Bloc Party - Intimacy (2008)

Label: Wichita

6. Signs (4:39)
  7. One Month Off (3:38)
  8. Zephyrus (4:34)
  9. Talons * (4:43)
  10. Better Than Heaven (4:21)
  11. Ion Square (6:33)
  12. Letter to My Son * (4:26)
  13. Your Visits Are Getting Shorter * (4:21)
  14. Flux * (3:38)
BPDD schreef:
Maar mijn redenen zijn:
1. Er is erg weinig muziek die ik echt leuk vind, het lijkt alsof ik erg negatief (relatief negatief dan) maar Intimacy behoort nog steeds tot mijn favoriete albums (ik hem wat lager gezet in mijn top 10 om een beetje afwisseling te hebben anders sta ik met 3 BP albums in mijn top 5).
2. Nummers als Ion Square en Signs compenseren !%@%#nummers als Ares meerdere malen.
3.Het is wel Bloc Party, die hebben een paar streepjes voor bij mij.

Dat met compenseren begrijp ik wel ja, dat heb ik ook weleens, dat ik een klein aantal nummers zo goed vind dat ik de mindere nummers vergeef. Kan ik me ook wel in vinden. En ja, BP heeft ook wel een streepje voor bij mij, maar ik probeer toch objectief te kijken. Het was verder ook geen aanmerking hoor, je moet zelf weten hoe je stemt. Het viel me alleen op.

BPDD
Ik denk dat 4* voor mijn gevoel toch wel beter op zijn plaats is dan 4.5*.
Ik had in mijn hoofd eigenlijk de hele tijd dat het 4.5* of zelfs 5* waard was maar als ik dan mijn eigen review nalees en nog even goed nadenk hoort hij toch wel wat lager.
Misschien gaat hij bij de fysieke release alsnog omhoog.
Het was jouw alleen wat eerder opgevallen dan mezelf

BPDD
Heb Intimacy vandaag besteld in de lokale platenzaak.
Kan hem al 3 dagen voor de officiële fysieke release ophalen

avatar van KidChino8
mja aangezien er al 133 gesteld is geweest, zijn er no meer die het album al voor de release hebben beluisterd..

Dwangbuis
Maar goed ook, denk ik dan; op basis van de vinyl van Silent Alarm heb ik blind A Weekend In The City op iTunes gekocht, maar Intimacy zou ik een miskoop gevonden hebben, vertrouwende op de kwaliteit van de vorige releases.

Tracklijst van bol.com bevestigd het aantal van 13 tracks!

avatar van MartinoBasso
Ik vind de 10-track versie al moeilijk om uit te zitten, vermoeiend album zeg ...

freakyy schreef:
Tracklijst van bol.com bevestigd het aantal van 13 tracks!

Ik hoop dat er dan nog 2 tracks van het niveau Talons bijkomen, dat zou het album wel goed doen.

avatar van KidChino8
^^volkomen akkoord, dat zou het album een surplus geven. Misschien geef ik het album wel een 4,5 dan

avatar van Koston
Wat een heerlijke plaat zeg. Zeer veel afwisseling, pure klasse gewoon. Die uitbarsting in Better Than Heaven veroorzaakt bij mij telkens symptomen van wild lucht gitaar spelen.

Baltasound
Positief verrast. Ik begin op een 3,5*

HedKandi
Toch wel grappig dat het nog 3 weken duurt voordat ie uitkomt en er al zoveel meningen zijn hahah

Heb hem nu 2 keer beluisterd en als ware Bloc Party fan, ga ik nog geen mening geven, ben er niet uit nog. De eerste 2 nummers alleen al, what's that about???

avatar van Ploppesteksel
Ares is toch zo'n schitterend nummer.
Snap niet wat men daar tegen heeft

Als je Mercury eraf haalt, dan blijft er een heel goed album over.

Dwangbuis
Vind ik niet, Mercury past goed in dit geheel. Waarschijnlijk bedoelde je echter dat Mercury de enige stinker op Intimacy is. Dat valt wel te rechtvaardigen, al gaan ze met enkele andere nummers ook uit de bocht voor mij.

The Boogieman
Ik heb het idee dat dit de Kid A van Bloc Party moet zijn. Er wordt hier best veel geëxperimenteerd en de nummers zijn zeer gevarieerd. Bij sommige nummers pakt het goed uit maar bij sommige weer niet. Ik vind met name Ares een verschrikkelijk nummer , daarentegen vind Mercury best goed. Op dit album wordt er op verschillende manieren gezongen zoals: die hapering effecten (Ares, Mercury), hoog (Biko) en de andere nummers zijn normaal gezongen. Verder vind je elektronische geluiden en trompetten in dit album. Ik begin met een 3,5* maar ik denk dat het nog hoger kan uitvallen. Mercury, Halo en Signs zijn mijn favoriete nummers.

Nieuwe single Talons klinkt wel weer lekker vertrouwd. Toch maar weer even downloaden dus, ben wel benieuwd aangezien ik eigenlijk helemaal klaar ben met deze muziek-richting

Lekker album, het klinkt - zoals ik al las op verschillende sites - inderdaad vertrouwd als het oude Bloc Party van het eerste album. Ik zelf vond het tweede album ook een beetje een teleurstelling na het eerste (zeer sterke) album.

Het album begint meteen lekker 'hard' met Ares, Mercury en Halo. Biko is een stuk rustiger en klinkt als een nummer met een goede tekst, muzikaal heeft het ook niet echt wat te bieden vind ik, alleen jammer dat ik de tekst niet goed kan verstaan wat voor mij het nummer niks aan maakt. Trojan Horse, One Month Off, Talons en Ion Sqaure gaan verder in de lijn van de eerste 3 nummers. Signs, Zepherus en Better Than Heaven sluiten zich aan bij Biko.

Over het algemeen een lekker album wat ik verdeel tussen de 'rustige' en 'harde' nummers. De harde nummer overheersen wat voor mij alleen maar positief is. De stem van de zanger vind ik echt briljant en de bass word bij sommige nummers echt briljant gebruikt en mee gespeeld. De eerste 3 nummers en Talons zijn voor mij de betere nummers van het album. En ik ben blij dat je een goede vergelijking kan horen met het eerste album.

Ik kon het toch niet laten het alvast een keer te luisteren. Aan de ene kant is dit heel erg wennen, aan de andere kant klinkt het ook wel weer echt als Bloc Party.
Ik ben benieuwd wat er nog aan extra nummers bij gaat komen.

avatar van djarend
Vanaf vrijdag 24 october in de winkel, voor diegenen die dat willen weten, en ja hij heeft 3 nummers meer en de eerste oplage heeft een deluxe digipack en diegenen die hem bij mij in de winkel bestellen (velvet music breda) maken kans op 2 tickets voor het concert in Watt wat een dag na de release is, dus ze worden meteen op 24 october verloot. En oh ja, ik vind het een goede plaat, beter dan de 2e maar de 1e vind ik nog steeds de beste maar die stijl zullen ze nooit meer spelen vrees ik,

The Boogieman
ik verhoog mijn cijfer naar een 4 want het album begint mij steeds te bevallen.

Waarschijnlijk blijft de tracklist gewoon zoals ie is, als het goed is komen er alleen 2 bonus tracks bij op sommige versies van het album.

Dus voor nu met talons erbij 4*

Een maand van dit 'snoepgoed' afgebleven en nu smaakt het beter! Bloc Party bewijst 1 van de beste mainstreambands van de jaren na 2000 te zijn!!

herman schreef:
Berichten over concerten wederom verplaatst naar Bloc Party

JayJay
Derde Bloc Party album en ook de derde keer dat ik hem opzet, WTF?! denk, hem wegleg, en hem tóch steeds vaker ga draaien. Dan ben je gewoon een ontzettend goeie band!

Ik moet toch nog even wat kwijt over Talons. Die is toch wel iets beter dan dat ik in eerste instantie dacht. Prachtige melodie vooral. Met die belletjes. Dit is gewoon Bloc Party zoals ik ze helaas niet vaak genoeg heb gehoord op Intimacy. Als de twee overige tracks van hetzelfde niveau zijn kan er altijd nog onderhandeld worden over een hoger cijfer

In ieder geval, Talons komt in mijn rijtje Bloc Party faves te staan.

Derde plaat van bloc party is groeier. eerste was gewoon briljant, tweede ook maar begint na (lange) tijd te vervelen. de experimenten die ze uitproberen lopen soms mis (ares, zephyrus) maar voor de rest een zeer goede plaat

ares: ietwat vervelend, niks mis met de gitaar maar vind de zang op niets trekken

mercury:groeier, is enorm opbouwend

halo:topper die zo op silent alarm zou kunnen gestaan hebben

biko:rustpunt, niet echt favoriet van mij maar misschien wel voor de emotionele zielen onder ons

trojan horse: ook dit zeer strakke song die me doet denken aan silent alarm. heerlijk einde

signs: opnieuw rustpunt maar gewoon beter dan biko. de belletjes doen het hem

one month off: heel goed bij eerste luisterbeurten maar misschien net iets te oppervlakkig voor een uitschieter te zijn

zephyrus: vind koor maar niks, 1 van de mindere

better than heaven: topper, fantastische tekst en briljant einde

ion square:enorme groeier, vond het saai bij eerste luisterbeurten maar nu 1 van mij favorieten. ook enorm opbouwen net zoals mercury

talons: heel strak, vergelijkbaar met halo van genre en kwaliteit

avatar van Nanne-1995
ik heb nu mercury en talons geluisterd op youtube maar ik vind het maar tegenvallen met soms softe percussie door het refrein van talons.
en mercury vind ik maar wat een angstig nummer.

ik geef nog geen cijfer.

Baltasound
# One Month Off (3:38)
# Zephyrus (4:34)

Wat een top nummers. Ik ga naar een 4*

avatar van coldwarkids
...Eerst komt er een deluxe editie uit met daarop 3 extra nummers.
Als die oplage op is, dan komt er een normale versie met 1 nummer minder :S echt weird... je moet er dus snel bij wezen.