Meshuggah - obZen (2008)

2. Electric Red (5:53)
  3. Bleed (7:24)
  4. Lethargica (5:49)
  5. ObZen (4:26)
  6. This Spiteful Snake (4:54)
  7. Pineal Gland Optics (5:14)
  8. Pravus (5:12)
  9. Dancers to a Discordant System (9:36)
avatar van KampF
Helaas. Dit is niks voor mij. Kan er niet meer of minder aan doen. Ik wil overigens iedereen een warm hart toedragen die wél enthousiast kan zijn over dit album.

Baltasound
Combustion gaat voor mij net een stapje te ver....vanaf 49 seconden....nee dat stuk is te erg en vind ik eigenlijk ook geen muziek meer

Joy
vraag me af wat men nu precies zo goed vind aan deze muziek

dat het reetestrak is en men de instrumenten meer dan grandioos beheerst staat buiten kijf, en niets lijkt op dit, het is jazz in eem zeer vet metal jasje,maar maakt dat deze bak herrie de moeite waard?

persoonlijk vind ik van niet

enige wat je kan zeggen is: reetegoeie muzikanten, razend knap

avatar van Nakur
Razendknappe muziek die de energie, kille sfeer en de en drive op artistieke wijze weet over te brengen op eenieder die er voor open staat. 4*

avatar van Ploppesteksel
Baltasound schreef:

Ik vind Combustion de enigste goeie song hierop.
En het stukje vanaf 49sec tot 1min07sec ongeveer vind ik net een van de beste (metal)stukjes die ik ooit heb gehoord !

Ik vind namelijk de rest van het album geen muziek meer
Zoals er al meer wordt gezegd. Het zijn goede muzikanten, maar de term 'overdone' is hier wel op zijn plaats.

voltazy
ik snap niet zo goed waarom iedereen opeens doet alsof meshuggah vreselijk extreme muziek maakt

avatar van andnino
Ontken je dat dan?... ja als je het vergelijkt met Mayhem ofzo

Joy
meshuggah draai je uiteraard op zondagmorgen met je ouders op de koffie...

voltazy
andnino schreef:
Ontken je dat dan?... ja als je het vergelijkt met Mayhem ofzo

pour example

opeth draai ik trouwens wel vaak zondag ochtend onder het ontbijt
(slaat de resten alchohol en andere genotsmiddelen uit het hoofd)

edris.
Ik slaap op de zondagochtend. Het lijkt me best vredig om gewekt te worden met Meshuggah dan, hoe gesteld ik ook ben op mijn slaap.

Baltasound schreef:

Dat gedeelte met die golvende riff?
Dat is het gaafste stuk van het nummer, man!!!!!!!!!!!!!!!

Joy
mm, geloof dat ik mijn mening moet bijstellen
ik vind dat vanaf seconde 49 niet te hard en te veel, juist niet

mijn mening baseerde ik vooral op ouder werk geloof ik
dit is veel gedoseerder heb ik het id

krijgtie toch nog ene kans

Ach, toen ik Chaosphere voor het eerst hoorde vond ik het ook keiharde teringherrie. Dat is het nog steeds..... maar dan wel keiharde super-teringherrie!

Baltasound
Net weer geluisterd maar ik blijf bij antwoord A Ik kan het niet aan.

(terwijl ik bleed geweldig vindt)

Ah eindelijk weer een nieuwe Meshuggah

Staan een paar heerlijke en steen goede nummers op maar over de gehele linie is het album toch een stuk minder sterk en daarom is dit voor mij toch een van de mindere releases van Meshuggah.

avatar van andnino
Voor iedereen die de stijl wel kan waarderen, maar de muziek net wat te hectisch vind kan ik dit aanbevelen

Nu spreken de wat 'dieper' liggende diamantjes bij me wat meer tot de verbeelding, zoals Pineal Gland Optics, Pravus, Lethargica en Electric Red. Ik was eigenlijk meteen al weg van deze plaat, en hij wordt alleen maar beter!

is dit wel echt de goede hoes ? die vorige die op MuMe stond staat ook op de echte cd

deze is de voorkant van het cd-boekje, de vorige is van het kartonnetje dat om de cd zit.

avatar van bennerd
Ja, heb hem eindelijk binnen. (Beetje laat, maar toch )

beter laat dan nooit

tot nu toe wil dit abum me nog niet echt grijpen.mis warmte en diversiteit.

avatar van Tha)Sven
kaztor schreef:

Dat heb ik nu ook. Wat een geweldige riffs en drums, heerlijk die complexiteit. Ik ga hem verhogen met een halve ster.

Welke halve zolen hebben het er nou naar gemaakt dat het album onder de 4 sterren duikelt??

avatar van HammerHead
De users die deze plaat op nummer 1 in de toplijst van 2008 hebben zien staan. Een onoverkomelijk verschijnsel op een site als deze en dan vooral bij albums uit niet mainstream genres.

Inderdaad Belachelijk. zonder enige twijfel verweg het beste album van Meshuggah.

avatar van Status Seeker
Ik heb dit album gecheckt, omdat ik Destroy Erase Improve op 4* heb staan. Met deze cd kan ik voorlopig echter nog niet veel. De albums van Textures liggen me dan wel weer.....

ben ik helemaal mee eens.

avatar van Tha)Sven
HammerHead schreef:

Daar heb ik ook een enorme hekel aan, gebeurde ook al bij mijn nummer 1 van vorig jaar, Gazpacho - Night. Ik snap niet dat hier veel mensen ObZen zo'n sterk nummer vinden. Ik vind het juist het zwakste nummer.

kaztor schreef:

Met een halve punt verhoogd dus nu mooi op 4.00