Coldplay - Viva La Vida or Death and All His Friends (2008)

Alternatieve titel: Viva La Vida

Label: Parlophone

1. Life in Technicolor (2:39)
  2. Cemeteries of London (3:21)
  3. Lost! (3:55)
  4. 42 (3:57)
  5. Lovers in Japan / Reign of Love (6:51)
  6. Yes / Chinese Sleep Chant (7:06)
  7. Viva la Vida (4:04)
  8. Violet Hill (3:50)
  9. Strawberry Swing (4:08)
  10. Death and All His Friends / the Escapist (6:18)
  11. Lost? * (3:41)
  12. Lovers in Japan [Acoustic] * (3:44)
  13. Life in Technicolor II * (4:05)
  14. Postcards from Far Away * (0:48)
  15. Glass of Water * (4:44)
  16. Rainy Day * (3:26)
  17. Prospekt's March / Poppyfields * (3:38)
  18. Lost+ * (4:18)

met Jay-Z

19. Lovers in Japan [Osaka Sun Mix] * (3:58)
  20. Now My Feet Won't Touch the Ground * (2:29)
JanBetonde2e
Vind je jezelf niet een beetje overdrijven?

avatar van rkdev
JanBetonde2e schreef:
Vind je jezelf niet een beetje overdrijven?
Behoorlijk ja! Overigens hoor ik er echt met de beste wil geen House of the Rising Sun in.

avatar van Razor Eater
Zoals ik al zei, Coldplayfans ontkennen dit vaak.
Tja, misschien overdrijf ik wel, maar steeds als ik het nummer hoor vind ik het teveel lijken op House of the Rising Sun. Het begin heeft er zeker wel iets van weg.

avatar van hoi123
Dat heb je nou eenmaal met moderne muziek. Er zijn al miljoenen nummers gemaakt en je zal gewoon wel eens hebben dat een nummer een beetje op een ander nummer lijkt. En bovendien vind ik Cemeteries of London er niet eens op lijken. En ik ben niet per sé een Coldplay-fan

avatar van Razor Eater
Of dat nummer er nou wel of niet op lijkt, maakt even niets uit. Maar het argument dat je dat nou eenmaal hebt met moderne muziek omdat er al zoveel gemaakt is vind ik een heel slecht argument en het is dan bijna een excuus om geen originele muziek meer te maken, terwijl er nog zat artiesten zijn die dat wel doen.

avatar van hoi123
Oh, ik heb natuurlijk geen bikkelharde statistieken en misschien is het wel een slecht argument, maar we zullen waarschijnlijk wel vaker krijgen dat nummers enigszins overeenkomsten met elkaar hebben. Ik zeg niet dat er geen originele muziek meer wordt gemaakt, er wordt juist steeds originelere muziek gemaakt. Maar dat kan ook hierdoor komen.

The-Batman
'Strawberry Swing' Top!.

Nian
Ik vind dit een redelijk zwak album ..
Dit album is veel te hard de lucht ingeprezen door de pers hoewel er in 2008 veel betere albums waren dan dit.

Enkel Viva La Vida en Violet Hill zijn wel aangenamene nummers.

avatar van BartUrsem
Het eerste album wat ik HELEMAAL heb grijs gedraaid. Eentje van hele speciale waarde voor mij!

avatar van Silky & Smooth
Bij eerdere albums van Coldplay heb ik af en toe het gevoel dat ik het live moet horen om er ten volste van te kunnen genieten. Soms duren nummers wat te lang en juist het deel wat te lang duurt zou op het podium wel vet klinken. Alleen bij Viva la Vida heb ik dit gevoel helemaal niet. Reden hiervan is de hele volle producties. Ik krijg bijvoorbeeld echt een kick als ik de eerste noten van Viva la Vida hoor. Net als bij de rest van de nummers heb je het gevoel dat er een heel orkest achter zit. Dit geeft dat stukje live-gevoel wat ik bij andere albums een beetje mis. Dit maakt Viva la Vida tot mijn favoriete Coldplay-album!

avatar van Arrie
Berichten verplaatst naar Coldplay

Razor Eater schreef:

Als dat waar is vraag ik me af wat er met Coldplay en Muse bijvoorbeeld aan het gebeuren is. Ik vind dit nog een mooi album maar je merkt dat ze steeds meer naar de mainstream popmuziek zijn aan het werken, met als toppunt 'Christmas Lights' (hun laatste nummer dus). Hetzelfde met het laatste werk van bands als Muse.
Zou jou argument kloppen kan het wel eens zijn dat Coldplay nu over een paar maanden met werk komt dat vergelijkbaar is met Parachutes of arobtth, maar het lijkt me onwaarschijnlijk.

avatar van Music4ever
Ben een Coldplay fan van het eerste uur zo'n beetje.
Had A Rush Of Blood To The Head gekocht toen deze net uitkwam.
Daar begon voor mij echt de ontdekkinsreis naar muziek wat nooit meer zal ophouden,
die plaat blijft dan ook altijd speciaal voor mij, was ook echt enorm onder de indruk!
Parachutes had ik vlak daarna gekocht en ook die vond ik zeer te pruimen!
Na een tijd wachten kwam X&Y, in het begin kon ik hem erg waarderen maar naarmate begon het te vervelen, allemaal net teveel electronisch gedoe.
Toen heb ik Coldplay uit het oog verloren, en onterecht blijkt nu.
3 jaar na de release van dit album gisteren meegenomen voor €7,-
Maar dit klinkt gewoon weer heerlijk ouderwets Coldplay, heerlijke popsongs om bij weg te dromen. De singletjes op de radio vond ik sowieso wel goed, en het blijkt dat dit hele album gewoon hartstikke goed is, stom dat ik dit niet eerder gekocht heb.

avatar van Eveningguard
De laatste minuut van Viva La Vida (het nummer) is prachtig. Die zang.

Verreweg de slechtste Coldplay. Dit is niet hun genre volgens mij! Ze zouden meer rustige rock nummers zoals Yellow en Trouble moeten maken...

Bauwens schreef:

En Politik dan?

avatar van The_CrY
Bauwens schreef:

Gelukkig luistert Coldplay niet naar jou. Zelf vind ik X&Y en VLV vele malen beter dan Parachutes en A Rush... Wel hun genre, maar niet jouw smaak

Nian
Ik heb dit album vorige zomer gekocht en dit album kan mij dus echt niet boeien.
Ik begrijp de hele Coldplay hype dus echt niet ... Enkel viva la vida is nog cv maar voor de rest interesseert het mij niet echt.

avatar van Mctijn
Vandaag nog eens beluisterd en 2,5 jaar later is hij minder "slecht" dan hij in 2008 was. Misschien omdat je Lost, Viva la Vida, Lovers in Japan en Violet Hill wat minder hoort dan toen.

Viva La Vida vind ik overigens het meest waardeloze nummer dat ze ooit hebben geschreven, maar dat terzijde.

Het niveau van de eerste 2 albums halen ze waarschijnlijk nooit meer....en dat is prima, want ik kan me nog jaren met die albums vermaken.

avatar van Harderwiek
Mooie rustige plaat. Je hoort de kwaliteit van Coldplay ook hier weer goed terug, alhoewel het minder is dan vorige albums. Violet Hill en Life in Technicolor vind ik denk ik wel de toppers van het album. Luisterde hem gister weer naar lange tijd onder het leren, en vond het echt fijn en ontspannen klinken. Toch vind ik de nummers Viva La Vida en Yes / Chinese Sleep Chant wat tegenvallen. 4*

avatar van Gert P
Nian schreef:

Mijn oprechte excuses aan alle Coldplay fans (en dat zijn er volgens mij véél)

Ben het met je eens hoor.
Hoewel ik er 4 cd's van heb en best goed is vind ik persoonlijk de waardering veel te hoog en hoort er volgens mij ook geen 1 thuis in de top 250.
Is niet slecht met ook niet de echte top.

avatar van Ayreonfreak
Gert P schreef:
Zelfs met een album 3.39 gemiddeld in de top 250...... zou niet mogen

Dat cijfer is natuurlijk niet representatief voor de plek in een top 250. Hoe meer mensen een album kennen, hoe meer meningen.

avatar van Eveningguard
Inderdaad, spit de berichtenlijst bij dat album is door. Je zou kunnen zien dat tegenover een flinke groep hoogstemmers een flinke groep laagstemmers staat.

avatar van lennon
Ik ben geen moderator, maar volgens mijn staat er heel duidelijk onderaan elk top250 album de volgende mededeling.....

Let op! Discussies over de top 250-notering van dit album horen in het forum, niet bij het album.

avatar van Eveningguard
Dan verplaatst onze lieve moderator het gewoon naar het forum.

avatar van Harderwiek
Alsof ze niks te doen hebben he

avatar van KKOPPI
Dat nieuwe album laat ook behoorlijk op zich wachten hoor...

Music-Master
Heel goed album met als uitschieter 'Strawberry Swing'

Nian schreef:

Mijn oprechte excuses aan alle Coldplay fans (en dat zijn er volgens mij véél)

Als alleen Viva la Vida je aanspreekt en de rest je niks interesseert zou dat willen zeggen dat je spanningsboog niet zo geweldig is. Viva la Vida vind ik juist het minste nummer van alles, nummers als '42' en 'Death and all his friends' vind ik de real deal...

Eigenlijk zou je beter moeten weten met Dire Straits en Pink Floyd in je top 10

avatar van Snoeperd
Gert P schreef:
Zelfs met een album 3.39 gemiddeld in de top 250...... zou niet mogen

X & Y is nogal een groeialbum en daardoor ligt het gemiddelde denk ik wat lager, als je doorluistert ontdek je allemaal mooie nummers. De top 250 gaat ook om het aantal top 10 noteringen, blijkbaar vinden heel veel mensen dit album zo mooi dat ze het in de top 10 plaatsen, het aantal stemmen en gemiddelde maakt dan niks uit.