David Gilmour - Live in Gdańsk (2008)

Label: EMI

1. Speak to Me (1:22)
  2. Breathe (2:48)
  3. Time (5:37)
  4. Breathe [Reprise] (1:31)
  5. Castellorizon (3:46)
  6. On an Island (7:26)
  7. The Blue (6:38)
  8. Red Sky at Night (3:02)
  9. This Heaven (4:32)
  10. Then I Close My Eyes (7:41)
  11. Smile (4:25)
  12. Take a Breath (6:47)
  13. A Pocketful of Stones (5:40)
  14. Where We Start (8:01)
  15. Shine on You Crazy Diamond (12:06)
  16. Astronomy Domine (5:02)
  17. Fat Old Sun (6:39)
  18. High Hopes (9:57)
  19. Echoes (25:25)
  20. Wish You Were Here (5:15)
  21. A Great Day for Freedom (5:56)
  22. Comfortably Numb (9:22)
  23. On the Turning Away (Venice 2006) * (6:03)
  24. The Blue [Live from Abbey Road, 2006] * (6:22)
  25. Echoes [Acoustic][live from Abbey Road, 2006] * (6:51)
  26. Barn Jam 121 * (7:34)
  27. Barn Jam 166 * (4:51)
avatar van Hans Brouwer
ricardo schreef:
Hans MOET dit niet goed vinden, dat mag hij zelf gaan bepalen vind ik. alleen weet hij nu niet waar hij het over heeft, want volgens mij heeft hij nog geen noot gehoord van dit album, en nog geen schimp opgevangen van de beelden van de dvd.
Ricardo, je hebt gelijk. Ik heb nog geen noot gehoord van "Live in Gdansk (2008)" en inderdaad nog geen schimp opgevangen van de beelden. Of ik "Live in Gdansk (2008)" ga kopen? Jazeker! Maar als ik de prijzen lees wat een ieder ervoor betaald, nee dank je. Ik wacht wel een jaar als "Live in Gdansk (2008)" voor "minder dan de helft" te koop is. En dat gaat gebeuren. Tot die tijd luister ik gewoon mijn Pink Floyd albums af en kijk ik naar In the Flesh van Roger Waters, die ik onlangs voor € 6,99 op de kop tikte of naar P*U*L*S*E van Pink Floyd (helaas, helaas, helaas zonder Roger Waters). En ik meen het echt als ik zeg dat ik hoop op een verbroedering tussen de heren Gilmour en Waters.
Ik stop nu met deze discussie en ik wens een ieder heel veel kijk- en luisterplezier met "Live in Gdansk (2008)".

beaster1256
ja, verdomme , ik had de 5 dubbele besteld bij cdwow , en een paar dagen later krijg ik mijn geld terug omdat ze hem niet meer kunnen leveren , waar moet ik hem nu vinden , maar de echte dan , geen copy , in brugge vind je hem niet , zouden ze hem hebben in gent , in de bilbo of fnac misschien , laat het me weten , father , jij moet dat weten aub

ik moet die hebben , de vijfdubbele !!!
al was het maar als eerbetoon voor richard

trouwens father , gilmour gezien op later with jools , fantastisch eerbetoon aan richard van david , puik !!!!!

groetjes beaster

beaster1256
verdomme ook muziekmeter zo gemist gisternacht , wat een klotenacht is dat wel geworden , ik wist echt niet wat gedaan

ooooooooo, mume ik heb je zo gemist !!

blij dat je terug bent

beaster

avatar van Bluebird
Wie knalt er nog ff een 5 tegenaan? We moeten die sterren toch allemaal geel zien te krijgen?

beaster1256
zo een 5 tegengeknalt , als ik hier lees , veel beter dan pulse , ja dan is een 5 zeker de score , tevreden bluebird ????

avatar van Bluebird
Over jou wel beaster. Tweehonderdste procent is niet niks...... nou ja, bijna niet dan.

avatar van ricardo
Heb je hem toch wel Beaster? dan heb je hem snel binnengehaald.

Hans Brouwer schreef:
Jij ook altijd met je te duur. de 2 cd en 2 dvd set koste mij maar 24.95 euro, dat krijg je na 1 of 2 jaar echt niet goedkoper hoor, want dat is maar 6.25 euro per schijfje, nog goedkoper dan jij In The Flesh van Roger Waters in huis hebt gehaald.

beaster1256
nee ik ben eerlijk ik heb hem niet maar wilde onze vriend bluebird een plezier doen , voor die ene keer mag dat , en als hij zoveel beter is dan pulse , wordt het meer dan 5 , en hopelijk stoor je je daar niet te veel aan , anders kan je vragen aan een moderator of ze dat ene 5 je weghalen en me beladen met all the crimes of the century ( grapje , als je me snapt )

komaan zeg !!!

avatar van ricardo
Tuurlijk mag jij dat doen, jij weet genoeg van muziek af, en als je Pulse ook al kent. geloof mij dit is echt waar beter dan Pulse, dat weet jij nu nog niet, maar als je hem in huis hebt zal je dat ook beamen. ik zou die 5 gewoon laten staan, want anders komt die er bij jou toch wel.

beaster1256
zo is het ricardo , de nagel op de kop , alleen waar heb jij je 5 delig exemplaar gekocht , ik moet en zal hem vinden , vertrek deze week expres naar gent om hem te vinden !!!

ricardo schreef:

Waarbij ricardo bij deze de hoofdprijs heeft gewonnen w.b.t. de bodemprijs voor de 4-disc editie. Zelfs bij MM ben je (bij ons) nog 3 tientjes kwijt. In The Flesh in de 3 disc uitvoering incl.dvd dus heb ik daar zien liggen voor 2 tienen. Dit even ter uwer info.

avatar van ricardo
ik heb de 4 delige, de 5 delige vond ik voor mij wat overdreven, ook omdat die 5 delige bijna 70 euro kost en dat vind ik gewoon wat teveel van het goede. het gaat mij puur en alleen om de muziek en het concert, div posters, badges en een gitaar plectrum boeit mij niet zo, zeker niet voor zo'n meerprijs. ik heb de 2 cd en 2 dvd box gekocht bij de mediamarkt voor 24,95 euro, dat is voor mij gewoon de allerbeste keuze.ik geloof dat je de 5 box set bij Van Leest kunt bestellen. ik heb nog niet gehoord dat hij ergens op vooraad lag. de 4 box ligt volgens mij overal op voorraad in de div schappen.

beaster1256
ok dan ik ik ook voor de 4 box , die prulletjes erbij , die bekijk je eenmaal en dan verdwijnen ze voor eeuwig in de box of dubbel cd vak , en is alleen nog goed binnen 30 jaar voor iemand die verzamelt maar dat interesseert me niet , ik ben een muziekliefhebber en geen handelaar die belegt en er winst later wil uitkloppen want zo heb je er al veel , vooral in die ellendige platenbeurzen ,

laat ze ons dat onder elkaar voor een zacht prijsje verkopen van freak tot freak !!!

avatar van ricardo
@ Bluebird; Bij de mm heb ik hem ook vandaan, het is soms wat vreemd in die winkel want er stonden 2 verschillende prijzen op dezelfde albums, op de meesten stond 29,99 euro op en op een paar stond 24,95 euro op, tja dan neem je de goedkoopste mee. bij het scannen van het product moest ik toch maar 24.95 euro betalen. zouden sommigen dan gewoon 29.99 euro zijn gaan betalen? ik weet het niet. dit was bij mm in Groningen. Hans Brouwer heeft volgens mij alleen de dvd van in The Flesh voor 6.99 euro gekocht, daar heb ik hem ook voor zien liggen, de 3 box incl de 2 cd's kost inderdaad 19,99 euro.

avatar van kaztor
Met een beetje zoeken op Ebay vind je de 5cd box voor 5 tientjes.
Ik vind het dat echt wel waard.

avatar van ricardo
zeker dat wel, maar 5 tientjes vind ik ook weer wat anders dan 7 tientjes. ik heb de 4 disc set voor de helft van 5 tientjes, voor de helft meer krijg je 1 cd plus wat pleuraria erbij, let wel op ebay en in het meest gunstige geval dus. is voor mij niet de moeite, de muziek daar gaat het mij om, die poppekast erbij kan mij gestolen worden.

ricardo schreef:

Er was toch iemand die hem voor je ging halen? Volgens mij heb je gewoon geprofiteerd van een foutje in de prijscodering. Komt wel vaker voor trouwens. Ik had eens een nieuwe cd (weet niet meer welke) bij MM voor de helft van de prijs. Bij navraag of het wel klopte werd er niet eens naar gekeken en gewoon afgerekend.

ricardo schreef:

Nou nou, poppekast... Het bevat een extra audio-cd met Floyd -en solonummers van verschillende locaties.
Lijkt me toch best een leuke extra.

Kan niet wachten om dit met kerst met m'n kersverse vriendin te gaan beluisteren/bekijken...

avatar van Bluebird
Dat wel, maar die kun je ook dowloaden. Even branden en je houdt minstens 25 euro in je zak.

Bluebird schreef:

Er was toch iemand die hem voor je ging halen? .
Dat klopt ja iemand heeft hem voor mij gehaald en die vertelde mij dit verhaal. heb ik even mazzel.

avatar van kaztor
@Bluebird: Snap ik best, maar het is dan ook een kerstgeschenk.

avatar van ricardo
Als kerstgeschenk is de 5 disc box wel uitermate geschikt denk ik, dan zijn de extra's wel leuk, maar ik vind het prijsverschil wel erg groot. wat voor formaat heeft die 5 disc box eigenlijk? de 4 disc set is net zo groot als een gewone enkele cd, naja iets breder dan, maar niet veel. ik vind het wel een kutverpakking trouwens, want je moet hem niet wat scheef gaan houden want voor je het weet liggen de 2 dvd's eruit.

avatar van Bluebird
Ja sorry, ik ben een hork. Je hebt helemaal gelijk.

Die verpakking doet me trouwens weer denken aan LROOE van de Eagles. Ik denk niet dat van Live In Gdansk nog een hardcover versie gaat verschijnen, maar gezien de Gilmour marketingstrategie zou het me niet verbazen. Die 5 disc box heb ik in mijn handen gehad en die is bijna 2 keer zo groot en dik als een standaard dvd doos. Nou, qua formaat ben ik gezegend met de 4 disc uitvoering, die staat mooi tussen de rest van het PF materiaal in de kast.

avatar van ricardo
inderdaad het is dezelfde verpakking als LROOE, alleen daar zitten maar 2 schijfjes in. de cd schijfjes zitten wel ok hierin,maar de dvd's rollen er bijna letterlijk uit. nog geen last van gehad Bluebird? ik ben nu cd1 aan het draaien maar ook een magistrale uitvoering van Breathe en Time op de cd, wat perfect uitgevoerd, super gewoon.ik moet zeggen dat de nummers van On A Island mij wel mee vallen, ik vind het niet zo goed als de PF nummers maar ik vind het in deze vorm zeker uiterst genietbaar. de studioversie heb ik niet om te vergelijken, maar kan me niet voorstellen dat de studio versie hierbij in de buurt komt. Ook het gitaarwerk van de Island nummers is erg subliem te noemen.

avatar van ricardo
Het nummer The Blue, wat een mooi gitaarwerk zit daarin.

avatar van Bluebird
@ricardo: Het originele studioalbum staat op de 2e dvd maar dan in 5.1 Surround Sound audio. Die kun je in ieder geval vergelijken met de liveuitvoeringen. Bij mij vallen de schijfjes er beslist niet uit maar ik ben wel ff bezig om ze eruit te peuteren als dat al wil lukken. Wat mij betreft mag de cd verdwijnen en daarvoor het SD kaartje de standaard audio/videodrager worden.

avatar van ricardo
De dvd schijfjes moet je er boven uithalen en de cd's daar moet je de verpakking voor open klappen en de cd's uit een kartonnen houder schuiven, ik ben op den duur ook bang dat er krassen gaan komen op de cd's, want er hoeft maar een korreltje in de verpakking of op de cd te komen, als je hem er dan strak in moet schuiven heb je natuurlijk snel een kras op de cd gemaakt. misschien moet ik maar een 4 disc box kopen een losse verpakking dus waar ik de 4 schijfjes in moet doen. ik vind dat wel jammer want ik houd ervan om het org te houden hoe het op de markt gebracht is, maar met krassen en dvd's die eruit vallen word ik ook niet vrolijk van.

avatar van Bluebird
Ik heb wel vaker een kartonnen sleeve passend gemaakt voor een normaal plastic doosje en het boekje schuif je dan gewoon in het deksel. Maar in dit geval vrees ik wel dat je een hoop weg moet laten. Ik denk dat we erg op moeten gaan letten hoe we met de schijven omgaan. Maar waardeloos blijft het.

ricardo schreef:

Zo te zien inderdaad dezelfde soort verpakking als een gemiddelde box set. Ik denk dat de cd's daar wel goed in zijn opgeborgen.