MGMT - Oracular Spectacular (2007)

Rock / Electronic
Label: Red Ink

1. Time to Pretend (4:21)
  2. Weekend Wars (4:12)
  3. The Youth (3:48)
  4. Electric Feel (3:49)
  5. Kids (5:02)
  6. 4th Dimensional Transition (3:58)
  7. Pieces of What (2:43)
  8. Of Moons, Birds & Monsters (4:46)
  9. The Handshake (3:39)
  10. Future Reflections (4:00)
  11. Metanoia * (13:49)
  12. Electric Feel [Demo Version] * (3:48)
  13. Electric Feel [Justice Remix] * (5:27)
  14. Kids [Soulwax Remix] * (5:42)
avatar van Amicus
Komt dit album uit 2007 ?

Volgens mij moet dat 2008 zijn.

flebbie
Vanaf 2 oktober 2007 digitaal verkrijgbaar, op 22 jan 2008 lag die echt in de winkels.

avatar van Amicus
Op die fiets, dan zou hij eigelijk ook niet op de zogenaamde jaarlijstjes van 2008 moeten staan.

Juist wel.

Juist niet....

flebbie
Juist wel. Heb het nog even nagekeken voor de zekerheid:

Ook hier staat duidelijk vermeld dat het gaat om de datum dat je een album in de winkel mag verwachten.

Zoals jij zegt.

Dus uitgebracht in 2007 of de release nou eerst op internet was of niet.

Stel een band brengt een album alleen op internet uit, zou hij dan niet in aanmerking komen voor een plaatsje in de top 2008 ?

Amicus schreef:

Albums die alleen via internet te verkrijgen zijn mogen in zijn geheel niet op MuMe heb ik me ooit eens laten vertellen door een moderator.

avatar van Amicus
Waarom staat er dan wel een live EP van Arcade fire en David Bowie op de site ?

Die alleen op internet te verkrijgen is ?

Dus nogmaals, uitgebracht in 2007 of de release nou eerst op internet was of niet.

flebbie
Geen idee, ik kan je vertellen dat er een door mij toegevoegde release op grond van die reden is afgekeurd.

Vraag me af waarom men bij Oracual Spectacular niet gewoon is uitgaan van deze, zelf door MuMe opgestelde huisregel, waarin specifiek wordt gesproken van "winkel":

In 2007 was dit album nog in geen enkele winkel te verkrijgen. Oftewel als we ons netjes aan de regels houden zou dit een 2008 release betreffen.

avatar van Amicus
Zodat je kunt zien welke albums je de komende tijd in de winkel kunt verwachten en welke albums de afgelopen weken zijn uitgekomen

Dat hoeft een release op internet niet uit te sluiten, ik denk dat je "in de winkel" niet te letterlijk moet nemen, zie het wat algemener, een digitale winkel bv.

flebbie
Tja en zo kunnen we nog wel een tijdje door bakkeleien.. net zolang tot onze berichtjes weer netjes worden opgeruimd door een ijverige moderator

avatar van Amicus
Je hebt gelijk, misschien kan die ijverige moderator hier dan meteen ook uitsluitsel over geven

Zoalng hij op 2007 staat kan dit in niemands lijst van beste CD's van 2008, terwijl alle magazines dat wél kunnen...

Sietse
^cd uit 2007, niet mp3's.

Het blijft moeilijk accepteren dat dit album als cd al in 2007 is uitgekomen, maar toch is het echt zo.

Dat niemand het toen kende dat is een ander verhaal wat natuurlijk helemaal los staat van het wel of niet in lijstjes staan van een album.
Dat het in 2008 de meest gedraaide (nieuwkomende) artiest op last.fm is dat zal ook best, maar ook dat staat helemaal los van 2008 lijstjes.

Misschien moet er maar een lijstje worden gemaakt met als titel "favoriete albums van dit jaar doorgebroken artiesten" of zoiets onzinnigs.

Internet releases mogen wel degelijk! 2007. Einde discussie.

Als jullie het niet erg vinden ga ik weer even over de muziek schrijven..

blur8 schreef:
Vampire Weekend (ook uit NewYork) heeft meer te bieden.

Ik sluit me bij Blur8 aan. De singles Time to Pretend en Kids horen bij de beste van dit jaar (en ook van de afgelopen twee jaar, voor de liefhebbers boven me ). Electric Feel en Weekend Wars zijn best goed, maar de rest is matig. Pieces of What en Of Birds... zijn aardig om eens te horen, maar ik zal niet als een Teletubbie 'nog een keer' roepen.

Om even muzikale walnoten en hazelnoten met elkaar te vergelijken: MGMT valt eerder in de categorie Calvin Harris (paar steengoede singles, rest vooral albumvullers) dan in de hogere categorie Vampire Weekend, waar de singles zelfs de zwakkere liedjes op een geheel goede plaat (M79, Walcott) zijn.

aERodynamIC schreef:
Internet releases mogen wel degelijk! 2007. Einde discussie.

He, release datum is opeens veranderd.
Blijkbaar is hij met terug werkende kracht opeens 3 maanden eerder uit gekomen.

deric raven schreef:

He, release datum is opeens veranderd.
Blijkbaar is hij met terug werkende kracht opeens 3 maanden eerder uit gekomen.

Onzin: ik als toevoeger heb indertijd (toegevoegd: 14 januari!!!) de juiste datum ingevoerd, maar mensen kunnen nu eenmaal correcties invoeren en niet iedereen binnen de crew is van deze discussie op de hoogte waardoor de releasedatum verandert. Zo heb ik ook al 2 keer de hoes weer terug moeten doen veranderen.
Mag deze discussie nu stoppen? Zoals het er op moment van schrijven op staat klopt het allemaal en ook volgens de mume-regels. Dat mensen het nu niet in hun 2008 lijstjes kunnen zetten is een vervelend feit (hier gaat het helaas niet zoals op moviemeter waar wel films van een eerder jaartal in de lijstjes kunnen omdat ze pas dit jaar in de bios zijn verschenen: daar kun je dus wel over discussieren uiteraard, alleen niet hier ).
Elk jaar komt dit probleem naar voren bij diverse artiesten.
Maar nogmaals de vraag om nu te stoppen hier telkens op terug te komen.

avatar van Yamato
Wow! Heeft iemand die Pet Shop Boys remixen van Kids gehoord, beter nog dan het origineel.

avatar van LucM
Vanwege de gunstige perskritieken, de hits die ik ervan gehoord heb en omdat dit album afgeprijsd was heb ik deze eens aangeschaft.
Hier staan catchy en hitgevoelige popsongs in een elektronisch jasje gestoken, ik vind het alleszins fris klinken. "Kids" bv. vind ik een erg aanstekelijk nummer. Bovendien zit er veel variatie, het is zeker geen album dat snel gaat vervelen. Hier en daar gaat de zang wat uit de bocht, maar globaal is dit een prima schijfje.

UnknownPleasure
Yamato schreef:

Deze ?..

avatar van coldwarkids
Jammer dat hij niet in mijn eindejaarslijstje kon staan hier,, maar goed dat zal alleen hier niet kunnen hee

JustaRascal
Ik wilde hem er ook graag in..

Yamato schreef:

Ga weg joh Die remix is veel te standaard en veel te gelikt. Het origineel maakt een stuk meer indruk op mij. Die beat onder de PSB remix is ontzettend standaard en de melodie klinkt ook niet zo lekker hier. Nee hoor, geef mij maar de echte. Ik moet sowieso niks van remixen hebben.

'K vind het album best aardig. 'Kids', 'Time to Pretend', The Youth' en 'Weekend Wars' vind ik erg lekkere nummers, de rest vind ik nou niet erg speciaal, 'Pieces of What' zelfs vrij irritant. 3,5*

avatar van joyce19791
aERodynamIC schreef:
Zo heb ik ook al 2 keer de hoes weer terug moeten doen veranderen.

Toch nog even over die hoes: Hoe komt het dat dit blijkbaar de juiste hoes is, maar dat ik in de platenzaken eigenlijk alleen die andere tegen kom (met de twee heren op de voorkant)?
Ik heb zelf ook die andere hoes.

Even de berichten doornemen: ik heb dit al uitgelegd

avatar van joyce19791
Even de berichten doornemen: ik heb dit al uitgelegd

Oeps
Het is in ieder geval duidelijk nu

De laatste tijd luister ik weer vaak naar dit album. Het blijven erg aanstekelijke songs en ik heb ook de vaak moeilijk verstaanbare lyrics er een bij genomen. Die zijn ook mooi al is de betekenis me niet altijd duidelijk. De laatste tracks blijven echter mindere broeders, dit cijfer blijft ook gewoon staan. Maar toch leuk om te weten dat dit album langer dan 1 zomer boeiend blijft.