AC/DC - Black Ice (2008)

Australiƫ
Label: Columbia

1. Rock N Roll Train (4:21)
  2. Skies on Fire (3:34)
  3. Big Jack (3:57)
  4. Anything Goes (3:22)
  5. War Machine (3:09)
  6. Smash N Grab (4:06)
  7. Spoilin' for a Fight (3:17)
  8. Wheels (3:28)
  9. Decibel (3:33)
  10. Stormy May Day (3:10)
  11. She Likes Rock N Roll (3:53)
  12. Money Made (4:15)
  13. Rock N Roll Dream (4:41)
  14. Rocking All the Way (3:22)
  15. Black Ice (3:25)
L3X
Bij mijn freerecord shop zijn ze echt dom! De deluxe edition is goedkoper dan de 'Normale' versies!

avatar van Kronos
Hier in de freerecordshop is dat niet het geval. Wel zag ik dat er enkel de keuze was tussen blauw en rood.

avatar van Eddie
ricardo schreef:
valt mij mee nog, vreemd dat hij nu al gebruikt op MP aangeboden word, hij is nauwlijks uit. wat is de normale nieuwprijs bij b.v FRS of MM dan?

Vandaag bij Media Markt in Deventer zien liggen voor 17,99 alle versies, ook de blauwe daar zit volgens mij een wat uitgebreider boekje bij.

Joy
de kracht van ac/dc

na de zoveelste plaat met 3 akkoorden gaat je been als vanzelf toch weer op en neer als je een nummertje op de radio voorbij hoort komen achter je bureautje

hulde

niet kapot te krijgen deze muziek, en terecht

avatar van Kronos
Angus Young wordt nu toch echt een beetje oud voor dat schoolkostuumpje. Leuk dat ze zichzelf niet al te serieus nemen maar wel een serieus goeie CD hebben gemaakt.

Father McKenzie
Blij verrast met de nieuwe AC/DC. Hun 2 recentste studioplaten deden niet veel goeds vermoeden, maar Brendan O'Brien als producer is een goede zet geweest; de band speelt strak, goed en met bezieling, groots is dat!

Bovendien staan er vele sterke songs op, voorlopig vind ik Wheels, War Machine, Decibel en de opener zéér sterk, maar meerdere beluisteringen dringen zich op, het is tenslotte gewoon lèkker luisteren naar dit plaatje!
Je laadt jezelf echt op met deze schijf, Angela!

**** zonder twijfel!

avatar van Madjack71
Brendan O'Brien is ook de producer van Magic en The Rising van Bruce Springsteen. M.i met wisselend succes, er word hem nog al eens verweten e.e.a aan geluid dicht te smeren. Bij Magic vind ik dit minder als bij The Rising...ben wel nieuwsgierig naar deze CD, lees hier positieve verhalen.

avatar van rkdev
wat is er zo leuk aan een band die telkens dezelfde plaat maakt ? wat een creativiteit zeg. Rock N Roll Train is gewoon eek kopie van Highway to Hell.

avatar van AC_DC
Natuurlijk weer een super album, de mannen flikken het weer! Mijn favorieten zijn Stormy May Day, Rock 'n Roll Train en War machine! 4,5*!!

avatar van platedraaier
ac/dc, tja in 1975 hebben ze zichzelf een truukje aangeleerd. Ruige rock `n roll maken. De gitarist trekt een schooluniform aan. Da`s lachen, rebellie. Jawel Rock `n Roll.

In 2008 maken de heren nog steeds platen.
Nog steeds hetzelfde truukje en nog steeds een zanger met een pet op en een mouwloos hesje. Een gitarist in een schooluniform.
En hé......Rock `n Roll.

Progressie of ook maar een beetje proberen om iets anders te doen, daar heeft deze Australische "Normaal" nog nooit van gehoord. Is ook niet nodig, want de grote schare fans vindt het allemaal geweldig.
En ik kan er ook wel om glimlachen als ik het hoor. Maar 4* of iets in die trant is natuurlijk volledig misplaatst. Gewoon een krappe voldoende omdat het AC/DC is en verder is het vooral veel van hetzelfde.

Van mij zelfs een onvoldoende omdat er geen klassieker a-la "Oerend Hard" of "Whole lotta Rosie" op staat. En omdat ik dit hersenloze gedoe niet 55 minuten achter elkaar vol hou. Af en toe een nummertje is nog wel te doen.

avatar van AC_DC
Ja inderdaad platedraaier, heb je Stormy May Day gehoord? Dam wat een nummer Dat gezeur over dat ze telkens alle albums weer kopiëren is dikke onzin. En als je deze plaat niks vind, wat doe je hier dan.

avatar van platedraaier
AC_DC schreef:
En als je deze plaat niks vind, wat doe je hier dan.

Ik probeer mijn beoordeling te motiveren. Dat lijkt me wel handig voor andere users. Ik ben ook van mening dat ze daar meer aan hebben dan de meeste berichten van jou die hier bij dit album staan.

En ik vind AC/DC gewoon een leuk bandje hoor, voor af en toe een nummer.

Ok maar AC/DC is echt niet een Australische Normaal hoor
AC/DC behoort tot 's werelds grootste bands en ze hadden de beste frontman die ooit op deze wereld heeft gelopen. R.I.P grote vriend

avatar van xangadix
Een aantal zaken op dit album vind ik toch zeker vernieuwend. Voor AC/DC dan.

Het is zeker geen band waar je enorme progressie van hoeft te verwachten, maar dat interesseert mijn dus geen ene reet!

avatar van rudiger
Goede recenties en een mooi gemiddelde al zo te zien , alleen Platedraaier vindt dit dus niks , ik ga nu naar de stad om hem misschien te kopen .

avatar van Thunderrock
platedraaier schreef:

Hersenloos , nee dan jouw "Frites Modern - Veel, Vet, Goor en Duur" in je top tien Da's echt intellectueel!!

avatar van McCartneyII
Goed album! had er eerlijk gezegd niet veel van verwacht maar het klinkt goed!

avatar van rudiger
Ik vind hem veel te duur ( 19.95 ) , ik wacht wel een half jaartje dan ligt ie voor 9.95 in de winkel zoals alle AC/DC albums .
Wel `n goede actie van Van Leest om bij aankoop van het nieuwe AC/DC album ( met gele letters op de cover ) er een t-shirt bij te doen , al ga ik niet meer op m`n 47 ste met een ac/dc t-shirt rondlopen.

avatar van ricardo
ik heb deze wel besteld voor 18 euro bij large.nl, en dan heb je ook nog de deluxe versie. ik heb op Stiff Upper lip ook wel 5 jaar gewacht tot hij wat goedkoper werd, maar die heb ik vorig jaar voor 10 euro in digipack gekocht. bij deze plaat word zo lovend over gedaan hier en komt bij dat ik AC/DC een erg goede band vind dat ik hem nu zeker niet laat liggen. ik denk dat het wel 5 jaar gaat duren voordat hij een tientje gaat kosten, zeker als het weer 8 jaar duurt voor ze weer met een nieuw album gaan komen.

avatar van freddze
Berichten verplaatst naar AC/DC + wat slowchat verwijderd evenals tientallen berichten omtrent de wachtrij van de ticketverkoop voor het concert verwijderd.

AC_DC schreef:
Hier staat hij nu op 50%

xangadic schreef:
Wel verdomme, hij staat hier nou op 100% te knipperen.

etc... etc...

@ o.a users AC_DC en xangadix, maar ook enkele anderen: het is dus zoals gezegd niet gewenst om hier om de haverklap te gaan communiceren wat de status van de wachtrij van de ticketverkoop op elk gegeven moment is..

Joy
rudiger schreef:

uit newsgierigheid, wel met een dire straits t shirt?

avatar van Metalhead88
Hmmz, ben nu halverwege, en ik moet eventjes omschakelen denk ik, ik ben toch eigenlijk nog altijd beter bekend met het AC/DC-werk van vóór Back In Black. De nummers klinken lekker....maar het mag wat mij betreft eigenlijk wel ietsje ruiger nog....en ik verwacht toch wel nog een paar goeie gitaarsolo's....

rudiger schreef:

Welke actie? Ik heb de hele site onderzocht maar ik kon geen actie vinden over het nieuwe album met een shirt erbij..

avatar van Hans Brouwer
rudiger schreef:
Ik vind hem veel te duur (€ 19.95), ik wacht wel een half jaartje dan ligt ie voor € 9.95 in de winkel zoals alle AC/DC albums.
Zelfs voor de nieuwste AC/DC is € 19.95 teveel geld.

avatar van SoNick
Hans Brouwer schreef:
Zelfs voor de nieuwste AC/DC is € 19.95 teveel geld.

Niet als je er een 540 pagina dik boek bij krijgt over acdc--> free record shop

avatar van Hans Brouwer
Eén keer doorbladeren en het 540 pagina dik boek over AC/DC verdwijnt in de kast. Ik zag vanmorgen ook dat FRS dit boek kado geeft bij de aanschaf van "Black Ice (2008)". Toch maar niet gekocht. SoNick, jij wel? Ik wens je er oprecht veel kijkplezier mee!

DonDijk
Hans Brouwer schreef:

Dus je bent niet zo'n lezer?

avatar van the viking

Kijk hier eens Ruud en Hans

Ik heb nog nooit eerder interesse in AC/DC gehad, omdat ik dacht dat het niks voor mij zou zijn. Maar nu ik laatst hun single hoorde ga ik toch eens het volledige album beluisteren.
Het klinkt in ieder geval veelbelovend

avatar van Epitaph
Valt me niet tegen, zet maar eens in op een 3,5 kan altijd nog stijgen (of zakken).