David Gilmour - Live in Gdańsk (2008)

Label: EMI

1. Speak to Me (1:22)
  2. Breathe (2:48)
  3. Time (5:37)
  4. Breathe [Reprise] (1:31)
  5. Castellorizon (3:46)
  6. On an Island (7:26)
  7. The Blue (6:38)
  8. Red Sky at Night (3:02)
  9. This Heaven (4:32)
  10. Then I Close My Eyes (7:41)
  11. Smile (4:25)
  12. Take a Breath (6:47)
  13. A Pocketful of Stones (5:40)
  14. Where We Start (8:01)
  15. Shine on You Crazy Diamond (12:06)
  16. Astronomy Domine (5:02)
  17. Fat Old Sun (6:39)
  18. High Hopes (9:57)
  19. Echoes (25:25)
  20. Wish You Were Here (5:15)
  21. A Great Day for Freedom (5:56)
  22. Comfortably Numb (9:22)
  23. On the Turning Away (Venice 2006) * (6:03)
  24. The Blue [Live from Abbey Road, 2006] * (6:22)
  25. Echoes [Acoustic][live from Abbey Road, 2006] * (6:51)
  26. Barn Jam 121 * (7:34)
  27. Barn Jam 166 * (4:51)
avatar van XIII
Heb net de 4 disc uitvoering gekocht.
Ik ben ook in bezit van de DVD "remember that night". De grote meerwaarde van deze "Live in Gdansk" is de cd uitvoering van het concert. Op mijn editie van de dvd in Gdansk ontbreken verschillende nummers: De eerste 3 nummers van "Dark side of the moon", Shine on you, Fat old sun en Wish you were here. Spijtig want op "Remember that night" staat wel het volledig concert op 1 dvd. Verder weer een ijzersterk concert van David Gilmour.

avatar van rudiger
Wat wel ontzettend goed is van Gilmour is dat hij het hele album On An Island hier live vertolkt en ook vaak gast optredens heeft voor verschillende artiesten bv. Bowie op Remember That Night die Arnold Lane vertolkt , op dit gebied blijven andere artiesten achter zoals Waters en ook Knopfler die op zijn laatste concerten maar 3 nieuwe nummers speelde , ik zou zeggen speel dan de hele nieuwe cd met `n paar oude krakers erbij .
De concerten van waters en Knopfler zijn daardoor veel te voorspelbaar , dit is bij Gilmour dus niet het geval , zoals op Gdansk waar `n heel strijkers orkest is toegevoegd , prachtig toch .

avatar van ricardo
Je bent wel behoorlijk entousiast over dit album geloof ik rudiger. je maakt mij ook zeker enthousiast en ik ga dit album zeer zeker kopen, large.nl heeft hem niet liggen, en bol.com heeft alleen maar de 2 cd set en de 4 cd set. ze hebben niet de 2 cd set samen met de dvd die ik zo graag wil hebben. als ik naar de winkel toe moet om hem te halen moet ik nog maar even 3 tot 4 week wachten, en dan moet het ook nog meezitten. hij gaat er zeker komen dat staat vast. als iemand een internet site weet waar je met een 1 malige machtiging kunt betalen dan houd ik mij zeker aanbevolen. een creditcard om via pay pal te kunnen betalen heb ik niet.

avatar van royh
Als je het album bijvoorbeeld bij bol.com bestelt, dan kun je ook met acceptgiro achteraf betalen.

Bij bol.com zit er trouwens wel een ongelofelijk prijsverschil tussen de 3cd/2dvd set en de 2cd/2dvd set (69 euro t.o.v. 36 euro). Ik ga eens uitzoeken waar beide uitvoeringen het goedkoopste zijn: Amazon.co.uk heeft de 2cd/2dvd voor bijna 12 britse ponden in de aanbiedingen. Nogal een verschil dus.
Ben overigens zeer benieuwd naar dit album.

avatar van Running On Empty
Maar daar kost de 3 CD / 2 DVD versie ook ineens 36 pond. Het zal hem naast de extra CD ook wel in de overige hebbedingetjes zitten en natuurlijk om de echte fans die hem echt moeten hebben een flinke poot uit te draaien.

avatar van vigil
Bij Media Markt Alexandrium kost de deluxe 5 disc versie "maar" 54,99. Dus dat is makkelijk geld verdienen in vergelijk met Bol waarbij je ook nog verzendkosten moet betalen...

Heb ook even gekeken bij Mediamarkt Rotterdam. Hou je vast.
18,99 voor de 2 CD-versie, 24,99 voor de 2CD/2DVD versie en 64,99 voor de 5 Vinylversie.

avatar van IntoMusic
Ik heb de tracklist van die box even bekeken, maar is die 3e disc nu werkelijk een aanvulling? Ik zie alleen maar dezelfde nummers van de 2-disc versie, dus zijn die dan anders gespeeld?

avatar van ricardo
Is het ook niet zo dat bij de 2 cd en 1 dvd set net als bij In The Flesh, het gehele concert op de dvd staat en op de 2 cd's? Als dat zo zou zijn, wat moet je dan met nog meer cd's en dvd's hiervan, het hele concert op cd en dvd is mooi zat toch.

Meer varianten ben ik niet tegengekomen.

Kan niet kloppen Wammel , de 2 cd / 2 dvd set kost 39.95 bij MM Roermond , of hebben wij `n andere MM dan in Rotterdam ?

avatar van XIII
Zijn er versies van de dvd waar wel het volledige concert opstaat (incl shine on, wywh enz..)?

avatar van Cygnus
Media Markt Heerlen: 16,99 voor de 2CD versie, 29,99 voor de 2CD/2DVD versie...

En nog hoef ik em niet...

avatar van IntoMusic
Media Markt Heerlen: 16,99 voor de 2CD versie, 29,99 voor de 2CD/2DVD versie...

Klopt: ook bij mijn MM in Almere

@ rudiger: zou het toch even melden bij jouw MM, want die zit toch echt 10 euro boven de landelijke MM-prijs.

XIII schreef:
Niemand schijnt hier te weten hoe de 3 disc set samengesteld is. het is toch zo dat de 3 disc set net zo is samengesteld als The Flesh live van Roger Waters toch, het gehele concert op de dvd, en het gehele concert verdeeld op 2 cd's met dezelfde tracklisting als de dvd toch?

Hier staat alles op .
Ik word `n beetje gek van die prijzen

rudiger schreef:

Kan wel kloppen Rudiger. MM is een franchiseketen met de (gedeeltelijke?) vrijheid om eigen prijzen te bepalen. Dus in R'dam betaal je 15 eur minder dan in Roermond.

avatar van ricardo
@rudiger: Mooi bedankt rudiger, het klopt inderdaad dat de 3 disc set het gehele concert van 114 minuten op dvd heeft en op 2 cd's heeft met dezelfde tracklist als de dvd. de set met extra dvd bevat een 5.1 versie van het On A Island album geloof ik, en de 5 disc set bevat nog een extra cd met bonus materiaal van On A Island tour. de 3 disc set is voor mij compleet genoeg met het complete concert op dvd en op cd, mooi voor in de auto. de rest is voor mij overbodig. ik denk dat ik daar toch nooit meer naar zou luisteren en kijken. ik hoef niet echt iets voor de heb, wil ik wel maar wil ik er ook gebruik van maken, niet voor in de kast om het nooit weer te gebruiken. het moet een bruikbare aankoop voor mij zijn dus.

Meer varianten ben ik niet tegengekomen.

Ja maar wammel je bent toch met me eens dat als de hier boven genoemde prijzen correct zijn dat dan nobody de 2 cd versie meer koopt .
Waarom zou je , voor 6 euro meer krijg je dan 2 dvd`s erbij.
Ontzettend stom dan van MM Rotterdam .

Wammel schreef:
Dus in R'dam betaal je 15 eur minder dan in Roermond.
Rotterdam, stad van mijn dromen. Het mooiste voetbalstadion, de beste voetbalclub, de grootste haven, de zwaarst getroffen stad tijdens de oorlog en..... dus ook de meest gunstige prijzen. En toch zal ik niet naar Rotterdam afreizen om Live in Gdansk te gaan kopen. De reden waarom niet is zo langzamerhand wel bekend.

Waarom zou je , voor 6 euro meer krijg je dan 2 dvd`s erbij.
Ontzettend stom dan van MM Rotterdam .

Ontzettend slim van MM Rotterdam. Want hier weet men dat Wammel hier koopt!
Hee Sstttt bedankt voor al die complimenten aan Rotterdam maar ik ben slechts forens. En de eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat ik echt geen flauw idee heb waarom jij niet naar Rotterdam zou komen. Of je moet ook aan de rand van het oerwoud wonen samen met M. Nieuwenboer. Dan heb je een excuus.

Wammel schreef:
Beste Wammel, ik kom zo'n beetje één keer in de twee weken naar Rotterdam om mijn geliefde Feyenoord de sterren van de hemel te zien spelen. Maar ik kom dus niet naar Rotterdam om Live in Gdansk voor een appel en een ei te kopen (lees mijn eerder geplaatste berichten).

By the way: op mijn werk staat de radio tegenwoordig afgestemd op Arrow Classic Rock. Er wordt op deze zender veelvuldig reclame gemaakt voor Live in Gdansk!

Wammel
Oké, duidelijk. Ik weet ook nog niet of ik deze ga kopen. Al was het maar uit piëteit met al diegenen die hier 15 eur meer voor moeten betalen.

Zo, nu denk ik dat de berichten weer wel verwijderd kunnen worden want het is wel heel erg off topic geworden allemaal.

Wammel schreef:
Welnee Wammel, alle berichten staan allemaal op één of andere manier toch in verband met Live in Gdansk? En er wordt toch niemand gekwetst? En dank zij al deze zgn. off topic berichten weet iedereen die Live in Gdanks voordelig wil kopen waar hij of zij wezen moet. Zinvolle informatie lijkt mij zo.

Meer varianten ben ik niet tegengekomen.

Er is toch nog maar 1 andere variant en dat is dan zeg maar de 54 euro variant (of 69 in Roermond )

avatar van ricardo
Wat vind iedereen van de verschillende pakketten die hier worden aangeboden? gewoon het live concert op cd en dvd is mooi zat toch? of voegen de bonus cd's en dvd's van de 'completere' uitvoeringen ook daadwerkelijk wat toe nog. lijkt mij niet. het gaat mij om het concert iig, de rest maakt mij niet uit.

Wammel schreef:
Oké, duidelijk. Ik weet ook nog niet of ik deze ga kopen. Al was het maar uit piëteit met al diegenen die hier 15 eur meer voor moeten betalen .
Volgend jaar september ligt Live in Gdansk voor een prikkie in de uitverkoopbakken, wedden?

avatar van ricardo
als de 2 cd en 2 dvd set voor 24.95 euro al word aangeboden in Rotterdam bij de MM dan lijkt het mij niet dat het nog goedkoper kan, ook over een jaar niet. als ik het goed begrijp kost de 3 box set 30 euro. dan ga ik voor 5 euro minder zeker voor de 4 box set, en neem ik die bonus dvd wel voor lief. en de 5 boxset kost overal 65 euro, wat een verschil met de 4 box set, betaal je 40 euro meer voor 1 enkele cd, wat ook nog een bonus cd is.

Sstttt schreef:

Ja, het zal geen "monument" worden. (Ben ik dat al niet ooit elders tegengekomen ) Ik geloof dat men On an Island voor zo'n 6 euro al niet meer aan de straatstenen kwijt kan. Zou Live in Gdansk een zelfde lot beschoren zijn??
Ik heb het niet over de tand des tijds weerstaan maar ik geloof dat Ricardo hier ook wel een punt heeft.

3 box set??

die 5de schijf is overigens een cd met 12 nummers er op die her en der zijn opgenomen. He verschil zit hem ook in de verpakking, boekwerk en poster t.o.v. de 4 disc

rudiger schreef:
...dat dan nobody de 2 cd versie meer koopt .
Waarom zou je , voor 6 euro meer krijg je dan 2 dvd`s erbij.

Toch moet ik je daarin tegenspreken rudiger, want ik kon bij een platenzaakje in Almere de 2cd+2dvd kopen voor 25 euro, maar heb dit laten liggen en 19 euro betaald voor de 2cd versie.
Komt omdat ik muziekdvd's nauwelijk tot niet kijk en liever van de muziek houd zonder beeld. Ik denk dat daar wel meer van zijn en dan vind ik 6 eurootjes toch snel verdient