Bloc Party - Intimacy (2008)

Label: Wichita

6. Signs (4:39)
  7. One Month Off (3:38)
  8. Zephyrus (4:34)
  9. Talons * (4:43)
  10. Better Than Heaven (4:21)
  11. Ion Square (6:33)
  12. Letter to My Son * (4:26)
  13. Your Visits Are Getting Shorter * (4:21)
  14. Flux * (3:38)
Silent alarm is een hele goede cd, maar ik vind AWITC helemaal niet minder. Sterker nog, ik vind AWITC zelfs nóg ietsje beter dan SA.

avatar van KidChino8
Er zal geen enkel album van BC silent alarm overklassen, vrees ik..nooit.
Alhoewel ik 'Intimacy' wel beter vind dan AWITC

(verwijderd)
Nee. Ik heb het nog een keer of 2 geprobeerd dit weekend, en het wordt echt helemaal niets met deze plaat. Ik kom echt niet boven de 2* uit...

freakyy schreef:

Want ondertussen heb je hem al 1 keer geluisterd?

grappig? toch niet!

neen, beste, heb hem ondertussen nog een paar keer beluisterd, kwestie van hoop op beterschap.

niet dus, bp is het allemaal kwijt. de scherpte, de gedrevenheid, de songs, de humor,.... spijtig

Bart schreef:
Als je de plaat wel aardig vindt, dan ga je 'm steeds meer en meer beluisteren en dan ontdek je de mooie kantjes. Maar als de plaat je niet aanspreekt, omdat het bijvoorbeeld in het geval van 'Mercury' elektronische getingeltangel is, dan hoef ik er niet meer dan één luisterbeurt aan te besteden.

Elektronisch getingeltangel. De conservatieve rockers...je blijft ze overal tegenkomen. Straks ga je dat ook al experimenteel noemen, niet?

JustaRascal
Dit is echt .. anders. Maar wel cool dat ze lekker experimenteren.

avatar van Bart
1,0
gerre schreef:

Ik een conservatieve rocker? Als je even je best had gedaan, dan had je gekeken naar mijn top-tien lijst of naar mijn recente stemmen. Ik houd erg van bands die experimenteren, ik heb niets tegen elektronica. Maar het moet alleen wel overtuigend gebruikt worden én vernieuwend zijn!

Wie goed naar de nieuwe Bloc Party luistert, hoort dat het alles behalve overtuigend klinkt en niets vernieuwends in zich draagt. Erg jammer. Ik denk, dat het beter was geweest, dat Bloc Party conservatieve rockers waren gebleven!

avatar van coldwarkids
Mij maakt het geen zak uit, of Bloc Party nou een plaat als Silent Alarm, A Weekend In The City en Intimacy uitbrengt.
Als het alle 3 maar top albums zijn!! en dat zijn het alledrie ook.
Ik vind het alleen hartstikke zonde dat er op Intimacy maar 10 nummers op staan.
De songs zitten goed in elkaar, luister maar naar Zephyrus, met die koor en strings.
Bloc Party heeft het gewoon goed voor me kaar voor de derde keer.
Alle 3 de albums verschillend, dus voor ieder wat wils.

Bart schreef:

volledig mee akkoord...
het elektronische gepingel op deze plaat is trouwens nauwelijks interessant te noemen.

Bloc Party blijft dan ook natuurlijk vooral een rockband. Dat er wat electronica in komt, mij best. Het doet er trouwens allemaal niet toe, het zijn de songs die goed moeten zijn.
Deze nieuwe trouwens nog niet beluisterd, ben benieuwd..

avatar van KidChino8
Ares blijft voor mij eigenlijk het hoogtepunt als opener

KidChino8 schreef:
Ares blijft voor mij eigenlijk het hoogtepunt als opener

Dat vind ik dan weer het enige minste nummer op dit album.
Maar wel lekker experimenteel

avatar van Ploppesteksel
Voor mij is dat ook momenteel het eenzame hoogtepunt. One Month Off komt een beetje in de buurt.. De rest is gewoon leuke muziek momenteel, moet nog wat meer luisteren. Denk wel dat het een 4 wordt, hoger betwijfel ik & of hij in mijn eindejaarslijstje komt al helemaal. Le Le, Blood Red Shoes, ... toch allemaal beter momenteel

Als je enkel Mercury kent & de CD daarom niet wil beluisteren, kan ik toch zeggen dat het niet echt in de lijn ligt van Mercury, enfin, dat vind ik toch... dus zet die handel maar is een keertje op

avatar van Ploppesteksel
coldwarkids schreef:

Op de "echte" CD die in oktober uitkomt, zullen er meer nummers staan.

avatar van Smiechtel
Trojan Horse is in ieder geval goed

Ploppesteksel schreef:

Op de "echte" CD die in oktober uitkomt, zullen er meer nummers staan.

Als dat zo is, dan ben ik nog meer tevreden

Heb hem net even geluisterd en moet zeggen dat het wennen is...
Met Mercury al enige weken in het gehoor verwacht je natuurlijk wel een experimenteel album maar toch...
Na een paar keer luisteren groeit het album al bij me en begint de "troep" al een stuk beter te worden! En moet ik zelfs zeggen dat ik het goed vind!!
Bloc Party laat zien dat ze keer op keer verder gaan en dit album is ook gewoon weer een toppertje

ik vond de single mercury minder, heb dan toch de cd eens beluisterd, en ja hoor tiemen is blijven luistern ,
prachtige cd met als hoogtepunten trojan horse en one month off.

chapeau bloc party!

Ik ga het nog maar eens proberen. De reacties worden steeds positiever lijkt wel. Misschien is vier pogingen toch niet genoeg?

na vijf pogingen blijf ik met hetzelfde gevoel achter

veel pogingen tot, weinig echte kwaliteiten. het klinkt allemaal zo geforceerd.

silent alarm maakte me blij. een groep die iets echt boeiends wist te doen met het postpunk gegeven. dwingende songs vol poppy genius en een heerlijk melodieuze inslag.

intimacy is het tegenovergestelde. saai, geforceerd, gebrek aan meoldie, en een overdreven experimenteerdrift die nergens toegevoegde waarde biedt

(verwijderd)
khonnor schreef:
na vijf pogingen blijf ik met hetzelfde gevoel achter

Hier sluit ik me bij aan. Maar ik ga het vandaag nog maar 's proberen...

avatar van fluidvirgo
Opener Ares riekt overigens wel heel erg naar Setting Sun van de Chemical Bros. Sterker, dit is eigenlijk gewoon pure plagiaat...

Het klinkt allemaal lekker stressvol en energiek, enkel ontbreekt het na een eerste luisterbeurt aan baanbrekend songmateriaal. Beter dan het teleurstellende a Weekend in the City maar zeker nog geen Silent Alarm.

Tot nu toe **1/2

A weekend in the city teleurstellend?? Dat vind ik nou echt een geweldig album, nog net ietsje beter dan het toch ook al geweldige Silent alarm.

Ik ga Intimacy op de valreep toch nog een voldoende geven. Al met al is het toch wel redelijk luisterbaar. De mindere nummers blijven minder. Biko, Zepherus en Mercury met name. One Month Off en Ares blijken na een aantal pogingen toch wel wat meer in de smaak te vallen. De laatste twee nummers van het album vind ik zelfs erg goed. Ion Square en Trojan Horse vind ik de beste nummers van het album en samen met Signs de enigen die zich qua niveau kunnen meten met het eerdere werk. Het is vooral de tekstuele ongeinspireerdheid en de afwezigheid van de gitaren bij eerdergenoemde tegenvallers waardoor ik hoogstwaarschijnlijk niet hoger zal uitkomen dan 3*

Lost Highway
Ik heb hem 1 keer beluisterd en daar blijft het ook bij. Nu wacht ik op de effectieve releasedatum voor de aanschaf. Kwestie van het gevoel te hebben toch nog iets nieuws te kopen. De reacties op RYM zijn ronduit vernietigend, maar dat was ook al het geval bij WITC, en dat vind ik een heerlijke plaat. Mercury was een tegenvaller, maar overdrijf hier ook niet in, als het een nummer van MIA of Timbaland was geweest riep iedereen dat het geniaal was. Zo mogelijk nog dramatischer is het eerste nummer, wat is me dat voor een draak. Een aantal andere nummers konden me wel bekoren, dus in het geheel ga ik dit waarschijnlijk geen slechte plaat vinden, al denk ik niet dat hij dezelfde hoge score krijgt als de twee voorgangers.

Ik ben het helemaal met je eens Highway, Silent Alarm was goed, A Weekend in the City meesterlijk en deze haalt het bij beide niet echt. Het is een leuk plaatje, nummers als Halo, Signs en Ion Square vind ik geweldig en ook Trojan Horse kan me wel bekoren. Voor de rest vind ik het allemaal een krappe voldoende scoren. Ik blijf dan ook steken op 3,5*
Toch vind ik het goed dat Bloc Party zijn weg blijft verbreden.

Lost Highway
Louis2703 schreef:

Toch vind ik het goed dat Bloc Party zijn weg blijft verbreden.

Vind ik ook wel, als ze steeds hetzelfde maken zou er ook kritiek zijn, en zo is het altijd wel iets. Wat ik me wel afvraag is hoe de andere bandleden omgaan met de nieuwe richting. Ik kan het mis hebben, maar het lijkt me dat Kele de touwtjes stevig in handen heeft.

avatar van TerryA
Bloc Party zegt het eigenlijk al zelf (meer dan een keer!) in better than heaven (track 9): you get sadder the smarter you get and it`s a bore.
ik ben natuurlijk een beetje sarcastisch hier maar dat zijn de meeste Briten met hun humor!

ik moet (net zoals toen 2de album AWITC uit kwam) toegeven dat ik Bloc Party als band totaal overschat (overrated) vindt. Ze komen nog steeds bij mij over als een band die altijd veel te hard probeert om echt cool te willen zijn, dat uiteindelijk overkomt als "pretentious and sad". Aan de andere kant zullen er genoeg mensen zijn die niet zo veel aandacht geven aan bijvoorbeeld de teksten, of dat ze muziek horen dat "indie by numbers" is in plaats van iets dat gedurfd of unique is!

Blijkbaar had zanger Kele deze album geschreven nadat hij eind vorige jaar uit een relatie was gekomen en het was oh so pijnelijk ... dat is terminste hoe hij deze album aan de pers en zijn fans heeft gepresenteerd. In plaats van de album gewoon uit te brengen en dan mensen hun eigen opinie over laten maken. Misschien was dat ook best een slimme set aangezien hun 2de album (AWITC van 2007) een zwaar tegenvaller was vergelijken met hun belovende debut album (Silent Alarm van 2005)? - Je moet uiteindelijk wat doen om sympathy mee te krijgen als de meeste van je songs best zwak zijn geweest sinds je debut uit kwam, dat intussen meer dan 3 jaar geleden is. Wat zielig voor die jongen! laten we met ons allen hem ons support geven en niet te critical zijn ... bla, bla, bla

Toen ik uiteindelijk in oktober vorige jaar op MM ging stemmen kreeg Silent Alarm van mij een 2,5 - in het begin gaf ik het een 7 uit 10 omdat het een goed debut album was maar draai het nu nooit meer omdat er veel betere - en zeker meer genuine - bands zijn van rond dezelfde periode! Bij AWITC ging mijn stem snel van 3 uit 5 tot 2.5 uit 5, en nu deze album, hun derde, is er voor mij geen optie meer om hun meer tijd te geven om hun belofte status waar te maken - ze zijn nu al lang een zogenaamde "established band" dus, is "they should know better and should not treat the listeners like idiots" van toepassing. Daarom is de 2 uit 5 dat ze nu rechtstreeks van mij krijgen zeer toepasselijk voor een album ... which is "jam packed with rather pretentious and very repetitive lyrics - and it's f`ing boring!"

ik geef deze een 4+ uit 10 (2 uit 5 op MM)

JustaRascal
Woah, dit album is echt gestoord. Sommige nummers hebben zelf wat weg van Hiphop/drum&bass.

glimlicht
haha