Sigur Rós - Með Suð Í Eyrum Við Spilum Endalaust (2008)

IJsland
Label: EMI

1. Gobbledigook (3:05)
  2. Inní Mér Syngur Vitleysingur (4:05)
  3. Góðan Daginn (5:15)
  4. Við Spilum Endalaust (3:33)
  5. Festival (9:24)
  6. Með Suð í Eyrum (4:56)
  7. Ára Bátur (8:57)
  8. Illgresi (4:13)
  9. Fljótavík (3:49)
  10. Straumnes (2:01)
  11. All Alright (6:21)
  12. Heima * (3:57)
avatar van Yak
Yak
Met Gobbledigook start het album veelbelovend, maar daarna slijt toch een beetje die verveling erin die voor Takk ook kenmerkend was. Op momenten, zoals het dik aangezette Ára Bátur, zit ik zowaar te gapen. Nee, het is verre van een slecht album. Maar ik vind tegelijk mooi en saai, het houdt mijn aandacht niet vast en zakt snel weg naar veilige achtergrondmuziek. 3,5*

avatar van Bill
khonnor schreef:
tja, 75 EUR is natuurlijk veel geld, maar sinds de prachtige deluxe editie van heima voel ik gewoon aan dat dit ook een pareltje zal worden. een boek van 192 paginas en een dvd met meer dan 5 uur materiaal over de totstandkoming van het nieuwe album...

"this exquisitely presented deluxe edition is a unique document of the creation of sigur rós' fifth album in film, photography and music. given unprecedented access to the final stages of the making and release of the group's new album, photographer eva vermandel and film-maker nicholas abrahams create an intimate and revealing portrait of the icelandic quartet at work on their most immediate record to date. housed in a large-format, fine weave cloth-bound hardback book, the deluxe edition comprises nearly 200 pages of fine art photographic images, as well as a impressionistic film portrait of sigur rós, as they record, mix and master með suð í eyrum við spilum endalaust. locations include new york, london, mexico, reykjavík and beyond, and take in the filming of the "gobbledigook" video, tour rehearsals, the early shows on the tour, as well as exclusive band interviews relating to the record. each edition is individually numbered and includes a unique strip of 16mm film taken from the video "gobbledigook" as well as the dvd and album."

niet te vinden bij de platenboer, enkel te bestellen via www.sigurros.Com

Ik heb hem ook meteen besteld vorige week. En vandaag kreeg ik het volgende mailtje:

Med sud i eyrum vid spilum endalaust

To show our gratitude to you for your support in ordering the Deluxe Edition we want you to become a part of it. We are going to credit you and all the people who have purchased the Deluxe Edition so far by listing your name in the book. That way you will become part of this unique document.

- Sigur Rós

Toch gaaf! Staat je naam eens een keer bij de bedankjes die bij een briljant album horen. Hoe vaak kun je dat nu zeggen.

avatar van UndahCovah
Voor 75,- mag dat ook wel zeg...

avatar van djarend
UndahCovah schreef:
Voor 75,- mag dat ook wel zeg...

idd, moet je niet doen maar als je omrekent naar de ouderweste gulden zit je op 165 gulden, aiai

avatar van andnino
Ja en als je die omrekent naar... - zo kun je wel eeuwig doorgaan het blijft altijd evenveel waard

avatar van THEMARSVOLTA
hoe hebben jullie betaald, of kan je betalen? Misschien neem ik 'm over een maandje ook, als ie dan nog te pre-orderen is...

Kaaasgaaf schreef:
Oh nee, geen voetbalvergelijkingen toch alsjeblieft?
We hebben het hier over wel over KUNST hoor!

wahaaaaa
voetbal kan ook kunst zijn en oorlog en nog zo veel meer!

Pinsnider schreef:
...FC Twente !!!!!!!

Wat maakt het uit! Ze brengen een fantastisch gevoel over dat niet in begrijpbare woorden valt uit te drukken!!!

geen voetbal!

avatar van Lennonlover
JoostBo schreef:
Je krijgt de cd vanaf de week van 23 juni wel gratis thuisgestuurd als je de luxe editie bestelt. En vanaf vorige week kreeg je al gratis een download.
Twijfel nu wat ik zal doen... Gewone editie of de luxe. Maar als ik zo lees dat die gewone erg tegenvalt...

Wat maakt het allemaal uit. Je koopt toch een cd om de muziek zeker!

Alsjeblieft, gerre

Sigur Rós lijkt wel populairder dan ooit, elke dag een stuk of 25 berichten hier. Ik zou willen dat ik in het enthousiasme kon delen, maar ik vind de plaat er niet sterker op worden naarmate ik het vaker luister. Ik vrees dat Sigur Rós een voor mij oninteressante weg in is geslagen.

Er mag toch nog gelachen worden ook 'bluevelvet'. (wat een film trouwens,hehe) Ik bedoelde het niet bloedserieus:-)

Om eens on topic te gaan, ik moet nog altijd into 'sigur ros' komen. Ik heb het geprobeerd met () maar nog nooit kunnen uitluisteren. Ik denk dat je daarvoor echt in de juiste stemming moet zijn. Maar ik heb het gevoel dat het met deze gaat lukken..

Yak schreef:

Dit was eigenlijk precies hetzelfde als wat ik dacht/voelde toen ik em voor het eerst luisterde.
Opvallend wel is soms de keuze die ze maken in opbouw. Dat ze weer minstens en minuut lang aan het opbouwen zijn naar een climax. Maar op dit album komt het niet vaak van een climax.
Dat is aan de ene kant jammer maar, ik moet zeggen, het is wel anders dan anders, climaxen hadden we al genoeg in de vorige albums.

avatar van Bill
THEMARSVOLTA schreef:

Creditcard.

avatar van Kaaasgaaf
Bill schreef:

Ik vind het een beetje elitair gedoe. Zit er ook vinyl bij die luxe editie? Extra tracks?

Father McKenzie
De hoes is in elk geval schitterend.

Davez
Ik ben voorlopig ook niet echt onder de indruk. Zowel Agaetis en () maakten de eerste keer veel meer indruk op mij. Uiteraard zijn er mooie stukken of nummers maar het klinkt toch ook saai met momenten.

Hij zal nog wel gaan groeien denk ik. Voorlopig toch 3* en dat is op zich niet slecht.

avatar van Nakur
De verrassing is er af, de schoonheid blijft. Ook deze nieuwe telg waardeer ik hoog

avatar van coldwarkids
Ik snap niet dat mensen 75 euro betalen voor een extra editie van deze plaat.
Het gaat toch om de muziek, niet voor de boekjes enzo dat erbij zit.
Ik vind het opzich wel leuk al die dingetjes, maar om daar nou 75 euro voor te betalen... Belachelijk!!!!

avatar van hogweed
Hoewel het eerste nummer, Gobbledigook, anders doet vermoeden, is Með Suð Í Eyrum Við Spilum Endalaust niet wezenlijk anders dan de voorgaande albums. In dat opzicht is de nieuwe plaat dus niet zo verrassend, en een 'veilige' aankoop voor de fans.
De muziek kent echter weer de ongelooflijke pracht zoals ik dat van Sigur Ros ben gewend, en roept bij mij weer de nodige emoties op. Dit werkje zal mij (en vele anderen) net als de voorgaande albums de komende jaren ongetwijfeld blijven verrassen. Wat hebben deze IJslanders weer een beauty afgeleverd!

avatar van Pinsnider
gerre schreef:

Tsja, het enige minpuntje van dit prachtige forum is dat ze er wel eens een bordje op mogen plaatsen met de tekst: "Humor Verboden". Sommige Volkskrantlezende VPRO-kijkers en bloedserieuze fans kunnen m.i. niet zo goed tegen een klein geintje...

Maar goed:
Ik betrap me er op dat ik de laatste week alleen maar deze plaat heb geluisterd gedurende mijn wekelijkse 15 uur in de trein... En na elke ronde wordt het mooier en winnen zelfs de oorspronkelijke "niemendalletjes" aan kracht. Precies wat hierboven staat: wat een emoties. Tranen in de ogen bij Festival en Ára Bátur terwijl je naar buiten kijkt en door de ochtenddauw een haas ziet rennen en een ree aan de bosrand ziet staan....

Ik beplijt naast de 5 sterren een speciale categorie "Buitenaards" of "HC" voor het werk van Sigur Ros.

wcs
Net voor het 1st gehoord en ben verrast,akoestische gitaren
Ook de trompetten komen opeens erg vaak voor en er zijn naar hun normen wel weinig uitbarstingen MAAR het lijkt me wel een goeie zet, ga hem nog wat meer luisteren en zien of hij groeit, 1ste kennismaking verliep alvast goed.

Pinsnider schreef:
Ik lees geen Volkskrant, en kijk slechts sproradisch VPRO Verder heeft iedereen (blijkbaar) een andere definitie van humor.
Ik heb even nagedacht, maar kon niet bedenken waarvoor HC staat. Heel Cool? HardCore?

Steeds meer liefdesbetuiging voor dit album...ik ga het toch nog eens proberen.

avatar van alpeko
BlueVelvet schreef:

Ik vermoed Hors Catégorie.

avatar van BlueVelvet
Ah, dat zal het zijn. De Tour de France is nog niet begonnen, dus ik dacht er niet aan

avatar van Pinsnider
Ik zal volgende keer iets duidelijker zijn, excuus Al vind ik Heel Cool en Hard Core ook goede vondsten!!

En over humor valt inderdaad niet te twisten En Velvet: het is te zien dat je niet tot de door mij aangehaalde groep behoort, anders had je vast anders gereageerd

Ik zal mijn idee voor HC eens posten op de tipspagina...

avatar van UndahCovah
Ik begin met een 4* omdat Festival en Ara Batur ontzettend overtuigen, maar er zit meer in... dat weet ik bijna wel zeker.

Nog even een aantal maal draaien voor mijn definitieve oordeel

avatar van Maiky
Heb het nog niet gelezen op de tipspagina, maar wellicht is dit de Haute Cuisine van de muziekwereld.

avatar van Nakur
Ik vind het jammer dat er geen befaamde gitaar + cellostrijkstok muziek op te horen is, dat Suð í Eyrum een veel mooiere climax had verdient, dat de bombastische koorfinale van Ára Bátur ergens tussen hemels mooi en dikke kitch zweeft, en dat de balans op het album (langzaamaan steeds verder grijpend naar de combinatie akoestische gitaar & piano) de climax ontneemd die ( ) en Takk... wel hadden. En toch is de nieuwe weer erg mooi

avatar van Jochempie
Ik was oorspronkelijk toch te enthousiast over het album met mijn 4,5 sterren. Eigenlijk zakt het toch wat weg na de eerste 4 nummers en blijft de rest wat haperen in, hmm hoe zal ik het zeggen, aardigheid. Ja, tis allemaal wel aardig maar niks weet mij echt te overtuigen zoals ( ) dat bijvoorbeeld deed. De 1e 4 nummers blijven toch wel behoren bij de beste dingen die Sigur Ros heeft gedaan, en ook Ara Batur is leuk maar een nummer als Festival vind ik eigenlijk niet veel aan.

avatar van Tegid.mzk
Wat een geweldig album! Toen ik Gobbledigook hoorde (en zag!) en het albumartwork zag, schrok ik een beetje, maar uiteindelijk is het goed uitgepakt. Ook Gobbledigook kan ik nu waarderen, hoor. En wat betreft Ara Batur: kitsch of niet, als iets mij zo raakt interesseert het mij niet hoe het muzikaal in elkaar zit. Wat een tranentrekkend kippenvelopwekkend nummer is dat! De rest is natuurlijk ook goed. Illgresi was voor mij ook een verassing. Best nieuw voor Sigur Rós en ook heel mooi.