David Gilmour - Live in Gdańsk (2008)

Label: EMI

1. Speak to Me (1:22)
  2. Breathe (2:48)
  3. Time (5:37)
  4. Breathe [Reprise] (1:31)
  5. Castellorizon (3:46)
  6. On an Island (7:26)
  7. The Blue (6:38)
  8. Red Sky at Night (3:02)
  9. This Heaven (4:32)
  10. Then I Close My Eyes (7:41)
  11. Smile (4:25)
  12. Take a Breath (6:47)
  13. A Pocketful of Stones (5:40)
  14. Where We Start (8:01)
  15. Shine on You Crazy Diamond (12:06)
  16. Astronomy Domine (5:02)
  17. Fat Old Sun (6:39)
  18. High Hopes (9:57)
  19. Echoes (25:25)
  20. Wish You Were Here (5:15)
  21. A Great Day for Freedom (5:56)
  22. Comfortably Numb (9:22)
  23. On the Turning Away (Venice 2006) * (6:03)
  24. The Blue [Live from Abbey Road, 2006] * (6:22)
  25. Echoes [Acoustic][live from Abbey Road, 2006] * (6:51)
  26. Barn Jam 121 * (7:34)
  27. Barn Jam 166 * (4:51)
avatar van BenZet
Zijn de lange nummers zoals shine on your crazy diamond en Echoes compleet gespeeld. (de volle ruim 20 minuten)?

Echoes meer dan 25.00 minuten
Shine On 12.00 minuten

avatar van IntoMusic
... en inderdaad de volledige minuten gespeeld. Zeker Echoes kun je volgens mij met een meetlat naast het origineel leggen: subliem gewoon.

DonDijk

Leuk!

Nee, sorry, op een plaat kun je dat gerust flikken vind ik (heb je de keus tot skip) maar live...Nee, niet mijn ding in elk geval.

avatar van ricardo
Mooi voor op de achtergrond toch wel Don?

DonDijk
Dat dan weer wel, haha!

avatar van IntoMusic
Tracktijden even toegevoegd. Echoes nu weer opstaan, maar dit moet toch echt niet naar de achtergrond gezet worden...

avatar van kaztor
Father McKenzie schreef:
Een paar bedenkingen.

-knip-

Ouwezakkenmuziek of niet: Dat joch groeit in ieder geval al op met de gedachte dat er veel meer is dan alleen de hitparademuziek...

avatar van hadiederk
hadiederk schreef:
Volkomen overbodige live-registratie, maar het klinkt potdorie wel heel erg lekker. Gilmour is duidelijk een betere zanger dan Waters en bijkomstig voordeel voor hem is dat je je op gitaar iets beter kunt onderscheiden dan op bas. Prachtig, wanneer hij halverwege Fat Old Sun helemaal loos gaat in blaartrekkend gitaarspel. Toch vrees ik dat ik 'm naar beneden stem,.... en dat met 4 sterren.

avatar van ricardo
Overbodig? je zegt zelf dat je hem erg lekker vind klinken. wat is jouw definitie van overbodig dan. de meeste nummers hierop zijn wel al vaak op de div live albums uitgekomen, misschien dat je het in dat opzicht overbodig vind dan. ik vind alles wat lekker klinkt zeker niet overbodig en een goede aanvulling op de al meer dan complete catalogus van PF en Gilmour en Waters als solo artiesten. De nummers van On A Island zijn volgens mij nog niet eerder uitgekomen op een live album, dus overbodig is hij voor mij zeker niet, nee meer een waardevolle aanvulling, ook in ogenschouw genomen dat dit ook een beetje een eerbetoon is aan de pas overleden Rick Wright.

avatar van IntoMusic
Tevens wordt heel zijn laatste studio-album live gespeeld, zit er voor het eerst een orkest achter en zijn er nummers die je niet of niet vaak live heb horen spelen (op legale albums dan) zoals FOS en Echoes...

avatar van hadiederk
ricardo schreef:

Waarmee ik maar wil zeggen: Des te knapper dat je dit ermee weet te bewerkstelligen. Ik heb zowat elke scheet die de heren live uitgebracht hebben in mijn bezit, Als je dan nog weer iets extra's weet toe te voegen vind ik dat knap.

hadiederk schreef:

Ieder PF nummer wordt hier anders gespeeld dan dat je gewend bent.

avatar van ricardo
Jullie maken mij nu aardig jaloers jongens, tis dat ik niet weg kan, anders had ik hem allang in mijn bezit gehad nu.

Running On Empty schreef:

Ze kunnen op Waters zijn solo CD's ook stickers plakken met:

The constantly out of tune singing bass player of the Pink Floyd Tribute band.

Daarom zeggen stickers dus ook helemaal niks over de inhoud van een cd. Ik ga straks of morgen die schijfjes wel ff aanschaffen. Ik zal er niet echt van ondersteboven raken denk ik want Remember That Night had dat al gedaan. Dat zal hooguit gebeuren als meneer Waters nog eens op de proppen komt met zijn langbeloofde album dat toch nog eens gaat verschijnen had ie bezworen. Rick Wright was overigens ook nog bezig met een soloalbum had ik gelezen. Laten de overgebleven heren maar voortmaken zolang het nog kan, want het kan zomaar eens afgelopen zijn, alle ruzies en spelletjes ten spijt.

avatar van ricardo
cd 1 zijn de nummers tot en met nummer 14 zeker, en cd 2 zal wel openen met Shine On denk ik. ik heb al even iemand gestrikt die hem voor mij gaat kopen, want ik kan mij ook niet langer meer inhouden nu. ik hoop dat ik hem voor Maandag heb, zou leuk zijn, want dan kan ik er ook over meepraten natuurlijk. aan het stem gemiddelde te zien zit je met deze live dubbelaar echt gebeiteld denk ik.

avatar van ricardo
O maar hij staat wel hierboven vermeld in de tracklist, en dat hij 12.06 minuut duurt.

ricardo schreef:
o maar hij staat wel hierboven vermeld in de tracklist, en dat hij 12.06 minuut duurt.

De cd's hebben het complete concert op Wot's Uh The Deal na.

avatar van ricardo
Mooi, en ik hoop dat het hele On A Island album op cd 1 staat en dat er niet nog een paar nummers op de 2 de cd daarvan staan. aan de lengte van de nummers te zien begint cd 2 met Shine On, ik weet het niet zeker hoor, want ik kan mij vergissen natuurlijk.

CD1: 14 tracks
CD2: 8 tracks

Dus inderdaad het hele Island-album op de eerste cd.

avatar van Bluebird
Ja dat klopt allemaal hoor. Je kunt dat natuurlijk ook ff nagaan op bol.com of zoiets.

avatar van rudiger
Wish You Were Here zit een piano stukkie in dat er normaal niet in zit en zo eindigd High Hopes Akoestisch ( zeer mooi ) .
Fat Old Sun is niet te vergelijken met de versie op Atom Heart Mother , je weet niet wat je hoort , shine on is ook anders dan wat je gewend bent , Comf Numb heeft op het eind een solo waar geen einde aan komt ( vingers aflikkerij ) .
En zo zijn de On An Island nummers allemaal veel beter uitgewerkt als op het studio album .
Om een lang verhaal kort te maken . KOPEN DIE HANDEL .
Dit is de beste aankoop van mij sinds jaren .

avatar van Bluebird
Helemaal mee eens. Op de Remember That Night DVD vond ik Fat Old Sun al een van de hoogtepunten. Morgen mag ik met moeders mee naar de grote stad om eindelijk LIG te bemachtigen. In het gat waar ik woon is de enige cdwinkel de videotheek. En die ouwe meuk wordt alleen maar verhuurd ook.

avatar van Bulldozer
Vandaag tussen de bedrijven door weer een paar tracks beluisterd.
"Shine on you crazy diamond", deze uitvoering is anders en daardoor ook zeer verrassend en mooi.
"High Hopes", kan die lead-gitaar van Gilmour nog hoger klinken?
Ik ga nog niet stemmen maar hoog wordt het wel.
Vanavond maar eens wat nummers van "On an Island" beluisteren.
Ik vind het prachtig dat "Fat Old Sun" ook op dit album staat. Van mij hadden ze nog wel meer nummers van "Atom Heart Mother" mogen spelen.

Father McKenzie
daarnet uitgebreid van de dvd's genoten, màn màn màn... meesterlijk, prachtig... de uitvoering van Echoes is gewoon hemels mooi... Is die Gilmour wel een mens? Of een ruimtewezen met een missie? Ik sta gewoon paf!

avatar van Bulldozer
Ik ga die nummers van "On an Island" nog mooi vinden.....
Zonder gekheid, Gilmour is een uitzonderlijke gitarist met een (en dat mag ook wel gezegd worden) zeer goede band om zich heen.
Klasse. Ik ga de 5-disc versie maar voor mijn verjaardag vragen.

avatar van Bluebird
Ik verwacht niet dat de dvd's van Gdansk ooit los te koop zullen zijn. Maar je kunt natuurlijk altijd Remember That Night voor een prikkie op de kop zien te tikken. Eigenlijk een unieke registratie met het complete concert in de Royal Albert Hall met zijn bijzondere akoestiek. Ooit had daar Deep Purple hun fameuze Concert For Group and Orchestra uitgevoerd. De eerste rockband die samen met een compleet symfonieorkest een plaat opnam voor zover bekend is.

Hier overigens nog een niet te verwaarlozen en zeer herkenbare gastbijdrage van Gilmour.

avatar van snarf349
ik kan wel waardering hebben voor het enthousiasme hier, maar zoals ik eerder melde vind ik 'echoes' zeer goed en verder zijn de pink floyd nummers zeker niet slecht maar die heb ik al zo'n 2 miljoen keer gehoord en dat hoeft voor mij niet meer, blijft het solowerk over, buiten wat goede gitaarsolo's word ik er niet warm of koud van.

avatar van Running On Empty
Ik ga toch voor de box. Komende week bij Van Leest maar even 10 bonnen inleveren en dan moet het maar kunnen.

Running On Empty schreef:

Heb ik ook gedaan ROE , zo ging er toch 10 euri vanaf .
Ik leverde 10 bonnen in en kreeg na betaling er weer 7 terug , had ik net zo goed 3 bonnen kunnen inleveren , goed bezig bij Van Leest .