Bloc Party - Intimacy (2008)

Label: Wichita

6. Signs (4:39)
  7. One Month Off (3:38)
  8. Zephyrus (4:34)
  9. Talons * (4:43)
  10. Better Than Heaven (4:21)
  11. Ion Square (6:33)
  12. Letter to My Son * (4:26)
  13. Your Visits Are Getting Shorter * (4:21)
  14. Flux * (3:38)
Twee maal beluisterd en ik ben er geen fan van. Maar wellicht moet ik het nog even volhouden. Het experimentele kan ik er niet echt in vinden.

avatar van Ephyon
Ben ik de enige die dit echt geen goeie plaat vind? Buiten Halo (het enige echte nummer dat nog wat van Silent Alarm wegheeft) is dit maar geëxperimenteer om te experimenteren. Mercury moet toch wel het slechtste nummer zijn dat ze ooit gemaakt hebben. Steekt zo simpel ineen en heeft totaal geen melodie, echt saai gewoon.

The Boogieman
Ephyon schreef:

Nou je ben niet de enige die het geen goede plaat vind. Anders zou het stemgedrag veel hoger zijn en misschien ook wel hoger dan Silent Alarm. In het begin vond ik het album ook een beetje tegenvallen, maar hij is toch goed. Ik denk dat de meeste een Silent Alarm verwachten en willen zien. Ik ken beiden albums zowat gelijkertijd, omdat Silent Alarm mij in het begin niet kon boeien. Nu is dat wel, maar ik vind ze beiden even goed (4*). Misschien heeft het te maken dat ik dit meer kan waarderen, omdat ik Silent Alarm later kende dan de meeste.

avatar van djarend
vanwege productionele problemen (de hoes) is de fysieke release van dit album verschoven van vrijdag 24 oktober naar dinsdag 27 oktober. "t is maar dat jullie het even weten, hoef je vrijdag niet voor niks naar de winkel te gaan, als je dat van plan was.

avatar van KidChino8
bonus tracks bekend en te beluisteren :

12. Letter To My Son
13. Your Visits Are Getting Shorter

BPDD
Heb ze al, ben nu bezig Your Visits Are Getting Shorter te luisteren.
Klinkt wel apart, is meer de experimentele kant in de trant van Version 2.0 (b-side uit de tijd van AWITC), maar klinkt wel vertrouwder dan bijvoorbeeld Mercury en Ares.
Het is wel weer wennen maar dat was het met Intimacy sowieso al, het lijkt erop alsof er gewoon weer 2 goede nummers zijn toegevoegd.

Je kan ze hier trouwens downloaden http://elbo.ws/post/1311494...
De kwaliteit van de bestanden is niet bepaald geweldig.

djarend schreef:

Dat komt zeker omdat het een geil plaatje is ofzo

avatar van coldwarkids
Ik ga hem morgen gelijk halen, ik heb er nu al zin in.

avatar van Ralph_Mennes
Tja, een flink technoinvloedje in dit album. Maar opzich niet zo erg. Ares, Mercury en Halo zijn prima eerste tracks. Het zakt daarna alleen wel een beetje hard in elkaar. Alleen one month off krijgt mij nog aan het luisteren. De rest is niet slecht, maar gaat geruisloos aan me voorbij. Geen klassieker, maar prima voor in je cd spelertje.

Berichten verplaatst naar Bloc Party

BPDD
coldwarkids schreef:
Ik ga hem morgen gelijk halen, ik heb er nu al zin in.

Had ik dus ook, moet alleen wachten tot woensdag

avatar van coldwarkids
Ja ik kreeg het ook vandaag te horen

avatar van Ploppesteksel
Ik heb hem toch net zien staan in de FRS voor 16 euro.

Hmm plato geeft aan dat ze hem maandag hebben. 27 oktober was toch ook gewoon de bekende releasedatum?

avatar van KidChino8
yep fnac antwerpen ook :limited edition voor 16 euro sinds vandaag geloof ik

freakyy schreef:

Ja het staat meestal gereleased op een maandag, maar releases komen meestal de vrijdag daarvoor uit...

avatar van djarend
klopt, 27 oktober, ik zal het nog eens aan een ieder uitleggen:
officiele releasedata zijn altijd op een maandag, in Nederland betekent dat in 99% van de gevallen dat ze op de vrijdag daarvoor in de winkels liggen, dit heeft er mee te maken dat dan nog de weekend verkopen van zo'n cd meteen meetellen voor de charts. Bloc Party zou ook afgelopen vrijdag er al zijn, maar wordt dus dinsdag, dat sommige winkels hem al wel hebben kan, die hebben dan de import versie. Als het een gewoon plastic doosje is weet je genoeg, dat is niet de limited versie die in NL uitkomt, ik heb de import versie niet gezien maar daar zal in ieder geval geen V2 opstaan, de NL maatschappij van Bloc Party. Bij V2 balen ze denk ik ook dat ze hem nog niet konden leveren, de lp overigens al wel.
Ik ben gisteren geweest in Watt en het was te gek, ik had in eerste instantie bedenkingen over deze cd maar door het optreden ben ik volledig overtuigd, een erg goede plaat, onderweg ernaar toe nog eens gedraaid en weer op de terugweg, toen is het kwartje helemaal gevallen. Overigens werd ook daar de cd nog niet verkocht, dus officieel is hij er echt nog niet

avatar van Koston
"And my distant heart"
Wat een schitterend nummer is Zephyrus toch. Die tweede strofe met het koor op de achtergrond is gewoon puur goud. Hartbrekend mooi

avatar van coldwarkids
Ja gelukkig dat wij dan de enige zijn die dat denken ik heb daar nog niemand over gehoord.

Ik vind Zephyrus een van de matigste dingen die Bloc Party gemaakt heeft. De drums, dat zeurtje op de achtergrond, de hele sfeer dat dat nummer bevalt me totaal niet.

Baltasound
Dn!S schreef:

Ik vind het een van de beste numemrs van de plaat, dan een van de beste BP nummers evar!

avatar van Petterson
Gewelid album zeg, zowel muzikaal als tekstueel.

(verwijderd)
Ik moet me aansluiten bij djarend.. de nummers van deze plaat hebben gister in de Watt een hele waardering erbij gekregen.. Ik vond de plaat al goed, maar om het live te zien geeft het net nog een beetje meer lading.. Want hoeveel lef heb je als band om met de single die met gemengde gevoelens wordt ontvangen (Mercury) te eindigen in je toegift en dan de zaal finaal te zien los gaan

That night they were unstoppable!

avatar van Raydo
Super album. Ik vind het vooral tof dat het een soort synthese is van de twee vorige albums, terwijl ze het niveau kunnen vasthouden. De teksten gaan ook weer erg diep. Enige mindere nummer is Zephyrus naar mijn mening.

Zometeen voor het eerst met bonus tracks luisteren, ik ben benieuwd.

He, bij Plato hadden ze hem inderdaad nog niet. Dan morgenochtend maar even halen. Ben benieuwd naar de 2 nieuwe nummers!

avatar van Boris1
Kijk, en dit kan ik dus waarderen. Een commercieel geslaagde band blijft niet stilzitten en komt met een album die men of geweldig vindt of helemaal niets, altijd leuk voor de discussie. Het siert Bloc Party dat men als 1 van de weinige 'jonge' bands kiest voor het experiment. Het stekelige in de muziek is gelukkig weer helemaal terug, inclusief het bijhorende enthousiasme getuige het klasse-optreden in Watt. Desalniettemin taaie kost waar ik voorlopig nog niet mee klaar ben. Alvast 4**, met uitzicht op meer .

Boris1 schreef:

Commercieel volgens mij toch echt nog niet in NL dan, ja wel onder de alternatievelingen, maar goed ga jij maar eens aan een echte Nederlander vragen wie Bloc Party is... dan krijg je vast en zeker nee te horen dus zo commercieel en doorgebroken zijn ze nog niet onder alle Nederlanders. Ik zie ze niet in de album top 40 staan in Nederland . De echte echte muziekliefhebbers kennen Bloc Party

avatar van fluidvirgo
Ik blijf met het "beetje jammer" gevoel zitten, ook na meerdere luisterbeurten. Er staan een aantal aardige songs op (Zephyrus, Ion Square en Signs), maar mijn probleem is dat de songs voor geen meter blijven hangen. Dit was bij Silent Alarm wel zo. En ja, de experimenteerdrang moet worden aangemoedigd, maar het levert mijns inziens een nogal hol product op.

En Ares blijft een regelrechte Setting Sun rip off....

coldwarkids schreef:

Ja hier in de polder is het misschien wel 'alternatief' maar je zou ze eens in hun thuisland moeten zien. Ze staan met bijna al hun singles in de charts en ik meen dat ze zelfs een paar top 10 noteringen op hun naam hebben staan. Deze gasten zijn commercieel dan ook zeker geslaagd, maar dat maakt toch verder niet uit voor de luisterervaring?

vondeich
Ik vind het eigenlijk wel een aardige plaat! Haalt het lang niet met z'n voorgangers (en dan eigenlijk vooral het debuut), maar hij luistert prima weg!! 3,5