De Jeugd van Tegenwoordig - De Machine (2008)

Hip-Hop / Electronic
Label: Top Notch

1. Kerk (5:10)
  2. Datvindjeleukhe (4:10)
  3. Deze Donkere Jongen Komt Zo Hard (3:32)
  4. Buma in Mijn Zak (4:39)
  5. Hollereer (5:48)
  6. Flap Flap (5:32)
  7. De Musical (1:32)
  8. Bertje vs Yayo (6:01)
  9. Wopwopwop (De Tentbakkers) (5:23)
  10. Er Is een Hitje (2:18)
  11. Niet Als Jouw (5:57)
  12. Applaus (2:30)
  13. Centje Centje (Damsko Centje Express) (10:10)
  14. Sorry (6:30)
  15. Serieus * (3:05)
Hij blijft voorlopig erg leuk, en de nummers vind ik ook eigenlijk bijna allemaal goed. Toch heb ik om Parels harder (en vaker) moeten lachen; zo vind ik De Musical nog steeds niet echt grappig. Daarom blijft het op 4* maar ik sluit niet uit dat het alsnog 4,5* gaat worden.

Leuke CD maar de geniaalste lines van dit album overtreffen nergens de geniaalste lines van Parels voor de zwijnen.Ik heb nergens een lyric gehoord die ''Nog lang niet'' zou kunnen overtreffen.

Dit vind ik nou leuke Nederlandse muziek.

avatar van Opschuiven
Vind dit misschien wel 100x beter als het eerste album, waarop ik heel veel vullers vond staan. Deze zijn allemaal hard.

avatar van Jurrien
Ik ga elke keer weer stuk als ik de Musical hoor,

Ik hoorde laatst iemand zeggen dat de meligheid teveel de overhand had op dit album. Misschien is dat ook wel zo, maar juist daarom is het ook zo'n lekker album. Bijna alle nummers knallen uit mijn speakers mijn sneakers omver. Zo dik zijn de beats. Heerlijk!

avatar van Honkie
'Ik kom zo hard dat je au zegt.'

avatar van wie ik?
Haha geweldige plaat!
Beats en teksten dik in orde!
Vooral Faberyayo komt erg dope, hier een van zijn hoogtepunten:

Faffie bitch hier is je banketbakker
Bakt-je-banket-en-bakt-je-slet-bakker
Hangt met de kanker slangt je slet wakker
Tjap van me voer en wordt je vet slanker
Ik heb puddingbroodjes éclairs, fruithapjes
Snoep van de toefjes uit me spuitzak

avatar van Kos
Kos
Die clip van Wopwopwop. . Wat een nummer ook eigenlijk. .

avatar van Yak
Yak
Is dat de nieuwe single? Vet!

SSS
Ik vind Watskeburt?! afschuwelijk en daarom heb ik geen interesse in 'Parels voor de Zwijnen'. Ik heb dit album wél beluisterd, en er zitten veel leuke nummers bij.

avatar van esteban
In Belgie hebben deze mannen nog maar 2 nummers gehad die ietwat bekendheid konden genieten, maar nog geen échte hit. Ook al versta ik er helemaal niets van, hun deuntjes bevallen me absoluut.

avatar van PaulieWalnuts
esteban schreef:

Geproduceerd door Bas Bron alias Bastian.

avatar van Ploppesteksel
In België was Watskeburt?! toch wel de hype van 2005 te noemen, lijkt mij.
Mijn interesse werd gewekt (mede door Watskeburt?!, maar vooral) door de clip van Voorjekijkendoorlopen die ik is 1x langs zag passeren. 2 weken later passeerde ik in de bib en zocht in ik in het Nederlandstalige gebied een album en plots zag ik Parels voor de Zwijnen staan, en dat album vind ik al even als dit. Geweldig!

avatar van levenvergeten
Gisteren de winnaar geworden van 3voor12-award 2008!

esteban schreef:

'Watskeburt' was hier 'n hit. 'Hollereer' werd op TMF/Jim ook veel gedraaid.
Vaag dat je d'r niks van verstaat. Zelfs als Belg vind ik Nederlandse dialecten / accenten veel beter verstaanbaar dan Vlaamse. Het is natuurlijk altijd wel even wennen.

avatar van Ploppesteksel
Maar jij komt misschien van Limburg?
Dat leunt al veel sneller tegen de taal aan he

En verdiend, die award

Ik kom uit Vlaams Brabant en versta er ook echt zo goed als niks van. Zelfs West - Vlaams begrijp ik veel beter dan dit gebrabbel. Maar dat maakt nu niet zo veel uit, de deuntjes klinken inderdaad leuk

Ploppesteksel schreef:
Maar jij komt misschien van Limburg?
Dat leunt al veel sneller tegen de taal aan he

Nee, ik kom uit Antwerpen.
Ach ja, ik denk dat 't ook een kwestie van wennen is. Het gaat meestal ook snel. Eens je een bepaalde klank kunt linken, wordt 't allemaal duidelijk. En de ene rapper articuleert meer dan de andere, natuurlijk.

Sooffiie schreef:

Haha, shit. Van West-Vlaams begrijp ik geen woord. Het is 'n taal op zich.

avatar van bver
Garben_B schreef:

'Watskeburt' was hier 'n hit. 'Hollereer' werd op TMF/Jim ook veel gedraaid.

Ook "sjenkie" is bij ons best veel gedraaid hoor (op stubru toch)...

bver schreef:
Ook "sjenkie" is bij ons best veel gedraaid hoor (op stubru toch)...

Ok, kan. Ik luister enkel Lijn5.

avatar van thomzi50
Erg leuk ja, had ik toentertijd al eens gezien JvT staat nu trouwens in het voorprogramma van Snoop Dogg binnenkort, misschien zit er een collabo in

avatar van levenvergeten
De vorige keer dat De Jeugd in het voorprogramma van Snoop Dogg stond liep geloof ik niet erg goed af.

avatar van Baardvis
Dit album heeft een onbeperkte houdbaarheidsdatum, hoe langer je em luistert hoe leuker die wordt. Geen overbodige nummers, alles past, over alles is nagedacht. Het is origineel, het grappig en het is vooral gewoon Hard.

Ik kan toch niet anders dan een 5 geven. KERK

Poppekontje
Ik vind dit album al net zo geniaal als hun debuut, met als uitschieter Buma inh Mijn Zak.

Leuk album , echt geweldige humor erbij, leuke samples

Die clip van Datvindjeleukhe

PS: Hoe kan ik de clip van Wopwopwop adden ?

Poppekontje
Is daar een nieuwe clip van dan?

Poppekontje
O, wacht. Dat is geen nieuwe natuurlijk.
My bad.

Ik blijf het trouwens geniaal vinden dit