David Gilmour - Live in Gdańsk (2008)

Label: EMI

1. Speak to Me (1:22)
  2. Breathe (2:48)
  3. Time (5:37)
  4. Breathe [Reprise] (1:31)
  5. Castellorizon (3:46)
  6. On an Island (7:26)
  7. The Blue (6:38)
  8. Red Sky at Night (3:02)
  9. This Heaven (4:32)
  10. Then I Close My Eyes (7:41)
  11. Smile (4:25)
  12. Take a Breath (6:47)
  13. A Pocketful of Stones (5:40)
  14. Where We Start (8:01)
  15. Shine on You Crazy Diamond (12:06)
  16. Astronomy Domine (5:02)
  17. Fat Old Sun (6:39)
  18. High Hopes (9:57)
  19. Echoes (25:25)
  20. Wish You Were Here (5:15)
  21. A Great Day for Freedom (5:56)
  22. Comfortably Numb (9:22)
  23. On the Turning Away (Venice 2006) * (6:03)
  24. The Blue [Live from Abbey Road, 2006] * (6:22)
  25. Echoes [Acoustic][live from Abbey Road, 2006] * (6:51)
  26. Barn Jam 121 * (7:34)
  27. Barn Jam 166 * (4:51)
ricardo schreef:
En ik heb The Pros En Cons Of Hitchhiking en Amused To Death van Roger Waters ook nooit beluisterd. zal ik ook nog eens gaan doen. de rest van Waters voegt volgens mij ook niet veel meer toe denk ik. alleen die 2 albums nog.

Ga je schamen! Verplichte kost!

avatar van ricardo
yes sir zal ik doen. is erg nog meer essentieels wat ik nog zou kunnen gaan beluisteren van PF of van de aanverwante soloartiesten ervan?

avatar van Running On Empty
ricardo schreef:

Jeetje, de 2 beste platen van Waters. Neem meteen Wet Dream van Richard Wright mee.

avatar van IntoMusic
ricardo schreef:

Ik vind dit nogal verschillen per 'fan/muziekliefhebber'. Persoonlijk vind ik The Final Cut een schitterend werk, maar daar zijn legio mensen het niet met mij over eens. Wat zeker in je rekje thuis hoort is UmmaGumma, Meddle, Wish you were here, Dark side of the moon en Atom Heart Mother.

Maar ach, je kan natuurlijk ook hun hele discografie aanschaffen, want het zijn stuk voor stuk heerlijke albums.

Daarom is dit live-album van David zo'n mooi 'kroon'stuk na het Floydtijdperk.

avatar van kaztor
Van Floyd moet elk zichzelf respecterend muziekliefhebber gewoon alles hebben, punt.
(Bewaar dan wel die Waters-loze albums voor het laatst)

avatar van James Douglas
Die uitvoering van 'Echoes' heb ik gisteren gezien/gehoord/ervaren. Met recht dat die majesteuze song hier als hoogtepunt wordt genoemd. Een streling voor je oren. Toegegeven, de uitvoering in Pompeii met 'the Floyd' overtreft ie voor mij niet maar dat niets af aan de kwaliteit. Handsjes naar beneden voor meneer Gilmour.

Running On Empty schreef:

. Neem meteen Wet Dream van Richard Wright mee.

Doe "toevallig" voor het eerst sinds jaaaaaaaaaaaren weer uitgebracht is. Verder geen remaster of bonustracks maar gewoon weer op de markt gezet. Ik snap de reden natuurlijk ook wel maar aangezien dit een behoorlijk goed album is zou ik die iedereen kunnen aanbevelen.

avatar van Thuurke
De 2cd versie gezien voor 17.99, de 2cd/2dvd versie voor 34.99, de 3cd/2dvd versie voor 59.99 en de 5 lp versie voor 79.99. Ik heb ze mooi laten liggen en de Remember That Night DVD set gekocht voor 13.99 euro, met bijna dezelfde nummers op disk 1 en 16 extra nummers op disk 2. Dat leek mij de betere koop en wacht wel tot ik Live in Gdansk ergens in de uitverkoop vind voor een redelijke prijs.

avatar van Bluebird
Is iemand de 3 disc versie al eens tegengekomen? In de winkels waar ik was hadden ze hem niet. De 4 disc editie wel en die zeilen als spekpannekoeken de deur uit....

avatar van vigil
ik vrees dat er geen 3 disc bestaat...

avatar van Chronos85
4.71 gemiddeld! Tsjee, misschien iets om ns te gaan pindakazen.

avatar van vigil
logisch want als het maar een gemiddelde van rond de 3 had is dat natuurlijk zonde van je kostbare ruimte op je harde schijf...

vigil schreef:
ik vrees dat er geen 3 disc bestaat...

Dat mag ik dan hoogst merkwaardig noemen...

avatar van Chronos85
vigil schreef:

Tsja smaken verschillen over albums natuurlijk maar 4.71 is echt exorbitant hoog. 4.00 gemiddeld prikkelt een beetje maar 4.71 doet toch behoorlijk jeuken.

IntoMusic schreef:

Daarom is dit live-album van David zo'n mooi 'kroon'stuk na het Floydtijdperk.
Als je nou de moeite even had genomen om mijn berichten wat beter te lezen hier dan had je kunnen zien dat ik alle studio albums van PF al in bezit heb, plus de 3 live albums, en In The Flesh, en deze. ik heb nagenoeg alles van PF in bezit, ik mis alleen die 2 soundtracks nog plus die 2 essentiele Waters albums. mijn vraag was dan ook of er nog meer esentieels is van PF of de div leden hun solo werk. blijkbaar niet want anders was het vast wel opgemerkt.

avatar van rudiger
Ricardo , er zijn nog 2 solo albums van Gilmour .

avatar van ricardo
Weet ik een album uit 1978 en 1 uit 1984. ik denk dat die albums mij niet zo aanspreken, want volgens mij zijn die een stuk minder goed dan de div PF albums, en voor mij niet echt essentieel denk ik. nee ik vind het goed zo. Volgens mij dan heeft Gilmour van die albums ook nog nooit een nummer live ten gehore gebracht. zo belangrijk vind hij ze dus zelf ook niet.

avatar van Bluebird
Dat heeft hij zeker wel, alleen is er nooit een livealbum van verschenen. Ik zou toch maar eens de moeite nemen beide albums aan een luisterproef te onderwerpen. Ze zullen je zeker niet tegenvallen! About Face zou zomaar een PF plaat onder de vlag van Gilmour kunnen zijn.

Bluebird schreef:
en Broken China is dat wat?

avatar van Bluebird
Valt tegen moet ik zeggen. Heel lang geleden eens een keer geleend maar sprak me niet echt aan.

avatar van ricardo
en overgang van dvd naar audio cd wat vinden jullie daarvan? vreemd dat ik niemand daar over hoor hier.

avatar van Bluebird
Misschien is het ook niet zo belangrijk. Iedereen begrijpt denk ik wel dat het bij audiotracks meestal geen beeld geeft.

Bluebird schreef:

En het gelijknamige album bevat eigenlijk alle solo's die The Wall stukken beter had kunnen maken.

avatar van Bluebird
Zeker weten. Een dijk van een album. Die zou vriend ricardo op zn minst moeten horen.

avatar van ricardo
Ik zal eens zien of ik het eens kan gaan beluisteren, maar nu niet, eerst is Porcupine Tree aan de beurt.

avatar van Bluebird
Ook niet slecht. Maar About Face is meer dan de moeite waard. Ik hou je dr aan!

avatar van kaztor
Al die berichten hierbij...

Ik kan echt niet wachten tot ik 'met kerst gaan checken!!

Eerder doe ik het niet. Dit wordt een spektakel en dit bewaar ik totdat ik 'm samen met m'n meiske ga kijken als ze eindelijk bij me thuis is (ze komt uit Baltimore).

beaster1256
heb ondertussen de dubbelcd met 1 dvd besteld bij cdwow voor 20 euro

de 5 dubbele hebben ze niet meer , en ik ben best tevreden met wat ik besteld heb ,

avatar van ricardo
Groot gelijk beaster. maar is er een 3 disc box set van dan? de 4 disc set is volgens mij de meest gangbare op dit moment.

Sstttt
ricardo schreef:
Ik vind dat ik mijn PF verzameling volledig genoeg heb nu. alle studio albums heb ik nu incl de 3 live albums van PF plus nog deze en In The Flesh, ik zou niet weten wat ik nu nog zou moeten toevoegen om de verzameling voor mij nog completer te maken.
Een Pink Floyd reünieconcert met Gilmour, Waters en Nick Mason is de enige nog interessante optie. Daarvoor wil ik nog wel een keer diep in de geldbuidel tasten. Dus....... voor mij geen Live in Gdansk.