AC/DC - Black Ice (2008)

Australiƫ
Label: Columbia

1. Rock N Roll Train (4:21)
  2. Skies on Fire (3:34)
  3. Big Jack (3:57)
  4. Anything Goes (3:22)
  5. War Machine (3:09)
  6. Smash N Grab (4:06)
  7. Spoilin' for a Fight (3:17)
  8. Wheels (3:28)
  9. Decibel (3:33)
  10. Stormy May Day (3:10)
  11. She Likes Rock N Roll (3:53)
  12. Money Made (4:15)
  13. Rock N Roll Dream (4:41)
  14. Rocking All the Way (3:22)
  15. Black Ice (3:25)
avatar van Ploppesteksel
Raar. Concerten voor België zijn namelijk al een tijdje uitverkocht..
Daar waren de prijzen van 44-64 euro.

Joy
vanaf maat 1 met de knie op en neer achter het bureau

dan weet je dat je iets goeds in huis hebt, als vanouds, straffe plaat , al had het tempo van mij wel een treetje hoger gemogen, en er iets meer diversiteit in nummers mogen zitten

nochtans voor deze oude rockers eeuwig respect

avatar van Kronos
Met Black Ice heb je zelfs iets beters dan goed in huis, vind ik. Als het goed is is AC/DC gewoon AC/DC zoals dat verwacht mag worden. Maar dit album heeft nog een meerwaarde. Het is AC/DC+ of zoiets.

Van de platen met Brian Johnson steekt deze er samen met Back in Black toch echt wel bovenuit. Je moet geen AC/DC-fan zijn om van deze platen te kunnen houden.

Kronos schreef:

Nou zijn we het vandaag ook nog een keer eens met elkaar, want hier ben ik het helemaal mee eens.

avatar van Lamontagne
Heerlijke plaat, met als uitschieter She likes rock 'n roll

avatar van Kronos
AC/DC, vanavond op CANVAS 23:35 - 00:30

Muziekspecial over de Australische hardrockband AC/DC naar aanleiding van hun nieuwe album Black Ice.

avatar van hansjuvefan

Ik zal zeker kijken, mooie opwarmer voor 1 maart :-P

met Donald Duck op zang

Joy
AC/DC, vanavond op CANVAS 23:35 - 00:30

niets over black ice, maar wel een leuke docu

ik hou mijn hart vast bij johnsson, het kost die kerel zoveel kracht klanken voor te brengen, een hart attack ligt op de loer

avatar van zinulzki
AC-DC doet waar ze goed in zijn en dat is rocken zoals de be(e)sten.

avatar van ozwald
geinige docu inderdaad; Sympathieke gasten en live gewoon echt wereldtop.

In de categorie TV prive: hoe zat dat ook al weer; Ad vd Berg stelt Angus voor aan de vrouw van Gerard, ehh Benny Jolink en die gaat er vervolgens mee vandoor of zo?

lang leve wikipedia.............

Angus Young is sinds 1980 getrouwd met Ellen, een voormalige vriendin van Bennie Jolink. Hij leerde haar kennen in juli 1979, toen AC/DC voor Veronica's Countdown in Nederland optrad en Normaal in hun voorprogramma speelde.

avatar van sinkthepink
ozwald schreef:
lang leve wikipedia.............

Tja, altijd leuk om Angus en Brain even te zien, maar niet veel nieuws aan de horizon. Ik vond de interviewer niet erg sterk!

avatar van Devoo
Vanaf deze plaat opent, hoor je meteen al weer dat dit typisch AC/DC is. Weer dezelfde akkoordjes worden in ieder nummer gebruikt, en daardoor klinkt alles nogal hetzelfde tijdens de eerste luisterbeurt. Echter, hoe meer je luistert, krijgen de songs meer en meer een eigen identiteit.

Deze CD is een kunstje dat AC/DC als erg veel heeft geklaart, maar het blijft werken! Ze hebben ook deze keer een sterke CD neergezet, met een aantal nummers die je na enkele luisterbeurten heel hard meebrult!

3.5*

avatar van hansjuvefan
sinkthepink schreef:

Inderdaad. Ze kwamen misschien aan 10 min intervieuw
Voor de rest waren het fragmenten van No Bull dat ze toonden, die ik al gezien had

Weer een heerlijke oldschool sound. Lekker cd'tje.

Mijn lieve vriendin gaf me als kerstkado de Deluxe Walmart-editie van deze cd met blauwe letters op de voorkant en boekje met 30 foto's en teksten, de lieve schat! En het was heerlijk deze keihard aan te zetten en er samen naar te luisteren!

avatar van ricardo
Die heb ik ook die deluxe editie met blauwe letters. Heb ik bij large besteld nog voordat hij uitkwam, dat scheelde maar 2 euro met de gewone versie. Bij de mediamarkt ligt hij nu inmiddels voor maar 11.99 euro. Je kunt hem kopen met rode, witte of gele letters, volgens mij ook het enigste verschil onderling tussen die albums, want de boekjes e.d is volgens mij op de deluxe versie na helemaal gelijk.

avatar van rudiger
ricardo schreef:

Bij VL ligt ie voor 10 euro , de deluxe editie daarintegen kost nog 19.99 en wie gaat er nou 9.99 betalen alleen voor dat boekje .
Dat boekje is wel leuk en ik had ook liever de versie met de blauwe letters gehad , alleen vond ik het verschil in prijs te groot .

rudiger schreef:

Dat had ik nu net met de Gdansk 5 boxset t.o.v de 4 disc set.

avatar van Hans Brouwer
kaztor schreef:
Kaztor, jij had dus a jolly good rockin' Christmas . Op oudejaarsavond een concert van AC/DC op RTL7 . Allemaal kijken hoor!

avatar van JoeY 2000
Mooie plaat ,k heb van me moeder de luxe gekregen.
De eerste song zwingde het lekerst.
Maar numer 5 en 10 ook.
De plaat blijft wel mooi.

avatar van Sebashuis
Gaat het even allemaal wat minder? besef je ineens dat het weekend alweer voor de deur staat? is het vroeg in de morgen en kan je niet wakker worden? afgewezen op een sollicitatie? of iets anders wat hier op lijkt?

Zet dan Black Ice op die mij elke keer doet herinneren aan een band die zijn fans na al die jaren toch nog goed van dienst kan zijn met deze plaat! (al had ik het niet verwacht).

Volume op 10 graag.

Donrica
Echt goed, een 2008 - album met een ECHTE classic rock n' roll sound. Meer had ik niet kunnen vragen!

avatar van Soulmaggot
Rock N Roll Train, Anything Goes en het Titelnummer zijn topnummers!!

PriestMaiden
AC/DC heeft weeral eens een prima-cd uitgebracht Rock N Roll Train, Anything Goes, War Machine zijn stuk voor stuk goeie nummers. Heel dit album is een 5 waard.

avatar van ricardo
Zeker een top album, en voor AC/DC zijn doen nog erg veel variatie ook. Na Back in Black het beste album met Brian als zanger. Een 5 kan ik hier niet aan kwijt, maar een 4* hebben deze jongens met dit album van mij zeker verdiend. Ik vind Stormy may Day het mooiste nummer, maar Rock N Roll Train en War Machine mogen er zeker ook zijn. Eigenlijk vind ik alle nummers gewoon erg goed die hierop staan, want het album zakt nergens in en je blijft gewoon genieten van deze plaat van begin tot eind. Voor de leeftijd van deze heren in combinatie met zo'n goed album, kan ik er eigenlijk alleen maar meer respect voor opbrengen.

avatar van Mr. Rock
Goed AC/DC album. Doet een beetje denken aan High Voltage, TNT, Dirty Deeds, Let There Be Rock, Powerage, Highway to Hell, Back in Black, For Those About to Rock, Flick of the Switch, Fly on the Wall, Blow Up Your Video, The Razor's Edge, Ballbreaker en Stiff Upper Lip

Mijn punt is wel duidelijk denk ik, maar wie verwacht/wenst er nou variatie van AC/DC? 3.5* Beste nummers zijn Rock N Roll Train, Rock N Roll Dream, Stormy May Day en Wheels.

avatar van JoeY 2000
Heb jij die dan allemaal Mr. Rock

avatar van Mr. Rock
Nee

Ik probeerde alleen maar aan te geven dat het album niet echt heel veel verschilt van het oudere AC/DC werk.