Snow Patrol - A Hundred Million Suns (2008)

Label: Geffen

1. If There's a Rocket Tie Me to It (4:19)
  2. Crack the Shutters (3:20)
  3. Take Back the City (4:40)
  4. Lifeboats (4:41)
  5. Golden Floor (3:19)
  6. Please Just Take These Photos from My Hands (4:25)
  7. Set Down Your Glass (3:43)
  8. The Planets Bend Between Us (4:18)
  9. Engines (5:10)
  10. Disaster Button (3:58)
  11. The Lightning Strike: What If the Storm Ends? / The Sunlight Through the Flags / Daybreak (16:18)
Ad Brouwers schreef:
Eh ja , dat heb ik zo dikwijls. Ik wil zo graag..... maar misschien wel iets te graag! Wat een bullshitreaktie, Clyde!!!!

Ha Ad,

Van te graag willen scoren, word je een falende spits
Van te graag willen acteren, word je een poseur
Van te graag een hit willen maken, word je een kopie van een ander.

avatar van Ploppesteksel
Dat is wel moeilijk, lijkt mij.

Van Kaiser Chiefs kan je ook bijvoorbeeld moeilijk van gaan verwachten dat ze gecompliceerde, rustige muziek gaan maken.
En 't zelfde geldt voor Radiohead die niet ineens van die springnummertjes gaan maken

Misschien zou het leuk zijn; maar het lijkt mij impossible.

avatar van cornelius
Fijn album, bijna exact wat ik van ze had verwacht. Er wordt wat geexperimenteerd, maar alles blijft vrij netjes binnen de lijntjes. Maar toch genoeg afwisseling, en het hele album is het logische vervolg op Eyes Open.

Vreemde keuze alleen voor de eerste single, vind het een van de zwakkere nummers.

avatar van Young folks
Heb het album een paar keer beluisterd en het klinkt net als altijd prima, maar ik weet het niet. Ze hebben mooie albums gemaakt, maar na een paar luisterbeurten leg ik het album altijd weer weg en vervolgens pak ik hem nooit meer uit de kast. Ik vind oprecht dat ze mooie nummers hebben, maar ik ben denk ik gewoon nooit in de mood om een heel album van Snow Patrol te luisteren. Daarom heb ik mijn twijfels of ik dit album wel ga kopen.

Snow Patrol is een goede band, maar op een paar nummers na zoals crack the shutters is het voor mij gewoon niet pakkend genoeg.

avatar van rkdev
Na 1,5 luisterbeurt moet ik er nog even aan wennen. Over het algemeen vind ik het te rustig zo op het 1e gehoor. Ik stem over een paar dagen wel ...

avatar van coldwarkids
Snow Patrol is rustig rkdev, je moet er niet van uit gaan dat Snow Patrol harde metal gaat maken

avatar van Ploppesteksel
Degelijk album.
Eerste album van Snow Patrol voor mij en het gaat wel. Al vond ik Chasing Cars nu niet echt zo goed als de grote menigte blijkbaar.

Een beetje een tegenvaller dit album, na de fraaie albums hiervoor.
Het is te vaak wat saai, wat glad geproduceerd ook. Het begin van de cd is nog heel aardig, maar daarna wordt het regelmatig behoorlijk voorspelbaar en vaak te rustig.
Dan verwacht je toch een fraai einde met het 3-delige slotakkoord, maar ook dit is weinig verheffend.
Echte hoogtepunten zoals een paar bijzonder sterke tracks (en hits) op Final Straw & Eyes Open ontbreken. Een voldoende vanwege de fraaie stem van de zanger (want dat blijft natuurlijk) en een paar aardige tracks.

Ik vind de nieuwe single wel erg leuk eigenlijk. Stukken beter dan die Sky Radio-nummers als Chasing Cars, wat misschien wel het vervelendste nummer van de laatste jaren is. Is de rest van het album in dezelfde trant?

avatar van Roel-
Lekker album, nu 3 maal helemaal geluisterd. Zitten paar goede nummers tussen, met name de eerste drie en nummer tien liggen lekker in het gehoor. Golden floor (#5) vind ik echter verschrikkelijk, irritante vocals en verder geen interessante muziek.

Voorlopig een 3,5*, met kans op verandering als ik het 10+ keer geluisterd heb.

herman schreef:
Buiten het feit dat ik nooit naar Sky luister vind ik niet dat bepaalde nummers , die door dat station kapotgedraaid worden, alsof deze groepen constant hun eigen platen aanvragen. Ik kan je verzekeren dat deze nieuwe Snow Patrol een van de allerbeste uit 2008 is. Je moet 'm dan wel een keer luisteren.

herman schreef:

Ja Herman, ik kan me hier ook niet in vinden. Kunnen zij het helpen dat Sky die nummers steeds draait?
De beste oplossing is inderdaad geen Sky Radio luisteren.

avatar van battersea
Je mag het er niet mee eens zijn hoor maar ik denk dat Snow Patrol beter wordt als ze oorspronkelijker worden. Positief voorbeeld hiervan is Elbow. Geen hitmachine maar wel een eerlijk origineel geluid.[/quote]

Eens met je opmerking over Elbow, totdat de commercie hen ook hyped (kan een keuze zijn) en plotserdeklaps wordt het breed gewaardeerd, daar wordt de muziek niet minder van maar ja, de opwinding van het zelf iets ontdekt hebben en het steengoed vinden stijgt uit boven het door je strot gedrukt krijgen van een single. M.a.w. take back the city had nooit een eerlijke kans gekregen. Zo werkt het nou eenmaal.
Tis niet voor niets dat eerste en tweede albums van bands vaak als beste worden gewaardeerd.
Ik vind dat deze band best aardig bij hun oorspronkelijke geluid is gebleven. Lekker, hoor.

west schreef:

De beste oplossing is inderdaad geen Sky Radio luisteren.

Sky radio nummers is een term voor hele toegankelijke nummers die een pseudoschoonheid hebben en die het best tot hun recht komen in een bejaardentehuis waar men een beetje van links naar rechts mee kunnen bewegen op het ritme zonder dat deze mensen gestoord worden door te veel ritmewisselingen of kwaliteit.

En Chasing cars komt hier zeker wel voor in aanmerking ja.

Maar ik lees her en der dat mensen die het vorige album en Final straw tot hun toppers rekenen dit album minder apprecieren, misschien dat ik deze keer er wel wat van kan maken, ik zal eens turen op de luisterpaal (maar wees gerust ik zal geen stem uitbrengen, want dat veroorzaakt toch alleen maar een hoop heisa).

(willie) schreef:

Ik apprecieer een deel van dit album minder: de te rustige, te vlakke songs die niet eens geschikt zijn voor het bejaardenhuis waar Sky Radio op staat. Bewegen op deze muziek gaat zelfs bejaarden te langzaam.

Overigens moet je vooral stemmen. Dat kan je hier nou juist zo leuk doen op Musicmeter.

west schreef:

Ja, maar de stemmen hebben eigenlijk niet zo veel nut, wat ik eigenlijk wel jammer vind, omdat daardoor bij mij bij tig albums de zin ontbreekt om er wat mee te doen. Ja er volgt een gemiddelde, maar een stem meer of minder maakt dan eigenlijk ook niet zo veel uit, maar dat is mij simpele mening.

En ten tweede ben ik al een aantal keer in aanvaring gekomen met mensen die commentaar hadden op de stem en daar heel slecht tegen kunnen. Daarnaast wordt door sommigen mijn andere stemmen gebruikte om hun commentaar te ondersteunen aan en daar tot op het belachelijke aan toe opmerkingen over te maken en daar heb ik een bloedje hekel en daar pas ik dus voor.

chrismusic
(willie) schreef:

Ik vind het stemmen vooral handig, dat ik een mooi overzicht heb van de albums die ik allemaal beluisterd heb en het voorkomt dat ik een album onnodig een tweede keer beluister omdat ik vergeten was dat ik deze cd ooit beluisterd had.

Ik vind het een slechte zaak dat jij je gaat aanpassen aan hun ipv dat je gewoon je eigen gang kan gaan. Als jij je mening goed kan argumenteren dan is de kans kleiner dat ze zich op jou gaan storten. Persoonlijke aanvalllen zonder enige inhoud zou je gewoon moeten negeren.

(willie) schreef:

Ik zou denken: hebben ze een punt of niet. Zo niet: dan bekijken ze het toch lekker en laat je jouw stem voor wat het is.

Oh jee, ik lees net dat zanger Gary Lightbody (ja, dat zal wel: die achternaam!) nog thuis bij zijn ouders woont aan zee. Eerst woonde hij in Glasgow, maar hij miste zijn ouders zo.......................

Maar dit verklaart natuurlijk wel de wel heel serene rust en kabbelende voortgang van een aantal songs op dit album.

avatar van scar13
Echt een strak album na ongeveer 20 luisterbeurten, kan ik concluderen dat het toch wat minder commerciaal is dan Eyes open, en het wel z'n eigen stijltje heeft. Ik geef niet vaak 5en, maar gevoelsmatig is het een 5 waard, en daarop ga ik ook beoordelen

I plead guilty: het is stiekem toch een groei cd. Een flink aantal nummers 'pakt' mij inmiddels toch. Ook de sfeer van het hele album bevalt mij nu beter.
Ik was te snel met mijn conclusies en verhoog mijn stem voor dit album.

west schreef:

Bij als in nabij, want hij woont in een huis naast zijn ouders en niet bij zijn ouders in.

chrismusic schreef:

Aanpassen in zoverre dat ik nu niet alle snow patrol albums een laag cijfer ga geven, want dan gaat het lijken op stangen. Ik heb mijn zegje gedaan bij Final straw (met cijfer) en voor wat betreft snow patrol laat ik het daar bij.

avatar van midnight boom
ik vond het album na de eerste luister beurt niet zo goed.Maar toen ik hme nog een keer luisterde vond ik hem steeds beter.En nu wil ik niks anders meer horen. gisteren 6 keer geluisterd!
Hij is wat rustiger dan eyes open wat mij betreft, Maar minstens net zo goed of zelf wel wat beter

Beste nummer lifeboaats & the golden floor!

(willie) schreef:

Kunnen ze wel gezellig samen tuinieren, a cup of tea drinken en kan zijn moeder de was doen....

avatar van BenZet
Mijn eerste indruk is leuk, maar wel weer het kunstje van de vorige albums wat herhalen. Maar goed dit is mijn eerste indruk en ik moet het album nog wat beter beluisteren. Wordt vervolgd...

avatar van starbright boy
Nieuwe single is verre van indrukwekkend. Maar zo'n mooi album als When It's All Over We Still Have To Clear Up zal deze band ook wel nooit meer maken ben ik bang.

avatar van Lennonlover
Ik durf me hier niet aan wagen. Vorig album vond ik erg tegenvallen en hun nummers die ik op de radio hoorde vond ik ook maar niets.

Ik zie Ad zeggen dit een van de beste albums is van het jaar. Is dit daadwerkelijk zo en welke zijn de minpuntjes van deze plaat?

Ik vind dat deze nieuwe cd eigenlijk niet één zwak nummer heeft. Bij de vorige cd's had je dat nog wel, dat je een nummer skipte. Deze cd heeft trekjes van een concept cd, niet helemaal, maar toch. Deze cd brengt je op één of andere manier in een bepaalde stemming. Dat vind ik, persoonlijk knap. Het grootste risico dat je daarbij loopt is dat sommigen hem geweldig vinden en anderen er niets aan vinden. Het is een cd , die geen vrolijke sfeer uitademt. Het grootste probleem bij Snow Patrol in de toekomst zal gaan worden dat zij niet eentonig gaan klinken. Je moet S.P. niet te vaak draaien en ik ben benieuwd hoe zij een manier gaan vinden de toch wel typische S.P.stijl te behouden en toch niet saai te gaan worden.

Berichten over stemgedrag en daaropvolgend gescheld verwijderd.