Coldplay - Viva La Vida or Death and All His Friends (2008)

Alternatieve titel: Viva La Vida

Label: Parlophone

1. Life in Technicolor (2:39)
  2. Cemeteries of London (3:21)
  3. Lost! (3:55)
  4. 42 (3:57)
  5. Lovers in Japan / Reign of Love (6:51)
  6. Yes / Chinese Sleep Chant (7:06)
  7. Viva la Vida (4:04)
  8. Violet Hill (3:50)
  9. Strawberry Swing (4:08)
  10. Death and All His Friends / the Escapist (6:18)
  11. Lost? * (3:41)
  12. Lovers in Japan [Acoustic] * (3:44)
  13. Life in Technicolor II * (4:05)
  14. Postcards from Far Away * (0:48)
  15. Glass of Water * (4:44)
  16. Rainy Day * (3:26)
  17. Prospekt's March / Poppyfields * (3:38)
  18. Lost+ * (4:18)

met Jay-Z

19. Lovers in Japan [Osaka Sun Mix] * (3:58)
  20. Now My Feet Won't Touch the Ground * (2:29)
avatar van Lennonlover
tom~ schreef:

Voor mij het beste album van de 21e eeuw tot nu toe en dus 5 sterren !

Niet moeilijk, als je maar één stem hebt. Er zijn al veel betere platen dan dit gemaakt in de 21ste eeuw, hoor.

Lennonlover schreef:

Vind jij ik claim ook niet dat het zo is, maar voor mij persoonlijk wel.

avatar van jellecomicgek72
Heb hem nog even beluisterd en tot de conclusie gekomen dat dit gewoon een mooie plaat is. Niets meer en niets minder

avatar van Thuurke
Als Life in Technicolor II erop had gestaan dan had het een 5+ geweest.

avatar van jellecomicgek72
Thuurke schreef:
Als Life in Technicolor II erop had gestaan dan had het een 5+ geweest.

En wat geef je nu voor cijfer?

avatar van Kill_illuminati
Waarom is dit eigenlijk Pop/Rock?

Poprock=Ik citeer wikipediea maar: eenvoudige liedjesstruktuur, pakkende melodieën, muzikale passages en een wat agressieve houding. Gitaren met slagwerk. Enfin je kunt het zelf ook opzoeken. Wiki is altijd makkelijk als hulpmiddel

avatar van Apieknar
Voor mij was dit album dé teleurstelling van 2008. De enige nummers die er echt toe doen zijn Violet Hill en Death And All His Friends. De rest interesseert me niet tot weinig. 2,5* voor de moeite.

avatar van daftpunk
Moest eerst heel erg wennen aan de 'nieuwe' sound van Coldplay en daarom viel dit album me eerst ook wat tegen. Dat is nu echter helemaal het geval niet meer. Dit album luistert goed weg en er staan een aantal prachtige songs op (Lost, Lovers in Japan en Strawberry Swing). Ik vond het eerst wat te stadionachtig, maar in nummers als Lost! zit zoveel gevoel. Wel moet ik bekennen dat ik Viva la Vida bijna altijd skip.

avatar van James Douglas
Typisch geval van dood gedraaid door de radio en veelvuldig misbruikt door allerlei allerhande promotionele doeleinden. Het 'Beautiful Day' idee. Gelukkig bied de rest van het album wel voldoening. Cemetries of London klinkt alsof iemand een straatlantaarn aansteekt op een donkere avond. Mick Jagger zou zeggen.. just my imagination.

avatar van Rudie
James Douglas schreef:

Dat komt vooral door het prachtige sonische landschap van meester Eno, James

Ad Brouwers schreef:
Ga je'm dan weggooien of zo? Daar kun je toch van blijven genieten zo op zijn tijd. Of zie ik dat verkeerd?

Neehoor. Ik luister er nog lekker vaak naar. Tijdloos album dit.

avatar van John Frusciante
Redelijk goed album van Coldplay. Ik denk zelf dat het goed is dat ze na hun volgende album stoppen want ik heb het idee dat ze niet beter kunnen dan dat ze nu doen, en dat is echt geen schande!. Maar nu even over het album. Ik vind het niet echt bijzonder er staan veel nummers op die mij niks doen. mijn favorieten: Violet Hill , Death and All His Friends.

avatar van prodi9y9
1000e stem! gewoon top! miss dat deze nog gaat stijgen. k vind deze tot nu toe wel niet zo goed als de 1e 2 albums van coldplay. maar ook die moest ik even de tijd geven!

Wat heb je voor die 1000e stem gekregen? Een lang weekend Madurodam, all in?

prodi9y9 schreef:

Met 1000 stemmen kan hij eigenlijk niet zo ver meer stijgen of dalen. Even erop lettende dat dit aantal stemmen zelden wordt gehaald bij albums hier op MuMe. Maar goed, ik hoop het ook hoor. Dit album verdient een hogere waardering.

Ad Brouwers schreef:
Wat heb je voor die 1000e stem gekregen? Een lang weekend Madurodam, all in?

Dan vis ik als 1001ste stem weer lekker achter het net...

De tweede prijs: 5x gratis op en neer met de roltrap in de Bijenkorf, dus toch niet helemaal met lege handen!!!!!!!! Maar je waardering ( 5***** ) is in ieder geval prima.

Ad Brouwers schreef:
kijk, dan doen we het toch allemaal niet voor niets

Misterfool
mischien ben ik dan wel een beetje raar maar ik vind dit album vele malen beter als zeg maar een arobtth of parachutes. beste wat coldplay tot nu toe gemaakt heeft

avatar van James Douglas
Wellicht dat het met het symfonische karakter van dit werkje te maken heeft, als ik zo een korte blik op jouw top10 werp. Een Parachutes is toch een stuk soberder van origine.

avatar van Nicholas123
Ik vind dit ook hun beste werk. Prachtige popsongs met veel verschillende instrumenten en de hand van Brian Eno. Je zou er bijna (ik zeg "bijna") geen probleem mee hebben dat alle singles helemaal kapot gedraaid worden.

avatar van De Daniël
Vind dit slechter dan alles wat ze hiervoor hebben gedaan. Alleen Strawberry Swing en Death and All His Friends blijven na een tijdje nog boeien.

De Daniël schreef:

ga je mond spoelen . na X and Y stapt coldplay eindelijk eens van de autopiloot af en expirimenteert met het groepsgeluid. hierbij helpt een electronica goeroe als eno natuurlijk altijd. wereldse invloeden, ongebruikelijke opbouw en (als ik het goed hoor) ongebruikelijke maat. natuurlijk is coldplay nog steeds een britrock band maar met dit album maken ze er britrock+ van. mag van mij erg hoog in de top 250 terecht komen.

Ik las dat Brian Eno Coldplay een tijdje heeft laten jammen en Chris Martin verboden heeft erbij te zijn. Hij vond dat dit album nog beter had kunnen zijn.

Zelf ben ik nooit zo'n Coldplay-fan geweest, maar ik denk dat ik deze toch nog wel een keer ga proberen.

Misterfool schreef:

Hé rustig aan, ieder zijn welgevormde mening toch? Ik spreek voor mezelf wanneer ik zeg dat ik dit veel minder vind dan wat ze hiervoor deden. Bij de voorgaande albums vond ik ze iets heel aparts hebben, op dit album vind ik veel nummers degraderen tot standaard popmuziek. Waarom weet ik niet precies, het is gewoon het algehele, gepolijste randje dat er om zit denk ik.

Misterfool
ik bedoelde het niet al te serieus hoor daniël
anyhow ik weet niet hoe jij het ziet maar ik vind het raar dat je dit album meer poppig vind dan de vorigen(en dan doel ik vooral op X and Y). neem nou een nummer als lovers in japan. dat is behoorlijk sterk en spannend voor een popliedje.

maar als je het nog steeds een slecht album vind dan mag dat natuurlijk. gepolijst ben ik met je eens maar niet elke band hoeft te vertrouwen op rauwe kracht.

avatar van rkdev
De Daniël schreef:

Ik vind nummers zoals 42 en Death and All His Friends nou niet bepaald standaard popmuziek.

avatar van De Daniël
Als je goed had gelezen zag je dat ik Death and All His Friends wel erg sterk vond, samen met Strawberry Swing. De rest vind ik minder.

avatar van Gert P
Deze heb ik in een 2 disc versie en zal hem van het wekend eens beluisteren, ken Coldplay wel maar hier nog geen nummer van, luister nooit radio.