Pink Floyd - Wish You Were Here (1975)

Label: Harvest

1. Shine on You Crazy Diamond (Parts I-V) (13:32)
  2. Welcome to the Machine (7:33)
  3. Have a Cigar (5:25)

met Roy Harper

4. Wish You Were Here (5:17)
  5. Shine on You Crazy Diamond (Parts VI-IX) (12:29)
  6. Shine on You Crazy Diamond [Live at Wembley November 1974 - 2011 Mix] * (20:22)
  7. Raving & Drooling [Live at Wembley November 1974 - 2011 Mix] * (12:35)
  8. You've Got to Be Crazy [Live at Wembley November 1974 - 2011 Mix] * (18:12)
  9. Wine Glasses * (2:16)
  10. Have a Cigar [Alternative Version] * (7:11)
  11. Wish You Were Here * (6:13)

met Stephane Grappelli

avatar van SilSugarSexMagik
Zaterdag voor maar een paar euro's naar de tribute band infloyd geweest. Zo van een veilingsite gehaald, zeker een aanrader want ze zijn echt goed!

avatar van Tony
Ik heb de Australian Pink Floyd show inmiddels 2x live gezien. Die hebben jaren geleden nog op de verjaardag van Mason (volgens mij) opgetreden. Bij gebrek aan the real thing is een echt goede coverband de enig overgebleven optie. Ik weet niet hoe Australian Pink Floyd en Infloyd zich verhouden, maar vond ze erg goed.

avatar van freakey
En met de real Pink Floyd laser show...

avatar van Rogyros
Tony schreef:

Dat was op de 50e verjaardag van Gilmour:
As for the real Pink Floyd … In 1994, guitarist David Gilmour attended the performance of Australian Pink Floyd at Fairfield Halls in Croydon, South London. Gilmour invited Aussie Floyd to an end of tour after-show party for The Division Bell tour at Earls Court Exhibition Centre in London. In ‘96, Australian Pink Floyd played for David Gilmour at his 50th birthday party. And over the years various band members of the real Floyd have performed onstage with Aussie Floyd.

Zie: Australian Pink Floyd Show: Are tribute bands keeping rock alive? - St. Petersburg Classic Rock Music | Examiner.com

avatar van Joram
Eindelijk nieuw op vinyl gekocht. Zalig...

avatar van titan57nl
Joram schreef:
Eindelijk nieuw op vinyl gekocht. Zalig...

Ja lekker man...plaatjes draaien!

avatar van Starmaster501
Heb hem laatst ook op Vinyl binnen gekregen, ga helemaal uit m'n plaat!

avatar van Rogyros
SilSugarSexMagik schreef:

Vakantieveilingen.nl?

avatar van jasper1991
Sterke plaat en het weergaloze openingsnummer is mijn hoogtepunt. Ongelooflijk spacy en je hebt niet door dat de zang pas invalt na een minuutje of zeven. Ook Welcome to the Machine vind ik zeer sterk, alhoewel de effectjes een beetje op het randje zijn qua cheese. Alleen Have a Cigar vind ik wat minder. Het album nodigt me uit verder in de discografie van Pink Floyd te graven.

Jav-
Jasper, hoe kan het dat je met The Dark Side Of The Moon terugging van een 5 naar 3,5? Da's toch een flink verschil.

avatar van jasper1991
Zo goed heb ik hem nooit gevonden, ik denk dat dat een klikfoutje is geweest.

avatar van titan57nl
Volgende atom heart mother en meddle jasper...ook spherische lange nummers die daar op staan.

Dit album bezorgd mij kippenvel dat naadloos aan het plafond aansluit.

Onlangs ben ik meegegaan in de vinyl gekte. Ik heb een prachtige platenspeler gekocht. Overal zocht ik mijn plaatjes maar mijn vader had de grootste (gratis) collectie voor mij met Bowie, Iggy Pop, Talking Heads en..... Pink Floyd.

Pink Floyd kende ik uiteraard wel. Maar toen ik wish you where here op mijn platenspeler legde ging er een wereld voor mij open.

Wat een plaat! Zonder dollen echt kippenvel! Als je bedenkt dat de plaat al bijna 40 jaar oud is en nog zo pakkend en goed!

Shine on you crazy Diamond is zo'n geweldige compositie, ik krijg er werkelijk waar geen genoeg van. Ik zou uren door kunnen gaan maar mijn woorden verbleken bij de eerste akkoorden van dit album.

Luisteten!! Een absolute pracht plaat.

avatar van jurado
...tijd niet gedraaid maar wat een prachtige plaat.
Aanvankelijk dacht ik dat ik mijn stem zou verhogen naar de volle mep, blijft toch op een schitterende 4,5 staan.
Have a Cigar , geweldige track,vind ik persoonlijk iets minder passen op Wish You Were Here, vandaar.

avatar van uffing
Have a Cigar is wat mij betreft het hoogtepunt van deze plaat. Ik zal één van de weinigen zijn die er zo over denkt.

avatar van bikkel2
Het is vooral een nummer die het zweverige sfeertje even doorbreekt. Functioneel in het geheel en lekker vinnig.
Een prima song.

avatar van Hans Brouwer
uffing schreef:
Have a Cigar is wat mij betreft het hoogtepunt van deze plaat. Ik zal één van de weinigen zijn die er zo over denken.
Sterker nog, ik vind "Have a Cigar" het allerbeste Pink Floyd nummer. Ik mag graag een sigaartje roken tot grote ergernis van mijn geliefde echtgenote en twee volwassen dochters. Hun ergernis steken zij niet stoel of banken en als ik in de achtertuin op het (straf) bankje geniet van mijn dagelijkse sigaartje is het commentaar niet van de lucht..... Mijn sigaartje smaakt dan gelijk al niet meer zo lekker en uiteindelijk vlucht ik geheel ontgoocheld naar mijn werkkamer. Ik zoek dan het album "Wish You Were Here (1975)" of "A Foot in the Door (2011)" maar op en laat mij door de heren van Pink Floyd troosten met "Have a Cigar". Toe maar Hans, laat ze maar lullen en steek er nog één op .

Cured
uffing schreef:
Ik ben er ook zo één.

avatar van ricardo
Of komt er dan ook rook uit de cd speler Hans?

Want dan is het natuurlijk dubbel genieten in de werkkamer, van zowel de muziek als de rook.

Ongelofelijk dat je zelfs niet eens buiten mag roken van je vrouw, laat staan binnen.

M. Oderator
De muziek van dit album kwam mij voor het eerst ter ore in 19?? tijdens een bezoek aan het planetarium in de Bijlmer; vanaf ergens medio jaren tachtig is het album in mijn geheugen gegrift als zeer bijzonder - 5 sterren - from here to eternity!

avatar van Thin Air!
In de Bijlmer? Daar doen ze toch alleen aan bubbling?

avatar van devel-hunt
Hans Brouwer schreef:
[Ik mag graag een sigaartje roken tot grote ergernis van mijn geliefde echtgenote en twee volwassen dochters. Hun ergernis steken zij niet stoel of banken en als ik in de achtertuin op het (straf) bankje geniet van mijn dagelijkse sigaartje is het commentaar niet van de lucht..... toe maar Hans, laat ze maar lullen en steek er nog één op .

Kijk Hans daar heb je helemaal gelijk in. Een beetje roken, een beetje drinken. Die twee of drie sigaren of sigaretten per dag en een glas of twee rode wijn per dag, hartstikke goed, zeker met het gelukzalige gevoel wat daar bijkomt met een denderende goede plaat als Wish you were here.
Het is in de linie gezonder dan jezelf in allerlei gechagrijn van alles te ontzeggen.
Laat je vrouw en dochters nu snel.......

avatar van The_CrY
Natuurlijk kun je de muziekwereld niet door zonder Pink Floyd gehoord te hebben. Maar een volledig album had ik dus nog nooit geprobeerd en met Wish You Were Here heb ik volgens mij toch geen verkeerde gekozen. Ik ben groot fan van de oude progsound, maar Pink Floyd wijkt daar toch weer vanaf. Breed uitgebouwde, sfeervolle instrumentale stukken, maar toch minder stereotype prog. Het songmateriaal is natuurlijk bijna een en al klassieker. 'Shine On You Crazy Diamond' bestaat uit twee delen en is veruit het klapstuk van de plaat, al moet ik zeggen dat ik het tweede deel fijner vind omdat het nét iets spannender is qua instrumentatie in de 'intro'. 'Welcome to the Machine', wie kent m niet? Mijn tweede favoriet is echter 'Have A Cigar'. Het titelnummer valt voor mij een beetje in het niet. Mijn favoriete element is toch wel het toetsengeluid van Richard Wright, dat veruit het gebrek aan echt goede zang weet te compenseren.

Maar toch kom ik niet hoger dan een 4. Ik heb mijn prog liever wat actiever. Ik ben best iemand die van sfeertjes opbouwen houdt, maar als ik dit album twee keer achter mekaar luister dan kak ik helemaal in. Van Camel bijvoorbeeld giert de adrenaline door mijn lijf, en zo druk zijn die ook weer niet.

avatar van Leptop
Dit album, deze muziek, composities en sfeer zijn groter dan ik eigenlijk kan beschrijven. Ze liften me op en brengen me naar een andere wereld, buiten mezelf en doen alle werkelijkheid om me heen vergeten. Het geeft me een allesomvattend gevoel dat ik bij geen enkel ander album heb. Mijn favoriete album aller tijden.

avatar van TEQUILA SUNRISE
Blijft een bijzonder sterk album van Pink Floyd die kan wedijveren met Dark Side Of The Moon.
Vooral de opener en het titelnummer blijven hoogtepunten in de band hun oeuvre.
Welcome To The Machine & Have A Cigar zijn ook sterke tracks, ik had alleen nog nooit van de zanger Roy Harper gehoord die de leadzang in Have A Cigar voor zijn rekening neemt.
Shine On Your Crazy Diamond blijft van eenzaam hoog niveau, prachtcompositie.

avatar van Droombolus
TEQUILA SUNRISE schreef:

Geen Led Zep fan zeker ?

avatar van henk01
Vertel eens droombolus?

avatar van Droombolus
Robert Plant, Jimmy Page en Roy Harper zijn dikke vrienden. Op Led Zeppelin III staat de beste commercial die Harper zich ooit had kunnen wensen ........... track 10.

Buiten dat heeft de man natuurlijk prachtige albums gemaakt in de 60s en 70s waar Jimmy Page ook regelmatig op opduikt. If memmerie smurfs speelt David Gilmour op HQ ook mee ............

avatar van Tony
En weer een lijntje in de rijke muziekgeschiedenis ontdekt dankzij Droombolus. Dank Droombolus, niet voor de 1ste keer...

avatar van bikkel2
Bloemen voor die man !!