Coldplay - Viva La Vida or Death and All His Friends (2008)

Alternatieve titel: Viva La Vida

Label: Parlophone

1. Life in Technicolor (2:39)
  2. Cemeteries of London (3:21)
  3. Lost! (3:55)
  4. 42 (3:57)
  5. Lovers in Japan / Reign of Love (6:51)
  6. Yes / Chinese Sleep Chant (7:06)
  7. Viva la Vida (4:04)
  8. Violet Hill (3:50)
  9. Strawberry Swing (4:08)
  10. Death and All His Friends / the Escapist (6:18)
  11. Lost? * (3:41)
  12. Lovers in Japan [Acoustic] * (3:44)
  13. Life in Technicolor II * (4:05)
  14. Postcards from Far Away * (0:48)
  15. Glass of Water * (4:44)
  16. Rainy Day * (3:26)
  17. Prospekt's March / Poppyfields * (3:38)
  18. Lost+ * (4:18)

met Jay-Z

19. Lovers in Japan [Osaka Sun Mix] * (3:58)
  20. Now My Feet Won't Touch the Ground * (2:29)
Arrie schreef:
Je eerste kennismaking met Coldplay? Je had doodgedraaide nummers als Clocks al die tijd weten te ontwijken? Of bedoel je dat je alleen de singles van Coldplay kende?

Ja, ik kende alleen singles (en dan wist ik niet ze van Coldplay, ik kende ze alleen als leuk nummertje...)
Dit album liet me naar nog veel meer van Coldplay kijken (en zorgde er ook voro dat ik AROBTTH EN Parachutes kocht.

avatar van DjFrankie
DjFrankie (moderator)
Dit album klinkt alsof een Eskimo Zuid-amerika aandoet.
Soms ijzingwekkend mooi 42, dan weer warm.

Na een technisch begin verdwalen we via Londen met 42 personen in Japan
Ja daar komt het prachtige leven in een stroomversnelling via heuvels swingend tot een einde.

avatar van niels94
Het minst goede album van Coldplay, en dat zegt alleen iets over hoe goed Coldplay is, want het is nog steeds een fantastisch album.

Een beetje rommelig inderdaad, niet echt één gevoel en sfeer, maar behalve het wat zwakkere Yes alleen geweldige nummers, daarom een 4,0.

avatar van pim556
Ik vond dit album vorig jaar echt geweldig. Ik heb het nu wel gezien eigenlijk. Het jammere is dat ik twee skipnummers heb, namelijk Lost! en Viva La Vida. Leuke nummers, maar ik heb ze zo vaak moeten aanhoren op de radio enzo dat ik ze helemaal zat ben.

Voor de rest een aardig album

avatar van kingofmusic
goede sfeervolle album... viva la vida, wanneer ik naar die liedje luister vergeet ik alles en word ik helemaal rustig

avatar van Arrie
Is dat nummer toch nog ergens goed voor...

avatar van kingofmusic
ergens??... vind jij het dan geen goede lied?

Kadafi
Het nummer Viva La Vida is oké, maar ik was het vrij snel beu. Het lied is scheel gedraaid op de radio. Het is trouwens "goed lied" en "het liedje", kingofmusic .

avatar van kingofmusic
ik luister het heel vaak, en ik ben het nog steeds niet beu en dat ga ik ook niet worden denk ik haha.....en bedankt ik zal het proberen te verbeteren voor de volgende keer

kingofmusic schreef:
ergens??... vind jij het dan geen goede lied?

Understatement van het jaar, bij de eerste keer dat ik het hoorde kreeg ik al kramp en toen ze het tijdens een optreden voor de tweede keer in gingen zetten ben ik in mijn armen gaan snijden in een dixie, vond ik een betere tijdsbesteding.

Gelukkig kwam daarna nog Politik.

avatar van niels94
Ik vind Viva La Vida best een goed nummer, het is alleen zo doodgedraaid dat ik die niet vaak meer luister.

Maar kan de artiest er iets aan doen dat het zo'n hit wordt?

avatar van Snoeperd
Laatste tijd wat meer geluisterd, eerst vond ik het echt gewoon slecht, maar er zijn genoeg mooie nummers te ontdekken. Nadeel, geen geheel.
Het zijn apart allemaal zeer sterke nummers, op een paar na dan.
Tot lovers in japan is het allemaal supersterk, reign of love skip ik altijd, bij itunes heb ik ook de eindtijd op 3.58 ingesteld.
Dan is Yes weer een goed nummer, maar dat stuk erachter aan boeit me dan weer niet dus die skip ik ook. Daarna weer alleen maar goede nummers met die prachtige afsluiter: Death and all his friends.
40 minuten alleen maar goede nummers lekkere plaat ondanks die twee missers.
Ik verlang naaar hun 5de plaat

avatar van dennisversteeg
Bij de FRS is nu dit album samen met Prospeckt's March te koop voor 6 euro, dus ook al heb je het oorspronkelijke album, heb je nu voor 6 euro de EP.

avatar van Joren999
Ik vind Coldplay de iPod van de muziek. Het is niets bijzonders, maar toch loopt iedereen ermee weg...
Verder vind ik Viva La Vida echt een vervelend nummer, en dan hoor je dat nummer ook overal

avatar van jellecomicgek72
Viva La Vida is wel een mooi nummer. Het is alleen zó ontzettend kapotgedraaid op de radio, thuis en overal waar ik kwam dus vind ik het nu een beetje saai. Clocks of bv Yellow heb ik ook al honderden keren gedraaid en die nummers vervelen nog steeds niet en staan nog steeds als een huis vind ik.

avatar van rkdev
Ik hoorde vorige week in een presentatie het intro en het ohoho deel uit Viva La Vida. Had het nummer even een jaartje genegeerd, maar was weer meteen verkocht. Topnummer!

avatar van RvS_009
Ik blijf zlef Death an all his friends nog steeds het beste vinden. Heerlijke opbouw, en het nummer komt echt over op mij.

avatar van KKOPPI
RvS_009 schreef:

mijn favoriet van coldplay

avatar van Snoeperd
Ik vind het eigenlijk jammer dat ze niet een half jaartje langer de tijd hadden genomen voor dit album, ik vind het nu al een fantastisch album maar het had zo veel fantastischer album kunnen zijn. Mijn ideale tracklist:

1.Life in Technicolor II
2.Cemeteries of London
3.Lost!
4.42
5.Lovers in Japan ( Osaka Sun Mix )
6.Yes
7.Postcards From Far Away
9. Violet Hill
10.Strawberry Swing
11.Death and All His Friends / The Escapist

Chinese Sleep Chant en Reign of Love vind ik echte B-kant nummers en die hadden op Prospekt March moeten staan. Rainy Day en Glass of Water vind ik ook nog goede nummers maar er moet ook wat over blijven voor Prospekt March en ik vind ze net niet goed genoeg voor Viva La Vida zelf. Postcards from far away zorgt voor een rustpunt tussen de bombastische nummers Yes en Viva La Vida

Snoeperd schreef:

1.Life in Technicolor II
2.Cemeteries of London
3.Lost!
4.42
5.Lovers in Japan ( Osaka Sun Mix )
6.Yes
7.Postcards From Far Away
9. Violet Hill
10.Strawberry Swing
11.Death and All His Friends / The Escapist

Prospekt's march moest sowieso ook op viva la vida. (wat een prachtig nummer!!!!)
mijn ideale tracklist:

1. Violet Hill
2. Cemetries of Loindon
3. Lost/Postcards From Far Away
4. Glass Of Water
5. 42
6. Prospekt's March
7. Lovers in Japan (zonder reign of love)
9. Strawberr ySwing
10. Death And All His Friends
11. The Escapist/Life In technicolor (ineengesmolten tot 1 nummer)

Zoek op Youtube maar naar Life In Technicolor III voor een voorbeeld hiervan...
Of bekijk deze:
YouTube - The Escapist's Life in Technicolor ii aka Life in Technicolor iii by Coldplay

avatar van lennon
Nieuwe kerstnummer is ook best ok! Ik vrees alleen dat er daarom wel weer een nieuwe versie van dit album zal verschijnen, met dit nummer als extra ofzo...

JanBetonde2e
Zo erg is het ook weer niet bij Coldplay..

avatar van RvS_009
Nee Coldplay heeft inmiddels bevestigd dat die nieuwe single los staat van alles. Van zowel het volgend jaar uitkomend album als dit album. het heeft ook geen B-sides ofzo, tis puur een los nummer.

avatar van ThePrinceOfPop
Nadat ik viva la vida voor het eerst hoorde, waren mijn verwachtingen van dit album heel hoog (te hoog misschien). Maar wat een prachtige stem heeft die man toch .

lennon schreef:

We weten nu dat het niet waar is, maar Coldplay heeft nog nooit zoiets gedaan, dus ik denk ook niet dat je zoiets kon verwachten. Alleen de versie van deze met Prospekts March erbij was een her-uitgave, met alleen de simpele reden dat ze hun album van de platenmaatschappij vroeg uit moesten geven terwijl het eigenlijk nog niet helemaal af was, de nummers die ze later afgemaakt hebben zijn op Prospekts March gekomen. Zo commercieel is Coldplay dus inderdaad niet ingesteld.

avatar van Razor Eater
Ik heb het album nog niet helemaal goed beluisterd, maar wat ik ervan gehoord heb vind ik niet geweldig. Ik zal nog niet gaan stemmen, daarvoor wil ik het nog een paar keer luisteren. Ik erger me ook aan het plagiaat dat gepleegd is. Natuurlijk is Viva La Vida daarvoor veel in het nieuws geweest, de melodie is gewoon hetzelfde als Joe Satriani's If I Could Fly. Ik wil verder niet discussieren of dit nou wel of niet expres is, maar het ergert me wel een beetje. Wat me nog veel meer ergert, omdat het ook niet bekend is, is dat het begin van Cemeteries Of London teveel lijkt op House of the Rising Sun. Ongeveer dezelfde akkoorden en de melodie lijkt er echt teveel op in het begin. Dat MAG toch NIET!!! Mijn ervaring is trouwens dat veel Coldplayfans dit ontkennen, maar het is echt zo.

Verder staan er wel enkele leuke nummers op, maar ik vind het niet zo super als X&Y of Parachutes. Overigens, soms vraag ik me wel eens af, is Coldplay wel echt zo goed? Of stelen/kopen ze alle goede dingen? Dat gitaarmelodietje van Talk, waar ook de zangmelodie uit is opgebouwd, schijnt ook gekocht te zijn. En ik had nog meer dingen gehoord over dat bepaalde thema's waren gekocht. Hierdoor denk ik soms ook dat ze die melodie van Joe gewoon waren vergeten te kopen en gewoon gepakt hadden. Als je de gekochte/gestolen dingen weg haalt, dan hebben ze alsnog wel een hoop goede nummers, maar ik vind het niet OK voor een van de populairste bands, misschien wel DE populairste band van de wereld.

avatar van Gert P
Coldplay maakt wel aardige muziek en heb er ook 3 of 4 van, weet het niet eens want draai het niet zo vaak.
Als ik het draai dan ook allemaal en geniet dan wel weer maar persoonlijk vind ik het een te hoog gewaarde groep met alle albums ofzo in de top 250!
Persoonlijk vind ik dit de minste die ik van ze heb maar heb de versie als 2 disc.

avatar van KKOPPI
Razor Eater schreef:
IWat me nog veel meer ergert, omdat het ook niet bekend is, is dat het begin van Cemeteries Of London teveel lijkt op House of the Rising Sun. Ongeveer dezelfde akkoorden en de melodie lijkt er echt teveel op in het begin. Dat MAG toch NIET!!! Mijn ervaring is trouwens dat veel Coldplayfans dit ontkennen, maar het is echt zo.
Overigens, soms vraag ik me wel eens af, is Coldplay wel echt zo goed?

Dat van house of the rising sun vind ik wel meevallen. De eerste 2 akkoorden zijn misschien hetzelfde maar dat nummer is naar mijn idee gewoon 'van zichezelf'.

En tja, technisch is coldplay natuurlijk niet zo goed maar ze baseren hun idee naar mijn mening op iets veel belangrijkers: het enthousiasme en de sfeer. Ze zijn goed in muziek schrijven, gevoel voor muziek en ritme. Vooral chris martin blijkt een 'volmaakt gevoel voor muziek' te hebben, en dit is iets heel belangrijks waar heel veel andere artiesten tekort komen.

House of the Rising Sun is een traditional en stamt al uit de 16e eeuw, het is echt niet alsof Animals die melodie zelf hebben verzonnen. Het is een nummer dat door de eeuwen heen al wordt vertolkt en geciteerd. Beetje flauwekul om te zeggen dat een nummer van Coldplay er dan niet op mag lijken.

avatar van Razor Eater
Als ze het hebben overgenomen van een traditional, dan moet dat ook vermeld staan. Dat is (volgens mij) niet het geval, het nummer lijkt er alleen enigzins op. Vooral de manier waarop hij zingt 'the morning is for sleeping'.