Guns N' Roses - Chinese Democracy (2008)

Label: Geffen

1. Chinese Democracy (4:43)
  2. Shackler's Revenge (3:37)
  3. Better (4:59)
  4. Street of Dreams (5:01)
  5. If the World (5:10)
  6. There Was a Time (6:41)
  7. Catcher in the Rye (6:07)
  8. Scraped (3:41)
  9. Riad N' the Bedouins (4:10)
  10. Sorry (6:26)
  11. I.R.S. (4:22)
  12. Madagascar (6:07)
  13. This I Love (6:39)
  14. Prostitute (6:30)
@west,

Toch nog eens even een berichtje van mij.

Een dag later is Chinese Democracy in de rotatielijst al weer afgezakt naar de derde plaats. Misschien is wat jij een verwrongen gemiddelde waardering noemt toch best wel een goede indicatie bij wat dit album voorstelt.

Het is niet omdat vele mensen dit album gewoon niet goed vinden maar omdat ze het heel erg slecht vinden -wat zo zijn redenen heeft- dat het stemgemiddelde zoveel lager is dan jij zo graag zou willen zien.

Het is niet anders. Hoeveel stemmen van liefhebbers van goede rock en oude GN'R er nog gaan bijkomen gaat daar echt weinig of niets aan veranderen. Maar ik ben het wel met je eens dat mensen er zelf maar naar moeten gaan luisteren om uit te maken of het wat voor hen is.

avatar van LucM
Vanwege de heisa rond dit album heb ik alle tracks via internet nog eens aandachtig beluisterd.

Het is mij eerst en vooral te overgeproduceerd, het is voornamelijk knip- en plakwerk wat hier te horen valt : wij gooien hier en daar een gitaarsolo in, we voegen wat violen bij, de zang van Axl Rose wordt dan nog eens vervormd of gedubd of van achtergrondkoortjes voorzien. Met als eindresultaat dat je bijna niet meer weet wat je hoort, al vind ik die gitaarsolo's wel knap.

Dan de songs zelf : de meeste zijn te langdradig en kunnen mijn aandacht niet vasthouden, het rockt niet echt, het ontroert niet echt, het is niet spannend genoeg. Ik heb dan ook weinig gehoord wat memorabel zou kunnen zijn buiten misschien "There Was a Time" en "Madagascar".

Tenslotte hou ik ook niet erg van het stemgeluid van Axl Rose maar bij de gitaarsound van Slash paste dat perfect. Helaas wordt dat ten node gemist waardoor de magie van weleer ook al weg is.

Besluit : een album dat meer stof doet opwaaien vanwege de controverse daarrond, de uitzonderlijk lange wachttijd en het turbulente verleden van de band dan vanwege de muziek die hierop staat. Om positief te eindigen : de hoes vind ik wel mooi.

avatar van ricardo
Deze zag ik vanmiddag liggen voor slechts 7.99 euro bij mm. Heb getwijfeld of ik hem moest nemen, toch maar laten liggen, de gedownloade versie kan mij het eigenlijk wel doen.

Off topic berichten verwijderd.

avatar van cd-me
Vind het zeker een goed album, de stem is heel anders maar nog steeds... schreeuwerig
Wel een heerlijke stem nog steeds, ondanks de een dagje ouder wordende Axl. Ondanks dat slash en de rest er niet meer in zit, nog steeds top werk zowel acoustisch als het zang gedeelte.

avatar van thelion
Tsja....... sinds 94 wachten we er al op en nu hij er dan eenmaal is....... Is het eigenlijk gewoon een lekkere rock plaat maar meer ook niet......... Tis meneer Rose zijn plaat geworden waarbij hij geen rekening hoefde te houden met andere (in zijn ogen vaak infirieure muziekanten) hij kon lekker zijn eigen gang gaan en de wereld jaren lang in spanning houden......... En dat is dan ook net het manko van deze plaat te hooge verwachting geschept die naar mijns inzicht niet bevredigd worden.........

Gewoon een lekker rock album maar niets bijzonders en al helemaal geen 14 jaar wachten waard......
3.5 *

hadden ze niet ooit een nummer gemaakt '14 years' ... ? Was iig beter dan de pulp dat op dit schijfje staat.

cd-me schreef:
Vandaar die halve punt aftrek tov de max ook zeker?

avatar van hectometersnor
Na meerdere malen luisteren heb ik het album verhoogd met een halve ster. Meer dan 2 sterren kan ik dit tegenvallend album gewoon niet geven helaas. Ik blijf hem op vrijwel elk gebied "net niet" vinden.

heb ' chinese democracy ' een aantal keer beluisterd en moet zeggen dat ik een beetje teleurgesteld ben in het album .
het is een vrij goede plaat , maar ni voor een guns n' rose plaat .
het is meer een axl rose plaat , dus eigenlijk heeft hij een goede plaat gemaakt maar met de verkeerde bandsnaam . dus als de guns n' roses fans teleurgesteld zijn , dan begrijp ik da best .

avatar van LDeVries
hebben we hier nou zo lang op zitten wachten?! je kan de bandnaam Guns N Roses beter veranderen in Axl Rose want hij gooit toch maar iedereen eruit alsof het dingen zijn inplaats van mensen,ik herken Guns N Roses echt niet meer

Joy
is het nou zo moeilijk om te bedenken dat guns en roses, guns en roses van weleer niet KAN zijn simpelweg omdat 80 % van het personeel niet meer in de band zit?

sjezus wat ene kortzichtigheid

had je dan gedacht dat het exact ging klinken zoals de bezetting van 15 jaar geleden, nee toch?

avatar van trebremmit
0,5
Niet gedacht, wel gehoopt.

avatar van LDeVries
tuurlijk verwachte ik niet dat ze net zo goed als 15 jaar geleden zouden klinken. maar als Axl Rose niet iedereen uit de band zou gooien, had het een stuk beter 'kunnen' klinken.

Joy
verdiep je eens in de geschiedenis van de band voordat je dergelijke uitspraken doet die niet kloppen

Joy schreef:

sjezus wat ene kortzichtigheid

Ik denk dat bijna niemand verwachtte dat het exact hetzelfde zou gaan klinken. Maar het is toch maar logisch dat er van Guns N' Roses verwacht wordt dat het ongeveer zo goed is als Guns N' Roses.

Als van de originele bezetting alleen nog maar Axl overblijft, dan had ie het beter onder zijn eigen naam uitgebracht of een nieuwe groepsnaam verzonnen. Bums N' Poses of zoiets.

Als Axl had gedacht dat alle fans en critici dit zomaar zouden slikken als een Guns N' Roses plaat, dan was dat erg kortzichtig van hem.

Joy
waarom zou het logisch zijn dat het ongeveer zo goed zou moeten zijn als de oude guns & roses?

aangezien er 80 % van voormalig personeel niet bijzit?

het had zelfs beter kunnen zijn

het enige officiele lid van de voormalige guns en roses bezetting is axl, en in die hoedanigheid zijn er tal van bands te noemen die onder dezelfde naam blijven opereren, dat heet vrije keus

aangezien rose ook nog eens medeoprichter is en, overige bandleden afstand hebben gedaan van de naam, zie ik het probleem niet

stel dat het axl rose en kornuiten had geheten, was het dan ook een andere plaat geweest?

de muziek was hetzelfde gebleven, eea aan teleurstelling heeft dan ook niets te maken met de muziek zelf, maar met een verwachting

avatar van Kronos
Een verwachting die geheel terecht aan die bandnaam gekoppeld wordt.

Niet slikken dat die naam op deze manier gebruikt wordt valt trouwens ook onder vrije keus.

Ik zie het probleem dus ook niet.

Dit album blijkt voor sommige eerst wat mindere tracks een groeier te zijn. Bijvoorbeeld de slottrack Prostitute vind ik inmiddels ook geweldig.
Deze track en nog een aantal tracks, zoals bijvoorbeeld de titeltrack, Better & There Was A Time hadden niet misstaan op Use Your Illusion. Onverwachte prestatie van Axl Rose & consorten!

Vandaar een 0,5 erbij voor mij en een volkomen terechte 3e plaats in de Rotatielijst hier en binnen op 4 in de Album Top 50 deze week.

avatar van MJ_DA_MAN
Haha, Kronos kan er nu toch niet meer onderuit komen dat dit zijn favoriete plaat van dit jaar is. Niet qua muziek, maar een album kan op meerdere punten goed liggen bij een user. Welke punten dat bij hem zijn weet ik eigenlijk niet, maar er moet er toch één zijn gezien hij verruit de meeste berichten hier heeft neergepleurt.

avatar van L_T_B
Persoonlijke aanval en reacties daarop verwijderd.

avatar van TerryA
competent musicians, slecht zang (stem) en heel erg saai rock band met totaal overbodig album!
hooguit een 3 uit 10 voor de moeite! geen aanrader - ga liever iets uitzoeken van band dat weet dat het intussen bijna 2009 is!

avatar van Twinpeaks
Ik verlaag naar 2 sterren.Op Better na blijft er niks hangen van dit album.

Empyrium
TerryA schreef:

LocoHermano
Empyrium schreef:

avatar van devel-hunt
Op MuMe zoveel oordelen over deze plaat dat ik toch maar eens ben gaan luisteren. Het was moeilijk de eerste keer uit te zitten, dus hier laat ik heb bij, zonde van mijn gebrande CD van twee euro. En nu de muziek. Een goedkope poging om het geluid van vroeger te evenaren, hetgeen jammerlijk mislukt. Blikkerig en emotieloos klinkt de plaat en veel te langdradig. Deze plaat hadden ze beter, of liever gezegd, had hij , beter niet uit kunnen brengen. Bovendien is de zang, waar niets mee mis had mogen zijn, ook al bedenkelijk.

avatar van kaztor
1,0
Empyrium schreef:

en nu in gewoon Nederlands!

Zo te zien is hij Engels of Amerikaans, dus ik begrijp het wel een beetje.

devel-hunt schreef:
Bovendien is de zang, waar niets mee mis had mogen zijn, ook al bedenkelijk.

Wat had je dan anders verwacht van Axl?

avatar van ricardo
Overmorgen om halftien s'middags heb ik deze nog even beluisterd, maar ik blijf hem wel aardig vinden, maar geen hoogvlieger of uitschieter, gewoon een degelijk rockalbum. Maar verder niets bijzonders eigenlijk. Het meest bijzondere aan deze plaat is eigenlijk wel de naam Guns 'n' Roses, verder niets.

avatar van trebremmit
0,5
Ik heb hem nu goed beluisterd, en het is nog erger dan ik dacht. Pop rock achtig album, overgeproduceerd en emotieloos. De drums klinken erg slecht, lijkt wel een drumcomputer. Dit is muziek voor op sky radio en niet voor een rock liefhebber.

avatar van Ducoz
trebremmit schreef:

En nu sla je de plank volledig raak! Op sommige nummers is idd een Drum computer gebruikt, zie het boekje met credits van de Nummers!