The Cure - 4:13 Dream (2008)

Label: Geffen

1. Underneath the Stars (6:18)
  2. The Only One (3:57)
  3. The Reasons Why (4:35)
  4. Freakshow (2:30)
  5. Sirensong (2:23)
  6. The Real Snow White (4:43)
  7. The Hungry Ghost (4:30)
  8. Switch (3:44)
  9. The Perfect Boy (3:21)
  10. This. Here and Now. with You (4:07)
  11. Sleep When I'm Dead (3:52)
  12. The Scream (4:37)
  13. It's Over (4:17)
Vette hoes

manasse
Ik denk niet dat met dit album plotseling weer hetzelfde niveau als de klassiekers gehaald zal worden maar ik verwacht aan de hand van de voorproefjes toch zeker een veel beter album dan de laatste drie. Oja, en de hoes voorspelt ook veel goeds naar mijn mening. Wel weer zo'n aparte cure hoes.
En misschien een domme vraag maar is dit album in de nederlandse platenzaken nou precies op de officiele releasdatum te koop ?

Ik denk vrijdag 24 oktober al.

avatar van Suicidopolis
Had ik het voorspeld, of had ik het voorspeld dat Depeche Mode met een nieuwe zou komen een jaar na The Cure?

Terloops, op Franse radio stations beginnen ze schijnbaar al de album versie van Underneath The Stars te spelen. The show has begun!

Thunder
En die openingstrack is geweldig. Grijpt mooi terug naar het epische The Drowning Man qua sfeer en wat betreft de vocale effecten. Zuigt je direct het album in. Wat mij betreft een van de beste Cure albumopeners tot nu toe. Ja, zelfs nog mooier dan Plainsong. Ik heb hoge verwachtingen rondom dit album. De studio versie van UTS is gelukkig al binnen (hoewel er geruchten rondgaan dat dit een demo is). Ben erg benieuwd hoe deze in hogere kwaliteit zal klinken.

avatar van azra
@ Suicidopolis : Jammer dat het nog niet bij de NL-radiostations is, ik luister namelijk niet zoveel naar de franse radio
Die show van 11 oktober waarbij the Cure het hele album gaat spelen, komt die ook op de tv?

avatar van orbit
Suicidopolis schreef:

De oude verhoudingen worden hersteld...

avatar van Suicidopolis
@ azra: Ik luister ook niet naar franse radio hoor, zelfs niet naar radio tout court Maar dat stond vermeld op dè site voor Cure nieuws: Chain of Flowers.

Wat de show betreft, die zou live moeten worden uitgezonden op MTV Italië, en volgens de officiële Cure site ook "LIVE IN SOUTHERN EUROPE
DELAYED GLOBAL AIRING...". Hoeveel van dat laatste nu concreet aan is, weet ik ook niet. Ik vermoed dat iemand het wel zal opnemen, en dan via torrent verspreiden. Althans, dat hoop ik stiekem Ook al wil ik anderzijds ergens liever wachten tot ik de CD in m'n handen heb...

avatar van Castle
Ik snap de vergelijking van dit komende album met Disintegration niet helemaal. Voor de meeste is Disintegration het beste album, dat snap ik. Maar dit album is al weer bijna 20 jaar verder?
Zelf hoop ik op een Faith / Pornography nivo. Daar skip ik niks door, allemaal hogstaande songs. Disintegration skip ik Lullaby, Love song en zeker Last dance door. Ik skip op The Top alleen Bananafishbones door. Dus ik hoop 4:13 dream een skiploos album wordt, maar gezien de singles zijn er al 2 skippers bij.
Ik ben benieuwd naar wat ik nog niet gehoord heb..

En ik heb alle nummers op mp3-formaat in handen gekregen

avatar van laboomzaa
Castle schreef:
Disintegration skip ik Lullaby, Love song en zeker Last dance door.

WAT!!!!! Last dance is een hééééél érg mooi nummer...hóóór!!!

Lullaby en Love Song ook

Smaken verschillen nu eenmaal.

azra schreef:
En ik heb alle nummers op mp3-formaat in handen gekregen

Huh, je wilt toch niet zeggen dat je de nummers van dit album al in handen hebt???

Ik wil ook!!!!

avatar van Suicidopolis
Hun hele optreden van gisterenavond (hele album live) staat op youtube... Er circuleren ook mp3's, maar dat is een bootleg opname. Op youtube staat de live uitzending vanop mtv = betere kwaliteit. Maar het blijft youtube natuurlijk...

Effe corrigeren: ben eigenlijk niet zeker of de mp3's bootleg opnames zijn, maar alleszins, ze zijn mono en klinken minder goed dan de mtv versie op youtube

avatar van azra
Mijn mp's klinken beter dan de youtubeversies hoor
echt genieten is het.

Thunder
Het klinkt geweldig. Favorieten: The Hungry Ghost en Sirensong. Tot nu toe vind ik elk nieuw nummer beter dan de singles die uitgebracht zijn *hoewel Freakshow en The Pefect Boy erg ok waren. Dit belooft veel goeds.

Met welk van hun vorige albums is deze het best vergelijkbaar?

avatar van azra
Geen enkel eigenlijk. Het is geen duister album, maar ook geen poppy. Volgens mij heeft The Cure een goede balans gevonden.

En het wachten wordt steeds moeilijker.

hebbenhebbenhebbenhebbenhebben

Sorry, liet me even gaan.

DonDijk
Als dit album weer net zo kansloos wordt als de vorige, sla ik graag een rondje over.

release schreef:
Met welk van hun vorige albums is deze het best vergelijkbaar?

Het nieuwe album is behoorlijk gitaar georienteerd en komt daarmee nog het meest in de richting van Wish. De nummers zijn in het algemeen redelijk melodieus. 4:13 Dream zal kwalitatief op ieder gebied zeker boven het vorige album uitstijgen. De band klinkt een stuk vitaler en enthousiaster.

release schreef:
hebbenhebbenhebbenhebbenhebben

Laat daar nu net een nummer op het album over gaan

Beste album sinds wish, ..afgaande op de live mp3's.

Maar waarom mag een gedrocht als 'freakshow' weer op de plaat en 'A boy I never knew' niet.

Kid A(cid)
A Boy I Never Knew komt op de deprimerende plaat die er ook aan gaat komen. Deprimerende plaat -->

avatar van the viking
Thunder schreef:

Underneath the Stars lijkt mij het absolute prijsnummer,Pornography waardig

avatar van orbit
Dit is sowieso al een beter album dan de voorlaatste 3 albums.. hopelijk ook beter dan Wish.

avatar van Cloud
Wanneer komt de depri plaat uit?
Want A Boy I never Knew klonk live erg goed!
Deze houd ik sowieso in de gaten

2:28 Nightmare zal waarschijnlijk in Maart 2009 verschijnen.

2 Cure platen in een half jaar.

(Hout vasthouden)

Was natuurlijk maar een grap, maar ik sta er niet van te kijken als ze dat daadwekelijk doen.
4:13 Dream zou in eerste instantie een dubbel album worden.
Dus het is mogelijk.