Keane - Hopes and Fears (2004)

Alternatieve titel: Hopes and Fears 20

Label: Island

1. Somewhere Only We Know (3:57)
  2. This Is the Last Time (3:29)
  3. Bend and Break (3:39)
  4. We Might as Well Be Strangers (3:12)
  5. Everybody's Changing (3:36)
  6. Your Eyes Open (3:22)
  7. She Has No Time (5:46)
  8. Can't Stop Now (3:38)
  9. Sunshine (4:12)
  10. Untitled 1 (5:36)
  11. Bedshaped (4:37)
  12. On a Day Like Today * (5:27)
  13. Somewhere Only We Know [Lamacq Live] * (3:49)
  14. Bedshaped [Lamacq Live] * (4:04)
  15. Bend and Break [Lamacq Live] * (3:46)
  16. We Might as Well Be Strangers [Lamacq Live] * (3:18)
  17. This Is the Last Time [Jo Whiley Live Lounge] * (3:36)
  18. With or Without You [Jo Whiley Live Lounge] * (3:31)
  19. A Heart to Hold You [Jo Whiley Live Lounge] * (3:58)
  20. Snowed Under * (3:49)
  21. We Might as Well Be Strangers [DJ Shadow Remix] * (3:38)
  22. Into the Light [Demo] * (3:17)
  23. Call Me What You Like Demo [Zoomorphic Single 1] * * (5:19)
  24. Closer Now [Zoomorphic Single 1] * (4:58)
  25. Rubbernecking [Zoomorphic Single 1] * (5:59)
  26. Wolf at the Door [Zoomorphic Single 2] * (4:18)
  27. She Has No Time Demo [Zoomorphic Single 2] * (4:59)
  28. Call Me What You Like [Zoomorphic Single 2] * (3:31)
  29. Everybody's Changing [Fierce Panda Single 1] * (3:34)
  30. The Way You Want It [Fierce Panda Single 1] * (3:17)
  31. This Is the Last Time Demo [Fierce Panda Single 2] * (3:27)
  32. Bedshaped Demo [Fierce Panda Single 2] * (4:39)
  33. Allemande [Fierce Panda Single 2] * (4:23)
  34. Somewhere Only We Know [Live E.P. Released 03/05/05] * (4:10)
  35. We Might as Well Be Strangers [Live E.P. Released 03/05/05] * (3:20)
  36. This Is the Last Time [Live E.P. Released 03/05/05] * (3:27)
  37. Everybody's Changing [Live E.P. Released 03/05/05] * (3:52)
  38. Fly to Me * (5:33)
  39. Something in Me Was Dying * (4:46)
  40. She Opens Her Eyes * (4:27)
  41. To the End of the Earth * (3:35)
  42. The Way You Want It * (3:17)
  43. Allemande * (4:23)
  44. Walnut Tree * (3:40)
  45. Love Actually * (4:30)
  46. Wonderful River * (3:42)
  47. More Matey * (3:19)
  48. Get Away from Yourself * (4:18)
  49. Somewhere Only We Know [Tim Demo, September 2002] * (4:52)
  50. Somewhere Only We Know [Demo, December 2002] * (4:15)
  51. Bend and Break [Demo, April 2002] * (4:37)
  52. We Might as Well Be Strangers [Tim Demo, September 2003] * (3:15)
  53. Everybody’s Changing [Demo, July 2002] * (3:27)
  54. Your Eyes Open [Demo, April 2002] * (3:49)
  55. She Has No Time [Demo, October 2002] * (5:28)
  56. Can't Stop Now [Demo, January 2003] * (3:42)
  57. Sunshine [Demo, February 2002] * (5:04)
  58. This Is the Last Time [Demo, May 2002] * (4:50)
  59. On a Day Like Today [Tim Demo, September 2003] * (6:23)
  60. Untitled 1 [Tim Demo, May 2002] * (4:38)
  61. Bedshaped [Demo, October 2002] * (4:38)
avatar van Rickepick
Een Album dat een iegen leven leidt, waneer je hem opzet stap je gelijk in een bepaalde mood, alle nummers zijn top .
maar van "somewhere only we know" en "she has no time" loopt het kippevel me over het lijf.

5 sterren * * * * *

yes! nog een keane-fan!

xrockerx schreef:
hitjesmachine die er niet toe doet

En dat bepaal jij?

De nummer 25 positie in de top 250 allertijden zou toch doen vermoeden dat er vele anderen zijn die er niet zo over denken. Dus doet die er toe.

deze zopas opgezet

spijtig dat z'n stem me niet ligt

groep is te commercieel

ik blijf op 2 sterren staan

avatar van DJFreez
Kevin-Raphaëll schreef:
groep is te commercieel

Is te commercieel? Het is jouw mening, dus jij vindt ze te commercieel, of vindt ze te commercieel klinken misschien.

Weet je wat commercieel is? Die nare kikker waarmee in Engeland een nummer 1 hit gescoord werd. Daarvan kun je zeggen dat het commercieel is. Dat is nergens anders voor opgezet dan het genereren van omzet. Een groep als Keane die gewoon lekker muziek maakt die fors wat platen verkoopt kan onmogelijk alleen daarom commercieel genoemd worden .

Kevin-Raphaëll
die nare kikker mag men zelfs al geen muziek noemen

keane is te commercieel. bewijzen zijn de commerciele gerichte zenders die deze wel 10 keer per dag speelden. vind het gewoon niet goed genoeg

avatar van MJ_DA_MAN
Ik zie tussen je (hogere) stemmen al bands die ik vaak voorbij heb zien komen op de zenders. Slaat dus nergens op dat argument.

Zeg dat dan meteen. Je ''argument'' waarom het niet goed zou zijn heeft niks met smaak te maken.

hahaha

noem ze eens op manneke

uw top 10 ziet er anders ook maar eentonig uit

avatar van Yak
Yak
Ja, sleep zijn top-10 erbij. Altijd weer zo'n geweldig non-argument.

Terug ontopic naar dit album graag.

Kevin-Raphaëll schreef:
nu meneer da man moet niet overdrijven hé

Tja, of je het nu wil of niet; Under the iron sea is gewoon een goed album. Mooie melodieuze nummers; dat commerciële aspect ga ik niet eens meer op in.
Sommigen hebben al zoveel vooroordelen bij de bandnaam Keane dat hun mening van tevoor al klaarstaat.
Wees toch blij dat ze bands als Keane überhaupt nog eens draaien op de radio, of je moet werkelijk de hele dag Rihannatroep aanhoren.
PS : Een anti-commerciële Dura Duran fan?

Kevin-Raphaëll
rihanna hoor ik ook niet graag

dura duran ken ik niet

wel duran duran (veel goede alternatieve muziek)

is wel een mooie hoes van keane

Duran Duran en alternatieve muziek
Pas op; ik kan ze best smaken hoor, daar niet van.

avatar van Lennonlover
Mijn top 10 is misschien commercieeel, of commercieel geweest, maar er ik ken een heel pak "underground" platen. Kijk maar naar mijn stemmen. Vele albums die niet (meer) verkoopgericht zijn. Dus ik ken heel wat verschillende soorten muziek. En toch vind ik dit een geweldig album. Waarom? Niet omdat het commercieel is. Commerciele albums zijn meestal niet even goed dan ze blijken te zijn, maar deze is écht wel goed. Under The Iron Sea vind ik zelfs nog beter!

Lost Highway
Als ik er nog even mag op terug komen; jouw geliefde Duran Duran gaat samenwerken met Timbaland; juist ja die kerel die garant staat voor hoge commerciële en lage kwalitatieve waarde.
Dat moet toch pijn doen Kevin-Raphaëll, om jouw favoriete band zo laag te zien vallen.
Zelfs Keane is er nog beter aan toe.

avatar van SirNoodle
dat zit dus wel goed, Duran Duran zorgt voor de kwaliteit, en Timbaland zorgt dan voor de hoge commerciele waarde, kwestie van elkaars zwakheden aan te vullen

Kevin-Raphaëll
favoriete band is een groot woord natuurlijk. wat is favoriet? er zijn er zoveel maar inderdaad, dit zou wel het meest commerciele zijn van duran duran. slecht? weet ik nog niet. maar ik kan wel zeggen dat de samenwerking met timbaland en timberlake me niet bevalt. nu pijn doet het me zeker niet, want er zijn al zovele bands die van hun repertoire uitwijken of met andere werken waarvan je denkt, hoe kan dat??? voorbeeldje is genesis => verschil uit de jaren 70 en 80 zijn groot nietwaar, allé je moet ze wel kennen in de 70tiger jaren om te weten hoe het in elkaar zit.

is duran duran nu laag gevallen mijn beste verloren snelweg? dat denk ik niet. ze hebben succesvol alles afgehandeld in de VS.

Keane is ook nog niet lang bezig, dus je weet niet wat ze in de nabije/late toekomst doen. wie weet bestaan ze niet meer. dus nog niet te vergelijken.

mathieudc
Prachtig album dit. Na amper één luisterbeurt was ik al verkocht en zoiets gebeurt normaal gezien niet snel. Wat een speciale magie en sfeer hangt er rond en in dit album, fantastisch. Zéker de eerste vijf nummers zijn schitterend, de andere nummers halen voor mijn part dat niveau niet maar ze zijn daarom zéker niet slecht, integendeel! Prachtig album, 5 sterren en op nummer 3 in mijn top 10!

Zigstar
Wat een gezeur is dit toch. Compleet overbodige plaat. Zowaar elk lied weet me te irriteren! Bas piano drum... sigh... 1.5 ster

avatar van Bulldozer
Ach, het is allemaal wel aardige, lichtvoetige muziek. "Bedshaped" vind ik het meest aansprekende nummer.

idd zigstar

dat is zever 1ste klasse, irritant en in plaats van nummer 27 top 250 zou het beter nummer 27 flop 250 zijn

avatar van Bulldozer
Het is mij duidelijk dat jij geen voorstander bent van dit popgroepje.

Joy
ik vind niet alles geweldig van keane, maar het raakt me vaak wel

het breekbare stemgeluid,misschien ook het wegvallen van gitaar en bas, je houd iets miniems over aan instrumentatie ,wat daardoor veel sterker klinkt, de nummers klinken iig wel origineel

avatar van T91
T91
Een album waarmee je in een soort en met andere, magische wereld stapt op één of andere manier. Prachtig album, 5*.

avatar van fluidvirgo
Dan is het maar music for the masses. Wel die van het goede soort! Vond de opvolger helaas een beetje teveel van hetzelfde herbergen, enkel minder sterke songs dan de songs op dit machtige debuut.

****

avatar van xrockerx
1,0
Koerok schreef:
O, en je denkt dat je over de liedjes van Keane geen Suede-, Maximo Park- of The Smiths-sausje kunt gooien?

Worden hier The Smiths genoemd in een Keane review? Morrissey zou je persoonlijk een pak voor je broek moeten komen geven

avatar van ravenstein
Er zijn zo van die dingen (zoals bv frieten en ijscreme om het bij eten te houden) waarvan ik denk dat niemand ze eigenlijk slecht vindt.
Zo denk ik ook over Hopes and Fears. Hoe kan men dit nu slecht vinden?
Maar blijkbaar vinden redelijk wat mensen dit irritant, zever, overbodig, saai of zwakjes of misschien zelfs alles tegelijk.
Moeten zijn maar weten. Ik heb al veel genoten van deze cd en blijf er nog steeds van genieten...

avatar van Lennonlover
Ik snap het nog steeds niet maar ik vind dit album ook gewéldig.

Lost Highway
Niets om je over te schamen Lennonlover, Keane is gewoon een erg goede popgroep. Eén van de weinige acts die commercieel succes nog met kwaliteit kan koppelen.
De tweede Keane vind ik wel beter, al staat hier wel hun beste nummer op, nl Bedshaped.
Om eerlijk te zijn draai ik deze vrijwel nooit meer, ik grijp steeds meer naar de opvolger.
En dan kom ik ook tot dezelfde conclusie, die babyface met zijn bolle wangetjes schrijft goede tot zéér goede nummers.

avatar van fluidvirgo
Volgens mij schrijft die toetsenist de songs en leent de babyface met zijn bolle wangetjes enkel zijn stem...

Lost Highway schreef:
al staat hier wel hun beste nummer op, nl Bedshaped.

Ik snap niet waarom Bedshape zoveel succes heeft. Ik vind dat net het minste nummer van het album.