Sigur Rós - Með Suð Í Eyrum Við Spilum Endalaust (2008)

IJsland
Label: EMI

1. Gobbledigook (3:05)
  2. Inní Mér Syngur Vitleysingur (4:05)
  3. Góðan Daginn (5:15)
  4. Við Spilum Endalaust (3:33)
  5. Festival (9:24)
  6. Með Suð í Eyrum (4:56)
  7. Ára Bátur (8:57)
  12. Heima * (3:57)
avatar van Ploppesteksel
Klinkt soms als Ozark Henry

avatar van De Daniël
Wat is dat Gobbledigook toch een geweldig nummer. Nu de rest nog...

avatar van alpeko
titan schreef:

Wat moet ik me hier nou weer bij voorstellen?

Bij nichterige muziek denk ik aan muziek van Mika

avatar van ronnievb
Ik hoop niet voor die jongen op de hoes dat hij met zijn knie tegen de vangrail stoot, dat zou een aardige snee opleveren:)

avatar van andnino
Ja, ik vind de hoes ook heel mooi...

Relax
Ik vind het ook een mooie hoes, alleen jammer dat het geen dames zijn die je daar ziet rennen.

Relax schreef:
alleen jammer dat het geen dames zijn die je daar ziet rennen.

avatar van Nicolage Rico
aERodynamIC schreef:
Eentje toch (vooraan)?

Die had dus achteraan moeten lopen.

Relax schreef:

Daarvoor moet je bij de videoclip zijn, de ongecensureerde, die je kan zien op hun site (www.sigurros.com), evenals al hun andere bedwelmend mooie videoclips.
Voor de liefhebber van vrouwen met schaamhaar, zoals ondergetekende, die het in het huidige pornografische spectrum van kaalgeplukte kippen zeer ver te zoeken heeft, is deze clip van Gobbledigook een lust voor het oog!

''Með Suð Í Eyrum Við Spilum Endalaust'' (thank god for copy-paste!) zou uit kunnen groeien tot mijn favoriete SR-album, aangezien je hem in vergelijking met de andere langspeelplaten van deze band makkelijker op kan zetten zonder medegezogen te worden in een onderaard/bovenaards/middelaards vacuum. Dat was de kracht van de vorige albi, al werd het al iets minder met Takk, maar je moest er toch wel echt steeds de tijd voor nemen, pillen slikken etc. ''Með Suð Í Eyrum Við Spilum Endalaust'' (thank god for copy-paste!) (thank god for copy-paste!) is naar mijn idee echter 'gebruiksvriendelijker', vanwege de gevarieerdheid in atmosferen. Zo heb je de opvallend frisse, ja bijna zomerse, luchtigheid van de eerste twee tracks, het celebrale karakter van Festval en Ara Batur (in beide tracks lijkt Jonsi's stem bijna opera-achtige paden te gaan bewandelen, zonder dat het kitsch wordt) en het bijna middeleeuws aandoende Illgresi en ga zo maar door. De nummers staan echt op zichzelf! En toch vormen ze weer een heel mooi geheel. Ja, ''Með Suð Í Eyrum Við Spilum Endalaust'' (thank god for copy-paste!) (thank god for copy-paste!) (thank god for copy-paste!) zal ik waarschijnlijk vaker gaan draaien dan enig ander SR-album. Het is deze band wéér gelukt een uniek meesterwerk af te leveren. Zonder twijfel de bijzonderste band van mijn generatie.

avatar van Carolaah
Nicolage Rico schreef:

Die had dus achteraan moeten lopen.

Hehe.. ik vind het wel goed zo. Lang leve het mannelijk schoon

avatar van andnino
Allemaal naar aanleiding van mijn uitspraak? Even duidelijk maken dat het sarcasme was...

aERodynamIC schreef:

Eentje toch (vooraan)?

Ik denk dat ik deze maar op vinyl koop.

avatar van Kaaasgaaf
Wel grappig, ik koop veel nieuwe albums op vinyl, maar Sigur Rós is voor mij op de een of andere manier echt een ''cd-band''.

avatar van Kaaasgaaf
Oh stom van mij, snap het grapje nu pas.

beaster1256
zoveelste prachtplaat van de ijslanders , aardsmooi

avatar van Pinsnider
Kaaasgaaf schreef:

Waaaaat!! Auauau, terwijl juist de platen van Sigur Ros met zoveel zorg en liefde zijn geproduceerd... Alleen al die luxe versie van Takk... Ochochoch... Deze nieuwe staat ook al weer in bestelling...

Maar on-topic: wat is deze plaat aan het groeien. Wat een prachtige liedjes. En wat maakt het uit als het gezongen is in een taal waar je echt niets van verstaat als het zulke mooie emoties in een mens los kan maken!!! Prachtig!! (En komt er, nu vreemde taalbarrieres worden geslecht, dan eindelijk een doorbraak voor die andere scandinavische parel; Kent..??)

ik vind het nog steeds een skeitlelijke hoes, maar ben nu wel enorm nieuwsgierig naar de inhoud van deze cd!

vanavond ff opzoeken...

avatar van Koerok
whooster schreef:
ik vind het nog steeds een skeitlelijke hoes...
Onbegrijpelijke opmerking, de hoes is gewoon helemaal geweldig! Smaken verschillen natuurlijk, maar mag ik toch vragen wat je er niet mooi aan vindt?

DonDijk
Vind het nogal grof, zoveel bloot.

avatar van Koerok
DonDijk schreef:
Vind het nogal grof, zoveel bloot.
Grof? Het zijn alleen maar naakte lichamen, gezien van de achterkant! Je ziet toch geen geslachtsdelen en er gebeuren toch ook geen obscene dingen?
Beetje overdreven...

RobertJ
Drie naakte mannen die achter een naakt meisje aan rennen. Wat zijn ze met dat meisje van plan?

DonDijk
Precies. Met zo'n hoes jut je de jeugd van tegenwoordig alleen maar op. Criminelen zijn het.

avatar van Tha)Sven
Ik vind de hoes ook afschuwelijk hoor. Hij past wel goed bij het album, puur en fris, maar ik zie toch veel liever vrouwen met een mooie gladde, bruine huid

Koerok schreef:

Nou heb ik al eerder gezegd, ik vind sigur ros niks te maken hebben met mensen, ook al zijn deze in alle puur- en zuiverheid afgebeeld. En zon snelweg past er helemaal niet bij!!! SR identificeer ik met de (ijslandse) natuur

(naast dit feit hou ik niet van naakte mensen op de hoes)

avatar van otherfool
Sigur Ros maakt alle andere releases dit jaar weer eens hopeloos overbodig... Mensenkinderenlief, wat een schit-te-ren-de plaat is dit (opnieuw) geworden.

Gobbledigook deed de wenkbrauwen eerst even fronsen, maar ik kan nu al niet meer zonder. Fris en fruitig, door lengte en sound ook nog eens een nummer dat ik ongegeneerd op een verzamelceedeetje voor iemand kan zetten.

Inní Mér Syngur Vitleysingur is ook al zo'n vrolijk liedje, terwijl Góðan Daginn vooral heeel erg lief klinkt. Met Við Spilum Endalaust heeft Sigur Ros misschien wel haar meest poppy liedje ooit afgeleverd, zonder ooit de betovering te verliezen.

Festival lijkt de Milano van deze plaat te worden; te nadrukkelijk episch en lang. Na een vijftal luisterbeurten vind ik het wel een werkelijk prachtig nummer maar toch niet helemaal passen op deze plaat. Suð í Eyrum brengt me weer terug in Með Suð Í Eyrum Við Spilum Endalaust sferen (thank god for copy-paste!).

Het absolute hoogtepunt moet dan echter nog komen: Ára Bátur. Strenge critici zullen het einde wel weer kitscherig vinden maar ik krijg er steeds weer een euforisch gevoel van. Jaja, opwellende traantjes enzo...

Daarna is het bijkomen van het bombast met het mooie Illgresi waarna Fljótavík nog maar eens de hendel overhaalt en de emoties uit de boxen laat spatten... wat een prachtige song is dat!

Tussendoortje Straumnes brengt ons naar het heuse Engelse All Alright, muzikaal weer erg mooi en teder en hoewel ik Jonsi toch liever in het IJs/Hooplands hoor is ook dit 'experiment' bijzonder geslaagd te noemen.

Oftewel: wat een unieke band, wat een hemelse sound, wat een meesterwerk...

4,5*.

PS prachtige hoes!

avatar van UndahCovah
Festival --> 1 van de beste songs van het jaar. Wat een ontzettende climax en grootheid bezit dat nummer. Voor de rest bevalt het mij tot nu toe erg goed maar voordat ik stem wil ik hem nog wat vaker horen...

UnknownPleasure
Ik vind het ook een prachtige hoes..
Grof? Iedereen is naakt onder zijn/haar kleding hoor , het is het natuurlijkste wat er is; je bent immers zo geboren..

Waar ik hewel over eens ben is dat ik liever vrouwen had gezien

Inderdaad, hooray for women. Maar goed, ik heb vanochtend een aantal nummers geluisterd op last.fm en ik ben voorlopig zeer positief. Er zit een nieuwe emotie in de muziek van Sigur Ros op dit album die ik nog niet eerder met tegengekomen in hun werk. De akoestische gitaar die wat vaker te horen is, is zeer welkom. Ik heb nu alleen nog de eerste helft van het album gehoord. Daarvan vond ik Festival het beste. Heerlijke climax! Maar ik merk al dat ik in de vorm van Ara Batur nog wat heb gemist aan de reacties hier. Een officieel oordeel zal over enkele weken volgen

avatar van Woody
vanaf morgen te koop. ik ben benieuwd of het hoesje nog op een speciale manier wordt uitgebracht.

avatar van djarend
herman schreef:

Ik denk dat ik deze maar op vinyl koop.

Dan moet je hem snel zelf persen want hij komt (voorlopig in ieder geval) niet op vinyl uit. Maar morgen is ie er eindelijk , de cd dan, en let op mijn speciale actie, kijk maar naar mijn eerdere bericht