Marillion - Script for a Jester's Tear (1983)

Label: EMI

1. Script for a Jester's Tear (8:39)
  2. He Knows You Know (5:22)
  3. The Web (8:48)
  4. Garden Party (7:15)
  5. Chelsea Monday (8:16)
  6. Forgotten Sons (8:21)
  7. Market Square Heroes [Battle Priest Version] * (4:17)
  8. Three Boats Down from the Candy * (4:30)
  9. Grendel [Fair Deal Studios Version] * (19:08)
  10. Chelsea Monday [Manchester Square Demo] * (6:52)
  11. He Knows You Know [Manchester Square Demo] * (4:28)
  12. Charting the Single * (4:51)
  13. Market Square Heroes [Alternative Version] * (4:48)
avatar van Running On Empty
musician schreef:

Je weet hoe hoog ik Genesis heb zitten. Maar Script for a Jester's tear, Fugazi en Misplaced childhood tegen Abacab, Genesis en Invisible touch..........
Ik ben toch bang dat ik dat serieuze concurrentie moet noemen.........

Ik heb Genesis 1971-1980 zeer hoog zitten. Sinds 1977 een enorm groot fan en verzamelaar maar aks ik eerlijk nben:

De platen en CD's Abacab. Invisble Touch en Genesis heb ik staan maar draai ik nooit. De 3 genoemde Marillion platen en CD's heb ik ook staan en draai ik zeer vaak. Duidelijk lijkt me.

Overigens vind ik Clutching At Straws de allerbeste.

avatar van bikkel2
Toch een half puntje verhoogd , dat verdienen de songs gewoon , al blijf ik er bij dat de produktie rammelt en het drumwerk erg statisch is .(had meer ingezeten )
De vergelijking met Genesis gaat op uit de 70er jaren periode.
Marillion klonk vooral een stuk spannender dan Genesis in de 80er jaren . Het album Genesis heb ik van de hand gedaan , de leukste nummers staan ook op verzameld werk , de rest is amper de moeite waard .
Marillion met Fish heeft bij mij wel een speciaal plekje.
Vanaf Fugazi wordt het echt fantastisch.

avatar van musician
Running On Empty schreef:
(...) De platen en CD's Abacab. Invisble Touch en Genesis heb ik staan maar draai ik nooit.(...)

Je kunt er nog een aardige compilatie van maken, daar niet van.

bikkel2 schreef:

Pointer is niet voor niets na deze plaat weggegaan

avatar van bikkel2
Inderdaad vigil . Ian Mosley is een soepelere technisch betere drummer met een eigen stijl . Zonder al te veel alles dicht te smeren , zet hij het een stuk bekwamer en speelser neer.
Alleen al daarom een stap voorwaarts voor de groep op het volgende album .

Pointer is niet voor niets na deze plaat weggegaan

Eerder de laan uit gestuurd. En dat als één van de oprichters van de band

(maar misschien bedoelde je dat wel met )

avatar van itbites
Tsja, het drumwerk van Pointer was bij Arena ook nooit het sterkste punt, iets wat met name tijdens de live-optredens opviel.
Nooit héél storend, maar een goede drummer in deze muziekstijl kan toch wel veel extra betekenen.

Op deze CD is het in ieder geval functioneel maar niet meer dan dat.

MuadDib schreef:

Eerder de laan uit gestuurd. En dat als één van de oprichters van de band

(maar misschien bedoelde je dat wel met )

klopt!

avatar van James Douglas
Wat blijft het titelnummer ontroerend mooi vooral het stukje na Promised wedding now a wake, awake en dan die invallende keyboards, prachtig. De hoop dat ik ooit zo'n bittere liefdespoem mag schrijven blijft. Helaas.. the words just never seem to flow

avatar van Rockfan

Rockfan schreef:

Hij slaat toch netjes in de maat ,daar is een drummer toch voor ?

Ik zal niet beweren dat Pointer een hele slechte slagwerker is , maar voor Marillion duidelijk niet de juiste man .
Luister maar eens naar Fugazi of beter nog naar The Thieving Magpie , hier is Ian Mosley de drummer en deze kleurt het allemaal toch wat creatiever in .
Het rolt wat lekkerder en er is genoeg ruimte voor fills , mede omdat daar door het steady spel van de overige muzikanten genoeg ruimte voor is .
Pointer laat dat heel erg liggen . Hij slaat zijn partij , maar ook niet meer dan dat . In de Progrock is ook bij slagwerkers creativiteit belangrijk .

avatar van Grafmat
Rockfan schreef:

Hij slaat toch netjes in de maat ,daar is een drummer toch voor ?

Zonder nou vervelend te willen doen, maar die Pointer slaat helemaal niet netjes in de maat! Het is werkelijk een afgrijselijk slechte drummer - en dat komt uit het toetsenbord van een grote Marillionfan.
De nummers van Script zijn prachtig, maar ik hoor 1000 keer liever de live versies van Thieving Magpie, want daar zit ik niet de hele tijd met kromme tenen te luisteren naar een drummer die elke maat moeite lijkt te hebben om niet de mist in te gaan. Hij swingt niet, hij is niet creatief, het klinkt alsof hij over elke roffel nog moet nadenken terwijl hij aan het spelen is... Nou ja, het lijkt me wel duidelijk, Mick Pointer is een gruwel...

avatar van itbites
Haha, nou ja een gruwel gaat mij persoonlijk wat ver.
Maar hij biedt weinig toegevoegde waarde, daar waar een Mosley dat duidelijk wel doet. Luister de Arena-CD's er ook maar eens op na, daar gebeurt qua drumwerk echt niks spannends.

avatar van sander.h
Een gruwel gaat mij ook wat ver. Dat het hem hier en daar aan creativiteit en/of techniek ontbreekt is echter wel een feit. Soepel wordt het nergens, echt storend echter ook niet - vind ik.
Tuurlijk is Ian Mosley een (veel) betere drummer, maar naar mijn idee wordt het Mick Pointer-verhaal vaak erg uitvergroot. Ik kan me nog de eerste reacties van SI-Music reviewers herinneren van de eerste Arena-cd, die band kreeg in eerste instantie nauwelijks een kans vanwege de aanwezigheid van iemand die10 of 15 jaar daarvoor ooit eens ontslagen was bij hun favoriete bandje... zucht.

avatar van habada
toch nog steeds beste album van de jongens

marbles is aardig maar de 1e 4 zijn toch de beste!

Joy
wat mij betreft is dat marilion op top, daarna werd het al snel minder, te glad, te bedacht, te vergezocht , zeker qua teksten

Grafmat schreef:

Klopt.

Mick is een waardeloos drummer.
Als je Ian Mosley hoort op de songs (alleen de Web heb ik nog door Ian gehoord) dan hoor je wat drummen is.
Mick klinkt echt als een kind dat net begonnen is met drummen.

avatar van juventino
Geweldig album,alleen track 4 en 7 zijn aan mij niet besteed,vandaar 4.5

avatar van Jester
Track 7 maakt geen deel uit van het oorspronkelijke album.

avatar van vigil
inderdaad, 1 tot en met 6 is Script. De rest is bonusmateriaal op de 2de cd van de remaster.

Kingsnake
Kan me ook niet echt voorstellen dat iemand het track 7 noemt, aangezien het track 1 van de bonusceedee is.

Joy
die knakker slaat idd niet erg in de maat, hoewel ik hem ervan verdenk het opzettelijk te doen om zo de muziek een vertragende sfeer te geven

het stoort mij iig niet

avatar van bikkel2
Laatst nog even de liveopname's met Ian Mosely teruggehoord , en het is gewoon jammer dat deze al niet te horen was op Script .
Hij kleurt de nummers veel beter in en het tempo is inderdaad beter .
Een fractie sneller en met een duidelijk prettigere drive en speelse fills .
Zonde , want dat had zeker een meerwaarde voor dit album geweest .
Gedane zaken nemen nu eenmaal geen keer .

Kingsnake
Ik vind Mick op de debuut-EP niet zo akelig slecht. Grendel vult hij waarachtig goed in.
Daarentegen zijn Market Square Heroes en Three Boats Down From the Candy weer belabberd gedrumd.

Goede zet om (uiteindelijk) Ian Mosley als drummer aan te trekken.

avatar van Leeds
Heel sterk debuut. Heel veel gelijkenissen te bespeuren als 10 jaar eerder bij Genesis maar wie kan het schelen. En ja, ze halen het niveau. Knappe hoes.

prog rock van de bovenste plank.

avatar van DjFrankie
DjFrankie (moderator)
Samen met Fugazi het meesterwerk van Marillion super gaaf opgebouwd en gespeeld album, kan ik altijd draaien.

vondeich
HET meesterwerk van Marillion!!!

Het drumwerk is wat eentonig op dit album en de productie nog niet helemaal geweldig, maar wat kan ik toch genieten van dit album zeg, stuk voor stuk goeie nummers! Favorieten zijn He Knows You Knows en Forgotten Sons.

Ik heb nu de volgende albums van Marrilion en vind ze stuk voor stuk super.

Script For a Jesters Tear
Recital of the Script
Misplaced Childhood
Clutching at Straws

Voor Script of a Jesters Tear voorlopig 4,5 ster!

avatar van sander.h
mike_hoog schreef:
...

Fugazi heb nog maar 2 keer geluisterd maar ik moet zeggen dat ik daar nog niet zo veel mee kan, ik denk dat ik het 'poppy eighties' geluid legt. Denk toch nog een paar keer luisteren....

En dan beginnen met Incubus!

draai um weer eens

beste marillion