Snow Patrol - A Hundred Million Suns (2008)

Label: Geffen

1. If There's a Rocket Tie Me to It (4:19)
  2. Crack the Shutters (3:20)
  3. Take Back the City (4:40)
  4. Lifeboats (4:41)
  5. Golden Floor (3:19)
  6. Please Just Take These Photos from My Hands (4:25)
  7. Set Down Your Glass (3:43)
  8. The Planets Bend Between Us (4:18)
  9. Engines (5:10)
  10. Disaster Button (3:58)
  11. The Lightning Strike: What If the Storm Ends? / The Sunlight Through the Flags / Daybreak (16:18)
avatar van Erikpol
Young folks schreef:
Heb het album een paar keer beluisterd en het klinkt net als altijd prima, maar ik weet het niet. Ze hebben mooie albums gemaakt, maar na een paar luisterbeurten leg ik het album altijd weer weg en vervolgens pak ik hem nooit meer uit de kast. Ik vind oprecht dat ze mooie nummers hebben, maar ik ben denk ik gewoon nooit in de mood om een heel album van Snow Patrol te luisteren. Daarom heb ik mijn twijfels of ik dit album wel ga kopen.

Snow Patrol is een goede band, maar op een paar nummers na zoals crack the shutters is het voor mij gewoon niet pakkend genoeg.
sluit me hierbij aan.

avatar van Peter88
Mooie opvolger van Eyes Open. Goede gitaarrocksongs die afgewisseld worden met mooie ballads, en uiteindelijk afgesloten wordt met het geweldige drieluik The Lightning Strike. Mijn persoonlijke favoriet is The Golden Floor. Prachtig akoestisch nummer met een 2setbeat, waardoor het zelf een beetje Radiohead achtig klinkt.

4,5. Misschien zelfs nog wel een album dat aan het einde van dit jaar (wat bijna alweer zover is) in mijn top 10 van 2008 terecht komt.

Ik was in eerste instantie misschien een beetje verblind door de eerste drie tracks en The Golden Floor? Want als nu ik inmiddels het hele album nog een keer of drie heb geluisterd zijn dat de enigen die echt overeind blijven als toppers. De rest klinkt toch eigenlijk net iets te gewoontjes. Maar ik zal het nog een kans geven.

Ad Brouwers schreef:
....Deze cd heeft trekjes van een concept cd, niet helemaal, maar toch. Deze cd brengt je op één of andere manier in een bepaalde stemming..... Het is een cd , die geen vrolijke sfeer uitademt. ...... Je moet S.P. niet te vaak draaien en ik ben benieuwd hoe zij een manier gaan vinden de toch wel typische S.P.stijl te behouden en toch niet saai te gaan worden.

Hé Ad, ik ben het met je eens over die concept cd: er heerst een bepaalde sfeer op deze cd.

Maar ik denk juist dat je 'm wel vaak moet draaien: dan wordt het steeds herkenbaarder en wat mij betreft mooier.
In het begin vond ik een deel saai, maar na meerdere keren draaien vind ik de cd steeds mooier klinken.

avatar van Bulldozer
Leuk, aardig album.
Op dit moment kan ik er nog niet veel mee, het doet me vrij weinig.
Nog maar eens een paar keer beluisteren.

net voor het eerst gehoord, bevalt me redelijk maar nog niet vaak genoeg geluisterd om goed oordeel te geven, voorlopig op een 3. eens kijken of het album beter word naarmate ik hem meer luister

Bulldozer schreef:
Leuk, aardig album.
Op dit moment kan ik er nog niet veel mee, het doet me vrij weinig.
Nog maar eens een paar keer beluisteren.
De eerst en tweede keer moest ik ook even slikken maar als het dubbeltje valt heb je echt een parel in handen, als ie niet valt is dat jammer, maar het is een groei plaat met wat risico's (zie mijn eerdere reaktie)

avatar van divart
Na tegenvallende of niet geheel geslaagde albums van Coldplay, Keane, Kaiser Chiefs en The Cure is dat na Oasis alweer de tweede meevaller van dit jaar. Mooi album.

avatar van Twinpeaks
Hmm ,was reuze benieuwd naar deze plaat maar hij valt me zwaar tegen.Op het slotstuk na blijft niks hangen en het monotone in de stem van de zanger gaat me ook op den duur tegen staan.Muzikaal is er ook geen nieuws onder de zon,das niet erg,maar verzand dan niet in stukjes muziek die allemaal al eerder en beter gedaan zijn.Het geeft in ieder geval Sky Radio de kans om dat verschrikkelijke Chasing Cars van hun playlist te halen en het te vervangen door het al even obligate en sneue Set Down Your Glass.
Jammer van een band waarin wel zeker potentie zit,maar die klakkeloos de veilige weg kiest.

avatar van musicfriek
Take Back the City vind ik vooral een erg 'leeg' nummer, het voegt niks toe. Het doet echt helemaal niks met me, zo'n 13-in-een-dozijn-nummer. Kan me de recensie van Twinpeaks goed voorstellen.

Ik vind het wel een mooi album. Gewoon simpele pop is af en toe ook wel eens leuk. Zeker als er ook nog eens een aantal erg leuke nummers op staan zoals dat(die) laatste nummer(s).

avatar van BenZet
Nee, ik vind het niet vernieuwend en ook niet boeiend. Jammer, had wel uitgekeken naar dit album, maar goed volgende keer (hopelijk) beter! 2*

Ik heb het gevoel dat er veel meer potentie in deze band zit. Dat lieve gedoe de hele tijd is best leuk, maar een keertje iets anders is niet erg.

avatar van otherfool
Misschien wel de sympathiekste band aller tijden, maar A Hundred Million Suns komt helaas wederom niet boven de middelmaat uit. En waar de vorige platen nog echte pareltjes hadden (Chocolate, Run, Set the Fire en Chasing Cars) heb ik die na 4x deze plaat te hebben geluisterd nog niet echt gevonden, al waardeer ik het ambitieuze slotnummer.

2*.

avatar van LucM
Snow Patrol leerde ik kennen van hun (radio)hits "Chasing Cars" en "Shut Your Eyes" die allebei op hun vorige album "Eyes Open" staan.
De nieuwe single "Take Back the City" vind ik een stuk minder, melodisch klinkt het te vlak en te doorsnee, ik vrees dat dit nummer snel verveelt en tussen de mazen van het net gaat glippen.
Snow Patrol kan anders wel degelijke popsongs brengen wat ze op hun vorige album bewezen, maar hun sound is net niet origineel genoeg om te blijven boeien, deze band springt er, zeker met het nummer "Take Back the City" niet genoeg uit.

avatar van Arrie
Ik ben het helemaal met Luc eens, maar ik ben wel benieuwd naar dat lange laatste nummer.

Ik vind deze plaat een stuk constanter dan Eyes Open en ook diverser. Eerste en laatste nummer (vooral het laatste deel)springen er wat mij betreft uit. Ik kan me overigens voorstellen dat je deze band niet trekt, ze hebben zo hun eigen sound. Ik mag deze plaat graag horen.

Onnodige quote verwijderd.

avatar van midnight boom
ik vind hem op dit moment de plaat van 2008!
alles klopt, elk nummer en na elke luisterbeurt wordt hij beter.
vind nog steeds lifeboats het beste nummer.

avatar van tevelenco
Na de toch wat tegenvallende albums van KEANE, KAISER CHIEFS en TRAVIS eindelijk weer eens een meevaller.
En is voor mij na DIG OUT YOUR SOUL van OASIS het beste album van 2008.
Het is zeker niet vernieuwend maar het klinkt toch wel erg goed met een vertrouwde eigen sound.
Verder heeft het album een goede mix van rustige en uptempo nummers waardoor hij prettig wegluisterd.

avatar van Rudie
Het vermijden van "mooie' spanningsopbouw zoals op Eyes Open is hier gelukkig (grotendeels) weggebleven, dat het redt het album. Het klinkt diverser dan zijn voorganger en minder geforceerd. Maar daardoor steekt het album (net als zijn voorganger) nog steeds niet uit boven de middelmaat.

avatar van itbites
Vertrouwd en bekend geluid. Nog geen echte uitschieters gevonden, maar ja, ik hoor hem nu voor het eerst. Take Back the City is een aardige single gebleken, maar niet meer dan dat.
Ik vond Eyes Open net wat bijzonderder door de de nummers die er echt uit sprongen, zoals "Set The Fire to the Third Bar", "You Could Be Happy" en "Shut your Eyes". Maar misschien komt dat hier ook nog wel.

Ik vind Run nog steeds mooi, maar wat een saai, suf album is dit geworden. Sky Radio hoeft niet te klagen met dit album op de plank. De zangstem is in ieder nummer hetzelfde. Deint een beetje mee op de muziek. Geen enkele risico genomen.

Een leuke cadeautip voor moeders of oma met kerst.

avatar van kaj_666
Het nieuwe Snow Patrol album! In tegenstelling tot Eyes Open zat ik niet halsreikend uit te kijken naar deze nieuwe release. Ik vond de vorige namelijk een enorme tegenvaller na het redelijk briljante Final Straw.
Maar goed, hij kwam er toch, en ik had niet de neiging om hem bij de eerste leak gelijk maar te beluisteren. Nu dan toch de eerste luisterbeurt achter de rug, en ik ben er nog niet helemaal uit. Het deed allemaal wat té gezapig aan. Nu heeft Snow Patrol altijd wel wat gezapigs over zich, maar soms is dat pakkend en soms niet.
Nu leek het niet bepaald pakkend te zijn, ware het niet dat ik halverwege opeens toch nog bevangen werd door het "Snow Patrol-gevoel", dat me altijd in een soort prettige herfstsfeer brengt.
De tweede helft van de plaat beviel daardoor op het eerste gehoor erg goed, de eerste helft moet ik dus gauw weer gaan herbeluisteren.

Ik ga nu nog geen beoordeling geven, daarvoor moet ik eerst vaker luisteren. Het lijkt me geen tweede voltreffer als Final Straw, maar misschien vergis ik me. Take Back the City lijkt me als singlekeuze wat ongelukkig, toch niet een van de betere nummers op de cd...

avatar van 3din
Joy4ever schreef:
Het ziet er naar uit dat Snow Patrol eindelijk een album heeft gemaakt dat over de gehele breedte redelijk overtuigd. Er staat wat mij betreft (nog) geen stand-out track op. Geen Run, geen Chasing Cars. Maar wel genoeg anders moois. Al met al een stap vooruit voor de heren.

Helemaal mee eens, luistert lekker deze album

mathieudc
Zéker geen slecht album, het groeit na meerdere luisterbeurten. Het is herkenbaar Snow Patrol en er zitten elementen in van zowel 'Final Straw', 'Eyes Open' en hun eerste twee albums, terwijl de invloed daarvan op 'Eyes Open' bijna onherkenbaar was voor mij.

Het album gaat goed van start met de eerste drie nummers, de sterkste nummers uit het album wat mij betreft! Daarna blijft het goed maar wordt het toch ietwat eentonig, wat saai en gaat de aandacht wat weg ondanks het feit dat het nergens slecht wordt. Een gemiddeld album, niet meer of niet minder. Geen krakers van hetzelfde kaliber als op 'Eyes Open' vind ik, maar dat is een wat grove vergelijking aangezien dat album stevig in mijn top-10 staat. Toch vind ik dit wat aan sfeer en kracht ontbreken. En net zoals itbites zegt, het ontbreekt 'A Hundred Million Suns' ook wat aan échte krakers. Nergens slecht, nergens wow, maar wel gaande van zeer goed tot gemiddeld. 3 of 3,5, voorlopig het eerste!

Als je het zakelijk uit zou moeten leggen, waarom deze cd goed is.Het is een goede investering. De 2 vorige cd's waren het fundament voor het "geluid" van Snow Patrol. Op A Hundred Million Suns zijn zij voorzichtig verder gaan bouwen en je merkt dat de cd naarmate je 'm meer draait beter wordt. En er zit nog ruimte om te groeien op artistiek, lees muzikaal, gebied. En als zij verder groeien zal dat wel ten koste gaan van de commerciële kant, maar daar zal ik geen probleem mee hebben. Commerciële hoogvliegers zijn meestal geen lang leven beschoren.

avatar van rkdev
coldwarkids schreef:
Snow Patrol is rustig rkdev, je moet er niet van uit gaan dat Snow Patrol harde metal gaat maken

I know, ik heb de vorige 2 albums ook. Dacht echter op het eerste gehoor dat deze wel heeel rustig was, maar dit valt mee. Ondertussen kan ik wel een mening vormen en die is eigenlijk simpel: zeer goed album van de boys, beter dan het te commerciele Eyes Open.
Ik vind eigenlijk alleen nummer 7 en 8 wat minder.

Kosinski
Saai, bloedeloos en voorspelbaar album.
Te vroeg gepiekt met hun eerste album [hoewel ik dat ook nog weinig draai] Een mooi pakje voor mijn schoonmoeder.
Ik word hier in ieder geval niet gelukkig van.

avatar van sjaakus
naar mijn mening
1. final straw
2. eyes open
en op de derde plaats. A hundred million suns
ook qua albumcovers trouwens
wat moet een "'snow'' patrol met honders miljoen zonnen