem, tot afgelopen weekend. Het album pakte me, in een keer, recht bij mijn strot en het liet me niet meer los. Dit album verschillende keren beluisterd en ik kan er niet onderuit komen, dit is schoonheid, pure genialiteit, muziek zoals je muziek wilt horen. Elk nummer raakt mij, waarom zou ik dan geen vijf sterren geven?

Waarom zou je het niet op nummer 1 in je top tien zetten dan

avatar van RensZ
Omdat me dat iets te snel gaat . Ik heb sowieso nog geen top 10 ingevoerd, althans niet meer, omdat ik er nog even goed over na moet denken. Maar goed, als ik dit album zo mooi blijf vinden dan is de kans groot dat dit album daar in komt te staan ja.

avatar van AOVV
Het mooie aan deze plaat is voor mij dat mijn favoriete nummer altijd wisselt. Voorlopig is het 'For Emma', maar het is ook al 'Flume' geweest, en 'Skinny Love', en 'Re: stacks'.

Guardian of Isis
^Voor mij tevens ook de vier beste nummers van het album.

avatar van Barney Stinson
AOVV schreef:

Dit zijn ook mijn favorieten

PhongForce
Ik heb geen verstand van het genre Folk, ik zat Kanye's nieuwe album te beluisteren en hoorde Lost In This World feat Bon Iver en ik ging even wat googlen en vond dit album..downloadde het even.
En boem, werd geraakt zeg ! Ik werd geraakt door het onbekende gewoon ! Heb nooit geweten dit soort muziek leuk te vinden dus mensen, kennen jullie wat meer artiesten en albums die ongeveer hetzelfde stijl heeft als dit album?

Dankjewel

avatar van The Scientist
Ik denk dat het een klein beetje offtopic wordt, maar op zich geen slecht plan om de vraag hier te stellen...

Ik zou je best Iron & Wine aan kunnen raden, Our Endless Numbered Days bijvoorbeeld, maar dan ga ik alweer wat veel individueel naar een hoekje... ik raad mensen die met iets in deze richting aankomen altijd ongeveer hetzelfde aan: Dark Was the Night.. Staan gegarandeerd een paar nummers op waar je niks aan vindt, maar er staan ook een heleboel geweldige dingen op, en je zult zeker dingen kunnen waarderen na ernaar geluisterd te hebben... en dan kun je meteen op zoek naar meer van die band

avatar van Teunnis
The Scientist schreef:

Is ook altijd mijn aanrader als mensen meer willen weten over indie-folk/rock van de laatste paar jaren. Een geweldige verzamelaar. Maar dit gaat inderdaad off-topic, dus on-topic: Het begint me steeds meer te grijpen. Waar ik eerst eigenlijk alleen Skinny Love, Re: Stacks en Flume geweldig vond en de rest niet heel bijzonder begint het album me nu steeds meer als geheel te grijpen. Nog steeds steken die drie nummers mijlen boven de rest uit, maar het verschil wordt al wat minder.

indiegator
The Scientist schreef:

Prima plek om deze verzamelaar aan te raden toch?

Luisteren met z'n allen dus

avatar van TheFunkyM
Vast een bekende situatie voor een hoop mensen hier op het forum.

Je staat in een discotheek, je raakt aan de praat met het meisje die qua uiterlijk helemaal je ding is, je gaat met haar mee naar huis, er gebeurd te veel voor een eerste ontmoeting, waardoor je denkt dat het klaar is. Dan plotseling ga je met elkaar daten, blijkt het een heel lief, leuk meisje te zijn. Je past bij elkaar, je raakt elkaar de klik is er. En dan is ze verlieft op iemand anders. Bam weg.

Het meisje en deze cd hebben bij mij iets gemeen. Ten eerste kwam zij met deze cd, waardoor ik hem ben gaan luisteren. De cd raakte me de eerste keer, maar dat was wel geheel oppervlakkig. Dan luisterde ik hem meer en meer, waardoor de cd beter en beter word. Toen was het weg. Het meisje wilde mij niet, dus op de een of andere manier ik Bon Iver niet meer.
Het irriteerde mij, het stemgeluid, de melodie alles eigenlijk.

Nu spreek ik het meisje weer en wat ik van haar vond, is ze helemaal. Ik gun haar op dit moment alles, liever dan haar vind je ze bijna niet, net zoals deze cd. Liever en mooier en emotioneler vind je het bijna niet....

Alleen werkt het voor mij alle twee, net niet.

Helaas.

avatar van pim556
Soms kan het inderdaad ook vervelend zijn om een bepaalde tijd of een bepaald persoon met een album te associëren...

PhongForce schreef:

Heb nog nooit een album gevonden dat mij even hard weet te raken dan dit album. Dus eigenlijk heb ik dezelfde vraag, als liefhebber van het genre. The National doet het ook, maar toch net niet goed genoeg. En soms Sigur ros, maar niet elk nummer.