AC/DC - Black Ice (2008)

Australiƫ
Label: Columbia

1. Rock N Roll Train (4:21)
  2. Skies on Fire (3:34)
  3. Big Jack (3:57)
  4. Anything Goes (3:22)
  5. War Machine (3:09)
  6. Smash N Grab (4:06)
  7. Spoilin' for a Fight (3:17)
  8. Wheels (3:28)
  9. Decibel (3:33)
  10. Stormy May Day (3:10)
  11. She Likes Rock N Roll (3:53)
  12. Money Made (4:15)
  13. Rock N Roll Dream (4:41)
  14. Rocking All the Way (3:22)
  15. Black Ice (3:25)
avatar van JoeY 2000
OOOOOOOOOOOO!
Dat daar heb je gelijk in MR.Rock

avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
uit Het Nieuwsblad van 26/02/2009: AC/DC krijgt dubbel platina in België

"Back in Black" oogstte in 1980 veel succes en stond zeventien weken op nummer 1. De albums die volgden deden het een pak minder goed, maar met "Black Ice" doen de rockers het weer bijzonder goed in België. Het album ging bij ons al meer dan 60.000 keer over de toonbank. Goed voor dubbel platina.

avatar van kaztor
Hier in 'muziekminnend' Nederland luisteren we nu allemaal massaal naar Nick & Simon en AC/DC heeft de Top 100 alweer verlaten...

avatar van polydor
Ik had een vraag:

Ik ga nu komende dinsdag naar AC/DC in het sportpaleis gaan kijken, maar vroeg me af of er een voorprogramma is.
Op de site van goformusic staat er niets van voorprogramma, maar ik wou het toch even vragen.

kaztor schreef:

Dat Nick & Simon en AC/DC heel goed samengaan bewijst mijn oudste zoon. Als zoonlief met zijn meisje op zijn kamer bivakeert hoor ik vaak de vrolijke muziek van de Volendamse boys N & S. Als zijn vrienden op bezoek komen doet hij stoer en draait meneer Black Ice van AC/DC. Waar hij dan de nieuwste Nick & Simon verstopt weet ik eigenlijk niet.

avatar van polydor
Bedankt Ploppestekstel!

Sir Spamalot schreef:
uit Het Nieuwsblad van 26/02/2009: AC/DC krijgt dubbel platina in België

De rockers van AC/DC blijven potten breken in België. De band scoort op dit moment uitstekend met hun nieuwe album "Black Ice". Dertien weken lang stond de cd in de top tien van de album charts, waarvan vier weken op 1..... Goed voor dubbel platina.

"Ik heb getwijfeld over België (België, België)", maar jullie hebben betere muziek in de top tien en beter bier van de tap.

avatar van Guinness1980
Erg goed album, misschien wel het beste album sinds Back in Black. Anything goes, Storm may day en Rock 'n roll train zijn vppr mij de 3 beste van dit album.

Ok, de koffer is gepakt en deze jongen gaat nu naar Oberhausen voor het concert van de Black Ice Tour!

De opener van de cd is ook de opener van het concert, met mag je wel zeggen erg veel super fraaie special effects..... verder verraad ik niets!

Vanaf vandaag is Black Ice voor € 10 te koop bij FRS

avatar van ricardo
Ik heb hem voor 18 euro in de deluxe versie een 3 maand terug gekocht, is dat een miskoop geweest?

avatar van Hans Brouwer
Ricardo, ik weet niet wat de luxe versie aan extra 's bied. Een extra boekje of iets dergelijks? Mijn ervaring leert dat je zoiets extra 's één keer doorbladert en vervolgens terzijde legt. Uiteindelijk gaat het enkel en alleen om de muziek.

Vanmiddag kwam Sstttt als een kind zo blij na de lunchpauze met Black Ice op kantoor. Toen ik het € 10 kassabonnetje zag baalde ik wederom dat ik een half jaar geleden toch weer teveel € voor AC/DC 's nieuwste album heb betaald. Desalniettemin 4****

avatar van ricardo
De deluxe versie is eigenlijk alleen maar een leuk hebbedingetje hoor, en uiteraard gaat het enkel en alleen maar om de muziek, maar de hoes en verpakking koste ten opzichte van de normale verpakking bij large.nl maar 2 euro meer, een bedrag wat toen geheel gerechtvaardigd was t.o.v de normale versie. In het begin toen dit album net uitkwam lag hij trouwens al voor 11.99 euro bij de mediamarkt massaal in de aanbieding, maar toen had ik de deluxe versie bij large weg al een week in huis. Als je geduld hebt kun je inderdaad een hoop geld uitsparen door de jaren heen, en de meeste cd prijzen is echte oplichterij vind ik. Neem b.v de YCDTOSA delen van Zappa, die waren altijd minstens 25 euro per stuk, en ik heb ze een maand terug voor slechts 11.99 euro per stuk in de aanbieding in huis gehaald. Maar goed dat ik er geduld voor gehad heb, want het zijn 6 delen, heb ik in totaal wel 78 euro mee uitgespaard. Met de eerste 5 Metallica albums idem, door het nieuwe album in prijs gedaald van 20 naar 10 euro. Tel uit je winst, weer 50 euro bespaard op die 5 albums. Het zou leuk zijn als iedereen met zo'n goed gevoel de cd winkel altijd uit zou komen.

avatar van aerogp1
Is dit album vooral voor de fans, of ook de moeite waard voor een beginnende AC/DC luisteraar ?

avatar van ricardo
goed album om mee te beginnen is dit, ook voor de beginners. 1 van de beste AC/DC albums met zanger Brian Johnson is dit vind ik.

avatar van aerogp1
Back in Black bevalt me ook heel goed, tot nu toe . Maar dat was misschien vooral een commercieel succes, en in mindere mate een artistieke prestatie?

aerogp1 schreef:

AC/DC heeft veel acceptabele albums afgeleverd. Black Ice is ook redelijk goed te noemen. Maar het onbetwist beste AC/DC album blijft wat mij betreft "Let There Be Rock" met de megahit "Whole Lotta Rosie". Dus als je met AC/DC wilt beginnen koop dan dat album uit 1977.

ricardo schreef:

Een kwestie van een half jaartje geduld betrachten en niet direct na de release naar de eerste de beste cd zaak hollen om een nieuw album voor teveel € te kopen. Black Ice heb ik een half jaar geleden reeds gedownload. Maar er gaat natuurlijk niets boven een echte cd met hoes en dergelijke. En die echte, originele "Black Ice" heb ik gisteren voor een luttele € 10 gekocht. Ik verliet dus inderdaad met een goed gevoel de plaatselijke FRS.

aerogp1 schreef:

Ik vind Back In Black & Black Ice muzikaal heel aardig te vergelijken. (Bovendien staat in beide titels Black... )
Ze horen beiden tot het beste van AC/DC vanaf 1980, zowel commercieel als artistiek.

avatar van aerogp1
Thunderstruck klinkt ook erg lekker! Dat is 1 van de meest gedraaide nummers van AC/DC op de radio denk ik. Die intro met de gitaar-riff krijg je wel energie van, je moet wel in de stemming zijn voor AC/DC natuurlijk .

Sstttt schreef:

Je kan ook gelijk na de release de cd op internet kopen voor tussen de 8,00 en 12,00 euro thuis gestuurd. Bijvoorbeeld op bangcd cdwow of play

aerogp1 schreef:

Thunderstruck vind ik ook briljant, misschien wel mijn favoriete AC/DC nummer. Het is trouwens de opener van de film Iron Man.
Overigens ben ik vrijwel altijd in de stemming voor AC/DC!

Dat doet me denken: heb je al AC/DC Live? De dubbel cd is echt fantastisch en daar staan alle grote tracks op. Uit 1992, volgens mij opgenomen in Donnington, er is ook een dvd van: die is natuurlijk ook geweldig!

avatar van Von Helsing
Wat Ricardo heeft met KISS heb ik met AC/DC, vind nooit een heel album goed. Ik heb wel het complete ouvre van de band maar de maximale score haalt deze band nooit bij mij.

Vind Black Ice wel een ijzersterk album, net zoals Back In Black en Highway To Hell.

avatar van kaztor
aerogp1 schreef:
je moet wel in de stemming zijn voor AC/DC natuurlijk .

Ben ik eigenlijk altijd wel voor in de stemming.
Dat is voor mij de kracht van deze band: Het is altijd welkom en altijd krachtig en betrouwbaar.

Sstttt schreef:

Kijk eens naar de prijzen van nieuwe cd's....

Von Helsing schreef:

Wat ik met Kiss heb, heb ik in mindere mate met AC/DC ook wel. Een paar albums, Back In Black, Powerage en Let There Be Rock vind ik in zijn geheel goed. Zelfs de mindere AC/DC albums (Fly On The Wall, Blow Up Your Video) bevatten altijd nog wel 2 a 3 klassiekers die ze bij live optredens nog vaak gespeeld hebben.

Von Helsing schreef:
En dus wat doe je dan?? Je brandt een eigen AC/DC verzamelalbum met al je eigen geliefde nummers. Zo krijg je een dijk van een AC/DC verzamelaar. Van het album Black Ice staan ook een paar nummers op mijn eigen gemaakte AC/DC cd .

avatar van ricardo
Zo heb ik dat ook gedaan, want ik heb op Fly On The Wall en Blow Up Your Video na, het hele ouvre van AC/DC org compleet. En dan heb ik de beste Bon Scott nummers op een aparte cd gebrand, en de beste nummers van Brian Johnson op een aparte cd gebrand.

Rizz
ik moet in een bui zijn om AC/DC goed/leuk te vinden. Dat was ik laatst en toen vond ik dit album heel lekker klinken. Vandaar 4 sterren
Uitschieters voor mij zijn: War Machine, Anything Goes, Rock N Roll Train, Stormy May Day en Skies on Fire