The Beatles - Abbey Road (1969)

Label: Apple

1. Come Together (4:20)
  2. Something (3:03)
  3. Maxwell's Silver Hammer (3:27)
  4. Oh! Darling (3:26)
  5. Octopus's Garden (2:51)
  6. I Want You (She's So Heavy) (7:47)
  7. Here Comes the Sun (3:05)
  8. Because (2:45)
  9. You Never Give Me Your Money (4:02)
  10. Sun King (2:26)
  11. Mean Mr. Mustard (1:06)
  12. Polythene Pam (1:12)
  13. She Came in Through the Bathroom Window (1:57)
  14. Golden Slumbers (1:31)
  15. Carry That Weight (1:36)
  16. The End (2:19)
  17. Her Majesty (0:23)
UnknownPleasure
misschien was Paul wel de beste , ik vind dat John de mooiste stem had , gevolgd door George.. niet dat McCartney geen prachtige stem had/heeft

avatar van frankieman
Nicci schreef:
Luister naar Golden Slumbers en je weet wie de beste zanger van The Beatles was. . . .

Ringo zingt toch niet op Golden Slumbers?

Nicci
Nee, die heeft daar zijn beste drumpartij ooit!

avatar van bawimeko
Vandaag nog weer 'ns geluisterd...kant twee is fenomenaal...vooral McCartney overtreft zichzelf in alle opzichten en Harrison's Here Comes The Sun is een perfect stukje zomer!

Frostyx schreef:

Hmmm ik vind dat John Lennon de mooiste stem heeft, daarna Paul Mc

John Lennon is de beste songwriter, maar Paul heeft naar mijn mening de mooiste stem.
Maar goed, het zijn alle vier briljante songwriters en hebben allen een mooie stem.

avatar van frankieman
Alle vier?

4 minus Ringo, da's de beste drummer van de 4. Toch?

Frostyx
He deze is niet gereleased onder Parlophone?

Ad Brouwers schreef:
4 minus Ringo, da's de beste drummer van de 4. Toch?

Paul drumt misschien wel beter.

Frostyx schreef:
He deze is niet gereleased onder Parlophone?
Neen, vanaf White Album tot en met Let It Be is alles, in Nederland, op Apple uitgebracht. De reguliere albums in ieder geval. In andere landen varieert dat weer.

Stijn_Slayer schreef:

Paul drumt misschien wel beter.
Grapjas, dat zou hij mischien wel willen, maar echt niet hoor!!!

avatar van HiLL
Berichten verplaatst naar Muziek > Algemeen > Albumhoezen (Algemene discussie) + een deel naar het algemene Beatles topic. (zie artiesten)

En wederom een zooi off-topic berichten verwijderd.

avatar van HiLL
Berichten verplaatst naar Ringo Starr

avatar van cosmic kid
cosmic kid (moderator)
Ik heb toch wat gemengde gevoelens bij deze cd. Natuurlijk staan er enkele prijsnummers (vooral Something en I want you) op en is heel "kant 2" gewoon goed te noemen.

Helaas halen nummers 3, 4 en 5 mijn gemiddelde een stuk naar beneden. Ik twijfel tussen 3,5 en 4. Nou vooruit, ik begin met 3,5. Dit kan nog zeker groeien.

avatar van Snakeskin
Eindelijk koerst een plaat van de The Beatles in de richting van de Top 10. Standaard hoort er minimaal één plaat van The Beatles in de Top 10 te staan.

Ik ben het helemaal met je eens, Snakeskin. Zo zie je maar wat pubuliciteit rondom uitgave van digitale remasters doet met stem- en koopgedrag van mensen. Voor mij staan er al bijna 40 jaar 2 albums van de Beatles in mijn top 10. (Abbey Road en de "witte)

Nicci
Zal ik even helpen? Zet ik ipv de witte even deze in mijn top 10. Ze schelen elkaar toch bijna niets. Op de witte staat vooral meer goede muziek.

Father McKenzie
Snakeskin schreef:

Dat zal iedere serieuze muziekliefhebber graag bevestigen; Bij deze...

ohmusica
Heb het repertoire van the Beatles eigenlijk nooit helemaal in volle omvang beluisterd, sommige nummers ken ik geeneens. Na een weekendje luisteren ben ik tot de conclusie gekomen dat ik Abbey Road alvast 5 sterren moet geven. Het is een consistent album en de muzikaliteit spettert ervan af. Overigens die remaster oppoetsbeurt is helemaal geweldig het klinkt nu fris en fruitig.

avatar van barrett
Snakeskin schreef:

Dan hoort er ook standaart 1 in van Dylan en Neil Young, etc... dan blijft er niet veel plaats meer in je top 10 voor echt persoonlijke toppers...

Hoezo? Die twee zijn toch duidelijk minder dan the Beatles?

Bob Dylan verkocht slechts 58 miljoen platen wereldwijd, terwijl The Beatles meer dan een miljard verkochten.

avatar van Von Helsing

Tekstueel zijn beiden in ieder geval al overduidelijk beter...

Fjodor Dovstrojevski ook, maar die maakt weer mindere muziek.

Tekstueel zijn beiden in ieder geval al overduidelijk beter...

Nee, Paul McCartney kan hele goede songteksten schrijven.

Luister maar naar Maxwell's Silver Hammer, dat lied vertelt een verhaal.

Elvis Hitchcock schreef:

Nee, Paul McCartney kan hele goede songteksten schrijven.

Luister maar naar Maxwell's Silver Hammer, dat lied vertelt een verhaal.

Met name Dylan vertelt ook verhalen. Ik zeg niet dat McCartney slechte teksten schrijft, maar Dylan en Young zijn wel twee van de beste tekstschrijvers ooit. Daarnaast zou ik McCartney's werk niet zo snel poëzie willen noemen. Lennon vind ik dan trouwens een betere tekstschrijver dan Macca.

Dylan en Young hebben ook geen Drive My Car of Yellow Submarine geschreven.

McCartney's kracht ligt meer in zijn gevoel voor melodie, wat dan ook net is wat mij soms een beetje aan hem stoort. Wat te melig en poppy soms...

avatar van LucM
Bob Dylan en Neil Young vind ik ook de beste tekstschrijvers. Paul McCartney schrijft ook wel goede teksten maar hecht inderdaad het meeste belang aan de melodie, overigens zou hij ook een zeer goede klassieke componist geweest kunnen zijn. John Lennon hecht dan meer belang aan de teksten en meer bepaald de boodschap en emotie. Het is de combinatie Lennon/McCartney samen met George Harrison wat the Beatles zo groot en compleet maakten, hun solo-albums missen meestal wel iets.

Nicci
Jongens, er stond een knipoog achter mijn opmerking!

avatar van Taxman
Lennon is ook pas echt werk gaan maken van z'n teksten vanaf ongeveer '65. Vooral door toedoen van Dylan. Ja, Lennon is naar mijn idee ook een betere schrijver dan Macca (tekstueel) maar McCartney heeft ook werkelijk schitterende teksten geschreven. Yesterday, Let it Be, Hey Jude waren nooit echt diepgaand (wat natuurlijk ook altijd de kracht was van de Beatles, het feit dat eigenlijk zo super simpel was) maar het is wel erg flauw om McCartney te gaan afrekenen als lyricist op nummers als Yellow Submarine. Die zijn ook niet zo bedoeld! Rainy day Woman #12&35 is wat betreft tekst ook niet bepaald Shakespear, of wel. Maakt dat het nummer minder leuk of goed? Luister voor goeie McCartney lyrics maar eens naar Revolver: Eleanor Rigby, Here There and Everywhere, For No One. Maar ook You Never Give Me Your Money op deze is ook geweldig. tekstueel. En ik hoop inderdaad dat da een knipoog was, Neil Young valt voor mij niet te vergelijken met the Fab Four.

Taxman schreef:

Zie smiley.