Coldplay - Viva La Vida or Death and All His Friends (2008)

Alternatieve titel: Viva La Vida

Label: Parlophone

1. Life in Technicolor (2:39)
  2. Cemeteries of London (3:21)
  3. Lost! (3:55)
  4. 42 (3:57)
  5. Lovers in Japan / Reign of Love (6:51)
  6. Yes / Chinese Sleep Chant (7:06)
  7. Viva la Vida (4:04)
  8. Violet Hill (3:50)
  9. Strawberry Swing (4:08)
  10. Death and All His Friends / the Escapist (6:18)
  11. Lost? * (3:41)
  12. Lovers in Japan [Acoustic] * (3:44)
  13. Life in Technicolor II * (4:05)
  14. Postcards from Far Away * (0:48)
  15. Glass of Water * (4:44)
  16. Rainy Day * (3:26)
  17. Prospekt's March / Poppyfields * (3:38)
  18. Lost+ * (4:18)

met Jay-Z

19. Lovers in Japan [Osaka Sun Mix] * (3:58)
  20. Now My Feet Won't Touch the Ground * (2:29)

Nou jongens, die in coldplayplagiaat geloven, op naar het bovenstaande. Zitten jullie weer on-topic!!!

Nicci
Euh, Ad. Maak je je nu niet een beetje te druk? Ik begrijp dat je dit een goed album vindt, maar twee nummers die je tegelijk kan afspelen en dan klinkt het nog goed is vrij uniek.

Da's zeker uniek! Maar ik maak me daar niet zo druk om. Ik heb ooit bijna verkering gehad met een ééneiige tweeling. Was ook erg uniek!!!

Nicci
Bijna?

Mijn buurmeisjes, ja helaas bijna! Maar dan ga ik wel erg off-topic als hierover verder uitwijdt. Ben ik toch al denk. Ik voel de hete adem van één of andere moderator al in mijn nek

Joy
satriani is wel een zeikerd, voor de centen hoefie het niet te doen iig

humor zou zijn om de joeptoepversie officieel uit te brengen

Op een eepeetje en dan de opbrengst gaat naat stiekeme diefjes, die een slechte jeugd gehad hebben. OK Man!!!

Ik vind het het beste album van 2008!

LucM schreef:
Plagiaat is hier wel vergezocht. Op een bepaald moment is er wel overeenkomst in de melodielijn, maar de songs verschillen in het geheel toch sterk van elkaar. Kortom, de gelijkenissen zijn te miniem om van plagiaat te spreken.

Inderdaad, net zoals de nieuwe Metallica, daar zit ook een stuk in die heel erg goed gelijkt op Ensiferum, om maar niet te zeggen, precies hetzelfde. Maar daar stoor ik me verder niet aan.

avatar van Godan
Volgens mij heeft Satriani geld nodig want dit slaat natuurlijk nergens op. Okay, ik hoor natuurlijk wel dat melodielijntje dat er enkele seconden op lijkt maar om nou meteen Coldplay van plagiaat te beschuldigen, come on!

Hij had dit natuurlijk veel anders kunnen aanpakken, op een of andere ludieke manier, maar nee hoor, meteen aanklagen. Typisch Amerikaans, zullen we maar zeggen.

haveman
Het moet wel bijna gejat zijn, maar ze hebben er wel iets totaal anders van gemaakt.

Bovendien kan Coldplay Brandy aanklagen. Luister maar eens naar het nummer Should I go van het album Afrodisiac. Dat is pas plagiaat.

avatar van Devoo
Het eerste nummer van dit album, is dit origineel ook van zo'n belabberde vreemde kwaliteit, of ligt het aan mijn download?

Kingsnake
Heosje is jatwerk van J.A.D. Ingres.
Wat heeft de band met de franse revolutie?!?

avatar van Smiechtel
Dit schilderij gaat niet over de Franse Revolutie maar over de revolutie van 1830... Het schilderij is La Liberté guidant le peuple van Delacroix.

Smiechtel schreef:

Geen Ingres, dus. Zit ik er even naast. Maar goed is allebei Neoclassicistisch. Maar wat heeft Coldplay ermee?

avatar van Arrie
Devoo schreef:

Zal wel aan je download liggen...

Kingsnake schreef:

Misschien vonden ze het wel een mooi schilderijtje om op de cover te gooien?

Karl schreef:

Misschien vonden ze het wel een mooi schilderijtje om op de cover te gooien?

Oh dan kan natuurlijk ook.
Ach.

Ik weet het niet, hoor. Misschien zit er wel een hele diepgaande betekenis, volgestouwd met pretentieus geneuzel achter, maar wat mij betreft was het gewoon een schilderij dat de leden van Coldplay zagen, waarna ze de haast onbedwingbare neiging kregen er met witte verf overheen te kalken.

Karl schreef:

Vind het behoorlijk kitcherig.
Regel je eigen artwork, en pak niet een bekend schilderij.
En een beetje respectloos ook nog, om erover heen te kalken.

avatar van Devoo
Dat schilderij staat bij mij in mijn boek van geschiedenis voor school.

Kingsnake schreef:

Vind het behoorlijk kitcherig.
Regel je eigen artwork, en pak niet een bekend schilderij.
En een beetje respectloos ook nog, om erover heen te kalken.

Het idee achter het kalken over dit schilderij was dat als er een revolutie uitbreekt de paleizen van de koning ingenomen zouden worden door het volk en dat dan de schilderijen die er in de gangen zouden hangen beklad zouden worden.

Past in de hele 'wij franse revolutionairen'look die de band zich heeft aangemeten.

Zijn we nu niet in het programma "Kijk op kunst" beland? Dit heeft helemaal niets met muziek te maken. Laat staan over Coldplay. Vreselijk off-topic!!!!

Michael1992
Dit heeft wel degelijk met het 'concept' van het album te maken.

Michael1992 schreef:

Precies, dat lijkt ook helemaal nergens op

Michael1992
Vind ik minder irritant dan het Bono-achtige 'ik zet mij zo hard in voor oxfam en moet daar dan ook heel de tijd over blijven emmeren'look die meneer Martin daarvoor had.

avatar van Tegid.mzk
Devoo schreef:
Dat schilderij staat bij mij in mijn boek van geschiedenis voor school.

Haha! Dat boek heet zeker "geschiedenis werkplaats"?

Ad Brouwers schreef:

Wat een onzin.

De hele plaat staat ter discussie.
Productie, songwriting, spel en ook het artwork.

avatar van ricardo
Ad Brouwers schreef:
Volgens mij mag de discussie hier op mu.me gaan over de muziek, de texten en het artwork, van dit album. Was niet off topic, maar omdat het iets negatiefs over dit album was bevalt het jou niet. Daarom word het door jou maar snel in het off topic verhaal geduwd. Ik vind het artwork wel erg mooi gevonden, en de naam eroverheen vind ik ook zeker wat hebben. De hoes vind ik iig een stuk leuker dan de slaapverwekkende en gezapige muziek die op deze plaat staat.